Cinci motive sa renunti la chirie si sa iti iei Creditul Prima Casa

Creditul Prima Casa

Te-ai saturat sa stai cu parintii si sa nu ai intimitate? Chiria a crescut prea mult? Ce spui de varianta Credit prin Programul Prima Casa? E cea mai buna solutie pentru tinerii din Romania, care isi doresc o locuinta a lor si nu au o matusa care sa le lase o mostenire consistenta sau niste parintii care sa le puna in mana cheia unui apartament sau a unei vile platite de ei. Stiu ca ideea de credit ne sperie pe toti dar, daca luam in considerare avantajele pe care le voi expune mai jos, ajungem la concluzia ca este de preferat un credit Prima Casa, in detrimentul platii unei chirii pentru un apartament sau o casa.

Costuri mai mici

In conditiile actuale, in Romania este mai ieftin sa platesti rata la un credit prin programul Prima Casa decat sa platesti chiria pentru o locuinta. De ce? Pentru ca, in vreme ce preturile la apartamente au scazut destul de mult in ultimii ani, pretul chiriilor a continuat sa creasca. Astfel, cred ca oricine prefera sa plateasca 250 de euro lunar la un credit pentru casa, in loc sa dea 350-400 de euro pe chirie. Indiferent ca vorbim de capitala sau de alte orase mari din tara, varianta creditului este mai avantajoasa decat cea a locuitului cu chirie.

Investesti in viitor

Pe langa avantajul financiar, creditul Prima Casa reprezinta o investitie in viitorul si in siguranta familiei. Prin acest program, tinerii scapa de statutul de chirias si il inlocuiesc cu cel de proprietar. In loc sa platesti o suma lunara pentru a avea deasupra capului un acoperis care apartine altcuiva, platesti pentru o locuinta care este a ta, o casa sau un apartament pe care il poti prezenta ca fiind al tau, pe care il poti lasa mostenire copiilor sau il poti vinde cand veti avea suficienti bani sa va mutati in alta parte.

Factorul stabilitate

Locuitul in chirie nu e cea mai fericita varianta pentru o familie in care a mai aparut si un copil. NIciodata nu stii cand i se pune pata proprietarului sa renunte la contract pentru ca vrea vanda locuinta sau sa isi mute acolo niste rude. Cand nu ai obligatii, nu e asa deranjant sa stai pe drumuri dar, cand ai o familie pe care vrei sa o stii fericita, trebuie sa ai un camin al tau, sa oferi stabilitate si confort.  Nu poti permite ca fericirea lor sa depinda de deciziile altor persoane dar nici nu ai bani sa cumperi cu banii jos un apartament? Care este solutia? Creditul pentru Prima Casa. Ai grija sa alegi un credit avantajos, in lei, asa cum este creditul oferit de Banca Transilvania!

Intimitate si putere de decizie

Chiriasii stiu cat de neplacut este sa te sune proprietarul si sa te anunte ca diseara trece sa verifice apometrele sau sa isi ia ceva din debaraua in care inca isi pastreaza anumite scule si obiecte. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca ti-ai dori sa faci mici modificari(sa montezi un uscator de rufe cu scripeti, sa prinzi un suport de flori pe perete sau sa schimbi usa cu geam cu una din lemn) si nu le poti face fara acordul proprietarului. Cand ai o casa a ta, achitata prin creditul Prima Casa, nu mai vine nimeni sa te deranjeze si poti face micile modificari din apartament fara sa mai ceri acordul cuiva si sa dai o suta de explicatii.

Creste stima de sine si respectul celor din jur

Achizitia unei case prin creditul Prima Casa are si implicatii sociale si psihologice. Evident ca, din postura de proprietar, se modifica si perceptia de sine, ai mai multa incredere in fortele tale si creste stima de sine pentru ca stii ca ai facut un lucru bun pentru familie, luand aceasta decizie importanta. Dincolo de asta, si cei din jur te vor privi altfel. Nu mai esti colegul care sta cu chirie sau vecinul care e un biet chirias si nu merita sa fie salutat. Devii colegul si prietenul care, dupa serviciu, merge acasa, nu intr-o casa inchiriata, vecinul stimat de toti pentru ca e proprietar.

Acestea ar fi, pe scurt, principalele avantaje ale accesarii unui credit imobiliar prin programul Prima Casa: scapi de chiria mai scumpa decat rata lunara la credit, ai stabilitate si libertate de decizie si capeti mai multa incredere in tine. Dincolo de asta, principalul tau castig va fi acela ca vei simti, pentru prima data dupa mult timp, ce inseamna ACASA. Daca nu stii cat te costa un credit pentru locuinta prin acest program, ca sa iti dai seama daca e intr-adevar mai ieftin decat chiria pe care o platesti acum, poti calcula aici. Sunt sigura ca vei lua cea mai bun decizie.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Pt cei ce -si doresc o casa greu te mai incumeti sa-ti iei un credit la situatia financiara si la ce riscuri te expui pe o perioada mai lunga de timp,nu mai spun de siguranta locului de munca.Cam greu…

    • SandaSandita Sandita
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Clar mai avantajos.Rata identica cu chiria si ramane apartamentul tau sau al copiilor

    • Amy
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Eu nu sunt de acord cu ratele…am asa o retinere cand aud de rate, mai ales pe multi ani de zile.

    • stoica claudia
    • 16/11/2015
    Răspunde

    eu ma bucur ca nu sunt in situatia asta eu locuesc la sotul meu parintii lui au murit ,eu nu platesc chirie ,deocamdata sunt linistita dar tot sun cheltuieli si asa

    • Ficea Adina
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Asta cam așa e. Decât să plătești o chirie mai bine plătești rate la casă. Având în vedere însă nesiguranța locului de muncă e cam cu risc să zic așa. Dar cu un mic efort și dacă da norocul peste tine și plătești rate în avans de scade dobânda . Eu am card la ei și sunt foarte mulțumită.

    • Gabriela
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Adevarul este ca nu e convenabil sa platesti 30 de ani pentru o casa. Inainte reuseai sa o cumperi in 3-5 ani.

    • Andreea O
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Hm, sa stii ca si eu m-am gandit la asta pentru ca e mai mica rata decat chiria. Dar nu m-as inhama la credite pe o perioada atat de lunga daca nu as gasi cel putin un apartament de 3 camere mare si frumos compartimentat si pozitionat intr-o locatie super nice in oras. Altfel, parca mai degraba stau cu chirie si nu ma leg de nimic, am libertate de miscare, daca ma apuca asa cheful sa plec din tara sau sa ma mut in alt oras, mai schimb si eu peisajul din casa cand gasesc alta chirie …. Ce sa zic, sunt avantaje si dezavantaje. In chirie clar nu imi place ca nu pot sa fac nici macar o gaura in pereti si nici sa am animalute.

    • Cristina Ana-Maria
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Noi am stat cu chirie o perioada pentru ca altfel nu se putea si apoi am construit o casuta destul de mica care sa fie a noastra.

  1. Răspunde

    Si eu cred ca e o varianta, dar mai trebuie sa fi si eligibil din punct de vedere financiar pentru a accesa un credit.

    • Mara
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Da, ai dreptate Cristina. Fiecare ajunge la concluzia, mai devreme sau mai tarziu, ca trebuie sa aibe un loc al lui pe care sa-l numeasca „acasa” iar solutia data de tine e cea mai buna la ora actuala !

  2. Răspunde

    Am niste prieteni care stau cu chirie aici si care spuneau ca au pierdut in 10 ani o gramada de bani, ca mai bine faceau un astfel de imprumut dar macar stiau o treaba, ca dupa toti anii de plata ramaneau si ei cu ceva palpabil, o locuinta. Chiria este pentru cei care locuiesc provizoriu intr-un oras. Dar pentru cei care stiu ca vor sta acolo mereu, prima casa mi se pare o chestie foarte buna.

    • Hacman Mariana
    • 17/11/2015
    Răspunde

    Eu sunt de parere ca in viata mai trebuie sa facem mici sacrificii, asta in cazul in care vrem cu adevarat ceva….decat sa locuim cu socrii mai bine singuri….asa ca orice portita deschisa e un ajutor pentru noi!

    • George
    • 17/11/2015
    Răspunde

    Este greu sa ai rate dar si sa stai in chirie. In viata daca vrei sa „razbesti”, trebuie sa faci si sacrificii. Daca ar fi sa aleg intre a sta in chirie si a face rate pe 20,30 de ani, nu as sta pe ganduri si as opta pentru rate pentru ca asa cum scrie si in articol, investesc in viitor si creez acel factor de stabilitate.

    • Anamaria Ardeleanu
    • 17/11/2015
    Răspunde

    Am stat multi ani in chirie si stiu ce inseamna si de aceea cred ca este mult mai ok sa-ti faci rate si sa-ti iei casa. In casa ta , poti face orice doresti dar in a altuia nu. Plus ca din momentul in care ai devenit proprietar, parca devii si tu mai stabil. Din cate stiu , Banca Transilvania, chiar este o banca serioasa ce-ti ofera multe avantaje si are cele mai mici comisioane…, deci se merita accesat creditul pentru Prima Casa.

    • Petronela R
    • 17/11/2015
    Răspunde

    Destul de greu si cu ratele dar daca nu ai alta solutie, nu ai ce sa faci si decat sa stai in chirie, mai bine alegi varianta creditului. E o investitie care merita intr-adevar facuta. Ce bine e atunci cand poti sa spui ca ai un loc pe care-l poti numi acasa.

    • Nicu
    • 17/11/2015
    Răspunde

    Este o variantă foarte bună, mai ales când eşti chiriaş! Dar….salariu trebuie să fie de peste 2.000 lei, şi să fii sigur că nu se desfiinţează firma. Nu mai ai siguranţa locului de muncă.

  3. Răspunde

    Am luat si noi pana la urma decizia asta dupa 7 ani stati prin chirii si chiar e cea mai buna decizie pentru ca ne ramane noua casa 🙂

    • ghelbere elena
    • 18/11/2015
    Răspunde

    Creditul prin Prima Casa este recomandat. De multe ori te costa mai scump statul in chirie: Platesti chiria, platesti utilitatile. Faptul de a avea casa ta este ceva Wow, iar atunci cand vin copii stii ca vor avea unde sa locuiasca si nu se vor mai muta cu cortul dintr-un loc in altul.

    • Elena
    • 18/11/2015
    Răspunde

    Bun articolul!

    • Cristina Sece
    • 18/11/2015
    Răspunde

    In 2010 am achiziționat apartamentul cu Programul Prima Casa, nu regret decizia luată si sper sa fiu sănătoasă sa il plătesc pana la final. Nu sunt de acord sa stau in chirie, cred ca am simtul proprietatii f dezvoltat!

    • David Ionela
    • 18/11/2015
    Răspunde

    Da dar tr sa te bazezi si pe un salar foarte bun

    • Hacman Radu
    • 20/11/2015
    Răspunde

    Eu unul nu prea sunt de acord cu creditele,dar uneori suntem impinsi pe la spate sa apelam la credite…nevoia ne aduce aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares