Obrazul subtire cu cheltuiala se tine dar frumusetea adevarata din interior vine!

Douglas

Decembrie e luna in care toate vorbim despre retete de Craciun, despre unde vom face Revelionul, ce tinute vom purta, ce tip de pantofi vom asorta, ce bijuterii se poarta si cum ar trebuie sa fie machiajul pentru noaptea dintre ani. Pentru noi, a imbraca aceeasi rochie de anul sau a ne trezi ca o alta invitata la petrecere are pantofi la fel ca ai nostri, ar fi o adevarata tragedie. In momentele in care apar astfel de „probleme existentiale”, ni se pare ca lumea intreaga se prabuseste.

Cand ne revenim din agonia creata de noi insine(nu degeaba zic barbatii ca noua ne place sa facem din tartar armasar), ne dam seama ca in jurul nostru exista oameni cu probleme reale: oameni care nu sunt invitati nicaieri de Revelion si il petrec singuri pe strada sau in casuta lor de chirpici, fara lumina, oameni care nu vor avea o problema in a manca un cozonac putin ars pe margine pentru ca nu vor vedea cozonacul la fata si se vor multumi cu o bucata de paine, oameni bolnavi care isi petrec sarbatorile pe un pat de spital si, mai presus de toate, oameni care sunt aproape sa isi piarda cea mai mica speranta ca vor apuca Anul Nou sau ca Anul Nou ar putea fi mai bun decat cel care se incheie.

Cel mai dureros mi se pare cand intr-o astfel de situatie se afla un copil, un pui de OM care, din motive pe care nimeni nu le stie, ajunge sa petreaca luna cadourilor pe un pat de spital, intre asistente si medici care vorbesc doar despre operatii si citostatice, despre cancerul care a pus stapanire pe un trup atat de mic si ameninta sa-i ucida bucuria de a trai. El nu mai cere jucarii si nici dulciuri. Inchide ochii in fiecare seara si se roaga ca Mosul sa-i aduca in dar vestea ca e sanatos, ca va putea merge acasa, ca va scapa de drena din manuta, ca va avea din nou par.

atelierulfamiliei.ro

Poate ca multi dintre voi v-ati rusinat gandindu-va la cum va plangeti de niste probleme minore. Asta mi s-a intamplat si mie aseara, cand mi se parea ca viata e grea pentru ca am de calcat rufe si, fix in momentul acela, la TV, au prezentat cazul unui baiat de 11 ani bolnav de cancer. Cand i-am vazut ochisorii, mai tristi decat ai unui om de patruzeci de ani, trecut prin toate greutatile vietii, imi venea sa ma bat singura. Asta nu e o solutie si nu il ajuta cu nimic pe el si nici pe restul copiilor si tinerilor care infrunta aceasta boala. In schimb, exista alte lucruri pe care le putem face pentru a-i ajuta. Putem dona sau putem, atunci cand cumparam ceva, sa avem in vedere produsele vandute de companii care doneaza o parte din costul produsului unei astfel de cauze.douglas doneaza 10 lei din pretul fiecarei palete Like vandute

De pilda, daca tot vorbeam despre produse de infrumusetare si de make-up, daca aveti nevoie de un astfel de produs, puteti miza pe una din paletele Like de le Douglas. De ce? Pentru ca la fiecare paleta vanduta, Douglas doneaza 10 lei pentru copiii bolnavi de cancer. Cine e Douglas? Este o companie prezenta in Romania inca din 2007, o companie care, in prezent are 18 magazine in toata tara, magazine din care putem cumpara produse din categoria beauty, de la parfumuri, produse de ingrijire personala sau de machiaj, pana la sedinte de consiliere in machiaj sau de diagnoza a tenului.

In magazinele Douglas sunt amplasate de ceva timp urne speciale pentru donatii catre asociatia Little People, o asociatie care este alaturi de copiii si tinerii bolnavi de cancer inca din 1996. Dar, Douglas merge mai departe cu dorinta de a face bine si a lansat, pe 23 noiembrie, campania „Beauty of giving”, semn ca nu pun pret doar pe frumusetea fizica a unui om, cea care este sporita si mentinuta cu produsele lor, ci si pe frumusetea sufletului unui om care OFERA. Astfel, pana pe 20 decembrie, Douglas doneaza 10 lei din pretul fiecarei palete de make-up Like sau Like a Pro. Poate tu, draga domnule, nu stiai ce sa ii oferi cadou sotiei sau iubitei de Mos Nicolae sau de Mos Craciun. Acum stii.

Banii vor ajunge la asociatia Little People, un aliat de nadejde al bolnavilor de cancer in lupta cu boala. Dincolo de chimioterapie si alte tipuri de tratament, ingerii nostri bolnavi, mai mari sau mai mici, au nevoie de consiliere si de suport psihosocial. Pe acesta il primesc din partea membrilor Little People activi in sectiile de oncologie din principalele spitale din tara. Dincolo de implicarea lor in activitatea de dotare a spitalelor, de obtinere de fonduri pentru diverse investigatii si tratamente. ei ofera speranta si zambetul pe care boala le-a furat copiilor. Au creat camere de joaca in spitale si deruleaza mai multe programe inovatoare de suport psihosocial menite sa ii ajute pe copiii si tinerii bolnavi de cancer sa fie mai puternici in aceasta lupta apriga cu moartea, sa le insufle speranta, sa le redea zambetul din care izvoraste taria si sa ii ajute sa se reintegreze social la final, cand vor fi iesit invingatori.

Evident ca poti dona mai mult pentru aceasta cauza. Poti folosi informatiile de pe site-ul thelittlepeople.ro sau urnele speciale din magazinele Douglas. Dar, inainte de toate, analizeaza cat de complexa este o trusa de machiaj Like, cauta impresii despre calitatea produselor oferite de Douglas si ai in minte ca 10 lei din pretul platit de tine vor ajunge acolo unde trebuie! Nu trebuie sa te conving eu de nimic. Te vei convinge singura. Si stiu sigur ca, dincolo de chipul frumos care citeste aceste randuri, sta un suflet si mai frumos. Lista magazinelor din care poti cumpara aceste produse o gasesti pe Douglas.ro. Sa ai sabatori fericite si nu uita ca, in noaptea dintre ani, sa iti doresti un an mai bun si pentru ei, pentru cei care au nevoie de gandul tau bun!

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Frumos gest din partea lor ,copii aceia chiar au nevoie de un asa ajutor.Bravo celor care fac asa ceva ,

    • Cristina Ana-Maria
    • 04/12/2015
    Răspunde

    M-a intristat articolul tau dar ma si bucur ca exista firme care fac asta si ca ne-ai spus despre ei.

    • Tatiana Sorina
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Respect Douglas! Si eu intodeauna cand imi iese in cale astfel de donatii ,cumpar cu mare drag.Chiar zilele trecute au trecut pe langa mine niste baieti de la Crucea Rosie si vindeau calendare,am luat,cu gandul ca vom ajuta.

    • Dodoi Daniela
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Respect pt aceste institutii non guvernamentale care se implica in situatii de acest gen care vor sa fac viata mai usoara acestor copii bolnavi si faptele lor continua si dupa aceste sarbatori.?✌

    • Naty Moon
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Cat de frumos a-ti relatat totul ;exact asa se intampla cu unii dintre noi in noaptea dintre ani sau la evenimente mai importante dar ne dam seama ca avand totul nu avem nimic ,pentru ca aceste lucruri materiale nu ne sunt folositoare decat pe moment .Ceea ce este mai pretios se afla in noi insine .Laudabil acest gest venit din partea celor de la Douglas

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Felicitari si respecte celor care se apleaca si la nevoile celor napastuiti de boala,care-i pot ajuta,participam si noi (unii dintre parinti la scoala la copil) se strang produse pentru ajutorul unora mai necajiti.

    • Dumitrescu Claudia
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Macar atat putem face,de as putea avea o putere pentru multe cazuri asemanatoare…. 🙁

    • Tudor Alexandra
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Macat atat sa facem, sa donam si sa ii susținem cu un gând bun si o rugăciune, au nevoie pentru a înfrunta o boala atat de crunta. Multa sanatate tuturor!

    • SandaSandita Sandita
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Credca esti singura bloger ita careia ii pasa si de copiii bolnavi si care incearca sa si coopteze fanii si catre donatii..si eu ma implic si ai toata aprecierea mea

    • Amy
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Ce bine ca mai sunt si oameni cu suflet! In general, cei care ajung la un nivel ridicat in care fac bani, uita de unde au plecat. Din pacate eu nu am Douglas in orasul meu. 🙁
    Micutilor incercati greu de soarta le doresc sanatate si Dumnezeu sa-i ajute sa lupte impotriva bolii, iar intr-un final, sa se faca bine.
    Apreciez, Cristina, faptul ca scrii si astfel de articole. Esti o persoana minunata!

    • Lacramioara Baltag
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Din pacate traiam intr-o lume in care boala nu mai are varsta. De cand am copil sunt mult mai sensibila la astfel de cazuri, mai ales atunci cand vorbim de copii bolnavii… Fiecare ajuta cum poate, dar eu de obicei evit sa ma uit la TV atunci cand sunt prezentate cazuri.. Donez daca trebuie, dar nu ma uit.. nu pot.. 🙁

    • susana marc
    • 05/12/2015
    Răspunde

    frumos gest

    • Vieriu Simina
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Foarte frumos din partea Douglas, lumea are nevoie mai des de astfel de gesturi

    • ghelbere elena
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Respect Douglas! Respect orice om care din putinul lor lasa 1 leu in urnele care sunt langa casele de marcat. M-a frapat acum vreo doi ani un copilas care i-a cerut mamei sale un leu. Mama i-a dat leul fara sa intrebe pentru ce-i trebuie. Copilul a luat leul si l-a introdus in urna. Mama l-a intrebat atunci de unde stie ca trebuie sa introduca un leu in urna. Senin copilul i-a raspuns: Ai uitat ca stiu sa citesc?

    • Ficea Adina
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Frumoasa initiativa!
    Felicitari celor de la Douglas!
    Cine are bani sa cumpere o paleta de la Douglas cred ca are bani sa mai faca inca o donatie de 10-20 de lei dupa ce afla cine sunt beneficiarii….
    Ma bucur ca si firme mari ca Douglas se mai gandesc si la amarati din cand in cand…..

    • Hacman Mariana
    • 06/12/2015
    Răspunde

    Un gest minunat!Frumos ar fi daca fiecare dintre noi,din putinul care-l avem am imparti si celor care nu au…macar acum in prag de sarbatori…Aseara Dumnezeu mi-a trimis si mie 2 parinti care sufereau ca nu au ce sa le puna copiilor in ghetute…Deodata mi-a batut cineva la usa dupa care s-a auzit soneria.Am iesit afara ,Marta latra foarte tare si dupa coltul casei se zareau chipurile unor oameni ce pareau putin speriati..I-am salutat ,mi-au raspuns cu vocea tremuranda,speriatri ca-i voi alunga la fel cum au facut-o si altii spunandu-mi; ,,Doamna ne cerem scuze de deranj,dar stiti ca in seara asta copiii il asteapta pe mosul…iar noi suferim enorm ca nu avem ce sa le punem in ghetute..mi-au dat lacrimile,m-au emotionat enorm de tare,mai ales ca nu erau tigani..i-am poftit in casa sa astepte putin spunandu-le ca Mosul a lasat ceva la mine pt acei ingerasi..au inceput sa planga ,zicand sa-mi dea Dumnezeu sanatate…Lavinia are foarte multe jucarii si a acceptat sa faca cadou o parte din ele,din cele cumparate de noi,cele primite in dar le-a oprit …am pregatit si o sacosa de haine care nu-i mai veneau Laviniei,stiind ca au 3 fetite mici pana-n 8 ani,iar una dintre ele bonavioara din cauza unui vaccin …,cateva fructe si bomboane si le-a oferit fiica mea acelor parinti cu sufletul sfasiat…Au ramas nemiscati cateva secunde,nu le venea sa creada..Au plecat grabiti spre casa cu chipul luminat…

    • Hacman Radu
    • 07/12/2015
    Răspunde

    Frumos ar fi daca am pun mana de la mana sa oferim si noi cate ceva celor care nu au..mic cu mic se face mare…Felicitari celor de la Douglas!Merita tot respectul!Si la noi in oras au inceput campaniile pentru Mos Craciun,cine poate dona o hainuta cat de cat buna,o jucarie…chiar si in scoli se strang lucruri pt cei nevoiasi…

    • Mihaica Iuliana
    • 17/12/2015
    Răspunde

    Eu nu am o astfel de trusa insa nici nu prea folosesc farduri…foarte rar, imi place mai mult sa ies naturalala evenimente sau foarte putin machiata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares