Vrei un cuptor bun cu microunde? Asigura-te ca are aceste 5 functii!

Incalzeste lapte, dezgheata carne, gateste puiul, fierbe apa, face popcorn; pe toate le face mai rapid decat aragazul si cuptorul clasic pe gaz sau electric. Se numeste cuptor cu microunde si cred ca nu gresesc daca spun ca este macar dorit in orice bucatarie, daca nu chiar indispensabil. Face parte din seria electroasnicelor care ne usureaza munca si ne ajuta sa economisim timp. Cum am putea sa nu-l iubim? Totusi, pentru a ne bucura de toate aceste avantaje ale sale, trebuie sa avem grija sa achizitionam un cuptor cu microunde care sa aiba urmatoarele functii.

Dezghetare

Functia de dezghetare o au cam toate cuptoarele cu microunde si e mai mult decat utila. Daca ai uitat dimineata sa scoti carnita de la congelator, nu mai e o tragedie. Ajungi acasa, o scoti din frigider si o pui la decongelat in cuptorul cu microunde, setand treapta de putere si intervalul de timp indicate pe manualul de utilizare, si poti gati cina la timp. La fel, cand vin prietenii in vizita pe neasteptate, nu mai trebuie sa ii serviti cu sanvisuri. Decongelati rapid ceva si va distrati la un gratar.

cuptor bun cu microundeGrill

In vreme ce unele persoane folosesc acest cuptor doar pentru a incalzi sau dezgheta alimente si pentru a prepara o punga de popcorn, pentru altii(ca mine) el este masina de gatit principala. Pe internet gasim tot felul de retete pentru cuptorul cu microunde. Functia grill este foarte importanta pentru ca ea iti permite sa prepari o bucata de carne, o pulpa de pui, cateva felii de legume, ca pe orice alt gratar. In plus, grill-ul ma ajuta sa prepar si cea mai rapida pizza. Un cuptor fara grill n-are ce cauta intr-o casa in care oamenii obisnuiesc sa manance bine.

Gatire automata

La ce se refera asta? La cuptoarele de generatie mai noua, inteligente, in care doar bagi pizza sau puiul cu legume, apesi pe butonul pentru pizza si el stie exact cat timp trebuie gatita si la ce treapta de putere. Cuptorul meu nu are aceasta functie si se mai intampla sa constat ca un fel este incomplet gatit si mai trebuie lasat cateva minute sau, invers, sa gatesc un preparat mai mult decat este cazul. Daca reusesc sa imi cumpar un cuptor Beko cu mod de gatit automat, voi putea gati orice fara probleme, inclusiv prajituri.

Child Lock

Teoretic, cei mici nu ar avea de ce sa umble la cuptorul cu microunde dar stim cu totii cat de rapizi sunt in miscari atunci cand vor sa faca ceva ce le este interzis. E de ajuns sa te intorci o clipa cu spatele si ei deja au apasat cateva butoane sau, mai grav, il pot deschide si se pot trezi cu arsuri. Nu si in cazul unui cuptor care are aceasta functie de siguranta. Odata apasat butonul care activeaza modul child lock, indiferent pe care butoane ar apasa prichindelul, atat cuptorul cat si el sunt in siguranta.

Pornire rapid

Da, stiu ca toate cuptoarele cu microunde pornesc rapid, de indata ce apesi butonul de pornire dar, la multe dintre ele, dureaza foarte mult pana se incalzesc la treapta maxima(foarte mult inseamnand un minut, timp in care cel mic da nerabdator cu lingura de masa si ameninta sa se infiga in ciocolata). Cu functia pornire rapida un cuptor precum primul de aici porneste gatirea sau incalzirea cu o putere de microunde de 100%. Asta se traduce intr-un timp mult mai redus de gatire/incalzire.

Daca vreti un cuptor simplu si ieftin pe care sa il utilizati doar pentru incalzit diverse preparate, decongelat si pocnit popcorn, nu aveti nevoie de aceste functii. Daca, insa, sunteti in cautarea cuptorului cu microunde perfect, capabil sa faca mai multe lucruri, sa nu ocupe loc degeaba in bucatarie, trebuie sa cautati un model care sa le aiba pe toate sau cat mai multe din aceste functii. Eu mi-as permite sa va recomand sa va orientati spre un cuptor de la un brand cunoscut si serios, asa cum sunt cuptoarele Beko. Nu din snobism sau pentru ca sunt mai aratoase, ci pentru ca bradurile mari sunt mai sigure si ofera garantie si service in timp util si la standarde inalte.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Multumesc ,niste sfaturi minunate

    • Dodoi Daniela
    • 30/01/2016
    Răspunde

    O ce bine.L-as pune sa gateasca in locul meu.Glumesc.Un aparat asa cu numeroase proprietati nu e de neglijat.?

    • dumitrescu elena
    • 30/01/2016
    Răspunde

    mi/ar place sa am un asa cuptor cu atatea functii .Al meu este mai simplu dar decat incalzesc ,nici nu imi trebuie mai mult

  1. Răspunde

    La al meu abia faci floricele si incalzesti mancare 🙂 Am incercat odata sa dezghet ceva si nu vrei sa sti ce a iesit. Daca as fi citit articolul tau cand l-am cumparat alta era situatia.

    • Gabriela
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Mda, dar cu cat are mai multe functii, cu atat este mai scump din cate am observat.

    • Aniela
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Eu am aragaz Beko si e foarte bun si e si din inox e o minunatie!Au produse tare bune la Beko!

    • ghelbere elena
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Sfaturi bune. In primavara aceasta trebuie sa imi schimb aragazul si frigiderul si cred ca o sa le iau de la Beko.

    • Vasile Rotaru
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Multumesc de sfaturi,aragazul meu batran necesita scos la pensie deci imi voi lua un nou produs si un cuptor cu microunde si voi tine cont de minunatele sfaturi.

  2. Răspunde

    Imi place mult ideea de a sti clar ceea ce doresti, inainte de a cumpara un produs, indiferent daca e un cuptor cu microunde sau orice altceva… Nu are sens sa dai banii pe niste functii de care nu ai nevoie, la fel cum uneori e bine sa ne gandim bine la toate functiile care ne sunt necesare, pentru a nu ne parea rau mai tarziu. Sau chiar sa fim in situatia de a inlocui respectivul produs 🙂

    • Paraschivoimarilena@yahoo Marilena
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Cu siguranta un produs util in orice bucatarie doar ca al meu s-a defectat iar acum folosesc doar aragazul ,altul poate sa iau cand va fi pe lista cu prioritati,deocamdata e de asteptat.

    • Hacman Mariana
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Intradevar un cuptor dorit de multe gospodine! Merita cumparat tinand cont ca are atatea functii!

    • Ana Ardeleanu
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Eu as numi cuptorul cu microunde chiar indispensabil in bucatarie. Desi nu gatesc in el ( are unele functii pentru gatire, insa nu le-am incercat niciodata), faptul ca pot incalzi mancarea, dezgheta carnea atunci cand sunt in criza de timp sau sa fac floricele cand am pofta de o mica gustare, pentru mine conteaza enorm.

    • Marin Theodora
    • 04/02/2016
    Răspunde

    Sant atatea teorii legate de nocivitatea cuptoarelor cu microunde dar eu nu tin cont de ele,Si eu am optat pentru un cuptor cu functii multiple(chiar are al 6-lea simt)stabilind singur timpul de incalzire.Eu prepar atat peste cat si pui combinand gril cu microunde,si astfel grilul prepara pe exterior si microundele din interiorul produsului si astfel scad durata de preparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares