Cum ajungi de la un medicament la zece în doar câteva săptămâni?

Cum răcesc puțin, cum o aud pe mama: Ia Paracetamol, Ia un Fervex! Atâta îmi trebui să zic că nu iau! Mie nu îmi plac pastilele de fel și oricum m-au cam îndopat medicii cu ele o bună bucată de vreme. Da, dacă ai ceva mai grav, nu zic să nu iei în seamă tratamentul prescris de medic. Dar nu sunt de acord ca, la cea mai mică durere de cap sau la primele semne de nas înfundat, să ne aruncăm pe dulapul cu medicamente. Există ceaiuri, există miere, există lămâi, există Kiwi și pătrunjel, plus o mulțime de produse naturiste mult mai prietenoase decât pastilele din farmacii.

Dacă te apuci să iei medicamente, riști să dezvolți un fel de dependență. E mult până iei una-două pastile pentru câteva zile. Să zicem că te duci la medic și te trezești cu tensiunea puțin crescută sau cu o mică infecție. Ce e mai simplu pentru medic, decât să îți scrie repede o rețetă cu un regulator de tensiune sau cu un antibiotic. După vreo săptămână de tratament, te trezești cu probleme pe la stomac.

Așa sunt medicamentele minune: fac bine într-o problemă și creează 2-3 probleme în altă parte. Te duci iar la medic și pleci de la el cu recomandarea de a lua „ceva de stomac”, un Omez de dimineață, o pastilă la prânz pentru a scăpa de diaree și una după masă pentru a scăpa de grețuri. După vreo lună, problemele încă nu s-au rezolvat. Îți recomandă un alt hipotensiv și un ParaSinus pentru ceea ce el crede că ar fi un început de sinuzită(medicii ăștia care pun diagnostic fără analize sunt cea mai periculoasă specie).

6889837884_e2da4ee72b_bPeste câteva zile îl suni să te plângi de dureri în partea dreaptă a abdomenului. Ah, a uitat să îți spună că Paracetamolul nu e prieten prea bun cu ficatul. Ia și ceva medicamente pentru ficat! Și așa mai departe. Povestea poate continua la infinit. Medicamentele pentru ficat s-ar putea să nu se pupe cu glicemia ta și asa destul de crescută. S-ar putea ca, în scurt timp, să mai adaugi pe listă niște medicamente pentru normalizarea nivelului glicemiei. Poate, dacă continui să iei Paracetamol, o să ai nevoie și de ceva pilule pentru rinichi. Nu va trece mult și vei deveni consumator fidel a minimum 10-15 pastile pe zi. Ala e momentul în care poți să plângi. Ai ajuns fix unde te vroia industria farmaceutică: la dependența de medicamente!

Asta e singurul motiv pentru care, acolo unde există alternative naturiste la medicamentele de la farmacie, mizez pe ele. Rar m-au dezamăgit. Și rar se întâmplă ca un ceai sau un produs naturist să aibă efecte adverse, să aibă efect pozitiv asupra unei afecțiuni și să declanșeze o alta. Poți să-ți reglezi tensiunea și cu un regim cu mai puțină sare, cu ceva mișcare, care să te ajute să slăbești, și eventual cu niște suplimente naturiste. Poți lupta cu infecțiile și cu ajutorul unei tincturi bune de propolis sau a unei Mieri cu Manuka. Repet, e vorba aici de tratarea unei hipertensiuni ușoare, aflate la debut, sau a unei răceli ușoare. Dacă lucrurile sunt ceva mai avansate, mergeți la medic și luați ce vă recomandă cu mențiunea că, dacă luați un medicament care produce efecte adverse, măcar de acelea încercați să scăpați cu produse naturiste, fără a mai adăuga alte comprimate de sinteză în meniu.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • dumitrescu elena
    • 20/03/2016
    Răspunde

    da,stiu ce zici….un medicament trage dupa el altele …in completare sa ajute ce a stricat primul, eu nu sunt adepta medicamentelor decat la nevoie ,chiar nevoie ,,,in schimb desi ceaiurile nu sunt prietenele mele ,le prefer pe ele,tincturi si antibiotice naturale,si fetitei mele nu/i lipseste tinctura de echinaceea,ceaiul de echinaceea,lamaia ,mierea si ceaiul de tei in special ,apropo nu am incercat acea miere de Manuka,este atat de buna pe cat se spune?

    • Daniela Dodoi
    • 20/03/2016
    Răspunde

    Cel mai recomandat e sa mergi la un medic specialist si sa iei medicatia prescrisa .Suntem printre primele locuri in Europa la luat medicamente dupa „ureche”.

    • Claudia Mt
    • 20/03/2016
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine nici mie nu imi plac

    • Lamiita P
    • 20/03/2016
    Răspunde

    In mare parte ai dreptate ce spui, dar cand ma uita la mierea asta de Manuka despre am auzit mereu,si probabil nu degeaba, cand vad preturle parca imi trece instantaneu de boala. Eu stiu ca atunci cand ma prinde raceala nu am sanse cu nimic, iau paracetamol sau derivate, vorba mamei si a ta si a mea, ceva sugatori ca la mine de la gat porneste tot, ceaiuri, bla, bla dar uneori ajung si la antibiotic, nul iau de capul meu. La bolnavii cronici e periculoasa o viroza din asta. Mi-a ramas un caz intiparit in minte acum de curand pe la tv. despre o tipa care a invins cancerul si a murit de gripa.

    • Aluculesei Brindusa
    • 20/03/2016
    Răspunde

    ai dreptate,pentru o simpla raceala,poti apela la remedii naturiste,pentru dureri usoare ,poti sa te faci ca nu sunt,insa sunt si cazuri cand medicamentele isi au rolul lor si nu trebuie neglijat.In ultima perioada am incercat mai mult remedii naturiste decat tratament medicamentos si sper sa fie totul bine!

  1. Eu incerc pe cat posibil sa nu iau medicamente de sinteza si pana acum chiar m-au ajutat cele naturiste.
    Raceala am reusit sa o combat tot cu miere si propolis asa ca la mine a functionat.

    • ghelbere elena
    • 21/03/2016
    Răspunde

    Incepand de toamna cand vremea se raceste si pana primavara cand se incalzeste beau in loc de apa litri de ceai de lamai uneori indulcit cu miere. Sunt ani buni de cand eu nu mai stiu ce este acela un guturai sau o tuse.

    • Ardeleanu Ana
    • 21/03/2016
    Răspunde

    Nu sunt deloc adepta pastilelor decat in cazuri limita. Din moment ce are un termen de valabilitate si e pusa intr-o folie…contibe chimicale care intr-un fel sau altul dauneza sanatatii noastre.tinctura de propolis sau mierea au fost intotdeauna renumite ca fiind naturale si cu multe efecte benefice.

    • Dumitrescu Claudia
    • 21/03/2016
    Răspunde

    Foarte adevarat! Aici ne asemanam mult, eu una nu iau absolut nici o pastile pentru nimic,si culmea imi si trece,si cand ma doare capul si la menstruatie,si cam astea s durerile mele,cred ca si pentru ca nu iau pastile!

  2. Răspunde

    Si mie imi plac pastilele de le-as arunca pe toate, iau doar in cazuri extreme, in rest prefer ceaiurile naturiste, siropurile de brad, catina, etc, mierea, si orice alt supliment, doar pastile sa nu fie. Mi-e groaza cand merg cu Dragos la doctor si e racit ca ii da cate o sacosa de medicamente, nici nu sti cum sa i le dai pe toate in 24 de ore. Ii indoapa la propriu.

    • Stoica claudia
    • 22/03/2016
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine nici eu nu iau medicamente ,beau multe ceasuri rar iau medicamente ,nu sunt bune atâtea medicamente

    • Hacman Mariana
    • 24/03/2016
    Răspunde

    SI eu prefer produsele naturiste,ceai,miere…decat medicamente…nu plac deloc pastilele,numai cand le vad ma ia ameteala…dar cateodata nu avem ce face…

  3. Eu mai iau din cand in cand cate o pastila de dureri de cap, cand nu mai vad bine din cauza migrenelor, sau cate o aspirina cand chiar ma pune raceala la pat.

  4. Răspunde

    Total de acord cu tine cu consumul de medicamente, de fapt asta este si interesul industriei farmaceutice. Recomand, alaturi de tine produsele naturale, apicole, plante medicinale, alimente antibiotice naturale, fructe si produse bio.

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      Ce bine ar fi daca s-ar putea trata cat mai multe boli cu ele!

    • Anghelina Irina
    • 04/05/2019
    Răspunde

    Nici eu nu sunt fan pastile.La mine orice as lua atunci cand sunt racita nu isi face efectul.Ori ca iau ,ori ca nu iau,tot 4-5 zile ma tine

      • Cristina Dragomir
      • 06/05/2019
      Răspunde

      Norocul meu ca eu nu prea racesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares