Greseli frecvente pe care le fac romanii in planificarea vacantei

statiune vacanta

Vara a trecut si urmatoarea vacanta va fi cea de iarna. Cu toate astea, gandurile mele s-au intors  putin in timp, la imaginea romanilor dezamagiti de conditiile de cazare pe care le-au gasit in unele hoteluri de pe litoral, in vara acestui an. Unii s-au trezit chiar in imposibilitatea de a se caza in camere pe care le platisera in avans. Daca l-ai fi intrebat pe unul din turistii nemultumiti de situatia in care se afla de ce crede ca ajuns in situatia respectiva, ti-ar fi spus ca asa e el ghinionist sau ca asa e in Romania, numai firme neserioase si institutii care nu-si fac treaba. De fapt, singura problema a romanilor este ca inca nu stiu cum sa isi planifice vacanta ca la carte pentru a avea parte de experiente frumoase si a fi feriti de astfel de episoade neplacute. Iata greselile pe care multi le fac si ii costa scump.

Nu isi stabilesc un buget

Fie ca are in plan sa mearga la munte sau la mare, romanul nu e genul care sa isi stabileasca un buget in care se incadreze. Prea putini sunt cei care isi fac socotelile de acasa si stiu exact cat isi permit sa plateasca pentru cateva zile de cazare si la ce tip de local isi permit sa manance pentru a nu depasi economiile pe care au reusit sa le faca. Cei mai multi cheltuiesc fara masura si, dupa primele doua trei zile, sunt nevoiti sa apeleze la banii lasati pe card pentru plata facturilor la intoarcerea din vacanta.

Nu inteleg avantajele programarii din timp a vacantei

Cunosc foarte putini oameni care isi planifica din timp o vacanta, la modul de a-si alege deja locatia si perioada sejurului si a-si face programarea chiar si cu doua-trei luni inainte. Care sunt dezavantajele planificarii vacantei pe ultima suta de metri? In plin sezon, preturile unei excursii sau al unui sejur sunt mai mari si majoritatea locurilor bune sunt deja ocupate. Daca tii neaparat sa fii spontan, s-ar putea sa fii nevoit sa te multumesti cu ceea ce a ramas si nu s-a vandut sau sa platesti un pret mai mare decat ai planificat. O persoana care vrea un concediu la mare la un pret cat mai avantajos si in conditii cat mai bune, poate sa isi faca rezervarile chiar si cu o jumatate de an inainte!

Nu profita de informatiile de pe internet

Internetul a devenit esential in viata noasta si trebuie sa il folosim mereu in interesul nostru. Ai gasit o oferta pentru un sejur la mare printr-o agentie de turism si nu stii daca este de incredere sau nu? O simpla cautare pe google te va ajuta sa gasesti parerile celor care au interactionat deja cu firma respectiva. Ti s-a propus cazarea la un hotel pe care nu l-ai vazut in viata ta si nici prietenii nu stiu sa iti spuna nimic despre calitatea serviciilor din acea unitate? Din sutele de mii de romani care acceseaza internetul in fiecare zi, cu siguranta vei gasi unul care sa fi postat online o parere/un review al acelui hotel.

Nu apeleaza la serviciile unei agentii de turism

Revin la imaginea romanilor care s-au trezit pe litoral, cu copiii in brate, fara locuri de cazare sau cazati in camere ale caror conditii lasau mult de dorit. Tind sa cred ca situatia ar fi putut fi evitata daca ar fi apelat la serviciile unei agentii de turism serioase. Pe langa faptul ca prin agentiile de turism se pot obtine oferte mult mai bune, astfel de situatii apar rar spre deloc atunci cand alegi un hotel/pensiune care colaboreaza de mult timp cu agentia. Probabil ca nu stiati dar, agentiile de turism cu experienta, precum Vilegia, trimit periodic un agent sa verifice starea conditiilor din unitatile pe care ei le recomanda clientilor.

Nu stiu sa isi aleaga statiunea potrivita in functie de tipul de vacanta pe care si-o doresc

La munte e mai simplu, poti avea parte de aceleasi activitati cam peste tot. La mare, lucrurile stau putin diferit. Avem multe statiuni frumoase pe litoral dar, inainte de a alege una dintre ele, ar trebui sa te gandesti ce asteptari ai de la aceasta vacanta, ce ti-ai propus sa faci in concediu. Daca miza e sa mergi la agatat si in cluburi, atunci vei alege una din statiunile aglomerate, in care tinerii petrec 24 de ore pe zi, cat e vara de lunga. Daca vrei o vacanta linistita alaturi de cei mici, pe o plaja mai putin aglomerata, intr-o statiune cu preturi ceva mai mici, poti alege o locatie precum Venus, spre exemplu. Hoteluri moderne gasesti si acolo si plaja e mult mai curata. In plus, preturile sunt mai mici, dupa cum poti vedea aici. Marea e la fel de frumoasa dar concediul va fi mult mai relaxant.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 23/10/2015
    Răspunde

    Mi-as fi dorit si eu o vacanta linistita,dar tot exista ceva sa ti-o strice.Ori suna de acasa sa vii urgent inapoi pt nu stiu ce problema ,ori te imbolnavesti de vreo indigestie,ori copii au pretentii prea mari,si mai rau te cheamă seful sa vii ca nu se rezolva fără tine…..?

  1. un articol interesant!multumim

    • Ficea Adina
    • 23/10/2015
    Răspunde

    ai perfecta drieptate draga mea, daca te organizezi castig si timp si bani si nici stresat nu esti

    • Gabriela
    • 23/10/2015
    Răspunde

    Nu prea mai merg in vacante iar cand merg trebuie sa ma limitez la ofertele unei agentii stabilite de angajator, deoarece asa primesc reducere.

    • Amy
    • 23/10/2015
    Răspunde

    Eu mi-am planificat vacanta de iarna inca de luna trecuta. Mi-am si facut rezervare pentru a merge la Viena de Craciun, dar nu am apelat la o agentie de turism, ci la Booking. 😀 Abia astept!

    • Andreea Grecu
    • 24/10/2015
    Răspunde

    Numai când aud de vacanță la gândesc la mare cu familia. Îmi e dor… Măcar să mergem la munte. E greu și cu sănătatea. Merg eu cu căruțul. Dar sunt atâtea pe cap. Timpul asta. 🙂

    • Ardeleanu Anamaria
    • 25/10/2015
    Răspunde

    Anul trecut, am planificat din timp vacanta cu ajutorul unei agentii si totula fost ok. Anul aceasta, am tot amanat si ne-am decis pe ultima suta de metri…si nu prea am fost asa multumiti…pentru ca atrebuit sa luam ceea ce au refuzat altii. Cu siguranta anul viitor nu o sa mai facem la fel.

    • Mihaica Iuliana
    • 25/10/2015
    Răspunde

    Nu am fost intr-o vacanta programata niciodata pana acum, chiar vb cu Alex ca dupa nunta urlatorul an sa mergem si noi la mare.

    • ghizdavu iuliana simona
    • 26/10/2015
    Răspunde

    Ai perfecta dreptate ,este foarte bine sa ne luam bilete pentru concediu cu cateva luni inainte ca sa profitam de ofertele cu reduceri ,sa gasim loc la hotelul la care vrem noi ,poate am mai fost in acelasi hotel si ne-a placut ,eu ani de-a randul am apelat la agentiile de turism si ne-am bucurat de concedii minunate si da,noi alocam un buget bine stabilit de acasa ,bineinteles ca nu facem economie cand mergem in concediu dar nu inseamna ca vom cheltui atat banii propusi pentru acest scop ,cat si banii pe care ii avem in plus pe card

    • Hacman Mariana
    • 27/10/2015
    Răspunde

    O super idee,in primul rand beneficiem de mici sau mari reduceri ,nu se acumuleaza stresul,ne putem alege ce dorim fara nici un fel de probleme.Asa este cel mai bine.

  2. Răspunde

    Ce bine ma simt ca nu m-am recunoscut in nici una dintre situatiile descrise de tine. Asta pentru ca imi place sa planific si sa controlez fiecare detaliu al vacantei. 🙂

    • Hacman Radu
    • 30/10/2015
    Răspunde

    De obicei nu ne programam vacantele din timp,dar mi se pare o idee foarte buna!Astfel scutim si timp,bani…si nu ne mai confruntam cu probleme de genul,,este deja rezervat,nu mai avem locuri disponibile”)))Multumim!

    • Cristina Ana Maria
    • 01/11/2015
    Răspunde

    Cat mi-as dori si eu o vacanta, mai ales acum cand parca toate vin pe capul meu!

  3. Răspunde

    Sa stii ca am cam ajuns la ideea ca ies mai bine la bani daca apelez la o agentie de turism decat daca ma chinui eu sa vanez oferte pe cararile internetului. Am invatat lectia asta de la o prietena, fosta colega de facultate, care pleaca anual in cel putin 3 vacante. Am intrebat-o cum de si le permite, ca eu abia daca plec intr-o vacanta pe an, si mi-a spus ca merge la o agentie de turism si cauta oferte in functie de bugetul pe care il are, fara sa fie nevoita sa il depaseasca ori sa faca anumite compromisuri.

    1. eu, care ies rar, sunt ca tine: obisnuiesc sa merg pe cont propriu, dar am aflat si eu de la rude mai plimbate ca exista metode mai prietenoase cu bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares