De ce vreau eu un smartwatch si de ce am ales xWatch de la Evolio

xWatch de la Evolio

Ne-am obisnuit ca toate aparatele pe care le folosim sa fie inteligente. Televizorul nu mai e bun daca nu e smart, mobilul e musai sa fie smart. Cu ce ar fi mai prejos ceasul, acest accesoriu la care nu am renuntat nici o zi in ultimii 18 ani? Pana acum am purtat ceas doar pentru ca m-am obisnuit sa fie acolo pe mana, sa il intreb cat e ora si lumea sa admire cat de frumos l-am asortat eu tinutei. Eu zic ca a venit vremea sa pasesc in mileniul trei si in ceea ce priveste ceasul si sa inlocuiesc ceasurile clasice cu un smartwatch.

La ce foloseste un smartwatch?

De cate ori nu mi s-a intamplat sa ratez apeluri sau mesaje importante pe telefon doar pentru ca nu l-am auzit sunand din pricina zgomotului de la metrou sau din mall? De cate ori nu mi-am zis ca de luni trec la dieta si ma apuc de sport si luni am uitat? De cate ori n-am plecat dintr-o incapere uitandu-mi telefonul pe un birou si pierzand apoi minute bune incercand sa-mi dau seama unde l-am ratacit? Ei bine, un smartwatch ar rezolva toate aceste probleme. Daca tot ador ceasurile, atunci de ce nu m-as bucura purtand unul care e capabil sa faca mult mai mult decat sa imi spuna cate minute mai sunt pana la fix?

Un ceas inteligent te ajuta sa comunici mai usor,  sa nu mai uiti ca luni a sosit si trebuie sa te tii de promisiune si sa pui fundul la treaba, ba chiar stie sa iti spuna si cate calorii ai consumat in functie de cati pasi ai facut purtandu-l. Gadgetul asta nu numai ca face viata mai usoara, dar o poate si prelungi, daca ne gandim cat de importante sunt pentru sanatatea noastra cele treizeci de minute de miscare zilnica. Atunci, sa-mi iau un smartwatch, zic! Si ce puteam sa aleg eu, care vreau lucruri de calitate la pret cat mai mic, daca nu un produs care sta sub brandul unei firme romanesti? De la prima vedere mi-a placut xWatch. Unde mai pui ca mai am si un amic pe facebook care, de cand si-a cumparat xWatch-ul de la Evolio, acum cateva saptamani, la un super pret, numai despre el vorbeste.

atelierulfamiliei.ro

Evolio xWatch are design elegant

Ce-am vazut la el? In primul rand aspectul, faptul ca nu are un design SF, cum au unele smartwatch-uri pe care le-am mai vazut. E un ceas simplu, usor(52 grame), subtire(11,5 mm) si elegant, cu finisaje premium, cu carcasa rotunda, de marime medie(46,5 mm diametru), din metal argintiu(otel), acompaniat de o curea neagra pe care o pot schimba daca ma plictisesc de ea. Se poate folosi orice curea normala, care se potriveste ca dimensiuni, nu necesita costuri prea mari o astfel de interventie. Afisajul poate fi si el customizat prin schimbarea temei( exista 9 variante posibile). Aceste detalii il fac potrivit pentru aproape orice tip de tinuta, pentru pasionatii de tehnologie de orice varsta sau sex. In plus, ceasul va arata ca nou mult timp pentru ca display-ul este protejat cu Gorilla Glass 2.5.

Functiile de comunicare

Va intrebati cum functioneaza un astfel de smartwatch? El se conecteaza cu telefonul. prin intermediul bluetooth-ului si intre cele doua dispozitive incepe o relatie foarte frumoasa, cu multe avantaje pentru purtator. Spre deosebire de alte ceasuri care se conecteaza doar cu anumite marci de telefoane, xWatch este prietenos si conectabil la orice smartphone care ruleaza pe IOS sau Android. Daca suna telefonul, poti prelua apelul direct de pe ceas(este dotat si cu microfon si cu speaker), prin simpla atingere a ecranului sau tactil, in dreptul butonului de preluare a apelului. Nu-i nevoie sa scoti telefonul din geanta in locuri aglomerate sau cand ai mainile mult prea ocupate. In plus si mesajele text pot fi citite direct pe display-ul ceasului si chiar le poti raspunde folosind mesaje predefinite. Fiind un display destul de mic(1.22″ FQVGA, 240*204 pixeli), e normal sa nu poti scrie tu insuti mesaje text pe el dar este perfecta si aceasta varianta mai ales pentru cei care sunt mereu pe fuga. Primesti notificarea, citesti mesajul si raspunzi scurt, oriunde ai fi, chiar si daca esti la film cu iubita sau in timpul unei sedinte la firma. Apropo de sedinte, n-ai sa le mai ratezi niciodata pentru ca xWatch poate fi utilizat si ca organiser si prin functia „reminder” iti va aminti in timp util dde misiunile zilnice pe care le ai de indeplinit.xwatch-02

Aminteam mai devreme despre situatia ratacirii telefonului prin diverse locuri. Cum are Evolio xWatch grija de telefon? Prin aplicatia find my phone care te avertizeaza de indata ce te indepartezi cu mai mult de 15 m de telefon. Uite asa, iti protejezi si smartphone-ul la care tii atat de mult.

xWatch pledeaza pentru un stil sanatos de viata

Ajungem la capitolul in care xWatch devine monitor al sanatatii si paznic al vietii active pe care ar trebui sa o avem. Prin intermediul senzorilor G-Senzor si Senzor Puls, ne ofera informatii despre valorile pulsului si ne ajuta sa ne monitorizam calitatea somnului. Ceea ce s-ar putea sa nu placa unora este faptul ca ceasul nu ne iarta cand lenevim. Nu suporta sedentarismul si ne trimite notificare sa ne miscam. Partea buna e ca, daca il ascultam, el ne ajuta cu matematica si tine evidenta stricta a numarului de pasi pe care i-am parcurs si a caloriilor consumate.

Cum face un ceas atat de mic toate treburile astea? E dotat cu un procesor mic dar inteligent, pe nume MT2502 si ruleaza pe un sistem de operate numit Mediatek Linkit.  La toate functiile de mai sus, ar mai trebui adaugat ca xWatch poate fi folosit si pe post de telecomanda pentru camera foto a telefonului.

Concluzii

Inca te mai intrebi de ce ai da banii pe acest smartwwatch si nu pe un altul? Iti mai spun ca ai un pret foarte bun pentru el si doi ani garantie, ca e rezistent si in fata picaturilor de apa(deci nu se strica daca il stropiti cand va spalati pe maini sau il ating 2-3 picaturi de ploaie) si ca are o autonomie de 2 pana la 5 zile in functie de cat de mult este utilizat. Pentru cineva, asa ca mine, care n-a avut pana acum un ceas inteligent, xWatch pare a fi cea mai buna alegere. E un gadget middle-cost, cu un design simplu dar tineresc si cu multe functii utile in viata de zi cu zi.

Etichete: , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Vasile Rotaru
    • 25/10/2015
    Răspunde

    Interesant ceas,bun si pentru sanatate,al meu cel batran mai face fata inca, dar tare m-ar bate gandul sa-l schimb cu asa unul cand iese la pensie.

    • Dodoi Daniela
    • 25/10/2015
    Răspunde

    Oooo…cu noua tehnologie îmi prind urechile dar îmi plac .Nu prea tin pasul cu ele,dar pt cine e interesat sunt lucruri esentiale si de necesitate.Mi-ar plăcea un ceas ca acesta si cate utilitati are.?

    • Ficea Adina
    • 25/10/2015
    Răspunde

    OOO…Felicitari draga Cristina pentru noua ta achizitie…Si eu am fost cat pe ce sa imi cumpar unul acum vreo-luna si ceva , vazusem un pont pe andriodo.ro cu o oferta la everbuying si costa 10 dolari, deci un chilipir, dar m-am razgandit…
    Sa vad pe viitor, ce e drept e util si cum zici de multe ori nu poti tine smartphone-ul dupa tine si acest ceas e super…

    • Mihaica Iuliana
    • 25/10/2015
    Răspunde

    Cine nu si-ar dorii un astfel de gaget. Eu cu siguranta da pt ca sunt inebunita dupa tehnologie si dupa tot ce inseamna performant. Felicitari Criss, bravo.

    • Catalina Dumbrava
    • 26/10/2015
    Răspunde

    Sa-l porti sanatoasa si sa-ti foloseasca, e drafut foc

    • Ardeleanu Anamaria
    • 26/10/2015
    Răspunde

    Imi place foarte mult ceasul prezentat atat ca si design cat si ca functionalitati. Mi se pare potrivit in orice situatie. Merita cumparat!

  1. sa-l porti cu drag!

    • Andreea
    • 27/10/2015
    Răspunde

    Pare interesant insa depinde de necesitatile fiecaruia. Mie spre exemplu, imi pare inutil. Imi mai spunea cineva ca a primit cadou un smartwatch si dupa o luna s-a plictisit de el.

    • Gabriela
    • 30/10/2015
    Răspunde

    Se pare ca nu mai sunt in pas cu tehnologia! Abia de am un smartphone de putina vreme.

    • Hacman Radu
    • 30/10/2015
    Răspunde

    o alegere buna!Sa-l porti cu placere!Mi-as lua si eu unul!Eu cred ca este un lucru destul de util,acum depinde de fiecare in parte…Ideal e ca se gaseste si la un pret convenabil si beneficiem de garantie 2 ani!

    • Hacman Mariana
    • 30/10/2015
    Răspunde

    Sa- l porti sanatoasa draga mea! Chiar mi- as dori si eu unul , este minunat.Nu cred ca s – ar putea plictisi cineva de asa ceva doar daca nu – i cunoaste toate functiile,la ce foloseste…

    • Cristina Ana Maria
    • 01/11/2015
    Răspunde

    Am vrut si eu candva dar am renuntat la idee. Pana la urma nu cred ca este chiar o necesitate.

    • ghelbere elena
    • 04/12/2015
    Răspunde

    Eu sunt satula pana peste cap de vorbitul la telefon, asa ca nu ma deranjeaza de loc daca pierd apeluri. Cine are ceva importand de comunicat are grija sa revina si sa insiste. Nu vreau ceas si nici alta tehnologie care sa-mi faca viata mai grea decat este.

    • doru
    • 05/01/2016
    Răspunde

    Hm… in primul rand să ‘l porți sănătoasă. Însă toate functiile unui smart watch sunt pe un smartphone… reminder, alarme, inclusiv pedometru pe multe dintre ele. Partea cu mișcarea și sănătatea nu vine la pachet cu un gadget, ci din voința fiecăruia de a face mișcare, de a fi mai sănătoși. Părerea mea este că un smartwatch e un moft. 🙂

    • Vlad
    • 27/03/2016
    Răspunde

    Mai porti ceasul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares