Învață să îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

Da, dragilor, știu prea bine că nu este încă vară, știu că cei mai mulți dintre voi sunteți de părere că aceste accesorii nu își au locul în garderoba noastră în acest sezon dar suntem mulți cei care purtam ochelari de soare indiferent de anotimp. Eu am ajuns să îi port pentru că am ochii foarte sensibili la lumină. Ochelarii mă ajută să nu mai stau tot timpul încruntată și să scap de durerile de cap. Ulterior am aflat că, de fapt toți, ar trebui să purtăm ochelari întotdeauna, indiferent că e vară sau iarnă, soare sau ploaie. Motivul: chiar dacă nu e un soare orbitor, razele ultraviolete sunt acolo, în lumina solară, și ne afectează ochii. Dincolo de asta, ei sunt accesorii foarte șic, dacă sunt asortați ținutei și potriviți fizionomiei.

ochelari de soareSunt sigură că știți că o pereche de ochelari buni trebuie să aibă, în primul rând, lentile de calitate, care să asigure protecție optimă ochiului, și că, pentru a ne feri de ochelarii care oferă doar lentile colorate, fără nici o altă funcție, cel mai bine este să ne achiziționam ochelarii din magazinele foarte cunoscute. Un astfel de magazin, dacă vă interesează recomandarea mea, este Lensa.ro. În general au ochelari de la toți producătorii de top și găsiți în această perioadă și multe reduceri tentante. Dar, gata cu vorba. Haideți să vedem ce ochelari ni se potrivesc în funcție de forma feței!

Fața ovală poate purta orice model de ochelari

Dacă ai avut norocul ca mama natură să te înzestreze cu o față ovală, nu trebui să îți faci prea multe griji atunci când îți alegi ochelarii de soare. Sau, mai bine zis, singura ta grijă rămâne cea a calității lentilei. Ai fața foarte bine proporționată și, prin urmare, poți opta pentru orice model de ochelari. Vei arăta la fel de bine și cu ochelari cu rame pătrate, și cu ochelari sport, aviator sau ochi de pisică. Singurii de care ar trebui să te ferești ar fi ochelarii supradimensionați. Nu că nu ți-ar veni bine dar e păcat ca o față perfectă, ca a ta, să fie ascunsă de ochelari.

inpuff.ro

Ochelari rotunzi pentru fețele pătrate

O față pătrată e o față cu fruntea destul de lată, cu obraji ieșiți în relief și cu un maxilar bine definit, marcat prin unghiuri ascuțite. Dacă te recunoști în descriere, evită cu orice preț ochelarii cu rame și lentile rectangulare. Aceștia nu fac altceva decât să „ascută” și mai mult forma pătrată a feței. La polul opus stau ochelarii rotunzi sau ovali, nici prea mici nici prea mari. Aceștia reușesc să estompeze toate unghiurile despre care vorbeam, să facă fața să pară ceva mai rotundă. V-ar ajuta mult și lentilele în culori deschise. Găsiți o mulțime de ochelari Polaroid care se încadrează perfect în descriere.

Fața rotundă cere ochelari de formă rectangulară

Aici, e fix invers decât în cazul unui fețe de formă pătrată. O formă rotundă este dată de obraji proeminenți și un maxilar insuficient definit. Cea mai proastă alegere pe care o poți face, dacă ai această formă a feței, este sa alegi ochelari de aceeași forma, rotundă, eventual să mai fie și minusculi. Aceștia nu fac altceva decât să accentueze și mai mult rotunjimile. Alege ochelarii de soare cu formă rectangulară(pătrată sau dreptunghiulară) și vei crea echilibrul perfect!

Model aviator pentru fața în formă de inimă

Cum e o inimă? Umflățică în partea de sus, ascuțită în partea de jos. Același aspect îl are și o față în formă de inimă: o frunte lată, cu obraji rotunjori și bărbie ascuțită. Ce ochelari de soare credeți că se potrivesc unei astfel de fizionomii? Păi, dacă la cele două categorii anterioare am mizat pe ochelari cu formă total opusă formei feței, am fi tentați să facem și aici la fel. Ei bine, nu! O față în formă de inimă are nevoie de o pereche de ochelari care să ii urmeze linia naturală, ochelari alungiți în partea de jos. Astfel, cei mai potriviți sunt ochelarii aviator. Găsiți aici, printre modelele Ray-Ban, ochelari foarte buni cu astfel de formă.

Lentile supradimensionate și rame groase pentru fețele alungite

Opusul feței în formă de inimă este fața alungită. Ea seamănă destul de mult cu o față ovală dar are fruntea și maxilarul mult mai înguste. Ochelarii de evitat sunt cei cu rame și lentile înguste. Alegerile fericite ar fi niște modele supradimensionate sau cu rame ceva mai groase, dar și ochelarii numiți ochi de pisică(cat eyes). Aceste forme reduc din alungire, creând iluzia de lățime a feței.

Nu uitați aceste recomandări atunci când achiziționați ochelari de soare. E drept că scopul lor principal este acela de a proteja ochii dar nu trebuie neglijam nici aspectul estetic. Trebuie să știi ce formă de ochelari ți se potrivește pentru că e păcat să dai banii pe ceva care nu îți vine bine. Tu ți-ai notat ce tip de ochelari ți se potrivesc în funcție de forma feței?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dumitrescu Claudia
    • 11/03/2016
    Răspunde

    ooo, perfect nici ca se putea mai bine, eu am fata ovala , deci sunt o fericita! 😛

    • Daniela Dodoi
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Nu prea ma iau dupa forma fetei,iau ce-mi place si-mi sta bine.Am forma fetei ce ma avantajeaza.

    • Hacman Mariana
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Intotdeauna am luat in considerare acest aspect….daca nu-mi place forma..daca nu mi se potriveste chiar daca-mi plac,prefer sa renunt ,ecat sa cumpar ceva ce nu ma avantajeaza deloc…multumim de sfaturi…

    • Aida Dolce
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Eu stiu una si buna: vreau ochelari cat women/eyes

    • stoica claudia
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Multumim frumos ,un articol foarte bun

    • Tatiana Sorina
    • 11/03/2016
    Răspunde

    Asa este ,eu vara ametesc pana gasesc o pereche sa imi placa :)) .

    • ghelbere elena
    • 12/03/2016
    Răspunde

    Nu am dat niciodata importanta formei ochelarilor de soare, la ochelarii de vedere intotdeauna am luat ce mi s-a recomandat si nu ma refer la dioptrii ca acelea erau notate pe reteta.

    • dumitrescu elena
    • 12/03/2016
    Răspunde

    da este ceva de retinut ,nu m/am gandit cand mi.am cumparat ,ci doar daca imi sta bine si imi plac

  1. Răspunde

    Imi plac ochelarii de soare, ca pot sa-mi ascund ochii adormiti in spatele lor :)) sau ochii nemachiati, vara cand mi-e prea lene si prea cald si n-am chef sa folosesc make-up in fiecare zi.

    • victorita
    • 14/03/2016
    Răspunde

    Un articol interesant, multumim! Sinceră să fiu, nu port ochelari de soare. Îmi place să văd la alţii, dar nu la mine pe nas. 🙂

  2. Si eu port ochelari de soare aproape toata perioada anului. Daca bate soarele si n-am ochelari, ma stramb si fac riduri 😀

    • Irina Sima
    • 15/03/2016
    Răspunde

    Si eu am o sensibilitate la lumina. Cel mai mult „urasc” soarele de la ora 5! :))

  3. Eu intru în magazin și încep să probez ce mă atrage. Îmi dau seama că toate mi se potrivesc și apoi trebuie să mă decid asupra unui model.
    Eu pun accentul pe rame rezistente, lentile polarizate, brand renumit, dar și un model care să îmi fie comod și să mă prindă bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares