La multi ani si un cadou unic – un vin de colectie de-o seama cu tine!

vin de colectie rosu-de-minis-an-recolta-1963-1-469

In curand va fi ziua de nastere a mamei mele. Mama e o femeie simpla careia niciodata nu stiu ce cadou sa ii ofer. Bijuteriile prea scumpe nu sunt de ea pentru ca nu prea are unde sa la poarte. Cele prea ieftine nu sunt demne sa ajunga la gatul ei. Haine nu-i pot cumpara pentru ca e o fire mai dificila si prefera sa si le aleaga singura. Parfumuri nu prea foloseste, obiectele pur decorative nu le suporta. Mai ramane varianta unei carti bune sau … cea a unui vin de colectie.

Nu e mare consumatoare de bauturi dar am remarcat, de-a lungul anilor, ca stie sa aprecieze un vin bun si il savureaza cu o bucurie imensa. Tocmai am gasit magazinul acesta online cu vinuri de colectie si, cand am vazut ca vinurile sunt sortate pe ani de imbuteliere, primul lucru care mi-a venit in minte a fost sa ma uit daca au un vin vechi din anul in care s-a nascut mama. Se pare ca 1963 a fost un an cu o recolta buna, atat in materie de mame iubitoare si femei puternice, cat si in materie de struguri parfumati. In acelasi an cu ea s-a nascut un Riesling Italian pe care planuim sa il cumparam pentru a-l savura impreuna la petrecerea de ziua ei.

Vinurile romanesti de colectie sunt vinuri de o calitate foarte buna, parfumate, pastrate in conditii speciale in crame, in sertare, cu etichete care atesta originalitatea vinului si il prezinta in toata splendoarea lui. Cate un certificat insoteste si el sticla de vin. Pe el gasim informatiile despre podgoria in care s-au rasfatat strugurii sub soare, despre depozitul in care praful si paienjenii au contribuit la valoarea acestui cadou unic, despre anul in care a fost produs, despre soi si despre setarul in care anii au patruns tainic in sticla cu licoare bahica si i-au modificat taninurile, facandu-l mai dulce, mai parfumat si de un rosu mai intens.

atelierulfamiliei.ro

A face cadou o sticla de vin vechi unui om care nu se pricepe si nu stie sa il aprecieze ar fi o greseala, ar fi bani cheltuiti in zadar. Multi din cei care nu se pricep la vinuri si primesc o astfel de sticla, ajung sa o puna la pastrare in semn de pretuire, spunandu-si ca o vor deschide la o ocazie speciala. Ocazia speciala la care trebuie deschis un astfel de vin, este atunci cand este primit. Nu pentru ca asa e politicos, vinuri de colectieci pentru ca asa e corect, pentru ca acel vin a fost pastrat in crama, la o anumita temperatura si umiditate si, odata scos de acolo si pus la caldura din sufragerie, la lumina, in vitrina cu pahare si bauturi, in scurt timp isi va pierde personalitatea pe care si-a construit-o in peste 50 de ani de munca tainica a timpului.

Voi comanda o sticla de Riesling italian vechi, din 1963, asezat cu grija intr-o cutie din lemn, cu praful la vedere si cu gustul unic la purtator. Voi atasa o felicitare in care ii voi scrie mamei asa Draga mama, azi, de ziua ta, iti ofer aceasta sticla cu vin. E un vin nascut in acelasi an cu tine, de-o seama cu tine, la fel de matur ca tine. O sticla plina de praf, cu dopul infasurat intr-o fina panza de paianjen. La fel ca el, si tu ai imbatranit. Fata iti e plina de riduri. Timpul s-a asternut peste tine, la fel cum s-a jucat cu el. El vreau sa-ti aduca amintiri din soarele lui 1965, prima vara din viata ta! Sunteti vechi dar nu batrani; amandoi meritati sa fiti savurati si iubiti pana la ultima picatura pentru ca sunteti unici, sunteti speciali, sunteti deliciosi, maturi si insetati de iubire si apreciere. Hai sa ne imbatam cu parfumul lui, asa cum ne-ai imbatat tu cu iubire in atatia ani. Hai sa-i simtim savoarea strop cu strop! Fiinta care mi-a dat cel mai de pret cadou – viata mea-, merita un dar special. La fel ca un vin vechi, azi n-am strig in gura mare, ci prefer sa iti soptesc: mama, te iubesc! 

Vrei sa faci si tu un astfel de cadou inedit unei persoane din viata ta? Gasesti vinuri romanesti de colectie de la peste 20 de producatori pe vinuri-pe-net.ro. Peste 400 de vinuri, produse incepand cu 1939k te asteapta. Sunt vinuri pastrate in cele mai bune conditii, vinuri romanesti de calitate, provenite de la producatori autohtoni mici si medii, la preturi bune. Oricand vrei sa impresionezi pe cineva cu un vin bun(Sauvignon, Feteasca alba, Feteasca Regala, Feteasca Neagra,  Riesling Italian, Grasa de Cotnari, Pinot Gris, Pinot Noir, Merlot, Tamaioasa Romaneasca, Muscat Otonel), il gasesti in acest magazin online. Vinurile sunt grupate pe ani de productie asa ca va fi foarte simplu sa alegi un vin bun de colectie de aceeasi varsta cu mama, cu tatal, unchiul sau seful tau!

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 20/02/2016
    Răspunde

    Întotdeauna un vin bun de colectie e cadoul perfect in orice împrejurare si cu orice ocazie si e si bun.Cu cat vinul e mai vechi cu atât e mai bun.?

    • dumitrescu elena
    • 20/02/2016
    Răspunde

    este chiar o idee minunata ,iar daca este si de colectie si de calitate…si mai si

    • ghelbere elena
    • 20/02/2016
    Răspunde

    La multi ani mamei! Sa fie sanatoasa sa-si poata creste nepotii. O felicitare si un cadou mai frumos nu puteai gasi.

    • stoica claudia
    • 20/02/2016
    Răspunde

    Este o idee geniala,la multi ani mamei ,sa fie sanatoasa.

    • Aida Dolce
    • 20/02/2016
    Răspunde

    La multi ani mamei tale.Mi am schimbat id ul(SandaSandita)

    • Sima Irina
    • 21/02/2016
    Răspunde

    La multi ani mamei tale. Orice mama merita pretuita, iar un cadou unic sigur va ramane o amintire placuta! Un vin de colectie, vechi chiar e un cadou minunat!

    • pusa raisa
    • 21/02/2016
    Răspunde

    Draga mea, la multi ani mamei tale dragi. Sa te bucuri multi ani inainte de prezenta si de iubirea ei. Stii sigur ca iubirea unei mame este unica si adevarata si pentru toata viata. Darul cel mai de pret pentru o mama sunt copiii ei,sanatatea si fericirea lor. Te inteleg e foarte greu sa faci un cadou, dar trebuie facut ,indiferent ce va fi cu siguranta mama ta se va bucura . Ofera-i draga mea langa sticla cu vin si o floare ,va fi cu siguranta incantata .

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2016
    Răspunde

    In primul rand vreau sa-i urez La multi ani mamei tale!Un cadou minunat,cu siguranta va fi incantata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares