De ce sunt mai sănătoși dinții curățați cu periuța de dinți electrică?

11694299396_e6bf984458_oAsta mi-am întrebat medicul stomatolog acum vreo doi ani, când toată lumea începuse să laude aceste instrumente de îngrijire orală. Pe atunci le credeam un simplu moft, un soi de tendință în materie de igienă, niște aparate bâzâitoare care nu își merită banii pentru că fac același lucru pe care îl pot face și eu cu periuța mea normală. Eram convinsă ca medicul o să-mi confirme că periuțele de dinți sunt speciale doar pentru că îi ajută pe puturoși sa-și curețe dinții cu mai puțin efort.

Mie nu mi-e rușine să recunosc că abia pe la 14 ani am învățat cum se face corect periajul dinților. Până atunci crezusem că esențială este pasta de dinți și că e suficient să o plimb 2 minute pe dinți, cu ajutorul unei periuțe alese la întâmplare. Din păcate, cariile au pândit, au atacat și au marcat! Atunci m-am ales cu un ”cui” într-un premolar. Atunci am aflat că mai important decât pasta de dinți este periajul în sine, care trebuie făcut din anumite poziții(unghi de 45°), periind întotdeauna dinspre gingie în sus și niciodată invers și că un periaj corect trebuie sa dureze vreo cinci minute. Cinci minute în care trebuie să muncești, nu gluma! Ei bine, se pare că periuța electrică nu doar muncește în locul tău dar muncește și mai bine ca tine. Medicul stomatolog mi-a demontat toată teoria povestindu-mi despre toate avantajele utilizării unei periuțe de dinți electrice. Vreți să le aflați și voi? Haideți să vi le spun!

Periaj mai eficient într-un timp mai scurt

Ziceam ceva de un periaj manual de minimum 5 minute? La cât de ocupați suntem, cinci minute dimineața și seara parcă e deja prea mult, Ca să nu mai zic că dimineața mișcăm periuța în reluare pentru că suntem adormiți și seara reluăm mișcările cu încetinitorul pentru că suntem prea obosiți. Uite așa ajungem la stomatolog cu carii și ne văităm că, deși ne spălam regulat pe dinți, cariile tot apar pentru că „e materialul prost”. Cu periuța de dinți electrică treaba e mult mai simplă. Trebuie doar să o îndrumi și ea își face treaba singură, reușind într-un timp mult mai scurt să curețe dinții într-un mod în care periuța manuală nu ar putea s-o facă niciodată. Ea vibrează și se rotește cu o viteză foarte mare(ajunge până la 62000 de mișcări pe minut). Astfel, chiar și cu cea mai ieftină periuță de dinți de la Philips, dinții sunt perfect curați în doar 2 minute.

Diversitate mare de modele cu funcții diferite

Dacă la periuțele normale avem tot felul de forme și de modele, unele pentru cei cu probleme gingivale, alele pentru cei care vor sa curețe mai bine spațiile interdentare, cu peri naturali sau artificiali, cu cap mai mic sau mai mare, cu gat flexibil sau rigid, și periuțele de dinți electrice sunt de mai multe tipuri. Unele sunt dedicate copiilor, altele sunt pentru curățare perfectă sau albire și așa mai departe. De aceea, cel mai important este să îți alegi periuța de dinți ținând cont de sfatul stomatologului, care cunoaște cel mai bine problemele tale dentare. El îți va spune care este cea mai potrivită periuță pentru tine. De regulă, cele mai recomandate sunt periuțele care permit mai multe moduri de periere. Astfel, cu aceeași periuță, schimbând doar capul de periere, aplici dimineața un periaj de împrospătare și seara unul pentru igienizarea gingiilor.

Mai puțin tartru și gingii mai sănătoase

Toate problemele dentare pleacă de la nesuferitul tartru. El e responsabil de mirosul neplăcut al respirației, el provoacă mult-temutele carii, el poate duce la probleme mult mai grave precum gingivita sau parodontoza. Prin capacitatea sa de a îndepărta de 7 ori mai multă placă bacteriană(din care se formează tartrul)decât o periuță de dinți clasică, periuța electrică scade șansele de apariție a cariilor, asigură sănătatea gingiilor care, nemaifiind împinse de tartru, nu se mai retrag. În plus, gingiile sunt și mai delicat îngrijite cu aceste periuțe de dinți performante. Ele sunt prevăzute cu senzori de presiune. Astfel, gingiile sunt periate foarte bine, dar într-o manieră foarte delicată, pentru a nu fi rănite. Cu o periuță obișnuită, poți leza oricând gingiile, oricât de flexibilă ar fi ea sau cât de moi ar fi perii.

Albire dentară naturală zilnică

Există și norocoși care nu prea au probleme cu sănătatea dentară. Ei merg la medic pentru controalele anuale și pentru tratamente de ordin estetic. Degeaba ai dinți sănătoși, dacă nu sunt și frumoși. Pentru că vor un zâmbet perfect, tot mai mulți oameni merg la cabinet pentru albirea dentară. Din păcate, aici părerile medicilor sunt împărțite: unii ți-ar face și o albire pe lună, alții nu recomandă să se facă prea des această operațiune. Cert e că, toate acele pete care apar pe dinți, în urma consumului anumitor alimente și băuturi, pot fi foarte bine îndepărtate acasă, cu o periuță de dinți electrică din gama Healthy White de aici. Îndepărtarea petelor se face în mod natural, prin simplu periaj, fără substanțe sau procedee care pot ataca smalțul dentar.

Așadar, o periuță de dinți electrică este o investiție sigură pentru sănătatea dinților și pentru acel zâmbet curat, natural, răvășitor, pe care ni l-am dorit întotdeauna. Ea poate fi folosită de persoanele de orice vârstă, chiar și de catre cei mici, care vor fi și stimulați să nu mai uite să se spele pe dinți(pentru că sunt încântați de o asemenea „jucărie”).

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Irina Sima
    • 15/03/2016
    Răspunde

    Si pe mine ma bate gandul sa-mi iau o astfel de periuta.

  1. Răspunde

    Am tot zis ca-mi iau si eu o periuta electrica… Poate anul asta 😀

    • Daniela Dodoi
    • 16/03/2016
    Răspunde

    Am o fata care periajul ii da mari bătăi de cap si sa fiu sigura ca periuta isi face treaba i-am luat o perie de dinti electrica care o încarc la priza si acum stau mai linistita.Si curata si eficient,chiar nu dai banii degeaba.

    • Dumitrescu Claudia
    • 16/03/2016
    Răspunde

    Am si eu o periuta electrica,nu foarte buna,insa eu prefer tot periuta normala,nu stiu de ce, poate ca sunt obisnuita cu ea 🙂

  2. Răspunde

    Si eu am fost de curand la dentist si mi-a recomandat o periuta electrica. Ma tot chinui sa o cumpar de ani buni si de fiecare data plec de acolo cu cosmetice in loc de periuta de dinti. 🙂

    • Aida Dolce
    • 16/03/2016
    Răspunde

    E ideala.Vreau sa iau si eu pt toata familia dar astept reduceri 😉

  3. Vreau sa investesc si eu intr-una de calitate!

    • ghelbere elena
    • 16/03/2016
    Răspunde

    Suntem patru persoane in locuinta si toate avem cate o periuta electrica si suntem foarte multumiti de ele.

    • Claudia Mt
    • 16/03/2016
    Răspunde

    Si eu trebuie sa îmi achizitionez una după de îmi refac dantura este facuta praf

    • stoica claudia
    • 16/03/2016
    Răspunde

    Buna ,trebuie sa imi iau si eu

  4. Eu am vreo 6 ani de cand folosesc periuta electrica. Nu as mai putea niciodata sa ma intorc la cea clasica.

  5. Răspunde

    Frumos povestit! Am citit cu placere articolul si recunosc ca folosesc o periuta electrica la îndemnul sotului meu. El si-a luat primul si a fost de parere ca merita asa ca mi-am luat si eu una.
    Este placut sa o folosesti si foarte usor de manevrat! Urăsc dentistul, ca mai toata lumea, dar uneori trebuie sa mergem si la el! 🙁

    • Barbalata (Puiu) Mirela
    • 17/03/2016
    Răspunde

    Nu am o periuta electrica. Sincer pana acum-am intrebat daca merita banii. Si nici nu stiu ce ar trebui sa aleg.

    • Aluculesei Brindusa
    • 17/03/2016
    Răspunde

    este ca si treaba aia cu un cal putere sau 100 de cai putere.Mana mea e d eun cal putere,periuta este de 100 cai putere,deci cine curata mai bine?

    • loriem
    • 17/03/2016
    Răspunde

    Eu am vazut beneficiile unei astfel de periute asupra tartrului. Inainte trebuia sa fac detartraj la minim 6 luni. Acum la 1 an.

    • Ardeleanu Ana
    • 17/03/2016
    Răspunde

    Periuta electrica este foarte buna, curata mult mai bine intr-un timp mai scurt. Pana nu o folisesti, nu poti sa-ti dai cu adevarat seama de toate beneficiile ei.

    • Hacman Mariana
    • 17/03/2016
    Răspunde

    Si noi avem periute electrice si suntem multumiti de rezultat…chiar o recomand tuturor…exista totusi o diferenta reala intre periuta de dinti clasica si cea electrica ..

  6. Sunt foarte bune periutele electrice. Medicul stomatolog mi-a recomandat folosirea acestora dupa ce fiul meu cel mare a facut o carie la dintii de lapte.

  7. Răspunde

    sa stii ca rezolva problema cu tartrul. mie mi se depunea foarte repede… fecam la dinti pana imi faceam gingiile praf. acum cu periuta asta de dinti se vede diferenta…

    • Cristina
    • 19/03/2016
    Răspunde

    Nu am achizitionat inca o periuta electrica dar si pe mine ma tenteaza.

    • Lamiita P
    • 20/03/2016
    Răspunde

    Da .. ispita e mare, pretul ma cam dezarmeaza desi sunt convinsa ca merita. De cand am inceput sa citesc ca sunt necesare doar 2 minute in loc de 5 ( care si asa mi se par mult) mi-au facut ochii ca girofarurile fara a mai tine cont de adevaratele avantaje.

    • victorita
    • 22/03/2016
    Răspunde

    Băietelul meu trebuia sa se spele pe dinti cu „tipete si urlete”, de Craciun i-am cumparat o periuta electrica ( i-am zis că e de la MOSU)!! Am avut o idee super, acum se spala cu drag, e super incantat de periuta lui!

    • Amy
    • 22/03/2016
    Răspunde

    La fel ca Ioana, de cata vreme zic sa-mi iau si eu o periuta electrica….dar am neglijat tot timpul s-o fac! Cred intr-adevar ca una electrica este mult mai eficienta decat periuta normala, deci trebuie neaparat s-o trec pe wish-list!

    • Lacramioara Baltag
    • 22/03/2016
    Răspunde

    Si noua ne-a fost recomandata periuta electrica tot de catre stomatolog, pe motivul ca, curata mult mai eficient decat una normala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares