Vrei sa adopti un caine din adapost? Iata de ce ai nevoie si care sunt avantajele!

Nu cred ca mai e un secret, pentru cititorii mei fideli, ca ma topesc de fiecare data cand vad un catelus abandonat sau chinuit. Timeline-ul profilului meu de facebook este plin de anunturi cu patrupede pierdute sau abandonate. Am spus si ma repet: cui nu-i convine, exista un buton care sa il ajute sa evite postarile mele. Eu nu pot sa nu dau share cand vad un sufletel inghetat, flamand sau batut de oamenii care ar trebui sa ii poarte de grija. Nici nu vreau sa reproduc in cuvinte ceea ce simt ca merita acei oameni. Cert e ca stiu ca exista si multe persoane cu suflet bun care au adoptat sau doresc sa adopte un catel si sa ii ofere o familie si o viata decenta. Vrei sa adopti un catel dintr-un adapost si nu stii cum trebuie sa procedezi? Afli acum!

In primul rand, trebuie sa ai peste 18 ani. Daca esti minor, musai sa fii insotit de parinte sau de tutorele legal, care sa dea cu subsemnatul pentru tine. Atentie! Cainele nu e o jucarie pe care o poti arunca atunci cand te-ai plictisit de ea! Gandeste-te bine si mai bine nu il adopta daca nu esti dispus sa il pastrezi definitiv.

Apoi, trebuie facuta dovada domiciliului unde va locui cainele. Aici iti trebuie de regula actul casei. Trebuie sa mai ai la tine buletinul tau in original si o copie care, din cate stiu, ramane acolo.

Mai ai nevoie de o dovada ca ai un venit sigur. Poti folosi talonul de pensie, adeverinta de venit sau un extras de cont.

caged-278910_960_720Care sunt avantajele adoptiei unui catel dintr-un adapost? Pe langa multumirea ta sufleteasca de a fi salvat un catel de la chinuri, frig si foame, te alegi cu un prieten credincios pe viata si vei avea parte de multe zambete atunci cand va veni sa te salute, cand te intorci obosit de la munca, sau te joci cu el. In plus, multe din serviciile pe care proprietarii obisnuiti de caini le platesc, tu le primesti gratuit. Astfel: ASPA(Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor) are obligatia sa deparaziteze intern si extern cainele, sa il sterilizeze, sa il vaccineze, sa il microcipeze, sa ii faca carnet de sanatate si sa il introduca in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan(RECS). Toate aceste servicii sunt GRATUITE. Tu iei acasa un catel sanatos, vaccinat si „in regula” din punct de vedere legal. Nu-ti mai ramane decat sa il hranesti, sa il iubesti si sa ii faci vaccinul anual. Un suflet te asteapta sa il iei ACASA!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 05/01/2016
    Răspunde

    Cam putina lume stie de aceste avantaje,nu exista publicitate pt ei atat cat nu se castiga de pe urma lor,bietele animale cat ar astepta un stapan sa le mangaie ,sa le plimbe si sa le hraneasca.Eu am doi catei cu acte in regula cu cip si nu ma simt bine daca nu-i alint intr-o zi.?

      • cristina
      • 06/01/2016
      Răspunde

      Asta inseamna ca esti un om bun si ma bucur ca am oameni buni pe blog :*

    • ghelbere elena
    • 06/01/2016
    Răspunde

    Doamne Cristina faci articole din toate domeniile. Iti admir dragostea fata de cainii abandonati, si pe mine ma doare sufletul pentru ei. Ii ajut cum pot si dupa puterile mele trimitand cam o data pe luna la padoc un sac mare cu mancare(croncanei le spun eu)

    • stoica
    • 06/01/2016
    Răspunde

    Ai un suflet minunat,daca ar fi toti oamenii ca tine ,am traii intr-o lume mai buna ,frumos articol

    • dumitrescu elena
    • 07/01/2016
    Răspunde

    imi este mila de ei,dar nu am nici o putere in afara de a le da de mancare ,pentru cine are posibilitati sa creasca si sa ingrijeasca asa cum trebuie un animal tot respectul

    • Tudor Alexandra
    • 08/01/2016
    Răspunde

    Si mie imi este mila de ei, dar din păcate nu am posibilitatea de a adopta. Cățeilor care mai stau pe langa locuința mea le mai duc mancare, dar e cam tot ce pot face. Respect tuturor celor ce salvează un suflet si îngrijesc de el!

    • Davidescu Maria
    • 08/01/2016
    Răspunde

    Iubesc cateii

    • patrausanu emma alexandra
    • 09/01/2016
    Răspunde

    am si eu acasa 2 catei, unul pur si simplu a aparut in curte si de atunci este al nostru

    • Hacman Mariana
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Daca ar fi toti ca noi nu ar mai suferi bietele animale1Eu una era sa sar de pe fix saptamana trecuta))am vazut pe strada un tampit care a pus o petarda lnga un catel ..bine ca nu a patit nimic ,doar s a speriat bietul animal dar gestul lui lasa de dorit..cativa oameni l au certat dar el radea cu nerusinare..asta a dat dovada ca-i lipsesc cei sapte ani de-acasa si ca este o persoana lipsita de suflet cred ca daca as fi avut si eu o petarda i-as fi pus-o in pantaloni sa se simta bine)))nu i suport pe cei care chinuie animalele…

    • Aniela
    • 20/01/2016
    Răspunde

    Si eu iubesc animalele foarte mult!Da multi oameni arunca catei pe strada in loc sa isi sterilizeze animalul de companie si la tara se practica chestia asta!Poate ar fi bine sa se promoveze mai mult adoptia din adaposturi si astfel nu ar mai fi atatea animale abandonate!Felicitari pt articol!

    • Hacman Radu
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Si eu iubesc animalele,dar imi este imposibil sa adopt am deja 2 catei ..dar le ofer cate ceva de mancare si cateilor ogari de la mine de la servici..macar atat sa fac si eu..in privinta celor care chinuie bietele suflete i-as lua la bataie,nu suport asa ceva…dar na..nu toti suntem la fel,nu gandim la fel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares