Cea mai frumoasa declaratie de dragoste

Tom-and-Lynette-tom-and-lynette- Neveste disperate

Exista trei feluri de barbati pe lumea asta: unii care isi conduc sotiile ca niste de adevarati tirani, altii care le consulta in luarea tuturor deciziilor si altii care se supun orbeste hotararilor luate de neveste. Poate ca si voi ati crezut, la fel ca mine, ca ultimii, cei din categoria „sub papucul nevestei”, sunt toti niste pampalai. Ca sa fiu sincera, si eu am incercat o vreme sa imi conduc sotul si el s-a lasat condus. Atunci n-am mai considerat ca toti barbatii de genul asta sunt niste incapabili care stau sub papucul femeii si mi-am dat seama ca unii recurg la acest comportament fata de sotii tocmai pentru ca le pretuiesc prea mult.

cea mai frumoasa declaratie de dragoste Neveste disperate
sursa foto fanpop.com

Adevarata esenta a acestei situatii o defineste Tom Scavo(din Neveste Disperate) in episodul in care un vecin ii reproseaza sotiei lui Tom, Lynette, ca practic isi „castreaza” sotul din punct de vedere emotional prin comportamentul ei de femeie care vrea sa controleze totul. Roy ii spune lui Tom ca un barbat merita respect si ca nu ar trebui sa se lase calcat in picioare de nevasta. Raspunsul lui Tom m-a facut sa plang, sa imi dau seama ca ceea ce unii considera a fi un simplu personaj de film, chiar exista si ca sotul meu este varianta reala a lui Tom Scavo.

Vreti sa stiti ce i-a spus Tom vecinului sau, luand o fata serioasa, renuntand la mimica lui obisnuita de barbat care se maimutareste si ia totul in ras preferand sa-si lase sotia sa duca greul? I-a spus ca sotia lui a avut o copilarie si o adolescenta grea, cu un tata absent si o mama betiva, si ca simte ca poate fi fericita doar daca detine controlul si se asigura ca nimic rau nu se va intampla, ca nu poate controla totul dar ca il poate controla pe el; asta ii confera siguranta si asta e rolul lui, ca barbat, sa o faca sa se simta in siguranta. Mi se pare cea mai frumoasa declaratie de dragoste la adresa unei femei si cea mai mare dovada de iubire. Si, da, puteti sa ma invidiati pentru ca am un barbat care e dispus sa fac asta pentru mine. 

bottegaverde.ro

Daca vreti sa vedeti episodul, numele sau este Everybody Ought to Have a Maid sau puteti urmari secventa aici.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mara
    • 29/12/2015
    Răspunde

    superb!

    • Irina Sima
    • 29/12/2015
    Răspunde

    Cristina, cred ca ai uitat de o alta mare categorie, care nu poate fi incadrata la prima descrisa de tine. Categoria asta societatea noastra se lupta in zadar sa o extirpe deoarece e ca o tumoare. Acum creste in volum, acum se taie din ea, acum creste la loc. Totul din cauza unei educatii precare. Stii si tu la ce fel de barbati ma refer… pentru ca un tiran nu e neaparat si violent si betiv. Poate fi autoritar si dur dar in limita legii si a bunului simt.
    Din fericire la mine in familie nu exista „sef”… pardon nu exista ca acum il am pe fi-miu 😛
    Eu iubesc la nebunie urmatorul citat: „Barbatul care isi trateaza femeia ca pe o PRINTESA este dovada ca el insusi a fost crescut de o REGINA.” Deci… educatia mama ei de educatie… Aici ar mai fi de discutat… si femeia trebuie sa stie cand, cum si unde sa se impuna! Te pup.

    • Dodoi Daniela
    • 29/12/2015
    Răspunde

    Ma bucur pentru tine ca ai gasit barbatul perfect,ca te iubeste la nebunie,ca nu are nici un defect,acestia sunt pe cale de disparitie ,nu toate femeile au privilegiul acesta,sa-l iubesti sa-l pretuiesti si sa aveti o viata frumoasa impreuna.Iubiti-va mult.?

    • UNGUREANU LIDIA
    • 29/12/2015
    Răspunde

    Se zice ca nu e bine sa-ti compari relatia cu altele, ca fiecare e unica in felul ei…ca cei ce formeaza povestea sunt unici…dar principiile de viata sunt cam aceleasi, si doar comparand poti realiza cat de norocoasa esti…

    • ghelbere elena
    • 29/12/2015
    Răspunde

    Intradevar multi barbati se lasa condusi de femei sau numai lasa aceasta impresie. Sunt barbati care din dragoste pentru sotiile lor se lasa sa fie total subjugati. Frumos din partea lor dar ar fi frumos ca noi sotiile sa nu sarim gardul, sa le aratam in fiecare clipa ca ii iubim, ca ii respectam.

  1. Eu știam că cea mai mare nevoie a femeii este dragostea și cea mai mare nevoie a bărbatului este respectul. Nu cred ca femeia se va simți iubită atunci când soțul lasă controlul în mâinile ei, căci oricum ea e mai fragilă și mai emoțională decât el, și el ar putea deține mult mai bine controlul în familie. Și în niciun caz bărbatul nu se va simți respectat dacă soția îl domină!

    • Vasile Rotaru
    • 29/12/2015
    Răspunde

    Adevarat nici unul dintre barbati nu e perfect,dar incercam sa facem cum e mai bine,nu ne place nici sa stam sub papuc dar nici sa fim tirani,exista o cale de mijloc care ne face drumul acceptabil la amandoi si asta conteaza.

    • stoica claudia
    • 29/12/2015
    Răspunde

    Frumos articol

    • Mihaica Iuliana
    • 29/12/2015
    Răspunde

    eu nu urmaresc acest film, si nu l-am vazut niciodata pana acum. Eu si sotul meu ne incadram atat in a doua categorie cat si in a treia, depinde de momente si de imprejurari.

    • Ardeleanu Anamaria
    • 30/12/2015
    Răspunde

    Eu sunt de parere ca cea mai frumoasa relatie, este aceea in care se merge pe principiul egalitatii si majoritatea deciziilor, se iau impreuna. Respectul reciproc,fiind foarte important.

    • Ficea Adina
    • 01/01/2016
    Răspunde

    Ca de obicei scrii articolele foarte interesante…
    Barbatii ce își iubesc soțiile sunt educați și romantici.
    Cu fiecare gest își dovedesc iubirea, nu doar prin cuvinte….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares