Curatarea canapelei – sfaturi si idei

Curatarea canapelei

Canapelele sunt piese de mobilier care cred ca exista in orice casa. Normal ca am si eu una. Impropriu spus ca am canapea. Ar fi mai corect sa spun ca am un catel care are o canapea. Stiind cat de neplacut era, pe vremea cand nu aveam catel, sa merg la cineva in vizita si sa fiu invitata sa stau pe o canapea pe care era par si eventual mai avea si doua trei pete si un miros urat, incerc sa o curat cat mai des si cat mai bine. Canapeaua noastra este din material textil si acesta mi se pare mai usor de curatat. De-a lungul vremii, ea n-a fost doar victima catelului, ci si a noastra. De cate ori nu s-a trezit cu pete de cafea, de pix sau de inghetata!? Solutii de curatare exista dar trebuie sa ai chef de treaba si sa freci temeinic. Nu exista solutii minune pe care sa le pui si pata si aceasta sa dispara ca prin farmec. Va spun eu, care le-am incercat cam pe toate.

Metodele bunicii

Prima data, la doar cateva zile de cand de cumparaseram canapea noua, am cautat diverse sfaturi pentru curatarea si intretinerea bijuteriei pe care dadusem destul de multi bani. De fapt, ca sa fiu sincera, aparuse deja primul pipi de catel pe piciorul canapelei si nu stiam ce sa fac sa scap si de miros si sa il determin sa nu mai faca acolo. Printre metodele traditionale, am gasit un sfat „de la bunica”, si am curatat canapeaua cu o bucata de perdea inmuiata in otet. Mi-a fost teama ca nu voi scapa de miros dar, dupa aerisire, n-au mai fost probleme. Apoi, la cateva saptamani, se apropia Craciunul si am incercat sa redau aspectul ca nou al tapiteriei si am incercat o solutie pe baza de amoniac si apa. Rezultatul nu prea m-a dat pe spate.

Solutii speciale de curatare din comert

Cand am vazut ca sfaturile bunicii nu prea dadeau rezultate(poate ca nici amoniacul nu mai e cum era pe vremea bunicilor noastre), am zis sa incerc si produsele din comert dedicate curatarii canapelelor si fotoliilor. Zgarcita cum ma stiti, am cumparat, initial, cea mai ieftina solutie pe care am gasit-o. Nici nu ii voi da numele pentru ca nu merita. In afara de reimprospatarea mirosului pentru maximum doua ore, alt efect n-a avut.

atelierulfamiliei.ro

Am trecut la solutii mai bune, recomandate de prietene si am ajuns la Bio Carpet. Da, curata petele dar ai nevoie de multa rabdare si energie, sa freci tapiteria cu periuta. Daca stau bine sa ma gandesc, eu sunt o norocoasa ca pot folosi periuta pentru a curata canapeaua, aceasta fiint tapitata cu un material mai gros care nu se deterioreaza la contactul cu periuta. Ma intreb ce as fi facut daca trebuia sa scot o pata de cafea de o canapea de catifea sau de plus. Intre timp, am mai incercat si alte solutii de curatare si am reusit sa scot diverse pete (vin, cafea, ceai, etc) dar muncind din greu. Pare simplu cand citesti pe sticla ca se dilueaza solutia in apa si se freaca pata dar nu e chiar asa. Vii cu lighenasul si mai pleci peste o ora pentru ca o pata s-a invechit prea mult si refuza sa dispara. Ba, mai grav, mi s-a intamplat sa si vars solutia prin casa.

Expertii in domeniul curatarii canapelelor

Stiti cum este sa muncesti atata si sa iti vina sa plangi cand constati ca frizerita are o canapea mai veche decat a ta si doua pisici si totusi canapeaua ei arata mai bine ca a ta? Nici nu va doresc. Eu n-am mai rezistat si am intrebat-o cum reuseste sa-si pastreze ca noi canapeaua si fotoliile. Asa am aflat si eu ca exista experti in curatare canapele si ca asta era secretul ei: ii chema pe profesionisti sa ii curete periodic canapeaua. Mie mi se pare foarte tare ca exista un astfel de serviciu si ma bucur ca am aflat de el. Pentru unii poate parea un moft sa chemi o firma sa iti curete/spele canapeaua sau orice alte tapiterii dar eu am vazut cu ochii mei diferenta dintre treaba facuta de un amator si cea facuta de un specialist in domeniu.  Nu spun ca la orice pata ar trebui sa dam fuga sa chemam echipa sa curete mobilierul tapitat. Dar, macar de doua ori pe an, cred ca se merita sa apelezi la acest serviciu si sa redai culoarea vie si mirosul de curat canapelei si fotoliilor. Si, daca pui la socoteala banii dati pe solutii „minune”, timpul si energia pierdute incercand sa le cureti singur si rezultatul dezamagitor de la final, atunci mai ai trei motive reale sa chemi profesionistii in curatare canapele!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ardeleanu Anamaria
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Momentan, avem canapele noi pe care incercam sa le protejam folosind niste paturi aproape identice cu fetele lor textile. Avand in vedere ca am doi copii mici mai nazdravani…nu ma astept ca aceasta protectie sa reziste prea mult…si de aceea cred ca daca vor fi probleme mai serioase cu intretinerea lor, cu siguranta voi apela specialistii in curatarea canapelelor.

    • Dodoi Daniela
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Pana astăzi nu am apelat la o firma specializata in curatarea canapelei pentru ca nu e nevoie.Imi place sa fac totul cu mana mea si ma simt bine când îmi iese ceva bun.Pentru cei comozi si fără timp e un ajutor binevenit.

    • Gabriela R
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Super tare, cred ca merita sa faci asta o data sau de doua ori pe an. Chiar si eu m-am chinuit sa curat canapeaua si fotoliile si degeaba ….

    • Andreea O
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Cred ca si eu as prefera sa vina cineva specializat sa faca asta, ca au si substantele potrivite decat sa stric eu mobila incercand sa o curat cu diverse care pot decolora si lasa pete si mai urate. In plus, mirosul chiar nu se duce daca speli doar la suprafata cu un burete si ceva tip detergent.

    • Cristina Ana-Maria
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Oare curata si salteaua de la pat? Ca am mai avut probleme cand s-a suit animalutul in pat si a lasat diverse pete … si miros … oricat am incercat sa curat, nu am reusit.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Bune sfaturi,multumim,produsele de calitate si specialistii fac treaba buna.

  1. Răspunde

    Am si eu 2 fotolii tapitate pentru care as avea sigur nevoie de profesionisti ca sa le curete cum trebuie. Am incercat si eu cu Bio Carpet dar n-am suficienta rabdare.

    • stoica claudia
    • 05/11/2015
    Răspunde

    bune sfaturi ,multumim frumos

    • UNGUREANU LIDIA
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Daca urasc ceva, e sa acopar canapelele cu pleduri… de aia am ales un design aparte, sa-l maschez??

    • SandaSandita Sandita
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Ieri am observat ca baitelul meu de 2 ania scris cu pixul pe canapeaua din sufragerie..Idem si pt pipi.. 🙂

    • Amy
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Mie nepotelul mi-a udat la propriu canapeaua din prima zi in care am cumparat-o…a facut pipi pe ea 😀 Am sters-o repede cu Vanish si din fericire nu a ramas patata.

    • Dumitrescu Claudia
    • 06/11/2015
    Răspunde

    Asa e!cred ca si eu ar trebui sa fac o curatare a canapelei,mai ales ca a fost patata de diverse lucruri,a mai scapat si bebita cand nu avea pampersul pe ea…off da chiar mi ar trebui,eu sincer am mai tot incercat sa scot cu ceva o solutie pentru canapele de la Nufar,mi a placut ca avea si un miros subtil,dar cred ca i trebuie mai degraba o curatare d asta!!

    • pusa raisa
    • 06/11/2015
    Răspunde

    Eu mi-am protejat de la bun inceput canapeaua si fotoliile cu huse. Am avut grija sa cumpar un material bun ,rezistent si frumos si astfel atat canapeaua cat si fotoliile sunt ca noi. aceste huse ..este drept le am cam de multi ani si datorita multiplelor spalari nu mai arata asa de bine. Necazul este ca persoana care mi-a facut husele s-a dus in tari calde pentru un trai mai bun. Caut acum pe cineva care sa-mi faca alte huse noi ,dar la greu mai gasesti asa ceva si ca sa merg undeva la un centru ptr facut huse nu pot deoarece au niste dimensiuni mai mari si un model mai altfel .Deci daca nu voi mai face huse cu siguranta voi apela neaparat la expertii in domeniul curatarii canapelelor .

    • Ficea Adina
    • 07/11/2015
    Răspunde

    Te înțeleg perfect. Trăind la țară cu doi copii mici am des probleme cu întreținerea pieselor de mobilier. Asta vară m-am apucat la frecat cu apă și detergent de rufe colțarul de bucătărie. Fiind cald l-am lăsat afară și s-a uscat. Iarna însă e mai greu…îl spăl de obicei cu Biocarpet care nu e excelent. De curând vorbeam cu soră-mea la telefon și am inttebat-o cu ce curăța ea. Mi-a amintit de bunica care curăța cu oțet carpetele , canapelele, marginea patului, etc și am început și eu curățenia de toamna cu oțetul la îndemână…

    • Hacman Radu
    • 09/11/2015
    Răspunde

    cel mai bine e sa apelam la experti decat sa fim nevoiti sa aruncam mobierul,canapelele la ghena)))

    • Hacman Mariana
    • 09/11/2015
    Răspunde

    Nu am canapele care ar avea nevoie de servici de curatare speciale dar…niciodata nu se stie…

    • Anca Anca
    • 09/11/2015
    Răspunde

    Pana in prezent nu am apelat la servicii speciale de curatare pentru ca am avut grija sa protejez tapiteria insa asa cum scria si cineva mai sus, nu se stie niciodata cand avem nevoie. . Am avut si eu neplaceri referitoare la curatat pentru ca la o onomastica de- sotului, mi-au zburat husele de pe canapea si s-a imprimat albastru de pe niste blugi . Am incercat sa spal cu detergent, vanish, biocarpet dar nu am reusit sa scot pata, pana nu mi-a adus sotul o solutie speciala pe baza de bicarbonat si otet, cumparata de la un magazin de curatatorie.

    • ghelbere elena
    • 22/11/2015
    Răspunde

    Curatarea canapelelor o fac cu aspiratorul si cu Biocarpet si Vanish. Pe toate canapelele am huse care se spala usor, dar mai sunt si accidente, mai ales daca sunt copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares