Minte am vrut, minte am avut; dar am scos-o!

Să nu vă gândiți că am venit să mă laud ce deșteaptă sunt. Din contră, am venit să îmi plâng soarta de om înzestrat de natură cu, nici mai mult nici mai puțin de, 4 molari de minte. Omul modern, la câte porcării mănâncă, nici nu mai are nevoie de molarii ăștia de minte care erau, însă, de un real folos strămoșilor noștri, din peșteră, care aveau nevoie de o forță de masticație mult mai mare pentru a ”toca” mâncarea lor cea de toate zilele: carnea.

Au început să îmi iasă măselele de minte de pe la 14 ani, ca să vedeți că de mică eram de o deșteptăciune greu de imaginat. Nici n-au terminat bine de erupt, pe la 19 ani, că deja începuseră să se înnegrească(carieze) de supărare. Indiferent cât de bine încercam eu să spăl acești molari de minte, poziția lor mult prea în spate, nu îmi era favorabilă. Când apare caria, nu mai durează mult și își face apariția și durerea. Am suportat-o o bună bucată de vreme, zicându-mi că nu ma duc să le scot pentru că sigur e o experiență terifiantă. Nu știu dacă v-am mai spus dar am avut și un medic stomatolog deosebit de inteligent, care mi-a povestit numai chestii nasoale despre astfel de extracții, deși știa că sunt mama panicaților.

Și după ce am ajuns la cabinetul la care merg acum, Cris Smile, nu mi-am găsit prea curând curajul să îmi fac programare pentru extracție. Acum doi ani am reușit să o scot pe prima. Puteți afla povestea primei mele extracții aici. Acum vreo trei săptămâni, mi-am luat inima în dinți și m-am pus pe scaunul doamnei chirurg Silvia Geambașu, de la clinica mai sus amintită. M-am lăsat pe mâinile dânsei pentru a scoate un rest al unui premolar(un dinte pierdut de mulți ani, tot din inconștiența și teama mea de a merge la dentist). N-a fost nici cea mai simplă extracție dar nici cea mai complicată. Durere în timpul procedurii, zero. Mă așteptam ca, atunci când va trece efectul anesteziei, să mă tăvălesc prin casă de durere. O gingie crestată, o gaură data cu freza, pe undeva prin mandibulă, pentru extirparea unui chist buclucaș și câteva fire peste gingia mea, erau deja prea mult. Deși doamna doctor îmi prescrisese calmate, n-am avut nevoie sa iau nici măcar unul.

Astăzi m-am prezentat din nou la cabinet pentru o noua extracție, un rest de măsea de minte. N-o să vă mint să vă spun că m-am dus acolo cu un rânjet până la urechi. Aveam iar tot felul de scenarii în cap. Nu puteam uita poveștile de groază citite pe internet sau aflate în cabinetul unei tanti doctore la un cabinet stomatologic individual de pe la Sebastian. Mi-era teamă. M-am pus pe scaun. Mi-am primit anestezia cuminte și am așteptat împreună să își facă efectul. Apoi a făcut vreo două manevre și-a zis gata! Până să mă dezmeticesc eu, aveam deja un pansament în gură. Really? Pentru asta era să mor de inimă, de teamă că vin azi la dentist?

E drept că molarii mei, deși au rădăcini destul de adânci, nu au pus probleme deosebite. Știu că există cazuri de rădăcini răsucite(bănuiesc că nu ăsta este termenul medical), există molari incluși sau semi-incluși și alte complicații. Treaba e că, dacă ai o radiografie făcută corect și un chirurg bun, nu prea ai de ce să îți faci griji! În nici un caz un chirurg precum doamnele Teoteoi si Geambașu, de la Cris Smile, nu ajung să chinuiască un pacient două ore pentru o extracție sau să se suie pe el, cum îmi povestea minunata dințoloagă despre care vă vorbeam mai devreme. Sau, cine știe, poate că ea nici nu vorbea despre extracții. Cine știe de ce călărea pacientul doua ore :D.

pizap.com14577235518601Și eu stăteam ca fraiera la ea, câte doua ore în holul de așteptare, imaginându-mi că în toate cabinetele este la fel. Așa am și ajuns să îndur dureri aproape un an de zile, până când nervul molarului de minte extras azi, a crăpat, doar de frică să nu se urce nebuna pe mine și să mă omoare vreo două ore. Între noi fie vorba, e foarte posibil ca din alea doua ore, una să fi vorbit doamna la telefon, că nu o dată m-a lăsat cu instrumentele prin gură ca să de consultații prietenilor prin telefon sau ca să vorbească cu mama. Nici nu mai contează ce făcea dar o urăsc și acum. Și articolul ăsta nu e o reclamă. E un semn de mulțumire care nu tratează doar dinții, ci și frica. E un articol informativ pentru alți năpăstuiți ai soartei, de prin Rahova sau sectorul 5, care cauta un cabinet medical bun. Succes, dragilor! Dacă aveți întrebări despre cabinet, deși găsiți cam toate informațiile AICI, vă stau la dispoziție și promit să vă răspund direct și sincer, fără povești de groază, cum am citit eu pe la bloggeri care vor să pară mai interesanți!

Contact Cris Smile

Giulesti

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)

Email: giulesti@cris-smile.ro


Rahova

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti

Email: rahova@cris-smile.ro

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Bine ca ai scapat ,un cabinet de nota 10

    • Daniela Dodoi
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Ce curaj”nebun”si sa te prezinti la dentist cu zambetul pe buze….eu una nu mai vad dentistul vreo zece ani la cata durere am tras…

    • Tatiana Sorina
    • 12/03/2016
    Răspunde

    vaiii cat am chinuit si eu cu dantura, 🙁 e cel mai sinistru loc posibil

    • ghelbere elena
    • 12/03/2016
    Răspunde

    Multe probleme pot aparea daca nu tratam dantura la timp. Tuturor ne este frica daca am avut la inceput o experienta neplacuta. Depinde de medicul la care ajungem sa scapam de aceasta frica.

    • dumitrescu elena
    • 12/03/2016
    Răspunde

    este ceva sinistru dureea de masele ,de cand incerc sa/mi fac curaj ,dar ….este graoznica aceasta teama ,poate daca atunci cand ama avut nevoie dadeam peste un stomatolog care sa nu ma faca sa.mi fie frica ,acum nu ajungeam la aceasta teama ,oricum ma buur ca fetitei mele nu i/am insuflat aceasta teama si am dat peste o doamna foarte dragutza ,desi prima oarea cand am fost la stomatolog cu ea a fost graznic ,nu a stiutcum sa o ia si m/a data afara din cabinet de 3 ori si nu am rezolvat problema ,ea avea pacienti nu putea sa mai stea cu noi pana se linistea copilul,asemea persoane t fac sa tise faca lehamite de ei pe banii nostrii

    • dumitrescu elena
    • 12/03/2016
    Răspunde

    oricum ,draga mea felicitari si tie pentru curaj si doamnei doctor

    • Dumitrescu Claudia
    • 12/03/2016
    Răspunde

    Eu nu inteleg frica asta de dentist , sincer; de durere de masea hai ca o mai inteleg, desi nu am avut probleme de astea,ca si alte lucruri, cum se zice”baba la frumusete sufera”, sau pentru sanatate mai bine, se pare ca i am insuflat si fetitei acest lucru pentru ca nu a zis nici pas cand am fost la o extractie de lapte! Si eu am fost mai de mult tot pentru o extractie de lapte si cateva umblari(plombe), ni a fost k!

    • Hacman Mariana
    • 13/03/2016
    Răspunde

    Bravooo!Ai dat dovada ca esti o persoana curajoasa!Ma bucur ca ai scapat…Conteaza destul de mult si comportamentul stomatologului,modul de abordare ….toate la un loc ne fac curaj…

    • victorita
    • 14/03/2016
    Răspunde

    Bunica zicea: „Decat sa te doara dantura mai bine faci un copil!” Cata dreptate avea! La cate cabinete sunt în ziua dea azi nici nu stii la care sa te duci, dar mai ales să găseşti unul placul tau. Noi avem o str. în Tg Jiu unde se gasesc 6 cabinete stomatologice, cam 5-6 m distanta intre ele 🙂

  1. Dupa ce am trecut si eu prin experiente de groaza, am reusit sa dau si peste oameni care chiar stiu ce fac in domeniul stomatologiei.

    • Barbalata Mirela
    • 08/04/2016
    Răspunde

    greu cu stomatologii astia, dar mai greu fara ei :). Eu toata viata am avut probleme desi, toata viata am avut grija. Dar, de…..cand esti bolnavicios de mica, pastilele papa tot…….asa ca sufar, draga. Deh, nu pot trai fara stomatolog. Bine ca nu mi-e barbatul gelos 🙂

      • cristina
      • 09/04/2016
      Răspunde

      Îmi pare rău că și tu ai probleme. Și eu sunt la fel. Mă bucur totuși că faci haz de necaz.

    • Puferiu
    • 16/05/2016
    Răspunde

    Dar in locul maselei ce vei pune, implant sau punte? Si eu mi-am scos o masea azi si vreau sa stiu ce urmeaza.

      • cristina
      • 18/05/2016
      Răspunde

      medicul este cel mai in masura sa iti spuna ca se potriveste structurii, nevoii si posibilitatilor tale financiare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares