Poze la starea civilă – comparație sectorul 5 și sectorul 3

Wikimania_2014_No_photos_name_badge_stickerAcum vreo cinci ani, când am ajuns eu în fața ofițerului stării civile, povesteam pe blog despre experiența neplăcută cu fotograful stării civile a sectorului 5. Nici acum nu l-am iertat pe bătrânul ăla ochelarist, care a trântit vreo 20 de poze, pe care ne-a cerut 240 de lei la acel moment. A profitat că noi eram prea emoționați, că nici unul dintre noi(nici eu, nici soțul meu) nu am avut alături un tată care să pună întrebările corecte la timp și să ne apere interesele. A fost o cununie mai mult decât restrânsă, în familie, sărbătorită acasă cu o friptură, o prăjitură și un suc. Deci, m-au costat mai mult pozele decât petrecerea.

Nervoasă și impulsivă, cum mă știți, nici nu le-aș fi luat dacă nu ar fi insistat mama, de teamă că mă enervez și încep să plâng. Acum sunt și mai nervoasă, de câte ori îmi aduc aminte de agariciul ăla și de tutele de la starea civilă, care se uită la ceas în timp ce te întreabă dacă îl iei în căsătorie pe cel pe care îl ții de mână, grăbesc martorii să semneze pe fugă, dar nu se mai grăbesc când hoțul lor vine și face poze pe care îți cere o avere. Nici măcar nu au fost cine știe ce poze. Credeam că asa le fac toți fotografii „de stare civilă”, sictiriți și ahtiați după bani.

Ieri am fost la cununia civilă a cumnatei mele. Nu prea merg la astfel de evenimente dar de la acesta nu puteam lipsi. Cu ocazia asta, am văzut și eu cum trebuia procedat: cu un tată de ginere care a mers de la început și a întrebat cât îl costa pozele, cu un fotograf care n-a făcut poze fără să anunțe pe nimeni, ba din contra a dedicat foarte mult timp, a dat indicații, a cerut zâmbete, a construit cadre perfecte. Boul de ne-a făcut nouă poze, le-a făcut strict ca să își ia el bani, nu ca să ne creeze și nouă amintiri frumoase. Nu ne-a spus nimeni cum să stăm, când și cum să zâmbim, n-a făcut nici o poza de detaliu.

bottegaverde.ro

Surpriza și mai mare a fost să aflu și cât vor plăti pe poze. 100 de lei. La care vor primi și bon. Noi n-am văzut așa ceva. Și au mai multe poze, au fost mai mulți invitați și pozele sigur sunt mai frumoase decât ale noastre. Eu nu prea sunt genul dușmănos dar pe moșul ala jegos de la starea civila a sectorului 5, dacă am să îl mai văd vreodată, sigur am să simt nevoia să-l pocnesc. Practic, noi nu am vrut nici vâlvă, nici cheltuială. Ne-am cumpărat costume ieftine și n-am vrut nici măcar să dau bani pe un buchet pentru că nu știam că este obligatoriu. Aveam o casă de terminat, nu bani de dat pe porcării. Primul lucru, când m-a plasat în dreapta soțului, nenorocitul ăla mi-a reproșat că n-am buchet și nu o să dea bine la poză. Dacă aș fi avut atunci mintea de acum, cred că luam buchetul ăla pe care mi l-a pus el forțat în mână, și i-l băgam pe gât!

Respect pentru fotograful de starea civilă sector 3. Dacă, însă, aveți cununia la sectorul 5 și dați cu ochii de același jegos la vreo 50-60 de ani, hotărât să vă ia cât mai repede 200-300 de lei, anunțați-l de la început să nu se deranjeze că nu îi plătiți nimic! Nu-l lăsați să vă strice ziua, așa cum mi-a stricat-o mie. Azi mi-e greață de mine că i-am permis să îmi strice bucuria și că i-am dat bani haleală pentru o săptămână pentru niște poze făcute în scârbă, în 5 minute.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 06/03/2016
    Răspunde

    Sunt fel si fel de oameni scumpa,azi ii gasesti la „ghici” cei buni!

    • Dodoi Daniela
    • 06/03/2016
    Răspunde

    E angajatul stării civile si esti fortat sa il platesti ,dar eu am avut fotograful ziarului si a facut poze cu „duiumul” si au iesit perfecte.?

    • Claudia Mt
    • 06/03/2016
    Răspunde

    Imi pare rau pentru intamplarea neplacuta intamplata tie si de care iti vei aminti toata viata nu ai cum
    Oricum un subiect bun tinand cont ca trebuie sa trec si eu pe acolo

    • Andreea
    • 06/03/2016
    Răspunde

    Este obligatoriu sa primesti pozele facute fara sa le ceri??? Intreb pentru ca asa a zis mai sus Daniela. Nu imi pare normal sa iti bage pe gat niste poze nedorite, asta e clar.

    • Aida Dolce
    • 06/03/2016
    Răspunde

    Si eu care aseptam cu mare interes poze de la cununia ta 🙂

    • Stan Andreea-Marina
    • 06/03/2016
    Răspunde

    pfff..fotograful asta se pare ca e roman autentic : nu munceste dar vrea bani ! :)) o mica glumita. scuze :”>

    • Nicu
    • 06/03/2016
    Răspunde

    Ar trebui să îi faci o ” surpriză” lui bulă, măcar de reamintire. Am mai făcut eu la cineva şi s-a lăsat lipsit de fotografie.

    • stoica claudia
    • 06/03/2016
    Răspunde

    Nu trebuia sa mai ei pozele ,si gata !!

    • dumitrescu elena
    • 06/03/2016
    Răspunde

    ai avut ghinion ,pcat pentru ca acestea sunt amintiri de care sa te bucuri cand te uiti la ele

    • ghelbere elena
    • 07/03/2016
    Răspunde

    A reusit sa te supere rau de tot daca nu ai uitat nici dupa cinci ani. Pacat un asemenea eveniment trebuie pastrat nu numai intr-un colt al inimii.

    • Hacman Radu
    • 09/03/2016
    Răspunde

    Nasol moment..bine ca a trecut…tot ce conteaza e sa fiti sanatosi si fericiti!..nu am trecut prin asa ceva dar imi inchipui cum v-ati simtit…

  1. Oameni si oameni! Si mie mi-a ramas un gust amar de la pozele de la nunta, dar macar nu imi mai bat prea tare capul. Bugetul a fost limitat si ne-am multumit cu ce am avut!

    • Hacman Mariana
    • 13/03/2016
    Răspunde

    Eu una nu pot spune decat ca am avut parte de o cununie civila ca la carte!Imi pare totusi rau sa aud ca ai trecut prin asemenea momente,din pacate raman amintiri ce nu pot fi scoase usor din minte,mai ales ca este una din zilele cele mai importante din viata…Iti doresc sa ai parte de o casnicie la fel de minunata ca tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares