Operatiunea „Despadurirea” sau cum mi-am epilat sotul cu ceara

epilarea cu ceara

Se stie ca noi, femeile, suntem infinit mai curajoase decat barbatii. Acum cateva zile, am vazut pe facebook o poza trucata, cu un barbat nascand. Sa fim seriosi, ii vedeti rezistand acolo, in acele chinuri? Eu nu. Barbatii au facut razboaiele, sunt capabili sa se abtina din a urla de durere daca isi dau cu ciocanul peste degete dar e tragedie daca trebuie sa mearga la stomatolog, daca se taie la vreun deget pentru ca ii rugam sa ne ajute sa curatam cartofi sau trebuie sa testeze epilarea cu ceara. Nici al meu sot nu face nota discordanta si e solidar cu restul reprezentantilor sexului tare(nu stiu de ce se numeste asa).

M-a asistat(vizual) de multe ori in procesul de epilare. Ba chiar, uneori, spre satisfactia lui, chiar l-am invitat sa smulga benzile cu ceara din locuri in care imi era cam incomod sa o fac eu insami. Barbata, barbata dar cateodata imi mai vine si mie sa zic cate una nesarata, cand resimt durere mai mare decat de obicei. De fiecare data imi trantea celebra replica „baba sufera la frumusete”. Cand il invitam sa pofteasca pe cearsaf sa experimenteze senzatia, mereu isi gasea cate o scuza, ba ca tocmai s-a epilat cu aparatul de ras, ba ca n-are timp.

Acum vreo doua luni, in plina vara, l-am convins. Se saturase sa foloseasca lama saptamanal si ii aparuse si o iritatie specifica pielii lezate de firele de par prea aspre. Stia de la mine ca, prin epilare cu ceara, pielea ramane fina 3-4 saptamani si firele de par devin mai subtiri si si-a luat inima in dinti.  M-a intrebat daca doare asa rau. De parca eram fraiera sa ii spun ca prima data e tragedie. Lasa, sa vada cum e! Sa vada cate indura o femeie ca sa dea toata „blanita” jos. Slava domnului ca, la capitolul „imblanire”, stau foarte bine!

atelierulfamiliei.ro

Ce poate fi mai satisfacator decat sa il vezi cu bratele ridicate deasupra capului, asteptand sa fie epilat si sa stii ca tu esti cea care o sa-l faca sa urle de durere? Ce razbunare mai buna ca asta? Ceara din incalzitor dadea semne ca e gata. I-am zis sa-si faca rugaciunea si a ras. Lasa, razi! Vedem noi daca, peste doua minute, iti mai arde de ras! I-am umplut „ariciul” de la subrat de ceara roz si tare rau imi pare ca nu l-am pozat. Ranjea. M-am inarmat cu o bucata de hartie pentru epilat, am presat-o pe zona unde aplicasem ceara si l-am anuntat ca trag. Am tras. S-a inrosit la fata dar n-a zis nimic. Fix ca in desene animate, cand Tom se trezea lovit sau intepat cu ceva, sarea pana in tavan, ateriza inapoi rosu la fata si isi inabusea tipatul ca sa nu ii dea satisfactie lui Jerry. A dat sa isi duca mana pe langa corp si l-am oprit. Doar nu credea ca am terminat.

Facusem doar partea de jos. Trebuia acum sa aplic ceara si sa epilez si partea de sus. A inceput sa bombane ca de ce nu l-am luat pe tot din prima. Ce sa-i explici lui ca firele cresc in directii diferite si ca nu merge cum vrea el? Ca si cum mi-ar explica el mie de ce nu pot sa bat cuie cu clestele si sa le scot cu ciocanul. Monstrul cu ceara vine iar si isi face treaba si hartia de epilat se asterne gata sa continue despadurirea inceputa. Ii spun ca trag si-mi zice sa astept. Prea tarziu. Trasesem deja. N-am inteles exact ce-a zis, am avut senzatia ca a strigat-o pe maica-sa in soapta dar n-a vrut sa recunoasca. Era rosu ca dupa doua ore de stat la plaja fara protectie solara. Stiam ca doare dar asteptam sa o spuna. L-am si intrebat daca e chiar asa insuportabil.  A zis ca doare dar e barbat si nu moare dintr-atata.

epilare cu ceara barbati

Bineeee, tu ai vrut-o. Mai avea cateva fire de par ramase in mijloc. Vrusesem sa fiu fata buna, sa le iau cu penseta dar m-am razgandit. Am repetat operatiunea fara pic de mila. Acum era gata. Pielea era cat se putea de iritata si din ochi stateau sa ii curga lacrimi. Ma gandeam la melodia „Si baietii plang cateodata” spunandu-mi ca, in mod sigur, epilatul e una din situatiile in care si baietilor le vine sa planga. Imi venea sa rad amintindu-mi de tipul din filmul „Virgin la 40 de ani”. Uitati-va la el: zambitor si increzator la inceput, urland dupa prima repriza si plecand acasa cu pieptul nici pe jumatate epilat. 

ceara-epilat-roz-cu-titaniu-100grL-am poftit sa ridice si cealalta mana. Stia ca nu are de ales. Daca nu i-ar fi fost rusine ca asta ar dovedi ca nu e suficient de barbat, sunt sigura ca ar fi fugit atunci. Se uita la cartusul cu ceara ca la cel mai mare dusman. E drept ca ceea am facut noi se numeste mai degraba „defrisare” decat epilare. Imaginati-va un om care pana acum si-a indepartat parul doar cu lama, cu o podoaba axilara deasa, cu radacini puternice!  Dupa prima hartie de epilat smulsa, a scos un usor scancet. M-a intrebat daca nu cumva exista si alte tipuri de ceara pentru epilat mai buna. Ce sa stie el, ca ceara roz cu Titaniu e una dintre cele mai bune, potrivita inclusiv pentru cele mai sensibile tipuri de piele!? Intrebarea respectiva era felul lui de a-mi spune ca il doare. Am incercat sa fiu mai blanda cu el, amintindu-mi cum a fost „prima data” la mine. Oricum, sa zica mersi ca nu trebuie sa se epileze si pe picioare sau in zone mult mai intime!

La final, pentru ca a fost cuminte, i-am aplicat un ulei dupa epilat. I-a placut maxim senzatia de racoare si de relaxare. I-a placut si textura pielii, cateva ore mai tarziu. L-a incantat faptul ca o luna de zile nu a fost nevoie sa puna lama la subrat si n-a mai avut mancarimi. Am ras copios cand am mers cu el la spital pentru o interventie de scoatere a unui colt de la o unghie de la picior: doctorul ii pregatea o anestezie locala si scumpul meu sot i-a spus ca nu e nevoie de anestezie, ca, dupa ce s-a epilat cu ceara, nu-l mai sperie nimic.

Dupa o luna de la prima „defrisare”, l-am intrebat cand sa il programez pentru o noua sedinta. Mi-a raspuns cu o intrebare: nu exista modalitati mai putin dureroase de a te epila, cu epilatorul electric nu e mai bine? I-am raspuns cu toata sinceritatea ca, singura modalitate de a scapa de parul nedorit fara dureri, este folosind un aparat de epilare definitiva cu IPL dar ca e putin mai scump si nu ni-l permitem, asa ca ramanem la epilarea cu ceara. A acceptat sa se lase epilat din nou cu ceara dar a promis ca, daca primeste prima de Craciun, aparatul IPL e primul pe lista de cumparaturi. Pana atunci eu, ca o nevasta grijulie, sa am grija sa ii reamintesc de inca doua ori cat de dureroasa este epilarea cu ceara, ca sa nu isi uite promisiunea!
Articol scris pentru proba 4 de la SuperBlog 2015.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Sin Elena
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Mi a placut foarte mult articolul tau.Ai mult umor.Cred totusi ca aparatul acela pe care urmeaza sa il achizitionati o sa va scuteasca de durere.Interesant articol.

    • Ardeleanu Anamaria
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Nu stiu cati barbati ar accepta asa ceva….pentru ei e mai simplu cu lama :D. Felicitari sotului pentru curaj.

    • UNGUREANU LIDIA
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Si, uite asa , te faci cu un aparat IPL :)))

    • Ficea Adina
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Hm…Nu mulți bărbați se lasă pe mâna nevestii când vine vorba de epilat…Ați avut inima să va apucați de epilat cu ceară… Oricum e cea mai durabilă…

  1. Si mosneagul sufera la frumusete, nu?

    • pusa raisa
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Mai ……….draga , eu zic …tu ai un talent la scris de nu se poate. Daca situatia sotului tau nu era de plans ,,,,eu m-am amuzat cu siguranta dupa fiecare rand citit. Povestea pe care ai scris-o este atat de frumoasa,incat m-a inveselit pe moment si mi-a facut ziua mult mai frumoasa decat mi-as fi inchipuit. Am retrait vizual prin imaginatia pe care o am, toate etapele depilarii si nu ma puteam abtine sa nu rad …ca proasta dupa fiecare rand citit. Stau si ma gandesc si chiar ma bucur in sinea mea ca exista femei ca tine care le mai amintesc barbatilor ,ca nu ei sunt „”sexul tare „” asa cum au impresia. Or fi ei mai tari in „ceva”” dar si aceast ….ceva odata si odata se …………… – Bravo Cristina ,te felicit pentru articol si pentru curajul de care ai dat dovada., ti-a reusit ……dar cred ca este pentru prima si ultima data ……Te pup draga Cristina 🙂

    • Catalina Dumbrava
    • 11/10/2015
    Răspunde

    oauuu, am ras copios, te-ai prezentat ca un adevarat tiran, mi-a fost mila de sotul tau, dar trebuie sa mai sufere si ei din cand in cand.

    • Zgripcea Andreea Cristina
    • 11/10/2015
    Răspunde

    foarte tare articolul , am ras dupa fiecare rand citit! esti foart tare! imi place foarte mult cum scri articolele , felicitari! nu stiu cati barbati ar acepta asta , foarte tare! pupici

    • Andreea Grecu
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Cu toate ca la început mi s-a părut bolnavă situația, sunteți tare amuzantă când vine vorbă de povesti reale. Explicați totul așa amuzant și faceți articolul sa pară și mai tentant. Ma mir totuși ca v-a lăsat să îl pozați :))) oricum, soțul dvs e tare curajos și pot să zic ca e o răzbunare haioasă 😀

  2. Răspunde

    Am ras cu lacrimi Cris! Trebuie sa incerc si eu procedura pe al meu neaparat :)))

    • Dumitrescu Claudia
    • 11/10/2015
    Răspunde

    ca sa vada si ei la ce ne expunem noi 🙂

    • Tudor Alexandra
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Crede-ma ca am ras cu lacrimi citind articolul, si inca mai mustacesc :)))) Eh, asa vezi ce suporta o femeie, nu? 🙂 Tare faza cu anestezia la spital :))) Sa nu te lasi niciodata de scris articole, te pricepi cu adevarat! :*

    • Gabriela R
    • 13/10/2015
    Răspunde

    Oh, esti de-a dreptul sadica! Simt ca ti-a facut si placere sa il epilezi ca doar noi trecem prin asta foarte des :)))

    • ghizdavu iuliana simona
    • 13/10/2015
    Răspunde

    Am ras tare mult citind cum ti-ai epilat sotul ,am vizionat si filmul Virgin la 40 de ani ,l-am vizionat impreuna cu sotul si am ras tot filmul :))))

    • Cristina Ana-Maria
    • 13/10/2015
    Răspunde

    Esti fenomenala draga mea! Foarte bine faci, pana la urma asta e, doare. Si pe noi ne doare dar cica trebuie, ca daca stam paroase se uita stramb la noi. In plus, chiar ajuta sa subtiezi putin firul de par sau asa pare. Tare mi-as dori si eu un aparat IPL. Poate in timp se mai ieftinesc sau au vreo reducere tare ceva.

    • Hacman Radu
    • 14/10/2015
    Răspunde

    eee…eu nu risc cu asa ceva..prefer sa-i fac pe plac zi de zi…m-a pacalit adorata mea sotie odata si m-a epilat cu epilatorul de am crezut ca sunt in sala de nasteri)))a doua oara nu mai are nici o sansa…

    • paola paola
    • 15/10/2015
    Răspunde

    Saracul Dan! La cate torturi mai trebuie supus ca sa iti dovedeasca ca te iubeste ? 😀

    • Hacman Mariana
    • 22/10/2015
    Răspunde

    Nu ai cum sa nu te abtii sa razi citiind un asemenea articol)))asa merita toti barbatii cand nu sunt cuminti)))l-am pacalit si eu odata pe Radu a doua oara nu mi-a mai mers,radeam pe infundate sa nu ma vada la cum tipa…)))

    • Amy
    • 23/10/2015
    Răspunde

    Al meu nu se lasa epilat cu ceara, pentru ca m-a auzit pe mine vaitandu-ma prin casa, dar imi cere sa-l pensez – adica sa ii iau firele crescute aiurea, nu sa-i dau si forma. Cand aude de pensat e teroare, mai bine l-as pune sa mearga pe jos 10 kg la -20 de grade afara. Ma intreaba cum pot eu sa suport. Ii spun ca imi dau lacrimile uneori, dar rezist, ca de’, noi femeile suntem mai barbatoase decat ei. 😀

    • Mihaica Iuliana
    • 26/10/2015
    Răspunde

    Al me nu cred ca s-ar lasa epilat nici daca i-as da bani sau mai stiu eu ce. Cine stie prin ce minune s-ar lasa, insa nu prea cred. Abia ne lasam noi femeile cand este vorba de ceara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares