Probleme cu pilozitatea? Descopera avantajele epilarii cu IPL!

epilare ipl

Da, in iarna 2015-2016 se poarta blanita dar este vorba de cea care intra in compozitia diverselor piese vestimentare, nu de „blanita” proprie, datorata unei pilozitati corporale pe care alegem sa nu o mai „tratam” pe motiv ca nu se vede. Nu, nu am venit sa judec pe nimeni, tocmai pentru ca stiu de ce majoritatea femeilor neglijeaza acest aspect in sezonul rece, cand pantalonii lungi si bluzele cu maneca lunga ascund zonele afectate de pilozitatea inestetica. Epilatul cere timp(indiferent ca se face acasa sau la salon), este dureros si trebuie facut chiar mai des decat vara pentru ca multe fire de par se tocesc la contactul cu hainele, nu mai sunt apucate de ceara sau de epilator si, la doua-trei zile dupa epilare, deja ne trezim ca ele cresc.

O viata mult mai usoara au doamnele si domnisoarele care folosesc aparatele de epilat cu IPL. Aceasta metoda de indepartare a parului, cu lumina intens pulsata, presupune arderea radacinii si foliculului pilos cu ajutorul luminii calde care patrunde prin piele. In timp, parul ajunge sa nu mai creasca deloc sau sa creasca intr-o proportie mult mai mica. Pentru ca si noi meritam sa fim mereu frumoase si ingrijite, va invit sa trecem in revista principalele avantaje ale acestei metode moderne de epilare, epilarea cu IPL.

Epilarea cu IPL este rapida si se poate face acasa

Daca epilarea cu ceara sau cea cu epilatorul cu pensete este mai greu de facut acasa pentru ca exista zone mai greu accesibile, epilarea cu IPL e ceva mai simplu de realizat in confortul propriei case. In plus, nu presupune un deranj prea mare, asa cum se intampla cand firele de par smulse incep sa „zboare” prin casa sau cand ne trezim cu urme de ceara pe parchet. Aparatul cu IPL(lumina intens pulsata) este simplu de utilizat si nu este periculos daca se respecta instructiunile. Si din punct de vedere al duratei sedintei de epilare, versiunea cu IPL este mult mai avantajoasa. In vreme ce cu un aparat cu lumina intens pulsata nu imi ia mai mult de 15 minute sa imi epilez ambele gambe, la epilarea clasica, cu ceara, aveam nevoie de 15 minute pentru o singura gamba.

Un singur aparat pentru epilarea intregului corp

Poate ca unele persoane au nevoie sa se epileze doar pe picioare si in regiunea axilei. Pentru ele este mai simplu. Pot folosi acelasi epilator sau acelasi tip de ceara pentru ambele zone. Ce te faci atunci cand vrei sa scapi si de parul de pe fata, de pe maini si din regiunea intima? Iti trebuie un epilator special pentru zona fetei sau o ceara speciala cu alt tip de aplicator, eventual si un epilator mai scump care sa aiba cap special pentru zona inghinala. Un aparat cu IPL, de tipul celor de aici, este singura arma de care ai nevoie pentru a scapa de parul nedorit din toate aceste zone. El poate fi folosit atat in zonele obisnuite(gambe, subrat) cat si in locuri delicate, precum fata si zona inghinala. Cu un singur aparat epilam tot corpul. Trebuie doar sa folosim accesoriul potrivit(pentru corp, pentru regiunea inghinala sau pentru fata) si sa setam o fluenta a luminii adecvata zonei pe care urmeaza sa lucram.

Pielea este mereu fina

Un lucru care pe mine ma deranjeaza ingrozitor este acela ca, intre doua sedinte de epilare cu ceara sau cu epilatorul electric, parul trebuie lasat sa creasca pentru a ajunge la lungimea potrivita si a putea fi smuls. Uneori, chiar la o saptamana dupa epilare, cand imi trec mana pe picioare, am senzatia ca ating o razatoare pentru ca firele de par care au fost rupte sau tocite deja incep sa creasca. Atunci cand utilizam sistemul IPL, putem folosi fara grija lama intre sedintele de epilare pentru ca acest aparat nu are nevoie de fire crescute, ci doar de radacini. Prin urmare, dupa primele sedinte, pana incep sa apara rezultatele vizibile(sa se rareasca parul si sa creasca mult mai subtire) putem folosi aparatul de ras chiar si zilnic pentru a avea pielea mereu fina.

Adio durere si foliculita

Da, stiu ca noi, femeile, suntem facute sa suportam durerea. Ne place sa spunem ca nu este asa dureroasa indepartarea parului prin smulgere, ca dupa cateva sedinte te obisnuiesti si nu simti mare lucru. Ne pricepem sa mintim. Durerea inca exista. Ei bine, epilarea cu IPL este mult mai putin dureroasa. Evident ca depinde si de tipul de aparat dar majoritatea femeilor au descris senzatia aparuta in momentul aplicarii impulsului cu cea a unei piscaturi. Si, ca bonus, aparatul de epilat cu IPL ne scapa si de foliculita, de acele fire de par crescute sub piele, producand infectii. Foliculul pilos fiind atasat de piele, dupa arderea radacinii, va putea fi eliminat prin scrub impreuna cu straturile superficiale de piele. Este singura metoda de epilare care actioneaza si asupra parului subcutanat.

Iata cate avantaje prezinta aceasta metoda moderna de epilare! Putem folosi acasa aceeasi tehnologie utilizata in saloanele de cosmetica si infrumusetare. Femei din toata lumea au descoperit cum este sa te epilezi foarte rar sau deloc, cum este sa scapi definitiv de firele de par aspre si negre, gratie sistemelor moderne cu IPL, de tipul celor produse de Philips. Ce ziceti, nu merita investit intr-un astfel de aparat?

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Amy
    • 27/11/2015
    Răspunde

    M-a tentat si pe mine la un moment dat, dar mi-a trecut repede si-am ramas fidela cosmeticienei mele….ma epilez in continuare cu ceara. 😀

    • Aluculesei Brindusa
    • 27/11/2015
    Răspunde

    as cumpara cu cea mai mare viteza aceasta bijuterie daca as avea banuti!

    • Cristina Sece
    • 27/11/2015
    Răspunde

    Mi-am cumpărat in iunie acest aparat cu lumina pulsata si sunt f mulțumita de rezultatele obținute. La început am fost destul de reținută dar nu regret ca l-am cumpărat.

    • Andreea O
    • 27/11/2015
    Răspunde

    Si eu ma uitam dupa ele acum o luna si ceva, mai ales ca erau la reducere de peste 50% astfel incat un model mai vechi ajungea si pe la 900 RON, insa nu l-am luat pt ca as vrea un model nou, cu multe pulsatii ca sa reziste o perioada mai indelungata iar asta costa mult, peste 2200 RON. Asa ca raman la epilatorul meu vechi si aia e 🙂

    • SandaSandita Sandita
    • 27/11/2015
    Răspunde

    Tare faza cu blanita 🙂 .Eu sunt usor reticenta si raman fidela metodelor clasice

    • Cristina Ana-Maria
    • 27/11/2015
    Răspunde

    As vrea si eu unul din asta, dar as da atatia bani abia dupa ce l-as testa ceva putin,

    • stoica claudia
    • 27/11/2015
    Răspunde

    Si eu as cumpara acest aparat ,dar nu ma lasa buzunarul.

    • ghelbere elena
    • 28/11/2015
    Răspunde

    Merg la cosmeticiana, ma costa mai putin si nu mai trebuie sa-mi bat capul,

    • David Ionela
    • 28/11/2015
    Răspunde

    Mi as dori si eu un adtfel de aparat dar deocamdata nu ami permit

    • adrian rotaru
    • 28/11/2015
    Răspunde

    Nu i-a placut deloc epilarea. Inca mai am o dilema mare. Cat de mult ne-ar fi impiedicat parul de pe picioare sa iubim femeile, in caz ca nu venea niciodata la moda epilarea. Cine imi poate raspunde la asta? (fara injuraturi si fara sa scuipati va rog!
    )

    • Ficea Adina
    • 29/11/2015
    Răspunde

    M-am tot uitat de Black Friday pe la oferte pentru acest aparat și nimic. Nicio ofertă pe gustul meu…
    Chiar sunt interesată de un aparat care să mă scape de pilozitate mai ușor.
    Dar îmi doresc ca acesta să nu fie dureros.
    Totodată îmi doresc ca epilarea cu aceasta să fie de durată!
    Citind articolul m-ai pus pe gânduri!
    O să îi scriu lui Moș Crăciun!

    • Gabriela
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Am studiat aparatele acestea si sunt cat de cat eficiente dar epilarea nu este definitiva, asta e clar.

    • Hacman Mariana
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Foarte tare as vrea si eu un asemenea aparat..dar mai am de asteptat…tre sa-i scriu lui mosu)))))))))))

    • victorita
    • 02/12/2015
    Răspunde

    Nu îmi permit… mai am de aşteptat… poate aude Mosul 😀

    • Nicoleta
    • 03/12/2015
    Răspunde

    Am cateva mentiuni: am si eu epilator cu IPL si nu e chiar asa de „fantastic” precum il descrii tu aici..Te scapa de pilozitate treptat, intr-adevar, dar iti ia destul de mult timp ca sa te faci pe intregul corp, pentru ca trebuie sa ai grija sa nu aplici de doua ori epilatorul, deoarece risti sa te arzi( si nu e minciuna…mie mi s a intamplat pe maini, dar mi a trecut in cateva zile)..plus ca te pisca putin si , sincer, pe mine asta ma deranjeaza in zona genitala..in rest..de acord cu tine

    • Irina Sima
    • 10/12/2015
    Răspunde

    Tehnologia evolueaza zi de zi. Acum depinde daca organismul nostru accepta toate tratamentele la care il supunem. Eu recent am descoperit ca sunt alergica cand folosesc geluri si lampa UV. Nu am avut probleme timp de 5 ani, apoi brusc s-a declansat. Mi-ar fi teama sa folosesc un astfel de aparat, asa ca raman la epilarea clasica.

    • Tatiana Sorina
    • 10/12/2015
    Răspunde

    Ehee interesant,zau mi-ar placea. Am luat un aparat de epilat,anul trecut si cand l-am incerca am crezut ca mi-a scos si creierii. :))) Mai bine prefer biguri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares