Bloggeri care se vand pe mult si bloggeri care se vand pe putin

imagesVad tot mai des, pe la colegii bloggeri, articole de genul „nu merita sa citesti un blog care se vinde pentru nu stiu ce”, „bloggerii mint pentru bani”, etc.  Ma enerveaza astfel de articole pentru ca, la momentul de fata, sunt prea putini bloggeri care isi permit sa scrie pe bani foarte multi sau sa emita pareri negative despre produsele pe care le primesc, in teste sau cadou, de la diferite companii.

Nu stiu ce fac altii dar eu, daca mi s-a oferit sa testez ceva in care nu cred, am refuzat din start. N-as putea niciodata sa spun oamenilor ce minunate sunt produsele de la Teleshopping si cum pot slabi mancand slana cu ceapa si band nu stiu ce ceai. Am si eu limitele mele. Aceleasi limite care ma fac ca, atunci cand testez ceva si nu imi place, sa nu scriu ca este un produs perfect, ci sa dau de inteles ca poate fi bun dar eu nu am obtinut rezultatele la care ma asteptam. Crede-ma ca cititorii nostri sunt mai desptepti decat ii crezi tu, sesiseaza atunci cand lauzi in mod excesiv ceva si fug!

Lui X nu ii convine ca eu scriu un advertorial pe 70 de lei pentru ca asta inseamna mai putine sanse pentru el sa scrie pe 200 de lei. Pe de-o parte, tind sa il inteleg. Pe de alta, nu e el in masura sa ii critice pe cei care se vand pe un bilet la film, pe o crema sau pe ce mai vor ei. Este fix treaba fiecaruia ce publica pe blog. Unii macar avem bunul simt si punem in categorie speciala, de „advertoriale”, articolele publicitare. Altii nu fac nici macar asta si incep sa ridice in slavi, nu o crema de 15 lei, ci produse de mii de lei sau servicii de la diferite companii. Poate ca pe mine ma injura lumea ca da banii pe o crema de 15 lei si nu e ce se astepta sa fie. Nu vreau sa imi imaginez cat te injura pe tine lumea care isi face abonament la un furnizor de telefonie mobila pe care tu il lauzi saptamanal si ofera servicii de cacao.

Care-i treaba ca eu aleg sa ma prostituez pe bani, cum iti place tie sa spui? Diferenta dintre noi doi e doar una de pret. Eu o fac pe mai putin, tu o faci pe sume mai mari. Tu ai nevoie de bani de vacante si de Samsung S6, eu am nevoie de bani de reteta si facturi. Tot curve ne numim, stai linistit. Nu te flata singur ca minciunile tale sunt acceptate pentru ca sunt mai bine platite. Daca ai fi un sfant, cum vrei sa pari, ai scrie doar din pasiune, cum scriu altii, fara sa lauzi un produs si sa insiri linkuri catre diverse site-uri cu linkuri de afiliat. Suntem la fel si stiu ca o sa te doara asta! Suntem doi oameni care se vand. Difera doar suma si motivul pentru care o facem. Prin urmare, vezi-ti, tu, de promovat gadgeturi scumpe si servicii ale companiilor mari, si eu raman la ale mele. Nu te mai crede mai bun!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Mda, cunosc si eu cateva cazuri. Oricum fiecare este liber sa faca ce vrea pe blogul lui, nu mai da atentie la toti frustratii.

    • Gabryelle's Blog
    • 27/02/2016
    Răspunde

    Total de acord! Fiecare face ce doreste, nimeni nu are dreptul sa ceara socoteala cuiva ca cere prea mult sau prea putin pe un articol. Din pacate colaboratorii poarta o parte din vina acestei „gelozii” intre bloggeri. La o colaborare, mi s-a spus ca cer prea mult fata de alte bloguri. Pai cum cer prea mult, cand pe mine ma costa doar intretinerea blogului 150 de euro pe an? Dar timpul nostru pierdut nu conteaza? De asta zic ca unii colaboratori s-au invatat sa ceara foarte mult, pentru foarte putin. Eu nu am nicio problema cu bloggerii care accepta, dar am ceva cu colaboratorii care cred ca le se cuvine totul. 🙂

    • Hacman Mariana
    • 27/02/2016
    Răspunde

    Pentru asta noi te-am apreciat si te apreciem in continoare,pentru ca esti o persoana corecta!Adevarul iese intotdeauna la iveala!Pacat ca multi sunt cei care le cad in plasa…

  2. Răspunde

    Nu as fi putut sa o spun mai bine. Si eu scriu pe diferite sume, care imi permit ca la final de luna sa-mi platesc facturile, gradinita si alte lucruri pe care nu o sa le insir aici. Atunci cand ai o pensie de boala de 400 lei fiecare banut conteaza. Nu ma scuz pentru ca nu ma intereseaza parerea celorlalti, am renuntat demult sa o mai ascult, prezint doar faptele. Mi-am facut blog ca sa scriu ce vreau eu pe el.

    • Nicu
    • 29/02/2016
    Răspunde

    Se poate să ştiu cine a scris aşa ceva? Din curiozitate……sau…..
    Aşa sunt unii, când văd că se duc la fund, ies la atac. Tehnica de intimidare, cel puţin aşa gândesc ei. Dar nu şi-a găsit persoana potrivită pentru a fi intimidată.

  3. Răspunde

    Te-ai suparat rau 😀 Oricum trebuie sa imi pun si eu o categorie cu advertoriale. le-am impartite eu pe acolo dar nu prea bine. Am 666 (ce numar) de articole pe care trebuie sa le sortez. ufff

    • Mădălina Maria
    • 05/03/2016
    Răspunde

    Bine zis!!!

    • Irina Sima
    • 15/03/2016
    Răspunde

    Am citit si eu astfel de articole, mai mult spuneau ca cei care „se vand” pentru putin fac de ras blogosfera. Eu sincer nu vad decat invidie, cine stie ce sponsor i-au refuzat si isi varsa frustrarile pe blog. Au ajuns sa faca o comparatie inclusiv cu prostitutia…
    Poate ca unii „se vand” pe o crema, dar ghiciti ce? Poate daca acea crema chiar face minuni, atunci o lauzi si gratis doar din nevoia de a impartasi si cu altii experienta ta.
    Si blogosfera asta are mai multe domenii la fel ca medicina.
    Cristina, nu te mai enerva ca nu are rost! „Ursul trece, cainii latra!” :))

  4. Hmmm… Cred ca stiu cu cine te certi ??? oricum, nu uita ca haters gonna hate! ?

    1. Eu ma cert cu pasaricile mele :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares