La Germanos, magazin cu gadgeturi de ultimă generație, nu se poate plăti cu cardul?

Mda, iar am întârziat cu plata facturii la Telekom. Cum vine data scadentă, cum încep să primesc mesajele ale enervante cu „vă rugăm să achitați pentru a evita suspendarea serviciilor”. Mai aveam ceva bani pe card, când am ieșit de la cumpărături, și mi-am zis că ar fi bine să intrăm și pe la Germanos să plătim factura ca să nu închidă ăștia abonamentul. Nu de alta, dar la cât de dependenți suntem de telefoane, asta chiar ar fi o tragedie. Mai bine ne lipsim de alimente decât de abonamentele la cablu și telefonie mobilă.

money-256319_960_720Ne așezăm frumușel la rând și așteptăm să ajungem în față să ni se ia banii. După vreo zece minute, ajungem la destinație. Ne preia o domnișoară, ne cere numărul de telefon aferent abonamentului, verifică numele titularului de contract și ne cere banii. I-am întins cardul, moment în care a făcut o față de parcă îl văzuse pe necuratul. Mi-a răspuns scurt că la ei nu se plătește cu cardul și mi-a recomandat să dau o tură de galerie, să mă duc la bancomat să scot bani și să mă întorc. Norocul meu ca n-a apucat să scoată chitanța că sigur m-ar fi obligat să fac asta.

M-a prins într-o zi calmă, n-am avut chef să comentez și să le spun că, până și la magazinul din colț, unde se vinde doar pâine și ulei, se acceptă plata cu cardul. Singura mea întrebare a fost dacă este vreo problemă de moment sau pur și simplu nu au implementat sistem de plata cu cardul. Nu, nu era nici o defecțiune de moment. Pur și simplu, la Germanos(cel puțin în magazinul de la Cora Alexandriei) poți plăti doar cash.

bottegaverde.ro

Mi-am plătit factura online, de acasă. Nu e asta problema. Oricum e mai simplu și mai comod asa. Dar nu pot să nu mă gândesc că un astfel de magazin, care vinde gadgeturi de cea mai noua generație, care te îmbie cu oferte la internet, care vorbește zilnic despre telefoane inteligente și activitate online, nu acceptă plata cu cardul. Mi se pare foarte aiurea și vă spun sincer că, dacă scotea chitanța și apoi îmi spunea să ii aduc bani în numerar ca nu are POS, i-aș fi spus că nu e treaba mea. Suntem în 2016 și nu suntem într-o cârciumă de la marginea satului. Nu mai evoluăm și noi?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Am observat și eu asta, mi se pare ciudat…dar ce sa le faci 😉

    • Hacman Radu
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Am patit-o si noi o data intr-un magazin…si..bineintelesc ca am lasat produsele in cos …deoarece aveam de mers destul pana la un bancomat…tot ei au de pierdut…

  2. Răspunde

    E aiurea nu doar ca pierd suma aia de bani pe care omul vrea sa o plateasca (bine, comisionul ala super mic pe care il au via facturi), dar pierd oameni care le-ar putea deveni clienti. Nu m-as indrepta catre un contract cu o firma care pretinde ca lucreaza cu gadget-uri, dar care nu e in stare sa isi cumpere un amarat de aparat pentru plata cu cardul. Mi se pare stupid. Big nono for Germanos.

    • Irina Sima
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Lasa ca se intampla si la case mai mari. Dupa ce am nascut, am zis ca la externare platesc prin intermediul cardului. Ei bine defectiune de moment, o zi groaznic de ploioasa si un sot plecat dupa masina ca parcarea era full. In cele din urma a aparut doar pentru ca sa-i inmanez plasticul si sa vina cu banii :))

    • Dodoi Daniela
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Platirea cu cardul nu e un obiectiv extins,indiferent de firma sau toneta.La cat se investeste in tara noastra tot nu se vad rezultatele.Eu una nu prea platesc cu cardul,de ce…pentru ca nu suntem bine pregatiti la capitolul asta.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Greu tare se misca toate lucrurile,va mai dura ceva timp pana vom fi in rand cu ceilalti !

    • Tatiana Sorina
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Apo draga ea,nu ma mai mira nimic,fiecare in lege lui.Numai la noi poti vedea asa ceva dar na….. tacem si mergem mai departe!

    • Claudia Mt
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Este mai comod cash cred eu se intampla si la case mai mari 🙂

    • dumitrescu elena
    • 10/03/2016
    Răspunde

    uneori te lasa masca asa ceva ,cum este posobil?,asa frumos si dragutz ,ca tenologia se pare ca ajunge doar dintr/o parte

  3. 1. mi-ai adus aminte ca trebuie sa-mi platesc factura la UPC. nu de alta, ma lasa fara net. 2. Am niste prieteni care stau in Brasov. Cand vin in orasul natal, se plang mereu ca n-au bani cash, ca le e greu ca aici nu pot plati mai nimic cu cardul.

    • Nicu
    • 10/03/2016
    Răspunde

    Sunt ei în ton cu tehnologia, dar eu m-am lămurit demult cu Germanos. Telecom….aceeaşi Mărie, dar nu am alt distribuitor de internet prin zonă. Mărire de abonament fără acordul meu, modificare de opţiune…..şi nu mai zic.

    • stoica claudia
    • 11/03/2016
    Răspunde

    E mai simplu cash ,deca cu cardul

    • ghelbere elena
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Ca sa scap de orice grija toate facturile le platesc prin debit direct din cont bancar. Singura mea grija este sa am bani in cont.

    • Hacman Mariana
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Ai dreptate este destul de neplacut sa ajungi intr-un magazin si sa ti se spuna ca nu se poate face plata cu cardul…am patit-o de cateva ori…dupa ce am stat vreo jumatate de ora in magazin sa-mi cumpar cele necesare cu un cos plin m-am trezit la casa ca nu pot plati cu cardul am crezut ca sar de pe fix)))cum e posibil in ziua de azi asa ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares