Biletul la control!

M-am uitat si eu la filmuletul asta care a atras multe like-uri si a fost prezentat inclusiv la stiri.

Nici mie nu imi place imaginea in sine dar nici nu sunt de acord ca, in numele comportamentului civilizat, sa lasi omul sa coboare linistit din transportul in comun, sa urce in alta masina tot fara bilet sau abonament, in vreme ce restul prostilor din tara platesc pentru o calatorie cu tramvaiul sau autobuzul.

Nu, nu sunt de acord cu modul in care iti vorbesc controlorii si cum incearca sa para agenti FBI care pot face orice. De fapt, nici nu-i suport. Mai bine zis, nu le suport. Pe ruta tramvaiului 32 sunt controloare niste doamne colorate. Le stiu de cand eram in scoala generala. In toti anii de scoala, de prin clasa a cincea pana am terminat facultatea, am avut intotdeauna abonament. Nu intotdeauna. O singura zi am ratat-o. Si atunci dracul mi le-a scos in cale pe astea.

bottegaverde.ro

Eram in tramvai cu mama. Ma duceam la medic. Ni s-au cerut biletele sau abonamentele si le-am scos. Nici prin cap nu mi-a trecut ca mie imi expirase abonamentul cu o zi in urma. Sa vezi un elev(eram prin clasa a X-a, cu toata colectia de abonamente vechi capsata de coperta carnetului de note, sa constati ca de doi ani si-a facut abonament luna de luna si ca acum, pur si simplu, nu a vazut ca abonamentul nu mai este valabil(era pe vremea cand nu existau cardurile electronice care se pot verifica), sa il vezi cu lacrimi in ochi pe el si pe mama lui care umbla in cizme de cauciuc la 100.000 lei in bani vechi, ca sa ii poate face abonament copilului, si totusi sa ii dai amenda ca sa iti faci tu norma, asta mi se pare exces de zel si lipsa e omenie.

Nu vad, atunci, de ce altii ar avea dreptul la gratuitate din oficiu. Majoritatea baietasilor de 16-22 de ani nici nu stiu cum arata un abonament. Am vecine, femei in toata firea, care se cearta cu ei ca la usa cortului ca de ce sa ia bilet pentru doua statii, pana la piata. Le rad in fata controlorilor si le spun ca nu au ce sa le faca. Una din ele e sotie de jandarm… Despre cetatenii rromi n-are sens sa mai vorbim. Ce mi-e ciuda, mi-e ciuda ca totusi animalele au avut curaj sa se ia da baiatul asta, care era singura. Au dat dovada de barbatie. 3 la 1 e un raport bun. Daca erau o gasca de 3-4, nici nu indrazneau sa ii deranjeze.

Nu-s de acord nici ca tipul sa nu plateasca. Nu-s de acord nici cu cei care striga „privare de libertate”. Nu-s de acord nici cu gorilele care trebuie sa isi faca norma. Ori sa se gaseasca un sistem in care sa platim cu totii(cum am vazut ca sunt prin afara autobuzele alea din filme, cand oamenii urca doar prin fata si fiecare isi valideaza un card la un aparat, sub supravegherea soferului, si, daca nu ai asa ceva, mergi pe jos), ori sa faca transportul gratuit pentru toata lumea si gata! Ca nici eu nu am ciunga in par sa cumpar bilet si sa stau inghesuita si in coji de seminte scuipate de aia care nu au bani de bilet.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Irina Sima
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Totul in tara asta e un paradox… ai dreptate si nu ai dreptate in acelasi timp! Sincer??? Ar fi trebuit indiferent de localitate toti elevii si studentii sa aiba gratuit pe mijloacele de transport! Cum sunt bani de aruncat pe nimicuri se poate „arunca” si catre aceasta categorie. Doar vrem sa investim in educatie nu??? Atunci nu o sa mai apara astfel de abuzuri. Si eu la fel ca tine sunt in acelasi timp si de acord si impotriva situatiei prezentate de tine. Ti-am mai spus ca in multe situatii gandim la fel??? :))

    • stoica claudia
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Urat

    • Dodoi Daniela
    • 31/01/2016
    Răspunde

    In Romania deocamdata nu exista civilizatie,bunul simt e acoperit de josnicie,te vede in inferioritate si atunci ataca precum leii la prada.Nici angajatii regiilor autonome de transport nu au prea multa educatie si sa te comporti precim hunii nu rezolvi nimic.Cati nu circula fara bilet si ce poti sa le faci ?Eu una optez pt nonviolenta si cred ca daca puterea cuvantului ar exista am trai si noi putin mai bine.?

    • Hacman Mariana
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Imi pare rau sa aud ca a trebuit sa treci printr- o asemenea situatie neplacuta…eu sunt de parere ca toti elevii si studentii ar trebui sa beneficieze de abonament gratuit..macar atat sa faca statul pentru ei…termin facultati si locuri de munca nu au…

    • Marilena Paraschivoiu
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Pacat si trist in acelasi timp de ceea ce se poate intampla pentru un amarat de bilet sunt ca hienele care i-si devoreaza prada ,pacat ca traim in Romania anului 2016 si mai exista astfel de oameni.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 01/02/2016
    Răspunde

    Trist dar adevarat,tara lui Papura Voda,toti smecherii o duc ca-n rai,ceilalti vai de mama lor! Doar violenta,rautate si prostie!Ar trebui gasit alta modalitate de a plati pe mijloacele de transport ,asa poate toti vor fi in regula si n-ar mai fi astfel de situatii .

    • ghelbere elena
    • 01/02/2016
    Răspunde

    Toti controlorii sunt niste batausi. Am asistat la o scena in care un student exact ca tine ii expirase abonamentul de o zi. Un calator care avea un carnet de bilete i le-a dat controlorilor ca sa-l ierte si nici c-au vrut,i-au facut pv.

  1. Răspunde

    Recunosc ca de aproximativ un an jumate stau acasă cu pitica mea, și singurele drumuri pe care le fac sunt la piata, dar și atunci când plec îmi îmi pun călătorii pe card, mie scârbă de ei și mi se pare urat ce au făcut, și recunosc ca pana acum nu am văzut clipul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares