Se lucreaza la testul de depistare a cancerului pancretic in urina

Square_Logo+text_on_whiteAnul, sute de mii de oameni sunt diagnosticati cu cancer pancreatic si mii, poate chiar zeci de mii, mor din cauza acestei boli. Ca in cazul oricarei alte boli, si cancerul pancreatic poate fi vindecat sau tinut sub control daca este descoperit in faza incipienta. Cand cancerul avanseaza prea mult si curpinde celelalte organe, este deja prea tarziu. Majoritatea pacientilor ajung sa fie diagnosticati abia in faza terminala pentru ca simptomele isi fac tarziu aparitia in cazul acestei boli.

Vestea buna este ca cercetatorii adevarati lucreaza la un test care sa permita depistarea acestui tip de cancer prin simpla analiza a urinei. Ii numesc cercetatori adevarati pentru ca asa ii consider, prin comparatie cu aia pe care ziarele si televiziunile ii numesc tot cercetatori, oameni care se ocupa de teste din care reies tampenii de genul: daca ai o ureche mai mica ai mai multe sanse sa castigi la loto. Aia sunt niste idioti care nu isi merita banii.

Ca sa revenim la problema noastra, sper din suflet ca munca acestor oameni sa dea rezultate si in scurt timp sa se poata depista la timp cancerul pancreatic prin aceasta procedura ieftina si simpla. Ca sa dau numai doua nume mari, Patrick Swayze si Steve Jobs au murit de aceasta boala. Ca dovada ca boala nu iarta pe nimeni si ca este nevoie de acest test. Sute de vieti vor fi salvate atunci cand testul va fi folosit in spitale si policlinici. Un test simplu de urina va putea sa spuna daca pacientul sufera de aceasta boala. E o procedura care nu implica costuri mari, este non-invaziva si face posibila depistarea bolii inca din faza de debut.

Specialistii au analizat probe de urina de la 488 de persoane si s-a dovedit ca, la pacientii care aveau probleme pancreatice, trei proteine apareau un cantitati mult mai mari decat normalul. Pe asta se bazeaza studiul care, daca se va incheia cu bine, ar putea duce la utilizarea testului pentru a salva milioane de vieti. Sa speram ca munca lor va da roade!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Ar fi bine sa descopere acest lucru, ar fi benefic pentru toata lumea.

    • Hacman Mariana
    • 20/08/2015
    Răspunde

    un test ce ar putea salva mii de vieti..foarte util articolul…

    • Hacman Radu
    • 28/08/2015
    Răspunde

    Doamne ajuta sa fie cu folos!Chiar ca ar salva mii de vieti!

    • Oprea Alexandru
    • 28/08/2015
    Răspunde

    Sa dea Dumnezeu sa se puna la punct si sa functioneze acest test, ar fi un pas mare pt bolnavii de cancer.

    • paola paola
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Intr-adevar multe tipuri de cancer sunt depistate prea tarziu din ignoranta, lipsa de timp, lipsa de bani, de informare sau lipsa de mijloace de depistare. Cred ca trebuie investite mult mai multe resurse in astfel de studii si nu in toate porcariile pe care se cheltuie bugetul statului.

    • Mihaica Iuliana
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Offf ce bine ar fi sa il faca sa functioneze….o speranta pentru saracii bolnavi in vindecare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares