CASA Plus – siguranta si confort

casa plus

Mare mandrie pe noi, acum cinci ani, cand ne-am terminat de ridicat casuta. Bucuria celor trei purcelusi dupa ce isi construisera casa din caramida, trebuie sa fi fost nimic in comparatie cu ce simteam noi atunci. Nu ne-am dorit niciodata palat. Nici daca as fi avut bani nu mi-as fi dorit o vila. Pai, ce? Sunt nebuna? Cine plateste dup-aia facturile pentru incalzirea palatului si cine sterge praful in atatea camere? De ridicat, am ridicat-o repede. Eram presati de timp pentru ca pana in toamna trebuia sa ne mutam. Ne-am straduit sa luam cele mai bune decizii in alegerea materialelor dar am cautat sa facem si economie ca sa ne ramana bani de finisaje, mobilare si decorare. BCA peste BCA, casuta noastra s-a ridicat rapid. Am izolat-o termic, am tencuit-o si am trecut rapid la interior. Dupa alte cateva saptamani era gata. Ne-am mutat cu mare drag in ea. Am facut chiar si petrecere de casa noua. Toata lumea incantata de cum a iesit balustrada, de cat de bine se pricepe sotul meu la slefuit si montat rigips, mama fericita ca are bucatarie mare, eu incantata de baia mea cu faianta roz.

Bucuria n-a durat prea mult pentru ca au inceput discutiile. Prima cearta a fost provocata de faptul ca sotul meu asculta muzica in sufragerie in timp ce eu incercam sa scriu in dormitor. Inainte sa imi spuneti ca probabil daduse muzica prea tare, va anunt eu ca saracul asculta muzica in casti. Ca sa va dati seama ce izolare fonica am realizat! Egala cu zero. Si de afara patrunde destula galagie in casa tot datorita unor greseli facute in sistemul de izolare. Dar peretii exteriori, de bine de rau, sunt captusiti cu scartaietoarea aia magica, numita polistiren extrudat. Dar cui i-a dat prin cap ca trebuie izolati si peretii interiori? Cine sa se gandeasca ca, prin BCA-urile alea tesute sub forma de perete, o sa se auda dintr-o camera in alta si cand casca vreunul din noi? Uite ca, abia acum, aflam si noi ca, pe sistemul „nu toate mustele fac miere”, nu toate BCA-urile au aceleasi calitati.

Urmatoarea cu reclamatii la adresa constructorului sef, in persoana sotului meu, a fost mama. Toata iarna s-a plans ca la ea in camera e frig. Noua nu ni se parea frig. Am zis ca n-are cum, ca avem izolatie la exterior, strat de vata minerala in pod… e frig in imaginatia ei. Ca sa ii inchidem totusi gura si sa-i para mai cald, am pornit si caloriferele din hol. La prima factura la gaz, ne-am dat seama ca in casa noastra se consuma cam mult. De ce, ca doar nu facem caldura sa stam in chiloti si nici nu e suprafata cu mult mai mare decat cea in care am locuit inainte? Diferenta era ca in vechea casuta din paianta, caldura se pastra mai bine si nu se pierdea prin peretii incapabili sa o retina in casa. Nici in vara ce-a urmat lucrurile nu au stat mai bine. Eu cu frigul ma inteleg relativ bine. In schimb, caldura n-o suport. Cand domnul Soare a inceput sa se incalzeasca peste masura si a dat buzna si in casa, n-a fost chip sa mai supravietuiesc fara un aparat de aer conditionat.

atelierulfamiliei.ro

Pe la sfarsitul verii, se anunta in vizita fostul sef al sotului meu, acum muncitor si el in constructii, undeva prin Germania. La o cafeluta si un suc, la umbra vitei de vie, ne-am primit felicitarile pentru ca reusisem sa ne facem o casuta frumoasa. Apoi am inceput sa-i expunem omului defectele caminului nostru. Pe masura ce domnul sot, mare mester si zidar, ii spunea omului despre ce materiale folosiseram noi la constructie, citeam doar nemultumire pe chipul interlocutorului. A inceput sa ne vorbeasca despre sistemele de zidarie folosite de nemti, despre cat de bine se pastra caldura(pe timp de iarna) si racoarea(pe timp de vara) in casa lui din Berlin, cat de mici erau facturile la utilitati, raportandu-se la veniturile nemtilor. Apoi s-a gandit sa ne faca si o recomandare. Cam tarziu pentru noi dar m-am gandit ca informatiile vor fi folositoare altor tineri care planuiesc sa isi construiasca propria lor casuta.

N-am sa ma refer eu la cifre si date tehnice(pe care omul le-a oferit dar eu nu le-am retinut), am sa va spun doar ca o modalitate rapida de a-ti construi o casa sigura, durabila si rentabila din toate punctele de vedere este folosind materiale MACON. Firma asta, cu o experienta atat de vasta in domeniul producerii de materiale pentru constructii si zidarie, a crea si un pachet complet numit CASA Plus. In cadrul acestui pachet ai acces la cel mai bun sistem de zidarie MACON, un sistem realizat din materiale sigure, la un pret bun, capabile sa mentina caldura, racoarea si armonia in camin. Firma ti le livreaza direct la santier si iti asigura consiliere si suport atat pentru proiectare cat si pentru constructia propriu-zisa.

Pornind de la ridicarea locuintei care se face mult mai rapid si mai usor cu blocurile de zidarie de mari dimensiuni de la MACON, ajungand la perfecta izolare termica si fonica pe care o asigura un asfel de sistem si culminand cu gradul ridicat de protectie in caz de incendiu si cutremur, toate ma fac sa imi dau seama ca mi-as fi dorit sa am si eu o astfel de casa, o CASA Plus. Daca o canapea, o plasma sau un aer conditionat pot fi cumparate/inlocuite oricand, zidaria casei nu e ceva ce sa se poate schimba. De asta trebuie sa te asiguri ca decizia luata e intr-adevar cea mai buna si mai avantajoasa pe termen lung. Nu faceti ca noi sa va ganditi ca nu e important din ce faci o casa si conteaza doar sa ai unde sta! In scurt timp o sa fiti nevoiti sa faceti fata defectelor casei voastre, rezultate ale deciziilor voastre grabite.

Ce n-as da eu sa am o CASA Plus in care mama sa nu se mai planga iarna de frig precum Gerila, in care eu sa pot sa-mi fac treburile vara fara sa scot limba de un cot si sa ma tarasc dupa telecomanda aerului conditionat, in care al meu sa poata asculta Parazitii in sufragerie si eu sa ma uit la telenovele in dormitor, fara sa ne bombanim reciproc! Pentru noi e tarziu dar voi mai aveti o sansa. O alegere inteleapta la inceput de drum va asigura o calatorie placuta. Diferenta dintre zidaria mea si sistemul de zidarie MACON e ca cea de-a doua nu e facuta doar sa sustina acoperisul si sa nu ploua in casa, e gandita sa protejeze sapte ori mai bine. CASA Plus ofera protectie impotriva frigului pe timp de iarna, protectie impotriva caldurii in zilele caniculare de vara, protectie impotriva zgomotelor enervante, protectie la incendii si cutremure, protectie impotriva facturilor umflate la utilitati si nu uita sa protejeze si mediul incojurator de care mai avem nevoie.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ficea Adina
    • 13/10/2015
    Răspunde

    Asa e draga mea. Ei propun solutii foarte bune si avantajoase dar pentru cei ce isi permit…Ce e drept cu cat investesti intr-un lucru durabil si de calitate cu atat cheltui mai putin pe intretinerea lui…Si eu am renovat o camera vara asta, dar am avut noroc ca e meseria sotului si am dat banii doar pe materiale…Am facut si noi asa mai de criza….De mi-as permite sincer as construi o casa asa cum ne propun ei….

    • Ficea Adina
    • 13/10/2015
    Răspunde

    Ce nu as da sa am si eu o casa precum in revistele de specialitate….M-ai facut sa visez….

    • Dodoi Daniela
    • 13/10/2015
    Răspunde

    Multumesc de pont.Cand ne apucam sa construim o casa tinem cont de niste reguli, proiect,cheltuieli si nu in ultimul rând de oferte din partea prietenilor sau colegilor de anumite firme de materiale de constructii.Si nu toate au calitate.Cum tie bafta.?

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 13/10/2015
    Răspunde

    Interesant articol,uite asa inveti multe,asa o casa cum spun ei ,cine sa nu-si doreasca?

    • Dumitrescu Claudia
    • 13/10/2015
    Răspunde

    Eu zic asa,ca tunci cand ne apucam de ceva maret cum ar fi construirea unei case,renovare amenajare,sa investim in lucruri de calitate,pentru ca ceea ce facem va fi de durata si dupa aia tot noi suportam,ca vb aia „da i 3 lei,3 lei face”,multumim pentru articol,noii informatii :*

    • Hacman Radu
    • 14/10/2015
    Răspunde

    doamne ajut sa o intretineti sanatosi si bucurosi!Si eu am noroc ca ma pricep la rigips,tencuit…..mai scutesc niste bani caci daca ar trebui sa platesc pe cineva…nimic nu-i mai frumos decat faptul cand stii ca ai muncit cu propriile maini sa realizezi ceva…nu se compara in veci…

    • Catalina Dumbrava
    • 14/10/2015
    Răspunde

    si noi mai avem putin la ea, putin mai mult :)) dar o sa trecem cu bine

    • Sin Elena
    • 15/10/2015
    Răspunde

    O idee foarte buna de luat in seama pentru cei care isi doresc sa si construiasca o casa.Chiar daca voi ati aflat tarziu prin sfaturile date ajutati alte persoane.

    • paola paola
    • 15/10/2015
    Răspunde

    Izolarea fonica e intr-adevar foarte importanta, poate la fel de importanta cum e si cea termica. In ideea ca nu construiesti casa in fiecare an e mereu bine sa alegi materialele cu grija si sa nu faci economie la lucrurile importante ale constructiei.

    • rafay violeta daniela
    • 16/10/2015
    Răspunde

    multumim pentru sfaturile binevoitoare sunt de mare ajutor va felicit pentru casa frumos amenajata

    • ghizdavu iuliana simona
    • 17/10/2015
    Răspunde

    Ce mi-as dori si eu sa stau la casa ,dar e foarte greu de realizat asa ceva ,va felicit ca ati reusit sa va faceti casa voastra ,sa nu fiti nevoiti sa stati la bloc unde toata lumea stie ce inseamna sa ai vecini

    • Hacman Mariana
    • 19/10/2015
    Răspunde

    Sa o stapaniti sanatosi si fericiti sa ajungeti sa va vedeti copii,nepotii,stranepotii alergand prin fiecare camera!Si eu sunt norocoasa la fel ca si tine sotiorul meu se pricepe la astfel de chestii si pot spune ca e un marte avantaj..nu luam teapa nici in privinta materialelor nici a meseriasilor …

    • Oprea Alexandru
    • 20/10/2015
    Răspunde

    O informatie utila. Mai ales ca si noi cautam cea mai buna metoda de a ne izola locuinta si de a nu duce grija ca iarna este frig si vara este prea cald in casa. Multumesc.

    • Tudor Alexandra
    • 21/10/2015
    Răspunde

    Solutii bune la preturi avantajoase, dar din pacate si pentru noi e tarziu, deja am terminat ultimele „ajustari” (izolare, pus vata de sticla in pod etc. ). Pacat ca nu am aflat acum 1 an, poate nu era tarziu. 🙂

    • Mihaica Iuliana
    • 26/10/2015
    Răspunde

    Asa este. Corect. Pentru un confort si o siguranta mai buna in casa noastra trebuie sa fim foarte atenti din ce si cu ce o construim. Asta este in avantajul nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares