Curatenia generala e un chin? Nu si daca apelezi la o firma de curatenie la domiciliu!

living curat

Azi sunt franta. Ieri am facut curatenie toata ziua. Evident ca nu am terminat. Nici la jumatate nu sunt. Prea multe lucruri de facut: da perdelele jos, spala perdele, curata geamuri, aspira, fa curat in baie, freaca faianta, sterge praful prin toate colturile, etc. Daca eu nu ma descurc, casnica fiind, ma intreb cum ar putea sa se descurce cu asta o femeie venita de la birou, dupa 8-10 ore munca stresanta si alte doua ore petrecute in trafic pentru a-si lua copilul de la afterschool si a face cumparaturile.

Mie imi suna a misiune imposibila. Eu stiu sigur ca n-as reusi sa fac curatenie generala prea des. Una e sa dai cu o carpa de praf pe mobila si sa aspiri(pe astea le face oricine intr-o ora), si alta e sa te apuci de ridicat paturi, de batut si curatat covoare, spalat geamuri, etc. Am multe prietene in situatia asta, cu program foarte incarcat la job. N-as sti sa va spun de cate ori le-am vazut plangand pentru ca nu le mai ramane timp pentru ele si de cate ori s-au certat cu sotul sau cu iubitul pentru ca acesta s-a fofilat si nu le-a ajutat la curatenie. Nu m-am gandit niciodata sa le recomand sa apeleze la o firma de curatenie la domiciliu pentru ca aveam impresia ca un astfel de serviciu costa foarte mult.

Nici nu stiu cum am ajuns astazi pe site-ul unei astfel de firme, Viva Clean si am zarit lista lor de preturi. Pentru o casnica nu m-as incumeta sa spun ca e foarte ieftin dar pentru femei de timpul prietenelor mele, cu un venit mediu si cu foarte putin timp la dispozitie, dornice sa-si pastreze energia pentru activitati mai placute, nu e scump deloc sa isi faca un abonament lunar la o firma de curatenie sau sa apeleze la serviciile lor doar ocazional. Spre exemplu, curatenia de Craciun, curatenia de Paste, curatenia de dupa renovare sau de dupa o petrecere de pomina organizata acasa, sunt adevarate torturi pentru o femeie. Atunci, daca ai posibilitatea financiara, de ce sa nu platesti ca sa o faca altcineva in locul tau, in timp ce tu petreci timp cu familia sau relaxandu-te la coafor?

atelierulfamiliei.ro

Ce presupune o curatenie generala facuta de o firma specializata? Absolut tot ceea ce ar trebui sa faceti voi in cateva zile:

    • aspirarea si curatarea mochetelor, covoarelor si tapiteriilor;
    • sters praf sub paturi, canapele, dulapuri;
    • curatarea geamurilor, a usilor, a glafurilor, etc;
    • stergerea prafului;
    • curatarea faiantei si a gresiei din baie si bucatarie si a tuturor podelelor;
    • dezinfectarea baii si a bucatariei;
  • curatarea aragazului.

Cam cat ar lua unei femei( care are doar doua maini) sa faca toate astea intr-un apartament cu doua camere? 2-3 zile daca lucreaza full-time numai la asta si „baga” si niste ore suplimentare. Dar sa mai stai la vila, sa ai de curatat vreo 4-5 camere si o curte imensa? Ai trei variante: renunti la curatenie, muncesti singura pana cazi lata sau chemi o firma de curatenie la domiciliu. Prima varianta cade pentru ca nu suporti mizeria in casa. A doua pica pentru ca n-ai chef sa zaci o saptamana dupa curatenie si sa dai bani pe analgezice si ramane varianta firmei de curatenie. Scapi de grija tuturor treburilor enumerate mai sus, tii certurile din categoria „de ce doar eu fac curat?” departe de relatia ta, economisesti energia pentru activitati care sa iti faca placere si sa te destinda pentru a reusi sa faci fata perioadei aglomerate de la serviciu.

Cat te costa toate astea? Putin daca iei in calcul faptul ca firma de curatenie la domiciliu nu doar ca face toata treaba in locul tau, dar vine si cu produse profesionale de curatare pe care nu mai trebuie sa cheltuiesti bani. Mai pune banii pe care ar trebui sa ii lasi manichiura pentru a repara ce-ai stricat in zilele de munca, gandeste-te la timpul liber pe care il castigi si la calitatea curateniei executate cu echipamente speciale pe care tu nu le detii! La ce concluzie ai ajuns? Te incumeti sa faci singura treaba sau suni maine pentru o programare la firma de curatenie?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 16/12/2015
    Răspunde

    O ce bine ar fi,cu tot balamucul ce domneste la mine in casa,ar fi un cadou de la mosul dar cand fac eu „sfant”ramane.Sa ai spor in toate.Te pup.?

    • Ficea Adina
    • 16/12/2015
    Răspunde

    Sunt intru totul de accord cu o firma specializata de curatenie in cazul celor foartee nu si a celor ocupati cu munca sau cu alte probleme. Dar poate fi perfect si usor si pentru cei ce isi permit.
    Eu una nu imi permit…Dar nici nu mi-ar placea sa imi umble careva prin lucruri.
    Vreau sa le pun eu ca sa stiu de unde le iau.
    Se mai apuca si barbata-miu de aranjat cate unele cand nu are ce face, dar mai rau ma incurca….Eu vreau sa le pun eu ca sa stiu unde sa le caut…

    • stoica claudia
    • 16/12/2015
    Răspunde

    Sunt de acord cu o firma specializata ,buna idee ,dar nu prea ne permitem asa ceva ,pana la urma curatenie tot noi facem

    • SandaSandita Sandita
    • 16/12/2015
    Răspunde

    Ar fi super bine sa imi permit asa ceva..macar o persoana,daca nu o firma..e cineva care isi permite?

    • Tatiana Sorina
    • 16/12/2015
    Răspunde

    Eehheee pana dau de firma de curatenie,bag eu ca migu.Ce frumos ar fi sa stai la coafor,la shopping si sa gasesti luna. VISE !!!

    • ghelbere elena
    • 17/12/2015
    Răspunde

    Imi fac singura curatenia, pentru ca am o locuinta micuta, nu cu multa mobila si in general este foarte aerisita. Cand ai o casa mare unde numai tu ar trebui sa faci curatenie e si normal sa cauti ajutor. Sora mea are o casa cu parter si un nivel. Intr-un an cand a vazut ca nu poate sa razbeasca singura a chemat o femeie sa o ajute. Dupa o ora a platit-o pentru o zi intreaga apoi a chemat o firma de curatenie. Eu drept sa va spun nu credeam ca sora mea va fi multumita, ca e foarte pretentioasa. De atunci aceeasi firma vine de doua ori pe an si-i face curatenie.

    • Anamaria Ardeleanu
    • 17/12/2015
    Răspunde

    IObisnuiesc sa fac singura curatenie insa la curatenia generala ma ajuta si sotul mereu. Nu am apelat niciodata la o firma specializata in curatenie insa nu cred ca ar fi o alegere gresita deoarece, te poate scapa atat de nervi cat si de munca in sine.. Daca ar fi sa punem in balanta totul, cred ca ar fi mai rentabil cu firma.

    • Mihaica Iuliana
    • 17/12/2015
    Răspunde

    Da asa este, insa sincer prefer sa o fac eu in 2 sau chiar 3 zile decat sa las pe altcineva.

    • Gabriela
    • 31/12/2015
    Răspunde

    Curatenia generala este oribila, pe bune acum! Nu de alta dar include spalare completa a mobilei de bucatarie, gresie, faianta … tot tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares