Ma, tampitule, intr-o zi tu ai sa fii tu cel care asteapta ambulanta!

ambulanta

Ieri am iesit si eu din casa. Stiti ca ies rar. Mergeam dinspre Unirii spre targul de la VItan si se formase o coada imensa de masini. Cred ca am prins stopul ala de minimum 10 ori. Ca o paranteza, asta e si unul din motivele pentru care nu mai am curaj sa ma urc in tramvai sau autobuz. Nu ca nu as rezista doua statii. Pe alea le suport. Dar, in urma experientelor mai mult decat neplacute din trecut, cand apucam cate-o aglomeratie de tipul asta si faceam 15 minute de la o statie la alta, intr-un autobuz plin ochi, cu geamurile aburite(pe care nu aveai voie sa le deschizi pentru ca romanii sunt unul din cele mai sensibilie popoare in fata curentului), mi-am pierdut si cea mai mica urma de curaj. Ca sa revenim la subiect, si pe sensul opus aglomeratia era destul de mare dar nu era coloana. Pe sensul respectiv isi face aparitia o ambulanta cu semnalele acustice si luminoase puse in functiune.ambulanta

N-a fost prima data cand mi-a fost dat sa vad soferi care nu aveau chef sa se dea din calea ambulantei. Cred ca atunci cand in trafic exista o ambulanta aflata „in misiune” soferii ar trebui sa traga pe dreapta sau sa inainteze cat mai repede spre intersectie pentru a face loc salvarii. Restul boilor, care se inghesuie sa blocheze intersectia, ar trebui urmariti pe camere si sa li se ia permisul direct. Ei bine, nu. Ambulanta statea pe loc pentru ca boii se intreceau care sa treaca in fata ei. Nu cred ca pot sa va reproduc in cuvinte tot ce comentam eu dar am sa va redau pe scurt.

Bai, animalelor, unde va grabiti? N-ati invatat, cand ati dat de permis, ca ambulanta are prioritate in astfel de cazuri sau v-ati luat permisul pe oua? Nu poti sa gandesti ca, undeva, viata cuiva, poate depinde de cat de repede ajunge ambulanta asta sa ii acorde primul ajutor sau poate un pacient in stare grava e deja in salvare si trebuie sa ajunga degraba la spital? Sunt chiar atat de importante doua minute, ca sa pui in pericol viata cuiva? Nu crezi ca e posibil ca ambulanta asta sa fi fost chemata chiar de catre un prieten de-al tau? Nu poti sa te imaginezi, intr-o zi, asteptand salvarea la capataiul cuiva drag aflat in stare grava? Gandeste-te ca alti boi, ca tine, ii vor bloca drumul! Ce simti? Nimic? Ma, tampitule, intr-o zi tu ai sa fii tu cel care asteapta ambulanta! Poate vei fi victima unui accident, poate vei face un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Nu pentru ca iti doresc eu, ci pentru ca astea nu iarta pe nimeni. Ai sa zaci rugandu-te sa fii salvat. Ai sa auzi ambulanta urland in departare si ai sa-ti dai seama ca nu va ajunge la timp pentru ca boii nu ii fac loc sa treaca. Daca nici acum nu constientizezi ce faci si nu iti pasa, chiar meriti sa nu ajunga la tine! 

bottegaverde.ro
Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 29/11/2015
    Răspunde

    nesimtiti,ai mare dreptate

  1. Din pacate si eu am luat parte la astfel de scene jalnice. :((

    • Catalina Dumbrava
    • 29/11/2015
    Răspunde

    oauuu, asa animale sunt peste tot, dar parca ne facem mai rai pe zi ce trece

    • Tudor Alexandra
    • 29/11/2015
    Răspunde

    Nu cred ca exista un cuvânt care sa-i caracterizeze pe astia, ca oameni nu ii pot numi. 🙁

    • David Ionela
    • 29/11/2015
    Răspunde

    Da patesc unii cum a patit un parinte,faza cu salvarea, tot asa era cu masina an trafic si nu a dat prioritate,si de fapt salvarea mergea acasa la el,si atunci soferu ia spus nu ai vrut sa ami dai voie,asa ca oameni buni fiti mai buni si antelegatori la volan si oriunde ati fi.

    • Amy
    • 29/11/2015
    Răspunde

    Niste nesimtiti! E tipic romanesc ce se intampla si ne mai intrebam de ce tara asta a ajuns in halul asta! Din cauza oamenilor care o populeaza si nu cred ca exista vreo sansa sa fie candva mai bine de atat! 🙁

    • Ficea Adina
    • 29/11/2015
    Răspunde

    Și eu simț la fel…
    Nu am ochi să îi văd pe cei ce ignoră ambulanțele. Mai am o problemă cu cei ce ignoră pompierii și chiar și poliția!
    Sau mai sunt unii care gonesc în spatele ambulanței în caz de vreo coloană.
    Nu se gândesc ca mâine, poimâine pot fi ei în locul pacientului… Păcat de nesimțirea unora…

    • Gabriela
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Uneori nici nu ai unde sa te dai la o parte ca sa faci loc ambulantei. Adica pur si simplu este mult prea blocat totul. Nu stiu ce se intampla dar acum parca sunt mult prea multe masini.

    • Hacman Mariana
    • 30/11/2015
    Răspunde

    oamenii fara pic de creier si suflet…daca s-ar fi aflat cineva drag lor in ambulanta situatia ar fi fost cu totul alta dar asa…

  2. Răspunde

    Astia nu trebuie sa aiba permis de conducere.

    • ghelbere elena
    • 13/12/2015
    Răspunde

    Sunt soferi care cred ca ei au o treaba nai importanta decat salvarea unei vieti. Daca in salvare ar fi fost mama lui, copilul lui sunt sigura ca el ar fi mers in fata salvarii pe post de antemergator si daca cineva i-ar sta in cale l-ar spulbera.

    • Valeria Chertes
    • 30/07/2018
    Răspunde

    Am intalnit si eu in trafic asemenea spwcimene.

    1. Nu le putem face noi nimic si mi-e ciuda.

    • Nicolae Claudia
    • 01/08/2018
    Răspunde

    Numai specimene peste tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares