Cat te costa pregatirea masinii pentru iarna?

baterii piese auto

Sezonul rece s-a cam instalat. Presupun ca tu ai schimbat deja balerinii cu ghetute. Dar masina cand ai de gand sa o pregatesti pentru iarna? Nu stiu de ce dar majoritatea romanilor se comporta ca si autoritatile si nu sunt niciodata pregatiti pentru iarna. Zapada si gerul ii iau pe nepregatite. Se trezesc cu o masina care nu porneste, in care nu functioneaza caldura sau nu-si pot curata parbrizul pentru ca a inghetat lichidul pentru parbriz. In afara de schimbarea anvelopelor de care se ocupa toata lumea de teama amenzilor, soferii nu acorda importanta pregatirii masinii pentru sezonul rece. Incepatorii poate nici nu stiu ce presupune aceasta pregatire asa ca voi vorbi eu putin despre asta.

Cand pui anvelopele de iarna?

O mare parte a soferilor fac schimbul de anvelope in jurul datei de 1 noiembrie, doar pentru ca se tem sa nu isi faca aparitia ninsoarea si sa fie amendati. In realitate, daca temperaturile sunt foarte scazute si isi fac aparitia ploile, anvelopele pot fi schimbate si mai devreme pentru ca un cauciuc de vara nu asigura o buna aderenta pe timp rece sau pe carosabil umed. Distanta de franare creste si pot aparea inclusiv derapaje care sa va puna in pericol viata. Atentie la anvelopele de iarna prea uzate! Daca nu aveti inca anvelope de iarna sau sunt deja tocite si trebuie sa cumparati unele noi, imi permit sa va recomand magazinul AutoHut.ro care are si preturi foarte mici si va ofera si posibilitatea platii in rate fara dobanda.

Verifica starea bateriei!

Daca bateria ta auto da de ceva vreme semne de oboseala, nu e o idee foarte buna sa intri cu ea in iarna in starea aceasta. La temperaturi scazute, capacitatea sa va scadea si mai mult si ai toate sansele sa te trezesti ca intarzii dimineata la lucru pentru ca bateria n-a avut putere sa porneasca masina. Cel mai bine, iti cumperi din timp o baterie auto noua, la pret bun. Daca nu stii ce baterie se potriveste masinii tale, tot pe autohut.ro vei primi consiliere gratuita pentru alegerea produsului de care ai nevoie la cel mai bun raport calitate pret.

Nu uitati de antigel, ulei si lichid pentru parbriz!

Pe timp de iarna, calitatea uleiului de motor influenteaza modul de functionare a masinii. Uleiul ar trebui schimbat la inceput de sezon rece pentru a fi siguri ca are vascozitatea potrivita. Din nou, specialistii de pe autohut.ro te pot ajuta sa alegi cel mai bun ulei de motor pentru masina ta, in functie de concentratie. Nu uitati sa adaugati la comanda si un antigel bun, care sa ajute motorul sa mentina temperatura potrivita de functionare, si un lichid pentru parbriz pentru iarna, cu o compozitie adecvata temperaturilor scazute, ca sa nu va treziti ca ingheata in pompite! Daca stergatoarele sunt tocite, trebuie schimbate si ele. Cu siguranta le veti gasi pe toate in stoc si va vor fi livrate in 24-48 de ore pentru ca acest magazin, din care eu insami imi cumpar piese auto online, are un stoc urias. Rar sa am nevoie de ceva si sa fiu nevoita sa astept mai mult de doua zile!

Verificati si remediati problemele de la instalatia de climatizare!

Vedem deseori in trafic masini cu geamurile inchise si aburite in proportie de 80%, ingreunand vizibilitatea soferului care tremura in masina pentru ca instalatia incalzire si cea de ventilatie nu functioneaza. Pentru a evita o astfel de problema, filtrele de aer si de polen trebuie verificate din timp si schimbate acolo unde este cazul. Pentru soferii foarte frigurosi care petrec multe ore in trafic pe timp de iarna, se poate monta si o instalatie de incalzire prin scaun. Nu uitati de rezistentele de incalzire a parbrizului! Indiferent de ce piese auto sau accesorii si consumabile aveti nevoie, acum stiti de unde le puteti cumpara la preturi cu pana la 70% mai mici!

Dotati portbagajul cu toate accesoriile pentru iarna!

Ultimul aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere este echiparea portbagajului masinii cu unelte si accesorii necesare pe timpul iernii. La ce ma refer aici? La o racleta magica prevazuta cu perie, la o lopata pentru zapada care sa va ajute sa iesiti din parcare, la o pereche de manusi care sa va protejeze mainile in timp ce deszapeziti masina. In plus, daca planuiti excursii pe timp de iarna sau sunteti mai mereu la drum prin tara, nu v-ar strica o pereche de lanturi, o lanterna si cabluri pentru pornire in caz ca cedeaza acumulatorul auto.

Cumpara din magazine de incredere, cu preturi mici!

Cam acestia sunt principalii pasi in pregatirea masinii de iarna. Totul trebuie verificat sa functioneze in parametri normali. Acolo unde sunt probleme, trebuie intervenit din timp si schimbate acele piese care fac probleme. De asemenea consumabilele si accesoriile auto, trebuie cumparate din vreme pentru a evita aglomeratia de la raionul auto din ziua primei ninsori sau a primului inghet. Si, daca nu va deranjeaza aglomeratia, sigur va vor deranja preturile exagerate la lopeti pentru zapada, raclete si alte chestii din domeniu. Anvelope, piese auto, uleiuri, lichid de parbriz, acumulatori auto, stergatoare, filtre de orice tip si pentru orice marca auto, accesorii sezoniere pentru iarna, lanturi auto, pe toate le puteti comanda online pe AutoHut.ro, la cele mai mici preturi, cu pana la 70% mai mici decat in magazinele traditionale sau service-uri auto si le veti primi acasa in 24 de ore, fara timp pierdut in cautarea lor si fara dureri de cap. In plus, pentru comenzile cu valoare mai mare de 399 de lei, transportul este gratuit si piesele foarte scumpe pot fi achizitionate in sistem de rate

Este foarte simplu sa gasiti piesa dorita, daca folositi filtrele avansate si introduceti corect datele cerute(marca si modelul masinii, anul de fabricatie, tipul de caroserie, tipul de autovehicul). Daca totusi aveti probleme in alegerea unui produs, nu va sfiiti sa cereti ajutorul! Oamenii sunt pregatiti sa va acorde consultanta profesionala gratuita sau chiar sa aduca la comanda piese rare pe care nu le-ati gasit in alte magazine. E cel mai bine aprovizionat magazin online cu piese auto, un magazin pe care il recomanda o multime de site-uri pe nisa auto si toate produsele comercializate de dansii beneficiaza de garantia acordata de producator. Indiferent ca ai Logan sau Audi, Mercedes sau BMW, Hyundai sau Skoda, Fiat sau Ford, Toyota, Volvo sau Kia, Nissan, Peugeot, Opel, Renault sau Citroen, mizeaza pe autohut.ro!

 
Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Mariana
    • 28/10/2015
    Răspunde

    Foarte bune sfaturi mai ales pentru incepatori..
    La noi a trebuit sa facem unele schimbari de la inceputul lunii octombrie de cand a dat prima ninsoare….sigur au fost foarte multi nepregatiti dar s au descurcat ei cumva de data asta)))

    • Vasile Rotaru
    • 28/10/2015
    Răspunde

    Bune informatii,bine ca livreaza oriunde in tara asa poti achizitiona de ce ai nevoie.

    • talaba georgiana
    • 28/10/2015
    Răspunde

    Foarte interesant. Chiar de dimineata cand sa plec cu masina am gasit parbrizul inghetat si ma gandeam ca trebuie sa il termin pe cel de vara care mai este si sa pun de iarna sa nu cumva sa inghete.

  1. un articol interesant1 multumim1

    • Dodoi Daniela
    • 28/10/2015
    Răspunde

    De lucrul acesta se ocupa sotul meu,e in atributiile lui,dar cu timpul am invatat si eu ce înseamnă un schimb de ulei sau pe timpul iernii se schimba cauciucurile.Cand ai masina iti „papa”si banii.Chiar astăzi a căzut si bruma si nu mai este mult si vine si zapada si multi soferi nu pun siguranta înainte de toate.

    • Ardeleanu Anamaria
    • 28/10/2015
    Răspunde

    Foarte interesanta oferta celor de la AutoHut.ro, mai ales ca livreaza in toate localitatile si au taxa unica indiferent de numarul comenzilor. Nu ne-am echipat inca masina cu toate cele necesare p[entru iarna dar a cam venit timpul sa o facem pentru ca nu se stie niciodata ce ne rezerva vremea.

    • ghizdavu iuliana simona
    • 28/10/2015
    Răspunde

    un articol foarte interesant si util masina trebuie neaparat pregatita pentru iarna inainte ca ea sa vina

    • Ficea Adina
    • 28/10/2015
    Răspunde

    Daca investesti in calitate, nu trebuie sa cumperi in fiecare iarna toate cele necesare pentru a-ti echipa masina corespunzator. Vorba aia lucrul ieftin costa scump….

    • UNGUREANU LIDIA
    • 29/10/2015
    Răspunde

    Cauciucuri am, dar trebuie sa fac schimbul de ulei.

    • Gabriela
    • 30/10/2015
    Răspunde

    Bune sfaturi acum cand vine iarna, mai ales pentru cei ce abia si-au cumparat masina si inca nu stiu ce sa faca.

    • Hacman Radu
    • 30/10/2015
    Răspunde

    Multumim inca o data ca te gandesti la noi,la binele nostru!Eu sunt de parere ca daca facem o investitie buna in echiparea masinii,in special in anvelope,putem folosi aceste produse si 2 ani de zile,calitatea conteaza in primul rand….

    • Andreea
    • 30/10/2015
    Răspunde

    Punem cauciucuri de iarna cand vine frigul si ingheata tot 😀

    • Daniela
    • 31/10/2015
    Răspunde

    Nici nu vreau sa ma gandesc. Cumpar piesele si toate cele din magazine specializate.

    • Mihaica Iuliana
    • 31/10/2015
    Răspunde

    si eu la fel si sotul meu…mereu preferam sa dam comanda la un magazin specializat cand avem nevoie de o piesa la masina, ce este original este bun cu sihguranta

    • Cristina Ana Maria
    • 01/11/2015
    Răspunde

    Da, cand imi cumpar o alta masina ca acum nu mai am nici una!

    • ghelbere elena
    • 22/11/2015
    Răspunde

    Ma costa mult, mai ales ca fac totul intr-un service

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares