Sunteti de acord cu legea care vrea sa inchida supermarketurile in week-end?

Closed_SignAsta ne asteapta daca proiectul lor de lege va fi aprobat. Anul trecut, doi isteti din Parlament au venit cu o idee mareata, sa dea o lege care sa inchida supermarketurile duminica. In viziunea lor, oamenii ar fi trebuit sa isi faca toate cumparaturile in cursul saptamanii sau sambata si duminica sa o petreaca in familie, la teatru sau la plaja. Lasand la o parte durerea ca noi ii platim pe astia pentru asemenea idei, cred ca le-a scapat faptul ca multi romani lucreaza inclusiv sambata sau ca si mai multi dintre ei nu au bani de teatru si piscina.

Nu stiu daca sunt aceiasi sau sunt altii dar aud azi la stiri ca parlamentarii nu se lasa si vor neaparat sa inchida marile magazine in weekend. Nu doar duminica, ci si sambata. Cica, daca inchid supermarketurile la sfarsit de saptamana, sustin micile magazine si producatorii autohtoni din piete. Bun, sa zicem ca as fi de acord dar asta doar ce statul o sa dea o lege care sa ii interzica vanzatoarei de la magazinul din colt sa imi puna rosii si cartofi stricati in punga(pentru ca acolo nu am eu acces la produse si imi da ea ce are chef) sau cand in piete o sa gasesc exclusiv producatori si or sa dispara de acolo bisnitarii.

In plus, eu inca nu ma prind cum de nu se numeste frauda vanzarea de fructe si legume fara bon fiscal. Nu pricep care e diferenta intre coana Gherghina, care vinde la taraba in piata si tanti Frusina, care vinde pitita intre blocuri. Producatoare sigur sunt amandoua. Se vede pe fata lor arsa de soare si pe mainile muncite. Bon nu da nici una. Deci? Stimulam comertul in piete, unde nu se stie cine si cat vinde?

bottegaverde.ro

De ce sa fiu obligata sa cumpar de la un magazin de cartier, unde nu se folosesc manusi cand se serveste painea? Eu am senzatia ca vreunul din parlamentarii care a venit cu ideea asta, are si el vreun butic de genul asta si i-a cam scazut vanzarea de cand au deschis un supermarket in apropiere. Altfel nu-mi explic de ce e mai simplu sa redacteze un astfel de proiect si sa se piarda ore bune pe dezbaterea lui. Daca ar fi vorba de stimularea consumului de produse autohtone si sustinerea agriculturii romanesti, poate ca ar fi mai potrivit un proiect prin care sa ofere beneficii supermarketurilor pentru a le convinge sa vanda mai multe produse de acest tip.

Eu nu cred ca romanii vor accepta o astfel de lege. De unde sa isi mai cumpere ei un mic si o bere ieftine, sambata, in drum spre balta de pescuit? Sa vezi atunci revolutie!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Asa e,eu de obicei cumparaturile le fac sambata sau duminica ,nu sunt normali la cap,

    • stoica claudia
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Eu nu sunt de acord

    • dumittrescu raluca
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Whattt,?ce mai destepti ,cand in cursul saptamanii,de unde bani pentru piscine si teatru..?,oare asta nu se intreaba?,ce viseaza noaptea …..ce sa mai zici ca te lasa paf cu ideile lor

    • ghelbere elena
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Fac acest lucru pentru a cumpara din piata produse romanesti. Cumpar din piata de la tarani legume si fructe permanent fara a fi nevoie sa inchida ei in week-end hipermarket-urile. Din magazinele mari cumpar restul.

    • Aida Dolce
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Mai avem putin si ne intoarcem pe vremea raposatului

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Eu una nu sunt de acord..in weekend facem cumparaturile …ar trebui sa le inchida in zilele de Luni si Marti …atunci chiar magazinele sunt goale…dar na. noi nu prea avem ce face in situatia asta.. doar daca se vor semna petitii…avem o sansa…

  1. Răspunde

    Nu sunt de acord sa inchida nimic pentru ca in weekend am si eu timp sa colind prin magazine si atunci vreau sa le gasesc deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares