Eutanasierea cainilor nu e o solutie

Azi voi vorbi tot despre catei pentru ca modul in care sunt tratati in tara noastra nu este unul deloc civilizat. Care cum vedeti un caine in fata blocului, chiar daca nu latra si nici nu va deranjeaza cu nimic, sunati la hingheri. Aveti senzatia ca vin sa il ia sa il duca intr-un adapost, sa ii faca baie, sa ii dea de mancare si sa ii caute o casa, cum vedeti voi in documentarele din America? Nu, dragilor, cainii astia sunt ucisi si chinuiti din cauza voastra.

Nu am niste cifre clare in ceea ce priveste numarul de caini ucisi in numele binelui comunitatii, ca omagiu adus un baiat care a murit muscat de un caine pentru ca pe masa-mare a durut-o in spate de el. Nici macar nu s-a dovedit vreodata ca „autorul” odiosului atac a fost un caine maidanez. Credeti ca, daca vinovatul ar fi cainele de lupta al vreunui „bazat” din Bucuresti, v-ar fi spus cineva? Nici macar presa! Presa e manipulata si platita. Totusi, cazul asta a venit ca o mana cereasca pentru unele persoane care fura banii aia despre care voi stiti ca sunt dati pentru hrana si ingrijirea animalelor si acestea sunt tinute in conditii greu de suportat pentru ochiul si sufletul UMAN. Daca va intereseaza cum traiesc cainii in adaposturi, puteti cauta pe youtube. Daca aveti curaj sa vedeti ce se intampla din cauza voastra.

Eutanasierea cainilor Mai mult decat atata, foarte multi caini au fost si sunt eutanasiati. NU va imaginati ca le da cineva o bombonica care sa ii adoarma sau ca le pune o perfuzie si ii mangaie pana trec in lumea de dincolo. Foarte multi caini sunt ucisi prin metode barbare de tipul lovitului in cap cu diverse chestii(ca sa nu fiu mai explicita). Si, ce se rezolva? Nimic. Doar isi satisfac nevoia de violenta si nevoia de a ucide niste oameni care nu isi merita numele de oameni. Sa zicem ca se ucid zece caini pe zi. Alti 30 sunt abandonati zilnic. De ce? Pentru ca e mai simplu sa ucidem decat sa facem legi si sa sanctionam pentru nerespectarea lor.  S-a dat anul trecut legea cu microciparea si inscrierea in RECS si cu sterilizarea cainilor. Cine a fost fraier si-a microcipat cainele, a platit pentru inscrierea lui in acel registru si l-a si sterilizat. De ce zic fraier? Pentru ca microcipul ala nu te ajuta cu nimic. Stiai ca daca iti pierzi cainele si ajunge intr-un adapost, acolo nu exista cititor de microcip-uri si, prin urmare, sunt slabe sanse sa te caute cineva sa iti spuna ca e la ei cainele tau?  Oricum, aceste procedee(sterilizare, microcipare), desi obligatorii pe hartie, in practica sunt inca facultative. La mine pe strada Piki e singurul care e in legalitate din punctul asta de vedere.

Daca legile astea ar fi luate in serios si toti ar fi obligati sa isi sterilizeze cainii, n-ar mai aparea zilnic acei 30 de catei abandonati, n-ati mai avea catei in jurul blocului, gata sa va sfasie copiii(asa cum afirmati pe toate retelele), n-ar mai trebui sa existe adaposturi, n-am mai fi autorii unor crime infaptuite cu sange rece in numele apararii copiilor nostri, n-ati mai avea probleme cu banii aia(fictivi) pe care statul ii aloca pentru „ingrijirea” cainilor maidanezi.

Ce? Nu aveti bani de sterilizare si microcipare? Sa faceti bine sa aveti! In felul asta o sa faca statul economii uriase la buget. Cand nu se vor mai da atatea miliarde pentru hrana cainilor, o sa aveti salarii de mii de euro si acces la servicii medicale in America. Sper sa sesizati ironia!

O intrebare de sfarsit. Sa presupunem ca Ionut a fost ucis de un caine maidanez. Sa spunem ca copilul tau a fost muscat o data de un caine. Cine iti da dreptul sa vrei sa ii ucizi pe toti? Ce-ar fi daca Dumnezeu, suparat ca un nou Cain il omoara pe Abel sau doar il raneste in vreun fel, ar decide ca meritam sa disparem cu totii de pe fata Pamantului? Nu-i asa ca v-ati bucura?

Nu va cer sa semnati nici o petitie, nu va cer sa donati bani pentru caini. Astea nu ar schimba nimic. Va cer sa fiti OAMENI si sa va purtati ca atare, ca cer sa cereti stoparea abuzurilor asupra animalelor si sa nu mai consimtiti sau sa fiti complici la crimele savarsite impotriva lor. Se poate? Multumesc

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 12/01/2016
    Răspunde

    Ai mare dreptate

    • ghelbere elena
    • 13/01/2016
    Răspunde

    Nu sunt de acord cu eutanarierea nici unui animal. Si ei sunt fiinte, de multe ori mai bune decat unii dintre noi.

    • dumittrescu raluca
    • 13/01/2016
    Răspunde

    nu sunt deacord cu eutanasierea lor,dar ceva trebuie facut si rapid ,pentru ca sunt din ce in ce mai multi ,iar copii in general sunt expusi la pericol ,eu stiu din experienta ,copii ii dragalesc ,le da sa manance ,se joaca ,dar exista si pericolul si este cu siguranta ca altii sa fie agresivi ,eu unde duc fetita la scoala ,nu pot sa o las singura din cauza cainilior.

    • Tudor Alexandra
    • 13/01/2016
    Răspunde

    Nu am cuvinte să descriu cât de multă dreptate ai cu acest articol, așa gândesc și eu. Dacă lumea ar fi mai blândă și nu ar mai chinui animalele în tot felul de moduri (am văzut chiar videoclipuri în care omoară animale, nu-mi pot imagina ce fel de oameni sunt aceia, dacă sunt), mare parte din cele agresive nu ar mai fi așa. Câinele este cel mai devotat prieten al omului, suportă orice din iubire, dar cât, el nu trebuie să se apere? Poate și noi am vrea să scăpăm de cei care ne trag în jos țara, fură până nu mai pot și se dau perfecți și absolut nevinovați, dar aici nu ne ascultă nimeni, însă câinii știu să îi omoare. Totul se plătește în viață, vor vedea ei într-un final!

    • Hacman Mariana
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Nici eu nu sunt de acord cu eutanasierea bietelor animale..ce vina au ele ca au fost aruncate la ghena,pe strada si au ajuns neingrijite?daca ar avea cu totii suflet ar lupta sa duca o viata mai buna si bietele animale..daca s ar face cateva adaposturi pentru ele,am pune mana de la mana sa le asiguram macar doua mese pe zi cu siguranta s ar schimba multe lucruri,dar nu.. oamenii se plang ca nu le ajung lor)

    • Hacman Radu
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Acele persoane care au cerut acest lucru sunt niste mostri,lipsiti de suflet..ce-ar fi sa-i punem pe ei in locul bietelor animale?ce-ar face daca ar fi condamnati la moarte???ma mir ca nu vine sfarsitul))

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Nu sunt de acord cu eutanasierea ci cu sterilizarea si stapani de animale responsabili!
    Un caine nu e o jucarie daca te-ai plictisit de el il arunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares