N-am nimic cu refugiatii dar nu ii vreau in tara

haioase

Da, toata lumea scrie despre subiectul asta si uite ca imi permit sa o fac si eu. Stiu ca unii ma vor numi xenofoba, altii vor spune ca sunt rea dar eu nu sunt de acord cu prezenta lor in tara noastra. N-am nimic cu ei si nu le vreau raul, asa cum nu vreau raul nici unui popor si nu as vrea sa fiu in situatia lor. Dar nu pricep de ce trebuie sa fim asa de prosti si mereu la comanda altora, sa ne bucuram ca ne trimite UE refugiati de care sa avem grija si sa „dam veseli din coada” ca, daca ii primim cu bratele deschise, poate o sa aderam mai repede la spatiul Schengen?

Ce treaba au refugiatii astia cu UE? De ce avem obligatii fata de ei? Da, mila si compasiunea ar trebui sa existe in noi dar cred ca ar trebui, mai degraba, sa mergem pe principiul „mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe sufletul” si sa ne vedem de saracia noastra. Adica, din cate am citit astazi, Marea Britanie, care este una din cele mai „bogate” tari din UE, refuza primeasca refugiati iar noua ne sunt bagati pe gat.

Nu ma gandesc la scenariile apocaliptice care descriu o lume distrusa de teroristii care vor intra in tara impreuna cu refugiatii, ci vorbesc despre implicatiile economice. Noi platim TVA-uri si taxe de ne ustura si un partea aia pe care nu o vede nici soarele si, cu toate astea, nu avem bani sa usuram suferinta bolnavilor care au cotizat zeci de ani la sistem, nu avem bani sa ne reparam spitalele si sa ne facem sosele, nu avem bani sa oferim o viata decenta copiilor din orfelinate si batranilor din azil si o sa avem bani pentru 10000 de refugiati? Cate luni isi cauta un roman un loc de munca? Cat de prost e platit? S-ar putea sa ii fie si mai greu dupa ce o sa primeasca „musafirii” nepoftiti. Si nu stiu de ce cred eu ca toti vor vrea sa ajunga in capitala ca doar aici fug cainii cu covrigi in coada, aici sunt mai bine vazuti daca au chef de proteste, aici e guvernul care trebuie sa le si asigure anumite conditii. Ca doar au si eii drepturi, nu?

bottegaverde.ro

Sa ma iertati dar eu nu pot sa le deschid larg bratele si sa le spun „bine ati venit”. O fi inuman dar la fel de inuman mi se pare si sa lasi romani sa moara pentru ca sistemul de sanatate e varza si sa omori caini doar pentru musca oameni care le refuza dreptul la o bucata de paine. Si, cu toate astea, lucrurile se intampla si nu deranjeaza pe nimeni. Cred ca ne apuca umanitatea si mila numai cand ni le impune UE. Chiar credeti ca tarile musulmane v-ar primi pe voi  ca refugiati? Nu ar da nici doi lei pe voi, in primul rand pentru ca, in lumea lor, suveranitatea inca e importanta. Fiecare stat are propriile interese si nu e parte a unei comunitati care sa ii conduca si care sa le dicteze o actiune sau alta in numele binelui comun.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • cristina Comănescu
    • 04/09/2015
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine conform vorbei ..mila mi e de tine dar de mine mi se rupe sufletul..si asa suntem vai de steaua noastră darămite sa mai ținem si pe altii

    • Mara
    • 04/09/2015
    Răspunde

    Nu avem nici o obligatie si probleme cu minoritatile avem deja…In aceasta privinta sunt de acord cu Putin care a zis. cred ca anul trecut, ca daca vrea cineva sa vina in Rusia trebuie sa vorbeasca ruseste si sa traiasca si sa munceasca ca un rus …ca ei au nevoie de rusia nu invers! Si daca nu le convine, sa plece de unde au venit!

    • Daniela Stingaciu
    • 04/09/2015
    Răspunde

    Stai linistita nici eu nu sunt de acord cu migrarea lor in tara noastra, una la mana noi romanii murim de foame in propria tara si nu consider ca venirea lor in tara ne ar mari nivelul de trai,din contra ar fi multumiti cu salariile mici si prin urmare am fi tot mai multi someri romani. In plus singurul lucru pe care nu il inteleg eu de ce si cum s a pornit la migrarea asta in masa tinand cont ca la ei in tara razboaiele nu sunt de azi de maine. Si de unde puii mei au avut ei bani sa plateasca calauzele cu cateva mii de euro????? ori sunt saraci ori sunt bogati ? Nu mai suntem o tara stabila,bogata ca sa ii putem primi la noi….

    • Silviana Pavel
    • 04/09/2015
    Răspunde

    E cu atat mai trist si mai ingrijorator cu cat vedem ca cei mai multi dintre ei sunt barbati. Zicea cineva bine ce zicea…”Oare ei nu au familii/mame/copii/surori care au ramas in bataia pustilor si a exploziilor ?Celor care au ramas acolo nu le e teama pentru ziua de maine ?” Eu tot ce pot sa vad in viitorul acestei tari este ca mai devreme sau mai tarziu noi, ca si naţie, nu vom mai exista. Asaltul asta organizat, cu oameni care trec neobservati de controalele vamale (in timp ce noi punem si un ban sub buletinul pe care il prezentam ca sa fie bine), cu barbati ce se arata „ingrijorati” pentru fiecare membru al familiei pe care l-a lasat in urma, si cu oameni care ameninta ca „vor arunca România în aer” nu poate sa imi inspire decat frica, neputinta si durere. Asta, in timp ce conducatorii ţării noastre nu par sa fie deranjati de nimic, ba mai mult, fac promisiuni pentru găzduirea a 2000 de persoane. Ceva e putred la mijloc, prea s-au gasit toti acum sa isi arate nemultumirea, desi in tarile lor au trait tot timpul asa.

    • Irina Sima
    • 04/09/2015
    Răspunde

    Nici eu nusunt de acord cu acest val de imigranti care a invadat Europa si care ne vor invada si pe noi. Mai ales ca au pretentia ca noi cei care ii primim sa respectam regulile lor si nu invers. Sincer o sa ajungem sa ne temem pentru vietile noastre. Situatia se va complica si va fi din ce in ce mai rau. In momentul de fata factorii economici, desi extrem de importanti sunt o mica problema pe langa actele de terorism care vor ingrozi Europa. Ei se folosesc de femei si copii pentru a sensibiliza oamenii, dar in spatele acestui paravan sunt alte interese ascunse. Culmea si Constitutia Romaniei contravine regulilor impuse de UE pentru a primi imigranti straini.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 04/09/2015
    Răspunde

    Totul porneste din afara,de sus,noi suntem prea mici sa ne dam cu parerea,sa ne asculte careva!

  1. Am văzut pe facebook o poză cu un semn de circulație la intrare în România:
    ”Dragi refugiați, bun venit în România! Nu avem bani, locuri de muncă, spitale și autostrăzi. Drum bun înapoi!”
    Cred că asta era o glumă, dar din păcate exprimă o mare realitate…

    • Hacman Radu
    • 19/09/2015
    Răspunde

    Nici eu nu sunt de acord dar nu avem ce face…

    • Hacman Mariana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Nici eu nu am nimic cu ei dar e mai bine sa- i stim departe de tara noastra…dar…parerea noastra nu conteaza deloc…

    • Mihaica Iuliana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Nici eu, insa ni se cere parerea, nu. Deci orice am spune, ne racim gura de pomana. O sa vedem noi consecintele mai tarziu.

    • Oprea Alexandru
    • 30/09/2015
    Răspunde

    Oricum tara noastra este terminata cu si fara refugiati. Parlamentul nostu nu gandeste nici cat o gaina proasta…vai de noi cu refugiatii astia

    • jak
    • 01/10/2015
    Răspunde

    problema este ca mi-e teama ca vor fi convulsii se vor naste batai,violente
    astia nu au d-zeu,nu stiu decat sa vuioleze si sa se arunce in aer
    marea majoritate sint extrem de inculti si araboi incult plus un romanas de-al nostru tot la fel sa vezi ce iese,cand o sa-l vada pe ala ca se pisa pe ortodoxi,ca umbla alea cu naframa pe ochi,sau ii intra in curte la furat
    sa te tii faze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares