Sfaturi care te vor ajuta sa alegi rochita perfecta pentru printesa ta

foto copii

Nepotica mea are doar trei ani. Pana la aceasta varsta, nu fost foarte complicat sa i se aleaga hainutele. Ce i se dadea, purta fara nici o problema, De acum lucrurile se complica si incepe sa isi spuna punctul de vedere in privinta tinutelor. De multe ori i-a replicat mamei ca nu mai este copil si ca, de acum, e domnisoara si domnisoarele trebuie sa imbrace rochite, nu salopete.

Nu e ceva neobisnuit; toate fetitele adora rochitele, atat pe cele de zi, cat mai ales pe cele de ocazie, in care se simt ca niste adevarate printese. Pentru parinti este cea mai mare mandrie sa isi priveasca printesele facand piruete in rochitele pe care le adora. Insa, pana acolo, au o misiune destul de dificila, aceea de a alege rochite care sa fie accesibile ca pret si frumoase, dar si comode si adecvate varstei copilului si evenimentului sau situatiei in care vor fi imbracate. Iata cateva sfaturi care va vor prinde bine atunci cand sunteti in cautare de rochite.

Rochite de zi cu zi din materiale cat mai naturale

Chiar daca nu mai sunt bebelusi si se declara domnisoare, pielea fetitelor este tot sensibila. Acesta este primul si cel mai important motiv pentru care ar trebui ca rochitele de zi cu zi, cele pe care le imbraca frecvent atunci cand iesiti la plimbare sau chiar prin casa, ar trebui sa fie confectionate din materiale naturale, moi si delicate. Si la cusaturi ar trebui sa aveti grija, sa nu fie foarte stranse, sa cedeze putin(eventual puteti cauta produse cu cusatura usor elastica) pentru ca, oricat de „domnisoare” ar fi ele, fetitelor tot le place sa topaie si sa se miste in voie. Pe masura ce cresc, puteti sa le adaugati in garderoba si rochite din materiale mai pretioase(tafta, catifea, satin, organza, sifon sau tulle).

Rochite mai scurte pentru fetitele pana in trei ani

N-a trecut prea mult timp de cand a invatat sa mearga. Uneori inca mai face cunostinta cu podeaua, atunci cand intalneste si cel mai mic obstacol(o jucarie ramasa pe covor). Este la varsta la care nu ii poti cumpara rochite foarte lungi, chiar daca ti-ar placea o rochita de ocazie lunga pentru printesa ta. O rochie care depaseste linia gambei este deja prea lunga pentru o fetita cu varsta pana in trei ani si o va deranja in timpul mersului sau al dansului. Exista o multime de modele superbe de rochite si cu siguranta vei gasi aici una care sa iti placa si sa respecte lungimea recomandata pentru segmentul de varsta 1-3 ani. Dupa trei ani, puteti incepe sa introduceti rochite mai sofisticate(lungi, bufante, stil retro sau Empire).

Rochite cat mai colorate

Chiar daca e vorba despre o rochie pentru eveniment special, evitati variantele in culori care nu ii atrag pe cei mici, Oricat de mult v-ar placea voua rochia alba din voal sau dantela, va puteti trezi in situatia in care cea mica sa o refuze sau sa planga toata ziua daca o obligati sa o poarte. La aceasta varsta, vestimentatia trebuie sa fie cat mai vesela si colorata. Culorile preferate sunt roz, galben, verde, rosu, mov. Poate fi o rochita roz uni, o rochie alba cu imprimeuri colorate, o rochita cu buline colorate.

Alegeti impreuna!

Pentru a fi siguri ca rochita este pe placul celei mici, cel mai bine este sa o alegeti impreuna. Poate fi incomod sa plimbati copilul prin magazine si sa il puneti sa probeze hainute dar exista varianta cumparaturilor online. Spre exemplu, pe Bayo.ro gasiti zeci de rochii frumoase pentru fetite cu varsta cuprinsa intre 1 luna si 12 ani. Te asezi in fata calculatorului, cu cea mica alaturi, si incepeti sa cautati rochite. Daca va place un anumit model, nu i-l impuneti. Mai degraba incercati sa ii spuneti ca este genul pe care l-ar purta si printesa Sofia, Cenusareasa sau un alt personaj feminin, din desene animate, preferat de ea. Cu putin tact, ii puteti manipula deciziile, nu e nevoie sa va impuneti.

Cred ca daca veti tineti cont de aceste sfaturi, veti alege mereu rochite care sa va placa amandurora. Voi, ca mamici, veti fi mandre de vestimentatia printeselor si ele se vor simti bine si vor ramane cu amintiri frumoase despre evenimentele sau plimbarile la care au luat parte purtand rochita pe care au ales-o impreuna cu mami.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 23/12/2015
    Răspunde

    Ce munca de lamurire si niciodata nu alegem amandoua acelasi model,cred ca si gusturile difera si ma dau batuta.Copiii din ziua de azi au personalitate si cand vor nimic nu mai conteaza.?

    • stoica claudia
    • 23/12/2015
    Răspunde

    Fata mea are 4 ani ,dar pana acu nu a facut mofturi la imbracat dar incepe sa se mareasca si o sa fie si ea pretentioasa ,multumesc pentru acest articol minunat

    • ghelbere elena
    • 24/12/2015
    Răspunde

    Ai scris numai de fetite, dar poate nici nu-ti inchipui cat de mofturosi pot fi baietii. Pentru un nepotel de 4 ani i-am cumparat o gecuta albastra foarte frumoasa si care mie personal mi-a placut enorm. Cand i-am dat-o s-o probeze a azvarlit-o spunand raspicat ca nu-i place. Maica-sa mi-a spus ca al ei fecior a inceput sa-si impuna punctul de vedere in ceea ce inseamna tinuta lui, si nu-i poate cumpara orice sau sa-l imbrace cu orice.

    • Ficea Adina
    • 26/12/2015
    Răspunde

    Sfaturi intelepte pentru mamicile de fetite , dar si pentru matusi, bunici si alte rude.
    Eu am baieti, insa fratele si sora mea au fetite si imi place sa interactionez si sa ajut la alegerea unei rochite noi.
    Da, mi se pare important ca sa existe o comunicare si ca alegerea sa fie facuta impreuna cu printesa, ca doar ea o poarta !

    • Mihaica Iuliana
    • 29/12/2015
    Răspunde

    Wow…asta ma asteapta si pe mine daca voi face si eu candva o fetita…sper sa mai scri articole de genul si peste cativa ani sa am si eu de unde lua idei…imi place.

    • Ardeleanu Anamaria
    • 30/12/2015
    Răspunde

    Intr-adevar, este un adevarat chin in alegerea rochitei pentru o mica printesa. Nu am o fetita, insa cunosc foarte bine situatia deoarece am o nepotica destul de sofisticata. Adora sa poarte rochite insa nu orice rochita…ii plac cele cu tull si cu fundite, daca sunt mov sau turcoaz, este perfect. Avand in vedere ca se apropie ziua ei de nastere, iar o rochita ar fi cadoul perfect, cu siguranta, voi intra pe bayo.ro in alegerea cadoului.

    • Gabriela
    • 31/12/2015
    Răspunde

    Super articol. Tocmai o sa vina vara si nepotica mea creste si o sa aiba nevoie de rochite noi!

    • Andreea O
    • 01/01/2016
    Răspunde

    Ma gandeam sa ma apuc eu de cusut rochite dar cred ca ia foarte mult timp si cere indemanare.

    • victorita
    • 03/01/2016
    Răspunde

    Eu am un băiat de 8 ani, la fel de complicat este și pentru el cu îmbrăcatul! Un vreau asta, ba pe asta…

  1. Răspunde

    Foarte util articolul. Despre materiale stiam ca e important sa fie cat mai moi, ca pielea copiilor este sensibila destul de mult timp. Din acest motiv, de fiecare data cand cumpar imbracaminte cadou pentru copii (nepoti, verisori s.a.m.d.), ma asigur ca e confectionata din bumbac 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares