Statul te obligă să cumperi scaun auto pentru copil, eu îți spun de unde să îl cumperi pe cel mai bun

scaun auto pentru copil

Rar sunt de acord cu legile pe care le dau politicienii noștri. N-am să intru în detalii, să vorbesc despre cele pe care consider inutile și inaplicabile. În schimb, am să vorbesc despre o lege pe care am considerat-o utilă din prima clipă – legea obligativității achiziționării și utilizării unui scaun auto special pentru copiii cu vârsta sub 12 ani. Din păcate, nu mai târziu de acum câteva zile, am văzut la TV o știre despre o mămică decedată împreuna cu puiul ei, în urma unui accident rutier. În momentul impactului, mama stătea în față, pe scaunul din dreapta, ținând-o pe fetiță în brațe. Mama a murit pe loc și micuța a murit la spital din cauza rănilor apărute după ce a fost proiectată prin parbriz. Tatăl a scăpat cu vreo două zgârieturi. Polițiștii au spus clar că, dacă copilul ar fi stat pe bancheta din spate, într-un scaun auto pentru copii, nu ar fi pățit absolut nimic. Același lucru îl cred și eu. De asta militez de fiecare dată pentru respectarea acestei legi. E o lege pentru siguranța copiilor noștri, nu genul de lege absurdă pe care să simțim nevoia să o încălcăm.

Nimic nu e prea mult când vine vorba de sănătatea și siguranța celor mici. Scaunele auto nici măcar nu sunt foarte scumpe. Există și modele mai ieftine, pe care și le poate permite oricine. Adică, ma scuzați dacă greșesc, dar dacă ai bani de mașină și de benzină, mi-e greu să cred că nu găsești bani să cumperi un scaun auto bun. Recomandarea mea ar fi un scaun auto Coletto, care asigură maximum de confort și toată siguranța necesară. Fundulețul se simte confortabil în scăunel, coloana și gâtul sunt perfect susținute grație celor cinci poziții diferite în care poate fi reglat spătarul, scaunul este strâns foarte bine cu centura mașinii, bebe sta bine ancorat de centura scaunul auto cu sistem de prindere în cinci puncte și părintele stă liniștit pentru că știe că cel mic este în siguranță.

vento_coletto_blue scaun autoScaunele auto Coletto sunt printre cele mai apreciate la nivel mondial. De ce? Pentru ca sunt realizate din materiale foarte bune și rezistente, cu tapițerii detașabile și lavabile(mămicile știu de ce), pentru că au sisteme de prindere testate de zeci de ori și pentru că au design modern și sportiv. Mai mult decât atâta, Coletto aduce, pe lângă scaunele auto normale, cu prindere cu centura(pentru copii de la câteva luni la 12 ani), și scaunele auto cu isofix. Acestea sunt cele mai bune si mai sigure scaune auto copii. Sistemul isofix este un sistem suplimentar de montare a scaunului, mult mai sigur decât sistemul de prindere cu centura. Un scaun cu isofix se prinde pur și simplu de structura mașinii, nu se poate deplasa sau răsturna în lateral(lucru foarte posibil la scaunele clasice care nu sunt prinse bine în centură). Un astfel de scaun este foarte simplu de montat de către oricine. Practic, nu ai cum să îl fixezi greșit. În general, toate mașinile mai noi au acest sistem isofix care permite fixarea unui astfel de scaun auto.

atelierulfamiliei.ro

Ce alte motive ai mai avea să investești într-un scaun auto Coletto cu isofix?

Prețul nu e deloc mare, mai ales dacă optezi pentru unul din modelele care cresc odată cu copilul tău. Cum vine asta? Pai, la 500 de lei, cumperi unul din cele mai sigure scaune auto, un model care vine și cu spătar cu înălțător(nu va trebui să schimbi scaunul auto de la an la an pentru ca cel mic a crescut câțiva centimetri și scaunul auto a devenit inconfortabil și nesigur pentru că nu mai menține gâtul și coloana vertebrală în poziție corectă) și cu posibilitatea de extindere pe lateral, pe măsură ce bebelușul devine un copil voinic ce amenință să nu mai încapă în scaun. La un preț foarte bun îți cumperi scaun auto pe care îl puteți folosi de la 3 ani până la 11 ani.

Materialele care îmbracă scaunele Coletto, nu sunt doar plăcute la atingere și frumoase, ci ii și permit pielii bebelușului să respire în voie și nici nu produc alergii. Ăsta este unul din motivele pentru care multi bebeluși și copii plâng atunci când sunt puși în scaunul auto: materialul neplăcut la atingere, care îi face să transpire și sa se irite.

Scaunele Coletto sunt scaune testate și aprobate de marile companii precum compania TNO Automotive din Olanda sau institutul german TUV Nord și beneficiază de certificat de siguranta ECE R44-04. Părinții ar trebui să știe că certificatul de siguranță este mai important decât cel de garanție!

De unde cumpărăm scaune auto Coletto pentru copii? De pe coletto.com.ro, magazin online importator și distribuitor al produselor Coletto în România(pe lângă scaunele auto portofoliul lor mai cuprinde cărucioare și scaune de masă pentru copii). De aici știi sigur că ai cumpărat un scaun bun, original.

Ce scaun auto i-as cumpăra eu copilului meu? Acest scaun auto Vento cu ISOFIX si Top-Tether 0-25 kg Grey Coletto. De ce?scaun auto Vento cu ISOFIX si Top-Tether 0-25 kg Grey Coletto

  • pentru că îl pot folosi de la 0 luni la 6 ani.
  • pentru că are sistem isofix de montare.
  • pentru că este prevăzut cu top-tether(centura de ancorare superioară).
  • pentru că are centuri reglabile pe înălțime, cu sistem de prindere în 5 puncte.
  • pentru că spătarul se poate monta în patru poziții diferite care să îi permită celui mic să doarmă, să mănânce sau să se joace.
  • pentru că are reductor pentru cap și șezut.
  • pentru că are armătură laterală care îl poate proteja pe copil în cazul unui impact lateral dur.
  • pentru că este câștigător al premiului Good Design 2014.

Nu sunt în măsură să îți spun eu ce scaun auto să alegi pentru copilul tău dar vreau să îți atrag atenția că nu cumperi scaunul ăsta doar pentru a te asigura că nu iei amenda. Nu poți cumpăra orice scaun ieftin doar pentru a-i arăta polițistului că ești în legalitate. Scaunul ăsta îi poate salva viața copilului tău într-o zi. Alege-l pe cel mai bun! Nu merge pe principiul eu conduc atent, nu se poate întâmpla nimic! Nu vreau să par dură dar nu cred că vrei să fii în postura părintelui, despre care îți povesteam la început, care va fi nevoit să trăiască toată viața amintindu-și de fetița sa, care ar fi putut trai dacă ar fi fost așezată într-un scaun auto.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Frumos ,multumim

    • Sima Irina
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Eu de mult timp sustin acest proiect, pacat ca putini constientizeaza!

    • Cristina Ana-Maria
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Da da, folosim si noi scaun pentru copil, dar mai mult pentru cea mica.

  1. Răspunde

    Deși nu am mașină, sincer îți spun că mi se par utile acest articol și acele scaune, mai ales ca asa este în siguranță puiuțul :), pupici

  2. Foarte interesant articolul.
    Si eu sunt de acord cu folosirea unui scaun auto special atunci cand transporti un copil in masina.Ofera siguranta micutului si in caz de accident poate impiedica o tragedie.

    • dumittrescu raluca
    • 03/03/2016
    Răspunde

    interesant ,fetita mea nu mai este de scaun auto,dar sunt deacord cu obligativitatea aceasta ,protejeaza copilul ,ce ti-ai dori mai mult

    • ghelbere elena
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Nu stiam ca copii trebuie sa stea intr-un scau auto pana la 11 ani. Eu sunt de acord si cu obligativitatea purtarii centurii de siguranta si asezarii copilului intr-un scaun auto. Asa ne protejam si pe noi si copilul.

    • Dodoi Daniela
    • 03/03/2016
    Răspunde

    S-au intamplat cam multe accidente si pentru siguranta investiti in acest scaun util care poate ii va salva viata copilului tau.Eu una nu am nevoie dar nu stii niciodata cand iti trebuie.?

    • Aida Dolce
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Trista prima parte..noi folosim scaun si inaltator.pt siguranta si nu numai

  3. Răspunde

    Din pacate multa lume inca nu constientizeaza ca un scaun auto pentru copil e la fel de important ca masina pe care ti-o cumperi, la fel de important ca medicul pe care il alegi ca sa te opereze, si exemplele pot continua.

    • victorita
    • 05/03/2016
    Răspunde

    Scaunul auto, centura de siguranță sunt foarte utile, ele ne pot salva viața. Băiatul meu nu mai e de scaunul auto, dar își pune centura de sigurantă.

    • Dumitrescu Claudia
    • 05/03/2016
    Răspunde

    Asa e, si eu sunt de acord, noi momentan nu avem nevoie ca nu detinem un auto, dar va trebui sa ne procuram in curand ca amandoi ne apucam de scoala!

    • Hacman Radu
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Chiar este necesar sa existe un scaun auto in masina celor care au copii..atat scaunul cat si centura ne poate salva in caz de accident…

  4. Pe mine ma strange in spate de fiecare data cand vad parinti inconstienti, lasand copii de cativa anisori sa stea pe scaunul din fata, uneori si in picioare.

    • Hacman Mariana
    • 13/03/2016
    Răspunde

    Si eu sustin acest lucru ..din pacate multi nu i-au acest lucru in calcul..ar trebui sa gandeasca de doua ori..eu consider ca este foarte util..ii protejeaza pe micuti…

    • Andreea
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Vreau sa te intreb daca scaunul se poate da pe spate in timpul mersului sau doar atunci cand il montezi ?

    1. Buna, nu vreau sa zic o prostie, deci mai bine intreaba aici pe pagina lor de facebook https://www.facebook.com/Scaune-auto-copii-228404723969943/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares