Te-ai saturat de durerile de spate? Lasa analgezicele si cumpara-ti o saltea noua!

garfield pe saltea

Cred ca stiti ca nici un articol de-al meu nu e pur intamplator si pleaca de o idee, o intamplare din viata mea sau din cea a apropiatilor mei. Acest articol este dedicat tuturor celor care planuiesc sa isi achizitioneze o saltea noua dar mai ales varului meu, Antonio. Ca majoritatea tinerilor de varsta lui, duce o viata activa si stresanta. Ajunge acasa aproape de miezul noptii in fiecare zi, doarme 7 ore si pleaca la treaba iar. Ar trebui ca, dupa cele 7 ore de somn, sa se simta odihnit si plin de energie si optimism. Nu e deloc asa. Se vaita de dureri de spate mai ceva ca bunicu’. Sotia lui lucreaza la o clinica privata din Bucuresti si, ingrijorata de durerile tanarului sot, l-a dat pe mana medicilor pentru analize amanuntite care au aratat ca, in afara de o usoara deformare a coloanei vertebrale, nu exista probleme care sa il ingrijoreze si ca tratamentul e unul foarte simplu si implica schimbarea saltelei. Asa am ajuns eu sa ma documentez despre diversele tipuri de saltele si cui se adreseaza ele.

Ce inseamna o saltea buna?

O saltea buna nu inseamna neaparat cea mai scumpa saltea de pe piata, ci este acea saltea care ofera intregului corp(din crestet pana in calcaie) sustinerea necesara. O saltea foarte dura pune presiune pe punctele de sprijin(umeri, sezut, coloana vertebrala) iar una prea moale nu ofera sustinerea necesara.  Ambele pot da dureri de spate(acea senzatie ca te-a batut cineva in timp ce dormeai) si te vei trezi mai obosit decat te-ai culcat. De aceea, nu vei alege o saltea doar pentru ca e mai ieftina sau mai frumoasa, ci pentru ca ti se potriveste! Nu exista salteaua perfecta universala si nici o reteta a gradului potrivit de fermitate. Unora le face bine o saltea mai ferma, altii se odihnesc mai bine pe o saltea mai moale.

Tipuri de saltele

Dupa materialul din care sunt confectionate avem:

atelierulfamiliei.ro

saltea-solo-anatomic-2Saltele cu arcuri – Saltelele cu arcuri sunt cele mai cunoscute si cele mai folosite.  Exista o gama larga de modele, in functie de tipul si numarul de arcuri, de modul in care sunt asezate(impachetate), de tipul si grosimea captuselii. De regula, o saltea pe arcuri este mai ferma decat una cu spuma de memorie si, daca nu are acel strat superior de captuseala suficient de gros, e posibil sa nu fie foarte comoda. Pentru persoanele supraponderale se pare ca acest tip de saltea este cel mai bun. Cu cat sunt mai multe arcuri, cu atat salteaua va oferi sustinere mai buna si rezistenta mai mare in timp. Cel mai mare avantaj al saltelelor cu arcuri este acela ca sunt mai racoroase pentru simplul fapt ca aerul circula mai bine printre arcuri. Cea mai buna alegere in materie de saltele cu arcuri sunt saltelele  cu arcuri bonnel imbracate in spuma poliuretanica pentru ca acestea ofera si sustinere si confort maxime.

saltea-aloe-vera-360-1 (1)Saltele cu spuma de memorie – Saltelele din Gama Memory sunt printre cele mai apreciate de oamenii din toata lumea pentru ca ele ofera o sustinere optima corpului si in acelasi timp permit starea de relaxare care aduce rapid somnul linistit si odihnitor. Spuma de memorie ia forma corpului atunci cand cele doua intra in contact si revine la forma initiala atunci cand nu mai resimte caldura corpului. In calitate de posesoare de saltea cu spuma de memorie, pot sa va spun ca, intr-un an de zile, nu s-a deformat absolut deloc, cum pateam la saltelele cu arcuri, deci e foarte rezistenta. Eu am o saltea Solo Memory cumparata de pe Green Future, o saltea cu doua fete, una mai dura, cu strat de spuma de memorie, si una mai moale. Partea cea mai faina este ca, de cand dormim pe saltea cu memory foam, nu am mai fost trezita niciodata de miscarile sotului meu. El obisnuieste sa se foiasca in pat si, cand aveam saltea pe arcuri, la fiecare miscare de-a sa, ma simteam ca intr-o barca, asa se legana patul. N-ai cum sa te trezesti altfel decat odihnit si binedispus cand dormi pe spuma de memorie! Pentru cei cu probleme de spate sau probleme articulare, pentru varstnici si pentru cei care obisnuiesc sa doarma pe o parte, salteaua cu memorie este cea mai buna optiune! 

saltea-silver-active-1Saltele din latex – acestea sunt fabricate din cauciuc natural sau sintetic si ofera o sustinere destul de ferma dar in acelasi timp elastica. Asta inseamna ca corpul este bine sustinut dar si relaxat. Sunt mai moi decat saltelele pe arcuri si cele cu spuma de memorie, sunt foarte rezistente si ofera o buna independenta fata de partener(vezi ce spuneam despre miscarile partenerului care nu ar trebui sa te deranjeze). Latexul este materialul ideal pentru persoanele predispuse la alergii pentru ca nu se acumuleaza microbi in el.

Dupa gradul de fermitate, saltelele se impart in:

Saltele ortopedice – sunt saltele create pentru persoane care au diverse probleme cu culoana vertebrala si majoritatea celor care ajung sa le foloseasca constata o atenuare imediata a durerilor. Contrar parerii generale, o saltea ortopedica nu trebuie sa fie tare ca lemnul, ci trebuie sa permita usoara curbare naturala a coloanei pentru a evita presiunea prea mare. Salteaua ortopedica nu e pentru oricine. Nu face greseala sa o cumperi doar pentru ca vecinul se simte bine pe ea! Informeaza-te si testeaz-o! 

Saltele superortopedice – sunt saltelele cu cel mai ridicat grad de fermitate dar sunt si confortabile datorita materialelor de calitate superiora folosila la fabricarea lor si tehnologiilor moderne incorporate. Daca vrei cea mai buna sustinere dar si confort, salteaua superortopedica e pentru tine!

In pricipiu, ar trebui sa ne dam seama singuri de ce tip de saltea avem nevoie si, daca nu reusim, putem solicita oricand ajutorul unui consilier experimentat si informat(cum am facut eu cand mi-am cumparat salteaua Green Future) sau va puteti sfatui chiar si cu medicul. La orice concluzie ati ajunge, orice tip de saltea v-ar fi necesar: saltea cu arcuri individuale, saltele cu arcuri Bonnel, saltele cu spuma de memorie cu densitate mai mare sau mai mica, saltele Green Therm Memory sau Green Form High Density, saltele din latex, saltele din bambus, saltele pentru adulti si copii, saltele pentru cei care au probleme medicale, pe toate le gasiti pe Green Future. Au toate detaliile afisate, transport gratuit si garantie 5 ani. Vrei sa alegi cea mai buna saltea si nu stii cum? Fa primul pas si intra pe green-future.ro. Calitatea este garantata pentru oricare din modelele de saltele de pe site.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 10/09/2015
    Răspunde

    Bun articol pentru ca-ti explica pe larg despre saltele,ce si cum sunt,nu stiam aceste lucruri,e bine de stiut,nici nu stiu …dar ma gandesc in timp sa-mi schimb patul asa ca prind bine aceste informatii.

    • Catalina Dumbrava
    • 10/09/2015
    Răspunde

    Adevarul este ca ar cam trebui sa ne cumparam si noi una, multumim Cristina de revomandari

    • Mara
    • 10/09/2015
    Răspunde

    Si a mea cred ca trebuie inlocuita cat de curand…

  1. Hmm, și eu lucrez toată ziua la birou și chiar dacă nu am probleme cu spatele, câteodată mă mai încearcă durerile…
    Nu m-am gândit până acum cum ar trebui să fie salteaua, pentru mine e important doar ca să mă simt comod pe pat. Dar cred că ar trebui să acord mai multă atenție acestui subiect…

    • Mariana Cioranu
    • 17/09/2015
    Răspunde

    Sotul meu chiar se confrunta cu dureri de spate .Cu siguranta si salteaua mea trebuie schimbata.

    • Hacman Radu
    • 19/09/2015
    Răspunde

    Multumim de articol! De mult am nevoie de asa ceva vechea saltea imi da batai de cap…ma trezesc de parca as fi batut))))

    • Gabriela R
    • 22/09/2015
    Răspunde

    Si eu trebuie sa schimb salteaua. Am patul asta de peste 30 de ani si deja salteaua a capatat o forma aiurea, nici nu mai pot sa dorm bine in pat de ceva vreme. Multumim pentru explicatii, m-au mai lamurit si pe mine nitel. Inca nu stiu ce saltea sa aleg totusi.

    • Hacman Mariana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Vreau si eu o saltea noua))) Datorita tie cred ca sotul meu o va schimba in curand)))Nu prea ma pricep eu la astfel de lucruri dar acum m am lamurit datorita explicatiilor tale! Multumesc!

    • Mihaica Iuliana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Chiar in urma cu doua saptamani m-au sunat si pe mine cei de la top shop sa imi faca o oferta la saltelele dormeo deoarece sunt membru gold…tentante da insa cum am avut nunti de onorat si inca mai am doua…am refuzat categoric. Insa sunt nemaipomenit de bune aceste saltele

    • Oprea Alexandru
    • 30/09/2015
    Răspunde

    Daca as avea fondurile necesare cu siguranta nu as sta pe ganduri si al lua si eu una. Chiar avem nevoie de una, sa mai fie si de calitate…. Cu o saltea de calitate ai un somn de calitate fara dureri de spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares