ShoeBox – cutia cu zambet si speranta

ShoeBox

De Craciun, fii mai bun! Cam asa ne indeamna versurile unei melodii foarte fredonate in aceasta perioada. Ar trebui sa fim buni si altruisti tot timpul anului, nu doar in preajma sarbatorilor. Dar, cu atat mai mult in luna cadourilor, bucuria de a darui ar trebui sa fie cel putin egala cu bucuria de a primi. Stiu ca cititorii mei sunt oameni cu sufletul deschis, desi nu sunt printre cei mai bogati oameni. Sunteti bogati sufleteste si tocmai de aceea indraznesc sa va rog sa va implicati si in campania Shoe Box 2015, o campanie care pune zambete in locul lacrimilor de pe obrajii copiilor sarmani. shoebox

Ce este Shoe Box?

Shoe Box este o campanie, un proiect intiat in 2007 de niste oameni care au simtit nevoia sa aduca bucuria in cat mai multe suflete. Ceea ce a inceput ca indemn de a imparti cozonacul si jucariile noastre cu alte persoane si alti copii care le duc dorul, indemn sub forma unui status pe messenger, a devenit un proiect gratie caruia, in 2014, s-au strans peste 40000 de cutii cu daruri care au fost oferite copiilor sarmani. Ii spunem ShoeBox pentru ca darurile sunt oferite in cutii de pantofi frumos ambalate. Astfel, recipientele din carton, ratacite in debara, se transforma in cutii vrajite care aduc lacrimi de bucurie in ochii micutilor care descopera darurile din ele. Eu am aflat despre campanie de la cei de la ecco-shoes.ro, un magazin online cu incaltaminte de calitate, unde intrasem sa ma uit dupa niste cizme din piele, si am decis sa ma implic.

Vrei sa faci si tu un Shoe Box?

In primul rand, iei cutia de pantofi, despre care vorbeam, si o impachetezi frumos in hartie de cadouri, separat cutia si capacul. A mea nu e tocmai de expozitie, mai ales ca nu am avut hartie de impachetat cu tematica sarbatorilor de iarna, dar sigur va fi primita cu drag. Cutia nu se inchide si nu se impacheteaza definitiv pentru ca, atunci cand o vei duce la un centru de colectare Shoe Box, ea va fi deschisa pentru a se verifica continutul si a i se putea pune o eticheta cu varsta si sexul copilului caruia i se potrivesc produsele din ea. Apoi, asezi frumos in ea lucrurile pe care le-ai cumparat sau pe care le-ai adunat spre a fi daruite si duci cutia intr-unul din centrele de colectare.

Ce poti oferi in cadrul campaniei ShoeBox?

In principiu, trebuie sa te axezi pe lucruri mici. Oricat de mult ti-ar placea sa donezi o pilota, haine groase sau un aparat electrocasnic, va trebui sa te rezumi la lucruri care incap intr-o cutie de pantofi sau de ghete. Renunta la ideea de a pune lucruri perisabile(banane, iaurt). In schimb, poti pune dulciuri, obiecte necesare pentru scoala(caiete, instrumente de scris), jucarii(de dimensiuni mici si medii), produse de igiena personala(un sapun, o pasta de dinti, eventual niste absorbante, de care fetele s-au bucurat foarte mult in anii trecuti), articole vestimentare mici sau accesorii(fular, manusi, sosete), o carte, poate chiar o felicitare si o decoratiune de Craciun, cam ce crezi tu ca ar aduce fericire in ochii unui copil. Nu stiu daca se poate dona chiar incaltaminte(un cadou mai mult decat util) dar putem intreba. Conditia esentiala este ca toate produsele sa fie noi! Nu spun ca lucrurile vechi ar trebui aruncate. Si ele pot fi donate(exista centre pentru donatii in mai toate orasele mari) dar acum incercam sa facem cadouri frumoase, fix asa cum ne-ar placea si noua sa primim.

Iata, spre exemplu, ce am pus eu intr-o cutie: un sampon, o pasta de dinti, o periuta de dinti, o clama de par, o bratarica, un sapun, o punga de napolitane, un deodorant, cateva absorbante si o felicitare. Cum construiti cutia sau cutiile ShoeBox? Important este sa va ganditi de la inceput la varsta si sexul copilului caruia vreti sa se adreseze cadoul: poate vreti sa faceti o cutie pentru o fetita de 3-4 anisori, pentru un baietel de aceeasi varsta sau pentru o domnisoara de 13-14 ani. Puneti in cutie doar lucruri care sa fie de folos copilului la care va ganditi! Nu puteti pune absorbante unui fetite de sase ani sau ciorapi masura 24 unei adolescente.

Unde duc cutia?

Eu o voi duce intr-unul din magazinele ECCO din Bucuresti pentru ca oricum voi merge sa imi cumpar cizme de la ei. Daca esti din capitala sau dintr-unul din orasele in care exista magazine ECCO Shoes(Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov, Targu Mures, Sibiu, Pitesti), poti proceda si tu la fel. Daca nu, cu siguranta vei gasi o locatie apropiata consultand lista centrelor de pe shoebox.ro. Grabeste-te insa! Doar pana pe 15 decembrie se aduna cadourile pentru a ramane timp sa fie impartite copiilor inainte de Craciun!

Se merita sa ma implic daca nu am prea multi bani?

Cu siguranta, da! Chiar si un pachet de biscuiti si o jucarie mica pot readuce bucuria in ochii copiilor saraci. Poate crezi ca darurile noastre nu conteaza, ca nu se face primavara cu un cadou, ca au nevoie de mult mai multe lucruri pe care nu li le putem oferi noi. Da, au nevoie de multe, dar cadourile de la noi pot face diferenta, pot nu doar sa le dea un strop de fericire pentru o clipa, cat mananca o napolitana, ci sa le reinvie speranta intr-un viitor mai bun, increderea ca mai exista oameni care daruiesc desi nu sunt foarte bogati, sa le redea dorinta si puterea de a merge mai departe. Nu cumperi ciorapi pentru pentru un picior si nici napolitane pentru o gura. Cumperi si oferi bucurie unui suflet care merita sa stie ca undeva exista un alt suflet care se gandeste la el. Contezi pentru cineva, asta e un gand care te ajuta sa muti muntii din loc!

Prin urmare, daca ai o cutie de pantofi, o foarfeca, hartie de impachetat cadouri, o suma cat de mica de investit in niste daruri si putin timp pentru shopping si impachetat, nu mai sta pe ganduri si alatura-te campaniei ShoeBox!. Mai e putin pana pe 15 decembrie.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 09/12/2015
    Răspunde

    Frumos gest din partea ta ,nu stiu daca o fi si la mine in Curtea de arges ,asa ceva ,oricum iti multumim pentru acest articol,un gest foarte frumos.

      • cristina
      • 09/12/2015
      Răspunde

      In Curtea de Arges, cutiile se strang la Magazin Dorothy’s Closet.

    • Hacman Radu
    • 09/12/2015
    Răspunde

    Si la noi in oras s-au infintat astfel de campanii,ce vin in ajutorul celor nevouasi pentru a le aduce zambetul pe buze mai ales acum in prag de sarbatoare!Punand mana de la mana putem arata ca ne iubim aproapele,ca avem suflet!

    • Daniela
    • 09/12/2015
    Răspunde

    De ce evenimentele acestea caritabile se organizeaza numai de Craciun sau Pasti,acesti copii loviti de soarta mananca sau se imbraca numai de sarbatori,de ce lumea e mai buna in preajma sarbatorilor si nu tot timpul,ei au nevoie tot timpul de noi sa-i ajutam si cred ca sunt resurse necesare pt o viata mai usoara”.Daruieste acesta e cadoul meu”

      • cristina
      • 09/12/2015
      Răspunde

      ShoeBox este un proiect care se desfasoara in aceasta perioada, e adevarat, dar exista alte campanii si modalitati de a dona pe care le puteti accesa oricand.

    • Hacman Radu
    • 09/12/2015
    Răspunde

    Frumos ar fi daca ar avea loc astfel de evenimente tot timpul anului,nu ingrasam porcul in Ajun)))cu siguranta se regasesc printre noi si persoane care fac acest lucru destul de des,fara sa se laude,arunci e primita in cer fapta respectiva…Dar din dar se face Rai!!!

      • cristina
      • 09/12/2015
      Răspunde

      Sunt multi oameni care fac asta frecvent, fara un motiv sau o ocazie anume. E adevarat ca poate nu e frumos sa spui cand faci o fapta buna dar as recomanda totusi ca oamenii sa „se laude” cu ce fac bun pentru a da un exemplu si altora.

    • Hacman Mariana
    • 09/12/2015
    Răspunde

    Buna Cris! Eu cred ca putem face aceste lucruri si in fara sarbatorilor,bineintelles daca vrem sa ajutam pe cineva cu adevarat…macar o data pe saptamana,sa se organizeze si sa se infiinteze mici culte unde fiecare dintre noi sa donam,daruim macar o data pe luna ceva celor nevoiasi…Gesturi ce merita ridicate in slavi!Eu una ma alatur celor care pot aduce zambetul pe fata cuiva!

      • cristina
      • 09/12/2015
      Răspunde

      se fac si in afara Sarbatorilor si cred ca fiecare dintre noi, daca vede un copil la un colt de strada, ii ofera un covrig sau 1 leu. Nu spun ca doar de Craciun trebuie sa fim darnici dar, avand aceasta campanie, e frumos sa ne implicam pentru ca, asa cum asteptam noi, si altii asteapta daruri de la Mos.

    • Claudia
    • 09/12/2015
    Răspunde

    Bine ar fi tot anul sa fim mai buni nu doar de craciun pentru ca daca noi nu suntem buni cu noi atunci cine?am obs ca din pacate tot oamnenii de rand asa ca multi dintre noi care nu avem vile si nustiu ce.conturi in banca .
    Daca nu ajutam noi atunci cine statul roman ?e nu cred .

      • cristina
      • 09/12/2015
      Răspunde

      oamenii care stiu ce inseamna sa nu ai, sunt mai „predispusi” sa ofere!

    • Vieriu Simina
    • 09/12/2015
    Răspunde

    Aceasta initiativa este buna, dar bine ar fi sa facem aceste gesturi mai des nu doar de Sarbatori

      • cristina
      • 09/12/2015
      Răspunde

      Din pacate e destul de greu sa faci asta in fiecare luna; exista insa si alte metode de a dona!

    • Tudor Alexandra
    • 09/12/2015
    Răspunde

    Copiii merita totul, ei sunt viitorul tării, lumii. Mai ales cand te gândești ca sunt copii care nu apreciază ceea ce au deja, iar aceștia si-ar dori sa aibă ce au alți copii. Un gest cat de mic conteaza, ar fi o bucurie de Craciun pentru aceste suflete frumoase care probabil nu mai au pe nimeni pe lume! Unde putem consulta lista cu magazinele participante? As vrea sa vad daca exista vreunul in Braila.

      • cristina
      • 09/12/2015
      Răspunde

      Alexandra, gasesti aici locatie in Braila http://www.shoebox.ro/locatii/#.VmgkBLiLTIU

  1. Răspunde

    Am dus deja 3 cutii intr-un magazin Ecco 😀 si sunt pe cale sa o fac pe a patra. Mi-a placut, de asemenea, faptul ca oamenii sunt receptivi cu privire la acest proiect. De exemplu am pus pe facebook o poza cu doua dintre cutiile pe care le-am facut, gandindu-ma ca poate poate reusesc sa ii determin si pe altii sa faca acest pas. Iar unii chiar mi-au scris, cerandu-mi detalii despre continut si locatiile de colectare. Sufletul meu s-a umplut de bucurie. Sper sa pot face asta in fiecare an.

    • Amy
    • 09/12/2015
    Răspunde

    O sa ma interesez si eu sa vad unde pot duce la mine in oras. Nu stiam de aceasta campanie. Multumim pentru informatii. 🙂

    • ghelbere elena
    • 10/12/2015
    Răspunde

    Mi-ai dat o idee foarte buna. Copiii se vor bucara enorm. Eu duceam daruri asa ca dupa puterile mele si, prajiturele facute de mine la o clasa de copii care stiam ca sunt sarmani. Acum o sa pregatesc si o cutie de pantofi dar am sa merg mai departe si cu Mosul la scoala.

    • Elke
    • 11/12/2015
    Răspunde

    Foarte frumos. Am facut si eu anul trecut 2 cutii. Felicitari pentru initiativa

    • Anamaria Ardeleanu
    • 11/12/2015
    Răspunde

    Frumos gest! Macar de Craciun, sa reusim sa aducem cateva clipe de fericire unor persoane care chiar merita asta, Noi nu avem in oras un centru de colectare pentru acest proiect insa avem posibilitatea sa facem si noi astfel de daruri participand la un proiect asemanator ce se desfasoara doar local.

    • Ficea Adina
    • 11/12/2015
    Răspunde

    Da, din cate stiu eu aceasta campanie e initiata de un ONG din afara. Am avut contact cu aceasta campanie in 2014, cand am adunat cu rudele si prietenii vreo 4 cutiute pentru niste pitici nevoiasi….
    Vad anul acsta ce adun din ce am si eu…..Dar din dar se face Rai…..

    • Dumitrescu Claudia
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Foarte frumoasa si buna initiativa,si mi a placut ca s a pus punct ca ceea ce vrei sa daruieste sa fie nou,si nu ceva de care nu mai ai nevoie si e de aruncat la gunoi,ca sincer nici noua nu ne ar fi placut sa primi asa ceva.. !!!! Bravoo!!

    • Aniela
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Ce campanie frumoasa si cati copii au nevoie de ajutor,pacat ca bogatii sunt si cei mai zgarciti oameni.

    • Mihaica Iuliana
    • 17/12/2015
    Răspunde

    un proiect indraznet si de succes…eu am daruit cum am stiut anul acesta si o voi mai face pana la Craciun…mereu ajut copii saraci si cu probleme.

    • Gabriela
    • 31/12/2015
    Răspunde

    Frumoasa initiativa si ma bucur ca sunt multi oameni care fac asemenea gesturi daca pot, din ce au ei sa ii ajute si pe altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares