Vrei o bucatarie moderna? Iata spre ce tip de mobilier ar trebui sa te orientezi!

cuplu la masa

Bucataria nu mai e de mult un simplu spatiu in care gatim. Practicul se imbina cu esteticul in orice domeniu asa ca nici bucatariei nu ii mai sunt suficiente masa pe care sa toci legumele si un aragaz pe care sa gatesti. Ea trebuie sa aiba si un aspect placut. De fapt, indraznesc chiar sa spun ca exista si case in care bucataria are mai mult rol decorativ. Indiferent ca ne dorim o bucatarie foarte bine amenajata si utilata, pentru a ne fi mai usor sa „jonglam” cu tigaile in incercarea de a prepara mereu mancaruri delicioase, sau doar un spatiu in care sa incalzim mancarea semipreparata si sa spalam vasele, un lucru e cert: vrem bucatarii moderne. Ce mobilier ar trebui sa alegem pentru bucatarie? Care sunt tendintele in domeniu? Vom vedea imediat.

Lemnul este la putere

Lemnul este materialul folosit la fabricarea mobilei din cele mai vechi timpuri. Daca in anii trecuti lemnul incepuse sa piarda teren in fata altor tipuri de materiale, iata ca in 2015-2016, tendinta este de redescoperire a frumusetii si caldurii lemnului si nu ma refer la orice tip de lemn, ci la lemnul masiv. E drept ca mobilierul din lemn masiv nu este foarte ieftin dar este foarte rezistent si elegant. Vorbim aici despre imaginea unei bucatarii moderne care pastreaza un material clasic dar capata forme si culori inedite. Din punct de vedere cromatic, preferatele sezonului sunt tonurile de maro, gri si bleu.

Bucatarii „incorporabile”

Lipsa spatiului in bucatarie este o problema pentru multi dintre noi. In astfel de cazuri, cel mai bine este mizam pe o bucatarie „incorporabila”, cum imi place mie sa o numesc. Este vorba despre acest tip nou de bucatarie, cu spatii special gandite, masurate si construite pentru a pozitiona si masca in ele diverse obiecte electrocasnice.  Acest tip de mobilier este cel mai cautat la ora actuala. Se poate opta si pentru bucatarii de-a gata dar majoritatea oamenilor prefera sa le execute la comanda, pe dimensiunile si formele exacte ale bucatariei. Acum nu mai e nevoie sa cauti zile intregi o mobila de bucatarie pe colt si sa constati ca nici una(din cele gasite) nu are loc in bucataria ta sau nu corespunde preferintelor tale in materie de culori. Contactezi un producator cu experienta, precum Staer, si impreuna veti realiza un set de mobilier exact in forma, dimensiunea si culorile dorite!

carturesti.ro

Bucataria minimalista alba

Pentru bucatariile cu adevarat mici si pentru iubitorii de alb, doritori de mobilier mai ieftin, varianta unei mobile de bucatarie minimaliste albe este cea mai buna. O astfel de bucatarie, cu garnituri moderne realizate din MDF de culoare alba sau alte nuante apropiate, este si accesibila ca pret si moderna. Designul este minimalist, avem doar linii simple, dar mobilierul este foarte bine compartimentat si incapator. Pentru a evita monotonia cromatica, se poate monta un blat intr-o culoare puternica(rosu, mov).

Lemn, metal si sticla

Poate ca nu esti adeptul stilului minimalist dar nici nu iti permiti o bucatarie din lemn masiv? Solutia ar fi sa optezi pentru o mobila de bucatarie in care lemnul sa se imbine armonios cu metalul si sticla. Chiar si combinarea unui material ieftin, precum PAL-ul, cu o sticla clara(care inlocuieste geamul sablat) si cateva elemente de feronerie din cupru, poate avea ca rezultat o mobila de bucatarie cu aspect modern. Inoxul ramane si el o varianta in acest sezon dar metalele preferate devin cuprul si bronzul.

Bucataria „deschisa”

Daca esti genul caruia nu ii plac toate rafturile greu accesibile, strajuite de usi si geamuri, esti pe genul meu si ti se potriveste de minune o bucatarie mai mult decat moderna, o bucatarie deschisa. Cum arata bucataria care ni se potriveste? Rafturile ei sunt simple, deschise, facand mai usor accesul la vesela, accesorii sau ingrediente. Partea proasta este ca intr-o astfel de bucatarie, cu dulapuri deschise si cu totul „la vedere”, trebuie sa avem mereu grija sa mentinem ordine. Nu ne mai putem ascunde in spatele usilor. Ca si avantaj, acest tip de mobilier este si ceva mai ieftin pentru ca se foloseste mai putin material.  family-drinking-orange-juice-619144_640Asadar, daca tocmai ai terminat de renovat bucataria sau planuiesti sa te muti in casa noua si nu stiai cum trebuie sa arate o mobila de bucatarie moderna, problema a fost rezolvata. Tu spre ce tip de mobilier inclini? Ca sa te ajut sa te hotarasti, iti recomand sa studiezi aici si  cateva modelele de bucatarii de  vis care se pot executa la comanda la Staer. Nu uita ca bucataria trebuie sa fie un spatiu practic dar si cald si primitor. E incaperea in care va beti dimineata cafeaua cu lapte, citindu-va unul altuia horoscopul, in care prepari fursecuri delicioase alaturi de cei mici, in care uneori chiar iti primesti musafirii!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 18/11/2015
    Răspunde

    Sau la bloc si am o bucatarie foarte mica, unde abia incapem doua persoane si de aceea imi place sa merg la sora mea care are o bucatarie enorma, si nu gresesc de loc cand spun asta, utilata cu de toate. Imi place la ea sa bucataresc mai ceva decat la mine acasa.

    • SandaSandita Sandita
    • 18/11/2015
    Răspunde

    La mine bucataria este mai importanta decat livingul.In bucatarie bem cafeaua,mancam,socializam..

    • stoica claudia
    • 18/11/2015
    Răspunde

    frumoase bucatarii,normal ca este importanta bucataria ,acolo ne petrecem majoritatea timpului si trebuie sa ne simtim bine in ea.

    • Mara
    • 18/11/2015
    Răspunde

    offf, o bucatarie frumoasa, chiar si minimalista, imi doresc si euuuu <3

  1. abia astept sa termin noua bucatarie! un articol intersant ! si bine inteles sa imi cumpar mobila ! dar asta o sa se intample cand o sa vina sotul meu din Italia , maxim peste o luna! 🙂

    • David Ionela
    • 18/11/2015
    Răspunde

    Visez la o bucatarie frumoasa ,mare si ancapatoare deocamdata o suport pe asta de la bloc :-*

    • Anamaria Ardeleanu
    • 18/11/2015
    Răspunde

    Pentru mine bucataria este foarte importanta pentru ca acolo petrec o mare parte din timpul zilei. Imi plac foarte mult bucatariile „incorporabile” in care lemnul este la putere. Momentan nu detin o asemenea bucatarie dar in viitor voi detine si ma voi mandri cu asta.

    • Dumitrescu Claudia
    • 19/11/2015
    Răspunde

    Prima imi place enorm de mult 🙂 Mie imi place mult mobila din lemn masiv sa fie,stiu ca poate multi zic ca este de moda veche,dar alba mi se pare atat de eleganta,fie ca este vb de mobila de bucatarie sau living

    • Hacman Radu
    • 20/11/2015
    Răspunde

    Noi avem o bucatarie mare,datorita faptului ca locuim la casa…superb mobilierul ,merita toti banii.

    • Ficea Adina
    • 21/11/2015
    Răspunde

    Idei foarte bune. Asta-vara mi-am renovat dormitorul si sper ca vara viitoare sa imi refac bucatarioara de la zero. De lemn nu cred ca am eu bani, desi mi-as dori. Insa voi cauta ceva incorporabil.Am una micuta si o voi face cat mai utila. Imi place cel de al doilea model prezentat de tine.

  2. Răspunde

    Si eu prefer bucatariile incorporate, dar din pacate inca nu-mi permit una. Pentru spatiul mic de la bloc, mi se par ideale.

  3. Răspunde

    Eu am cumparat o casa mai veche la care acum renovam sa arate cum ne dorim. Marturisesc ca bucataria este incaperea care ma intereseaza cel mai mult. Nu e mare, nu am mult spatiu la dispozitie, asa ca voi opta pentru o mobila cat mai bine structurata. Si raman la traditional, nu imi place mobila SF.

    • Hacman Mariana
    • 24/11/2015
    Răspunde

    La asa o bucatarie visez si eu,nu ma refer doar la spatiu ci la mobilier,aranjamente…cine stie poate-mi face si mie mosul o surpriza anul acesta)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares