Cand o sa am un copil, avocat sau doctor il fac!

femeie in uniformă medicală

Pana azi, intotdeauna mi-am zis ca, daca o sa am vreodata un copil, nu o sa imi pese de notele pe care le ia la scoala si o sa vreau doar asa imi termine scoala si sa fie sanatos. Poate si pentru ca mie insami nu mi-a folosit la mare lucru diploma obtinuta pe merit si cu truda. De azi mi-a trecut si sunt hotarata sa il fac toba de carte pe viitorul meu copil.

Ce m-a facut sa imi schimb parerea? Azi am avut nevoie de un simplu raspuns la o intrebare de natura juridica si nu am gasit nici un avocat dornic sa asculte doua minute fara bani. Nu vroiam sa ma reprezinte gratuit la proces(inca nu divortez) si nici sa ii fur zece ani din viata, I-ar fi luat maximum cinci minute sa ma lumineze. Mi-am dat seama ce tragic e ca nu am in familie un avocat sau un jurist. Avem vanzatoare, mecanic, electrician, brutar, bucatar, economist, fotbalist dar n-avem nici un avocat in neam. E clar ca, daca eu n-am mostenit pasiunea pentru drept pentru ca nu am avut de la cine, nici viitorul meu copil nu va avea ce mosteni de la mine. Dar o sa am eu grija sa il fac totusi avocat. Sau si mai bine, judecator. Sa nu mai sufere nimeni in familia noastra, ca n-are o „relatie” in domeniul juridic, ca nu are cine sa ii spuna clar daca o actiune e legala sau nu, sau cum sa procedeze in anumite situatii de natura juridica!

Aceeasi problema si la medic. Te duci, stai la usi, dai spagi si in final tot gunoi esti. Pai, alta e treaba daca esti pila domnului doctor X. Usile se deschid imediat, programarile dispar, atentiile sunt refuzate ca „doar suntem intre noi”, totul e mai simplu. Bag de seama ca nu ne-ar prinde rau nici un medic in familie. Sa vorbesc cu varul meu sa ne punem de acord care isi face copilul medic si care il face avocat. Daca nu se baga, musai sa fac doi copii ca sa acopar ambele domenii si sa scapam odata de probleme: unul medic si unul avocat!

bottegaverde.ro
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • pusa raisa
    • 05/09/2015
    Răspunde

    Te-ai gandit foarte bine dar si mai bine ar fi sa faci tu 2 copii ,unul avocat si celelat medic. Rezolvi problema fara alte complicatii. Dar ….sa nu fie dintre cei mai buni din tara, ca ramai fara nici unul si atunci n-ai facut nici o treaba. Asta-i soarta noastra si nu ne mai facem bine. O zi buna 🙂

  1. cel mai bn intri pe forum-uri si imposibil sa nu-ti raspunda careva, si copilasul cand va creste mare lasa-l sa se faca ce vrea el, numai ca il modelezi tu in timp 😉

    • Mara
    • 05/09/2015
    Răspunde

    Sa ai parte de copii sanatosi! Atunci cand ii vei avea vei gandi, cred, ca-i mai bine sa faca ce vor in viata lor ca de muncit, muncesti tot timpul iar de doctori si avocati ai foarte rar pe parcursul vietii si nu merita sa se chinuie cineva sa munceasca zi de zi intr-un domeniu care nu-i plece numai pentru a rezolva problemele ivite, din cand in cand, in familie 😉 Sunt convinsa ca te vei descurca!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 07/09/2015
    Răspunde

    Un copil,doi,cand vei avea sa fie sanatosi! Sa -i lasi sa se faca ce vor ei,ce le place,doar sa-i indrumi spre inclinatiile ce le vor avea.

    • Lucica Lazar
    • 07/09/2015
    Răspunde

    Ar fi bine daca am avea tot ce ne dorim….Chiar daca copii tai vor face scoala de avocati sau doctori,sa stii ca la final tot spaga trebuie sa dai 😉 Cred ca cel mai important e sa fii sanatoasa ai sa ai copii sanatosi si vor decide ei ce meserie vor.

    • Tudor Alexandra
    • 08/09/2015
    Răspunde

    Hi hi, dar chiar ca graiesti adevar! Asta imi zic si eu in sinea mea… Desi nu sunt prea buna la fizica si chimie, ci mai mult la literatura, voi trage si nu ma voi lasa pana nu devin fie medic, fie avocat, depinde cum vor fi anii urmatori… Tocmai pentru ca am vazut ce e in tara asta! Eu iti doresc sanatate tie si familiei tale, fiindca e cea mai importanta, iar apoi totul vine de la sine!

    • Narcisa Flaviana
    • 14/09/2015
    Răspunde

    Foarte bună ideea! 🙂
    Serios că atâta trebuie să aștepți pe la ușile lor, chiar dacă plătești bani grei…

    • Hacman Radu
    • 19/09/2015
    Răspunde

    Eu zic sa l faci popa daca i baiat)))) si daca i fata doctorita, salveaza vieti….oricum decizia le apartine lor….

    • Hacman Mariana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Eu te sfatuiesc sa te rogi la Doamne, Doamne sa ti daruiasca gemeni asa prinzi doi iepuri dintr un foc …unul doctor si unul avocat))) Acum depinde si de ce isi vor dori ei)))

    • Mihaica Iuliana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Eu o sa illas sa isi aleaga singur meseria…nici doctor nu prea e bine si nici avocat….in ambele este mult de alergat si stres

    • Oprea Alexandru
    • 30/09/2015
    Răspunde

    Pe al meu eu il fac afacerit cu siguranta, daca este baiat, daca e fata nu ma mai bag, masa alege daca vrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares