Adio lacrimi si stres in bucatarie daca detii aceste doua aparate electrocasnice!

Nu exista mancarea mai buna ca a bunicii. Dar nici mai muncita. Imi aduc aminte de bunica mea, cum se chinuia, saraca de ea, sa toace ceapa, ghemuita pe scaunul de-o schioapa, la masuta cu trei picioare, cum ii dadeau lacrimile si le stergea cu coltul baticului. Tot de ea imi aduc aminte si iarna, cand facem carnati de casa. Craciunul trecut a fost ultimul in care am mai acceptat sa ii fac la masina de tocat manuala. Mi se pare prea greu. Nu pot sa nu ma intreb cum reusea ea sa faca o albie plina de carnati, cu carnea tocata de mana, cu un satar cat se putea de greu, umplandu-i tot manual, incercand sa bage carnea prin palnia aceea stramta.

Daca m-ar vedea bunica asa mofturoasa, tocand ceapa pe un blat care nu se da in stanga si in dreapta, ajutata de un cutit ceramic, sau facand carnati la o masina, la care tot ce ai de facut este sa dai in continuu la o manivela, si tot plangandu-ma ca mi-e greu, sigur mi-ar spune ca m-am „cuconit”. Dar, cum tehnologia avanseaza pe zi ce trece si noi avem tot mai putin timp si energie de pierdut cu astfel de activitati(gatit sau preparat produse de casa), e normal sa vrem ne usuram munca, sa ne achizitionam aparate care ne ajute sa terminam treburile mai repede. Cred ca nu gresesc daca spun ca cele doua tipuri electrocasnice despre care am sa vorbesc astazi, destinate procesarii alimentelor, sunt necesare in orice bucatarie. Cine nu are deja, sigur isi doreste un tocator si o masina de tocat electrica.

Gatitul dureaza mai putin

Nu, aceste aparate nu sunt mofturi ale femeii moderne. Sunt armele ei in lupta cu timpul care pare sa nu ne mai ajunga. Daca te apuci sa faci o supa, spre exemplu, pierzi cam o jumatate de ora pana cureti legumele si le toci. De ce sa nu faci treaba mai rapid, folosind un tocator bun, capabil sa toace cum vrei tu(mai fin sau mai grosier), alimente tari sau moi, fara sa fii nevoita sa iti tai unghiile cu un cutit sau fara a-ti sterge lacrimile pe care le provoaca tocatul cepei? La fel, atunci cand trebuie sa toci carne, sa faci prajituri, sa prepari bulion sau suc de rosii, sa pregatesti carnatii de casa, e mult mai simplu sa folosesti o masina de tocat. Castigi timp, faci totul cu drag si nu mai iesi din bucatarie stoarsa de ultimul strop de energie.

Sunt simplu de utilizat

Daca un cutit nu poate fi manuit chiar de catre oricine(nu toti ne-am nascut pentru a gati), un tocator, de tipul celor de la Philips, poate fi utilizat si de un amator intr-ale gatitului(chiar si de catre un sot neindemanatic). Doar pui in el alimentele pe care vrei sa le toci, pui capacul si il pornesti prin simpla apasare. In cateva secunde, ceapa, morcovii, telina sunt gata de pus in supa. Si in cazul masinii de tocat, lucrurile sunt la fel de simple. Accesoriile se schimba rapid si apoi doar o conectezi la priza, o pornesti si iti faci treaba cu ea.  Ati inteles deja ca nu se „ocupa” doar cu tocatul carnii, da? Asa am avut si eu senzatia, ca nu am nevoie de ea pentru ca rar toc carne in casa. Cu ajutorul ei putem taia si felia legume in diverse forme(aveti grija sa aiba accesorii pentru asa ceva!), putem prepara prajituri(biscuiti spritati), etc.

Se curata rapid

O alta problema a noastra, a gospodinelor, este curatarea bucatariei dupa ce teminam de gatit. Stiti ca, atunci cand tocati alimente tari, precum morcovul, au prostul obicei sa sara prin bucatarie? Ei bine, daca le bagi intr-un tocator, scapi de aceasta problema si, la final, aparatul de maruntit il cureti foarte simplu, trecandu-l prin jet de apa sau lasandu-l in grija masinii de spalat vase. La masina de tocat poate parea mai complicat dar nu este. Partea aceea, prin care toaca si iese carnea, se desface si se curata la fel de repede si usor, mai ales ca nu e atat de grea precum clasicile masini de tocat manuale. Cat despre discurile de macinare(site, cum le spun eu), ati scapat de curatat fiecare gaurica prin introducerea unei scobitori, daca va luati o masina de tocat care are accesoriu de curatare, cum au masinile de tocat pe care le gasiti aici.

Toate prietenele mele, care folosesc deja astfel de electrocasnice in bucatarie, sunt incantate de ele. Gatitul nu mai este o povara asa de mare, alimentele sunt preparate/procesate mai rapid, lasandu-le timp pentru activitati mai placute. Eu marturisesc ca detin doar tocator momentan dar, dupa experienta de la Craciun, sigur am sa imi cumpar si o masina de tocat buna.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • dumittrescu raluca
    • 15/01/2016
    Răspunde

    da,foarte usor de utilizat chiar si pentru un neindemanatic,se curate usor si iti usureaza munca ,este super ,nu am asa ceva ,dar mi-as dori

    • ghelbere elena
    • 15/01/2016
    Răspunde

    Ne sunt de mare ajutor acum cand mereu suntem in criza de timp. Servici, timpul pierdut cu deplasarea de acasa la servici si retur. La cele 8 ore de manca se mai adauga cel putin doua. Deci jumatate de zi s-a dus. Fa mancare, curatenie ai un pic grija de tine mai ca nu mai ai timp sa dormi.

    • Tudor Alexandra
    • 15/01/2016
    Răspunde

    Dacă totul avansează pe zi ce trece, noi de ce să nu profităm de acest lucru și să ne ușurăm munca? Mai ales că folosind astfel de mașini, economisim și foarte mult timp, pe care îl putem petrece alături de cei dragi. Recunosc că nu am o mașină de tocat carne, ci o cumpăram direct tocată, iar pentru mărunțirea legumelor folosesc robotul de bucătărie, dar și noi dorim să cumpărăm una anul acesta. 🙂

    • Irina Sima
    • 15/01/2016
    Răspunde

    Foarte utila noua tehnologie din bucatarie. Eu folosesc atat robotul cat si un cutit profesional in functie de cate legume am de tocat. Am incercat si un mini tocator de la Delimano, dar Philips e Philips, nu dezamageste niciodata!

    • Dodoi Daniela
    • 15/01/2016
    Răspunde

    De când cu modernizarea in bucătărie,ustensilele clasice iau locul celor in trend si cred ca in beneficiul femeii care castiga asadar timp ,mâncarea iese mai gustoasa si îti petreci mai mult timp cu familia.?

    • patrausanu emma alexandra
    • 15/01/2016
    Răspunde

    wow vreau si eu

    • Vasile Rotaru
    • 15/01/2016
    Răspunde

    Adevarat,petrecem mai mult timp cu familia,si barbatii folosesc aceste ustensile chiar daca se spune ca unii gatesc mai bine decat femeile!

    • SandaSandita Sandita
    • 16/01/2016
    Răspunde

    Foarte interesant.Mai am nevoie de timpsi chef..cum gatesc doar k sa nu mor de foame.. 😉

  1. Răspunde

    Imi place ca promovezi produsele Philips. Sunt foarte bune. Am destul de multe chestii de la ei si sunt multumita. Niciodata nu am fost dezamagita de Philips.

    • stoica claudia
    • 16/01/2016
    Răspunde

    Sunt foarte bune in bucatarie ,as vrea si eu

    • Alina mehedintu
    • 18/01/2016
    Răspunde

    Am si tocător si mașina de tocat electrică. Mai mult timp pentru copii 🙂

    • Mara
    • 18/01/2016
    Răspunde

    De 20 ani am masina de tocat electrica, e o necesitate nu un moft! Robotul multifunctional il am de mai putina vreme dar a fost precedat de mixer, tocator, storcator de fructe samd… Nu cred ca as fi gatit atat de diversificat daca nu le-as fi avut!

    • Hacman Mariana
    • 19/01/2016
    Răspunde

    intradevar aceste produse ne usureaza munca..dar din pacate nu toti au posibilitatea sa le cumpere..eu deocamdata nu detin o masina de tocat carne si recunosc ca se cunoaste poate daca as avea o mi ar usura munca in bucatarie..dar sper ca in viitorul apropiat sa mi cumpar una..cine stie poate gasesc in aceasta perioada ceva la oferta,acum cu valul de reduceri)))

    • Catalina Sora
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Masina de tocat electrica am de cativa ani si gasesc ca este foarte utila, In rest am cam de toate, blender, storcator ( cam vechi ce e drept), cuptor cu microunde, mixer .Sunt de parere ca daca iti poti usura munca in bucatarie este bine sa o faci

    • Ana Ardeleanu
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Asa este, ne fac viata mai usoara si ne scapa de timpul pierdut aiurea. Sotul meu, adora sa participe la gatirea mancarurilor care presupun folosirea unor astfel de aparate.

    • Hacman Radu
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Adevarat,aceste aparate usureaza enorm munca in bucatarie a doamnelor si nu numai,stiu ca sunt si barbati care gatesc destul de des,eu unul recunosc ca nu am timpul necesar dar o ajut pe Mary cand sunt liber..Chiar merita investit in asemenea minunatii!Cu adevarat salvatoare!

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Da foarte buni robotii de bucatarie si chiar ne usureaza munca.Vreau sa imi cumpar si eu o masina de tocat cu accesoriu de curatat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares