Beneficiile dansului si o recomandare de scoala de dans

scoala de dans

Dansul e ceva magic. Asta mi-am zis acum cateva minute, urmarind un dans latino executat de doi dansatori profesionisti. Cui nu i-ar placea sa danseze ca ei? Eu, una, m-am visat adesea dansand, plutind pe deasupra ringului de dans, ca si cum asta imi era in sange si nu era nevoie sa fac vreun efort. M-am trezit cu o stare de bine care nu poate fi exprimata in cuvinte. In viata reala, insa, mereu ma feresc sa dansez. In privat, dansul m-a ajutat, in urma cu multi ani, sa scap de multe kilograme in plus. Combinand dieta cu o ora de dans, chiar am avut rezultate miraculoase. De fapt, dansul are o influenta clar pozitiva asupra starii noastre fizice si psihice. Iata, pe scurt si clar, care sunt beneficiile dansului.

Dansul ne face mai flexibili si ne defineste musculatura

De cate ori nu ati admirat miscarile trupurilor dansatorilor profesionisti, unduindu-se in pozitii uimitoare? Poate ca unii s-au nascut cu asta dar marea majoritatea isi dobandesc aceasta flexibilitate, care este o conditie primordiala in mentinerea sanatatii corpului, tocmai prin dans, prin acelasi dans care le sporeste si forta corporala, le dezvolta musculatura si le confera acel aspect atletic si o rezistenta de invidiat. Asa ca, daca vrei muschi mai bine definiti si rezistenta mai buna la efort, in loc de sala poti opta linistit pentru cursuri de dans. Din acest punct de vedere, recomand si parintilor sa opteze pentru cursuri dans copii, daca vor ca micutii lor sa se dezvolte armonios si sanatos, sa aiba o coloana vertebrala dreapta si o tinuta corecta!scoala de dans

Dansul combate stresul si depresia si ne da o stare de bine

Mergi macar o data pe saptamana la cursuri de dans si, nu numai ca vei arata mai bine si te vei simti mai puternic din punct de vedere fizic, dar vei dobandi si buna dispozitie de care ti-era dor! Dansul alunga stresul si ne da o stare de bine. Prin dans este eliberata tensiunea musculara acumulata de corpul nostru. De ce nu ai merge la dans chiar impreuna cu partenerul tau? Dansul in doi este chiar mai benefic decat cel individual, avand un efect calmant. In felul asta, tineti la distanta si depresia, care tinde sa ne afecteze din ce in ce mai mult. Zeci de studii de specialitate au aratat ca, practicarea regulata a dansului, reduce semnificativ simptomele asociate depresiei.

atelierulfamiliei.ro

Dansul slabeste, defineste talia si previne bolile cardiace

Din propria experienta stiu ca dansul este o metoda placuta de a face miscare si ca ajuta mult la procesul de slabire. E mult mai placut sa dansezi o ora in loc sa faci exercitii stresante la sala si dansul asigura si o ardere rapida a caloriilor, cu atat mai mult daca optezi pentru un dans mai energic. Ca sa nu mai zic de doamnele sau domnisoarele care, orice ar face, nu reusesc sa scape de colacei si burtica. Numai incercati sa mergeti o luna la cursuri de dans, eventual dans oriental(acesta fiind cel mai solicitant pentru zona abdomenului) si veti vedea cum dispare grasimea de pe abdomen si se definesta talia mult dorita! Ajutand la slabit si fiind mai placut si mai eficient decat un exercitiu sec cadio sau pedalatul plictisitor, dansul previne si o serie de boli cardiovasculare. Ba, mai mult decat atat, fiind benefic si pe plan psihic, dansul a devenit metoda de tratament preferata de multi bolnavi de insuficienta cardiaca.

Dansul ne da energie si ne intareste sistemul imunitar

La fel ca in cazul altor sporturi, este gresit sa credem ca o ora de dans ne va epuiza pentru ca nu este asa. De fapt, dupa o sesiune de dans, ne simtim chiar mai plini de energie. Cum asa? Prin activitate fizica, circulatia sangvina este imbunatatita si tesuturile sunt mai bine oxigenate. Credeti ca beneficiile dansului se opresc aici? Nici gand! Iata ceva ce nu stiam nici eu pana azi: dansul intareste sistemul imunitar, crescand nivelul leucocitelor si endorfinelor si chiar previne dezvoltarea bacteriilor prin cresterea temperaturii interne a corpului.

Unde poti lua cursuri de dans in Bucuresti?

V-am convins ca dansul e bun pentru sanatate? V-am deschis apetitul pentru dans? Stiu si locul perfect pentru cursuri dans bucuresti – scoala de dans Triumph Dance Academy, un loc unde puteti face primii pasi de dans intr-o atmosfera extrem de placuta si sub indrumarea unor instructori profesionisti. Ce-ar fi sa va spun si ca fondator al acestei academii de dans este Iulian Panait – dansator profesionist, dublu campion national, dublu vicecampion national si reprezentant al Romaniei la trei Campionate Mondiale de dans sportiv? Daca vrei sa-l ai instructor, nu mai sta pe ganduri! Fie ca esti in cautarea unei scoli bune de dansuri populare pentru copii, ca vrei sa iei lectii de dans pentru nunta ta, ca vrei sa iti defineste talia practicand dans oriental, Triumph Dance Academy e locul unde trebuie sa ajungi!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • patrausanu emma
    • 05/10/2015
    Răspunde

    Ma bate un gand sa ma apuc de niste cursuri de dans ( tango) ..imi pare rau ca parintii mei nu m.au dus de mica la asa cv dar niciodata nu e prea tarziu !

    • zgripcea andreea cristina
    • 05/10/2015
    Răspunde

    Cand eram mica am facut si eu cursuri de dans! Interesant articolul! 😉

    • Catalina Dumbrava
    • 05/10/2015
    Răspunde

    O multime de beneficii ne ofera dansul. Sanatate curata, e bun oricand si la orice ora

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 05/10/2015
    Răspunde

    Dansul e sanatate,desoperirea unor aptitudini( a fi un dansator bun in viitor,daca-ti alegi aceasta ca o profesie).

    • Ficea Adina
    • 05/10/2015
    Răspunde

    Uite, chiar m-ai pus pe gânduri….zilele astea o să merg să îmi înscriu băiatul cel mare de 5 ani la Palatul Copiilor și nu știam la ce….poate una dintre oopțiuni opțiuni va fi dansul…

    • Andreea
    • 06/10/2015
    Răspunde

    Am avut si eu o tentativa sa merg insa imi trebuia partener iar al meu prieten nu a dorit asa ceva.

    • ghizdavu iuliana simona
    • 08/10/2015
    Răspunde

    Ai mare dreptate ,dansul are multe beneficii asupra organismului ,ne da stare de bine

    • Vasile Rotaru
    • 08/10/2015
    Răspunde

    Nu sunt un dansator prea bun,dar toti copiii ar trebui sa faca dans,acesta e sanatate si miscare!

    • Ardeleanu Anamaria
    • 08/10/2015
    Răspunde

    Eu nu ma prea pricep sa dansez decat in hore la nunti, la fel si sotul :). Din aceasta cauza am hotarat ca pe masura ce copii vor creste, o sa-i dam la dansuri ca sa nu fie „impiedicati” ca noi.

    • Hacman Radu
    • 14/10/2015
    Răspunde

    si eu sustin si recomand dansul..si printesa noastra face dans sportiv de performanta si este super incantata,merita investit in asa ceva decat sa stea cu orele in fata calculatorului…

    • Hacman Mariana
    • 23/10/2015
    Răspunde

    Dansul este un sport placut,relaxant si foarte benefic pentru organism!Ma bucur ca Lavinia,fiica mea are parte de asa ceva,adevarul este ca-i si place.Intradevar necesita si multa munca,ore de antrenament dar se merita!

    • Mihaica Iuliana
    • 26/10/2015
    Răspunde

    Eu in Craiova as lua cursuri de dans. Sunt pasionata inca din copilarie de dand si cantat…insa nici unul din aceste talente nu l-am desvoltat si concretizat.

    • Anca
    • 19/07/2016
    Răspunde

    In Bucuresti va recomand scoala de dans Soft Step! Sunt antrenori foarte buni si gasiti sali la Piata Sudului in sector 4 si la Piata Unirii. Eu am facut dansul mirilor la ei si am fost foarte multumiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares