De ce ar trebui sa fiu eu in doliu azi?

life goes on

Ma pregatesc sufleteste sa imi sara toata lumea in cap. Nu cred ca sunt pregatita pentru jignirile care imi vor fi adresate dar am decis sa scriu pentru ca, de azi de dimineata, ma tot sucesc si rasucesc, intrebandu-ma daca e bine sa o fac sau nu. Contrar parerii unora, am un suflet chiar foarte bun si nu cred ca as fi rezistat nici fizic, nici psihic, sa fi avut vreun apropiat in clubul in care s-a petrecut tragedia de azi-noapte. Imi pare rau pentru familiile tinerilor, ramase in urma, si pentru cei care se roaga pentru copiii lor aflati azi pe un pat de spital. Celor plecati dintre noi, imi doresc sa le ierte Dumnezeu pacatele si sa ii odihneasca in pace. Celorlalti le doresc putere si ajutor de sus sa treaca cat mai usor peste toate care vor urma.

Totusi, pentru mine ziua asta nu vreau si nu trebuie sa fie una de doliu. De ce? Pentru ca nu e o situatie normala. Cand mie mi-a murit tatal ars de viu, viata a mers mai departe. Cand tie poate ti-a murit mama bolnava de cancer pentru ca n-a fost tratata la timp, viata a mers mai departe. In toate noptile pe care le-am petrecut pe la urgente, nimanui nu i-a pasat de mine si viata a mers mai departe ca si cum eu nu as fi existat.

Vad pe facebook tot felul de statusuri in care se anuleaza spectacole, se retrage publicitatea de pe TV, se militeaza pentru a nu se mai merge in club in semn de solidaritate, etc. Din punctul meu de vedere, toate sunt niste porcarii, ipocrizii. Declaram doliu si refuzam sa mai traim, cerem capul patronului, fara a ne mai gandi la cei aflati mai sus, care dau autorizatii fara verificari!  Poate ca, daca eram eu sau tu pe un pat de spital azi, cei pe care ii plange toata lumea, ar fi zacut morti de beti dupa o noapte de distractie in club. Poate nu toti dar dati-mi voie sa cred ca o buna parte din ei nu au reactionat la prima flacara pentru ca nu mai puteau gandi sub influenta alcoolului. Exista imagini in care stalpul arde si formatia continua sa cante. Ba chiar un ziarist a declarat ca membrii formatiei au indemnat audienta sa continue distractia, dandu-le de inteles ca ar fi parte din spectacol. Puteti sa imi dati in cap, si voi si cei care scot cuvintele din context, cat vreti!

bottegaverde.ro

In al doilea rand, zilnic in tara asta mor mult mai multi oameni, unii chiar din vina statului care nu le acorda la timp ingrijire corespunzatoare, altii la locul de munca unde trebuie sa faca ceea ce li se spune(asa cum a murit tatal meu sau politistul din coloana ministrului care trebuia sa ajunga sa ia masa mai repede), mor copii si barani pe paturi de spital pentru ca nu sunt medicamente pentru ei, mor copiii de foame in orfelinate pentru ca nu sunt bani de paine, mor batranii pe strada pentru ca nu avem bani sa ii tinem in camine, ati ucis sute, mii de caini pentru ca unul sau doi au muscat mortal(sau asa am fost facuti sa credem) si nu tinem si n-a tinut nimeni doliu pentru ei. Nu-s tot suflete? Pentru ei nu cere nimeni doliu, nu cere nimeni drepturi, nu cauta nimeni vinovati. De ce? Pentru ca s-au stins singuri pe un pat de spital si nu a fost tragedie colectiva. Asta e singurul lucru cu care nu sunt de acord. Respect durerea parintilor care si-au pierdut acolo copiii, nu vreau si nu pot sa imi imaginez in ce chinuri s-au stins aceste suflete si cate vor trebui sa indure cei care supravietui.

Atentie! Nu spun ca nu e o tragedie sau ca cineva merita sa pateasca asa ceva! E o moarte pe care nu o poti dori nimanui. Eu ar trebui sa stiu mai bine de cate ori mi-am imaginat cum a luptat tatal meu cu flacarile si in ce chinuri s-a stins( a fost recunoscut doar dupa verigheta, in rest era doar carbune). Spun doar ca nu vreau sa fiu in doliu, ca refuz sa pun o poza neagra la profil si tind sa cred ca multi tineti doliu si afisati diverse mesaje, doar din ipocrizie, din dorinta de a face ce face si restul, de a primi un like sau a avea cu cine schimba o vorba despre subiect. In rest, si viata voastra, cu bune si cu rele, merge mai departe, exact ca a mea. Banuiesc ca azi ati facut curat, ati facut mancare si ca acum va hliziti pe facebook sau la TV. Nu cred ca ati pus vreunu’ de coliva sau ati aprins lumanari pentru sufletele oamenilor care, din cate am inteles eu despre natura concertului respectiv, au murit cu diavolul pe umar. Sa se odihneasca in pace si noi sa ne vedem de viata si sa invatam ce trebuie de aici!

Later edit: simt nevoia sa mai aduc lamuriri. Nu mi-a trecut prin cap ca acesti copiii si-ar merita soarta. Nimeni nu merita asa ceva!!! Toti facem greseli, toti avem pacate. Nu sunt printre cei care spun ca au gasit ce-au cautat. Singurele mele reprosuri se indreapta spre oamenii de pe margine, care aleg sa fie ipocriti si declara ca nu mai merg in cluburi dar gasesc o modalitate sa se distreze acasa. Ce rezolva cu asta? Cer doliu national, Nu mai bine ar cere presedintelui ca legile din tara asta sa fie respectate si sa nu se mai acorde autorizatii pe bani? Din cate imi amintesc, in tara asta babutele care vand leustean sunt tarate de politisti prin oras. Dar de clubul asta nu stia nimeni ca are nereguli si ca are o singura ierire de un metru latime?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Aceasta e ecuatia României:ignoranta,neputinta ,nepasare=zile de Doliu National.Au fost sunt si vor fi victime colaterale,vor plăti cei nevinovati,in fuga dupa bani uitam valoarea vietii.Pacat ca nu mergem pe drumul cel bun.Păcat pentru cei ce vor veni.Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au plecat si sa-i aibă in paza pe cei ramasi.

    • Ficea Adina
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Eu nu te judec…in mare parte sunt de accord cu tine.Toata ziua imi apare negru, negru si iar negru pe facebook. Sunt de accord ca e mare tragedie, imi pare rau pentru ei, dar nu trebuie sa tin eu doliu pentru ei…Nu ii ajut cu nimic, cei ce s-au dus s-au dus si cei bonlavi nu se fac mai bine daca tin eu doliu…Eu marti am treaba pe la Primarie si nu vreau sa aud ca e doliu etc si nu imi rezolva problemele cum s-a mai intamplat….

    • vyo vyoleta
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Ai foarte mare dreptate si sunt de acord cu tine.Acum o luna am fost si eu la spitalul Floreasca unde medicul era foarte ocupat,era in operatie cand a iesit a plecat acasa si nici macar nu a venit sa vada pacientul iar pe langa toate acestea asistenta sef o durea la basca .Si-a luat linistita masa de pranz apoi sa intins pe un pat in salon si s-a pus sa doarma.Asa se ia banii in spital?Cand lumea era e hol si astepta si se vaita.Am vazut acest lucru atunci cand una dintre asistente a uitat usa deschisa si nimeni nu spunea nimic,de intrebai de dansa iti spunea sec in fata ca e plecata si ca va reveni.Asta-i Romania murim pe capete.

    • Hacman Mariana
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Dumnezeu sa- i ierte! Nu vreau sa par sau sa fiu rautacioasa dar totusi acest incident tragic a avut loc intr- o zi de post in Sfanta Vinere cum mai este numita , o zi in care se face saptamanal Sfanta Aghiazma , Sfantul Maslu si totusi multi aleg sa petreaca in aceasta zi in loc sa faca macar o mica rugaciune in caz ca nu pot posti sau merge la biserica.Si acel gen de muzica…nu stiu ce sa zic sa nu fiu judecata de altii…Ma rog la Dumnezeu sa le de a curaj si forta necesara familiilor indoleiate sa treaca peste aceasta tragedie! Dumnezeu sa- i ierte iar pe cei raniti sa- i vindece .Regret enorm de mult ca ai avut parte in viata de un asemenea necaz imi inchipui prin ce treci in aceste clipe si daca i ti pot fi alaturi , simti nevoia sa vb cu cineva stii unde ma gasesti.Pupici .

    • stoica claudia
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Ai mare dreptate ,dumnezeu sai ierte si atat

    • Hacman Radu
    • 31/10/2015
    Răspunde

    O tragedie de care suntem cu totii afectati , Dumnezeu sa i ierte pe cei decedati si insanatosire celor din spitale…Imi pare rau ca ti ai pierdut tatal intr o asemenea …tragedie diferenta e ca el si a pierdut viata ca un erou in schimb acesti tineri petrecand intr o sfanta zi de post….

  1. Răspunde

    Sunt de acord cu tine si imi pare rau ca nu pot sa stau intr-un colt si sa ignor toate stirile si imaginile de acolo. Sper doar ca cei ramasi in viata sa fie bine pentru ca stiu ce inseamna sa te chinui prin spitale. Nu-mi pasa de doliu si de altele, asa ca azi mi-am vazut de viata, am fost la Planetariu si m-am uitat la stele impreuna cu Dragos. Asta nu inseamna ca nu imi pasa, doar ca nu-i cunosc pe acei oameni, dar nici nu as vrea sa fiu in pielea lor.

    • Tudor Alexandra
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Nu pot spune ca sunt in doliu, dar nici nu pot sa nu fiu oarecum indurerata pentru ceea ce s-a intamplat. Am distribuit si eu cateva postari legate de aceasta tragedie si mi-am schimbat poza de coperta, dar nu am facut-o din ipocrizie, ci dintr-un minim de respect pentru persoanele care s-au stins in acel club (din cate am citit, majoritatea erau cam de varsta mea), chiar daca aceste lucruri nu le vor face sa se intoarca. Daca as fi avut voie, as fi donat sange, dar nefiind majora nu am cum. Nu te judec, fiecare are propria parere. Imi pare rau pentru moartea parintilor tai, pana acum nu stiam cum au murit. 🙁 Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe toti cei decedati, si multa putere familiilor indurerate (nu doar ale victimelor de ieri, ci ale tuturor celor ce sufera)!

  2. ai dreptate! Dumnezeu Sa- i ierte!

    • Gabriela
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cristina, dar asa sunt oamenii. Si colac peste pupaza, abia cand se intampla ceva rau sar toti sa arate cu degetul pe x si pe y, sa caute vinovati si cica sa reglementeze legi si ce nu este OK in tara. Pai sa se ocupe dinainte de asta!

    • Andreea O
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Imi pare rau sa aud despre tatal tau, Cristina. Ai mare dreptate, de cei ce mor zi de zi si despre familiile lor indurerate nu mai spune nimeni nimic.

    • georgiana talaba
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Traim intr-o tara unde banii fac legea. Abia cand se intampla o asemenea trAgedie se sesiseaza si autoritatile ca trebuie facute controale. Pacat de tinerii care au murit nevinovati in chinuri groaznice si de familiile lor care sufera cumplit.
    Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

    • Mihaica Iuliana
    • 31/10/2015
    Răspunde

    In mare parte ai dreptate si nu are nimeni de ce sa iti sara in cap. Viata merge mai departe si nu trebuie sa dam inapoi, spun asta si pentru familiile indurerate si pentru cei raniti. Dumnezeu sa ii ierte pe cei plecate dintre noi si sa aiba grija de cei care lupta pt viata lor.

    • Cristina Ana Maria
    • 01/11/2015
    Răspunde

    Eu nici nu pot spune ceva. Nu inteleg de ce multi se leaga de chestii fara sens cand se intampla o tragedie! Importanta este doar durerea celor care si-au pierdut copiii, fratii, prietenii ….

    • madalin
    • 01/11/2015
    Răspunde

    Ipocrizie….zici?Pai nu asta faci tu acum…afisezi un mesaj rautacios doar pentru a atrage atentia?zic si eu….tare m-ar bucura un raspuns plin de ipocrizie si ironie 😉
    Ceea ce nu intelegi tu..si majoritatea..este ca lucrul asta se poate intampla oriunde in acest oras…de la Gaia la Expirat…iar in aceste cluburi putem sa fim noi..oameni simpli,oameni care nu vor sa puna un doliu la poza de profil..oameni si persoane care refuza sa intelega durerea si doliul national…oameni si persoane care nu isi doresc o schimbare! Ecutia e simpla si curata…daca avei pe cineva acolo de la prieteni la familie…sunt aproape convins ca acest mesaj nu exista:)

      • cristina
      • 01/11/2015
      Răspunde

      poate ca pierzandu-mi tatal pe care il stiu doar din poze si crescand cu o mama care imi povestea cum a fost sa primeasca acasa un trup carbonizat pe care l-a recunosct ca fiind sotul ei doar dupa o bijuterie, stiu mai bine ce inseamna asta si nu am zis o secunda ca mi-ar parea bine de ce s-a intamplat. Ceea ce nu pricepeti voi este ca, 80% din ce se intampla in jur pe seama acestei tragedii, este teatru. Cluburi inchise aseara pentru ca tin doliu? Nu, pentru ca stiau ca au probleme si nu vroiau sa se trezeasca cu vreun control pe cap. Oameni care declara pe facebook ca nu se duc in club dar isi spun ca gasesc ei alta metoda sa se distreze? Eu sunt ipocrita? Pe sistemul hai sa afisam si noi un mesaj public sa fim in randul lumii si apoi mergem si ne facem crita la Costica acasa si ne dam cu capul de pereti. Cati dintre cei care dau share si afiseaza mesaje de solidaritate or fi mers sa doneze sange? Da, asa e, eu sunt ipocrita si sunt si cel mai rau om de pe pamant.

    • SandaSandita Sandita
    • 01/11/2015
    Răspunde

    Imi pare rau pt pierderea pe care ai suferit o..imi pare rau si de tinerii din club..nu am cuvinte..dak asa s a decretat,doliu national si noi suntem cetateni romani..ne conformam

      • cristina
      • 02/11/2015
      Răspunde

      nu e vorba ca ne conformam. Poate ca si in sufletul meu este doliu dar in felul meu, fara a fi decretat si trambitat din dorinta de a manipula oamenii.

    • Angela
    • 01/11/2015
    Răspunde

    Sunt de acord cu ideile din postarea ta, simt același lucru, mai ales că lumea nu prea a ținut doliu 3 zile când băiețelul meu a murit de cancer. În ziua când l-am diagnosticat s-a urlat tot la mine, parcă eu eram celula canceroasă care îl mânca pe dinăuntru. Normal, citostaticele le cumpăram pe banii mei și ai întregului meu neam (am multe rude).
    Băiatul meu este actualmente un înger foarte puternic și mă veghează din Rai, sper să vă vegheze și pe voi, toți care postați pe acest blog, se vede că sunteți oameni care încă gândiți clar și corect.
    Păcat că lumea l-a ignorat pe băiețelul meu (Ionuț) și nu a avut timp să se oprească să vadă ce copil deosebit și inteligent era.
    Culmea, că la câteva luni de când l-am pierdut, un alt Ionuț se prăpădea sfâșiat de câini, tot din cauza indolenței autorităților.
    Îmi este rușine că trăiesc în această țară. Aș dori tare mult să plec în Rai, la Ionuț, sau măcar într-o țară civilizată.

      • cristina
      • 02/11/2015
      Răspunde

      Nu am cuvinte si orice as spune nu iti poate vindeca ranile. Dumnezeu sa il odihneasca in bratele sale pe ingerasul care nu a gresit lumii cu nimic. Iti doresc sa ai putere sa traiesti viata asta, asa cum este ea, cu bune si cu rele, pana cand va veni clipa in care vei putea sa il strangi din nou in brate!

    • Ardeleanu Anamaria
    • 02/11/2015
    Răspunde

    Destul de trist ceea ce s-a intamplat acolo si nu cred ca sunt in masura sa comentez insa in la noi in tara exista foarta multa nedreptate. Si eu am trecut prin ceva similar atunci cand mi-a murit mama, dar nu vreau sa-mi mai amintesc de aceste momente groaznice…

      • cristina
      • 02/11/2015
      Răspunde

      Nu trist, e tragic intr-adevar! E ceva ce nu si-ar dori nimeni sa se intample. Nici cei mai mari climinali nu merita astfel de sfarsit sau astfel de chinuri. Chiar si cei care vor supravietui, imi imaginez cat durere fizica vor indura pana la vindecare si cate operatii vor trebui sa indure.

    • Popa Andreea
    • 02/11/2015
    Răspunde

    Intr-un fel ai dreptate!Eu m-am saturat de atata tam tam si stiri pe spatele familiilor care si-au pierdut pe cineva in incediul de vineri!Si Inca ceva,mie scarba, de oamenii care au facut poze cadavrelor arse si le-au postat pe Facebook!Rusine!Daca erau de-a lor oare faceau asta!Viata e nedreapta cu unii uneori dar toti o sa ne ducem din lumea asta,odata!

      • cristina
      • 02/11/2015
      Răspunde

      Eu zic ca nu mai putem schimba nimic in privinta lor dar trebuie sa facem ceva mai mult decat sa trambitam trei zile de doliu si apoi sa dureze un an, cum a durat in cazul Apuseni, pana se finalizeaza o ancheta care il gaseste vinovat eventual pe unul din cei morti

    • ghelbere elena
    • 02/11/2015
    Răspunde

    Toti am avut in viata nenorociri. Poate de multe ori nu am avut un umar pe care sa plang,sau cui sa ma plang. De multe ori imi venea sa ba pe cineva care intr-un spital nu ma baga in seama si nu ma asculta. In cazul acesta a murit multi tinari care poate aveau multe de aratat. Durerea e prea mare. Nu trebuie sa ne imbracam in negru dar nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fie miscata de aceasta tragedie.

    • Mara
    • 02/11/2015
    Răspunde

    Este exrem de dureros ce s-a intamplat! Ii plang pe bietii parinti indoliati si pe cei raniti grav, care nu vor mai fi intregi niciodata oricate ingrijiri ar primi… Numai o fractiune de secunda gandul la viata lor viitoare imi aduce lacrimi in ochi! N-am afisat doliu, ii plang in sufletul meu. Orice tragedie ma misca, fiecare sufera, indiferent ca e victima unica sau face parte dintr-un grup mai mare.
    Ai dreptate Cristina, daca e sa contabilizam toate decesele accidentale din toata tara ar trebui sa decretam doliu national in fiecare zi…Dumnezeu sa-i odihneasca in pe pe cei trecuti in nefiinta si sa-i ajute pe cei chinuiti de rani si boli!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares