Ce face o „doamna” dupa ce da pe jos niste cornuri in magazin?

Eram la un shopping scurt, intr-un magazin. Nici n-am sa-i dau numele pentru ca, data trecuta, am dat numele unui magazin si am primit un mesaj ca fac reclama. De parca alta treaba nu am decat sa fac magazinelor reclama gratuita.

Ma indreptam dinspre raionul de lactate catre cel cu produse de patiserie cu autoservire. In fata vitrinei cu respectivele produse, o panarama umana(careia nu ii pot spune altfel dat fiind comportamentul ei) vrea sa verse din punga niste cornuri in privinta carora se razgandise. Rastoarna punga in cosul de la raft si unul din cornuri aluneca si cade. Il prinde cu genunchiul intre picior si geamul vitrinei si, observand ca din punga ii mai cade un corn pe jos, il pierde si pe cel prins in cadere. Cornurile sunt jos, pe gresia unde calca toti clientii veniti cu mizerie pe pantofi.

Ce credeti ca face gunoiul uman?  Le ia de jos si le pune in cosul cu produse in vitrina. Ma duc la ea si ii spun cat de frumos pot(intr-un astfel de caz) sa ia cornurile de acolo si sa le lase in alta parte pentru ca nu e frumos sa faci asa ceva, ca eu nu ma duc acolo sa cumpar produse pe care ea le scapa pe jos. Nici cea mai mica urma de jena sau regret. Imi sterge urmarul in trecere pe langa mine, isi pune alte produse in punga pe care o golise si se comporta ca si cum era o situatie normala. In urma ei, sotul meu si alti oameni ii spun ca e o nesimtita si ca probabil ea acasa mananca de pe jos. Ne priveste pe toti de sus, ne sfideaza din priviri de parca noi am fi nesimtitii si ea fiinta corecta si isi vede de treaba prin magazin.

bottegaverde.ro

Intreb un agent de paza daca e frumos asa ceva in magazin si se uita parca prin mine. Am cerut sa vorbim cu seful de magazin si acesta ne-a vorbit foarte frumos si a trimis pe cineva care a luat si a aruncat toate cornurile din cosul respectiv. E incredibil ca nu se poate face nimic pentru ca o asemenea tuta sa fie trasa la raspundere pentru un comportament care nu numai ca e imoral, dar eu il consider si la limita legalitatii. Sa zicem ca nu putem amenda oamenii pentru ca sunt nesimtiti, dar cred ca ii putem trage la raspundere pentru periclitarea cu buna stiinta a sanatatii celorlalti membri ai comunitatii.

Zdreanta se uita mandra cum lumea o dispretuia din priviri si cum angajatii, care stiau ca e este tuta, ridicau produsele sa le arunce. Puteti sa dati cu pietre cat vreti in mine. Poate ca limbajul nu imi face cinste dar nu ma pot abtine cand e vorba de asemenea scursuri ale societatii. Cred ca si-a crescut si copiii cu mancare de pe jos…

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Felicitari pentru ca ai luat masuri!! Multi vad si pleaca mai departe.

    • Catalina Dumbrava
    • 26/08/2015
    Răspunde

    Putea sa aiba bunul simt sa le adune. Le dadea la un catelus pe strada.

    • Mariana Cioranu
    • 26/08/2015
    Răspunde

    Ai facut foarte bine .Si eu daca eram in locul tau la fel procedam si eu .Sa -ti mai spun ca unde lucram eu ne punea sa stergem data la produsul expirat si il vindeam clientilor.

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2015
    Răspunde

    Te felicit draga mea ! In locul tau as fi procedat la fel….nesimtita de ea…cum e posibil sa faca asa ceva..in ziua de azi nici nu mai stim ce mancam…teroare!daca nu ai fi vazut- o, cati oameni ar fi consumat din acele produse?…

    • Mara
    • 26/08/2015
    Răspunde

    Plateam unul si il bagam pe gat sa se sature…!!

    • Aniela
    • 26/08/2015
    Răspunde

    Mega Image e magazinul?Da e multa lume fara educatie prin tara asta!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 26/08/2015
    Răspunde

    Fara pic de simt!Si cati din acestia sunt! Ar merita sa consume ea aceste produse!Si cei ce le produc ar trebui sa le ambaleze ,asa ar fi igienic si corect,nu ar pune toti mana pe marfa sa vada cum e, cu mainile nu tocmai curate.

  2. Răspunde

    urat, urat, urat din partea ,,doamnei,, . Treaba ei daca mananca dupa jos ( cred, ca am mai mancat si eu cand mergeam de-a busilea) dar era optiunea mea, nu a unei tampite ca asta. Daca vrea sa manance dupa jos, sa manance cat vrea, dar nu inseamna ca trebuie sa-i oblige si pe altii sa faca acelasi lucru. Cred ca ii dadeam una peste mana. ma bucur ca ai luat atitudine Cristina.

  3. O astfel de doamna, dupa ce le calca in picioare bine bine le pune inapoi la raft,nu?

    • Hacman Mariana
    • 28/08/2015
    Răspunde

    foarte urat!MA INTREB DACA UNUL DIN COPII AR CUMPARA ASA CEVA I-AR CONVENI? CU SIGURANTA NUU! Cred ca daca eram de fata nu ma abtineam sa nu o filmez si sa postez pe facebook sa o vada o tara intreaga!Nesimtire totala!

    • Hacman Radu
    • 28/08/2015
    Răspunde

    josnic!Eu unul cred ca daca eram la fata locului uitam si de educatie,bune maniere,respect…si ii bagam pe gat acele cornuri sa vada cum e sa mananci bunatati de pe jos)))

    • paola paola
    • 30/08/2015
    Răspunde

    Trebuia sa le cumpere nesimtita sau sa le lase in alta parte. Poate eram eu acolo si cumparam copilului un corn si nu stiam de unde se imbolnaveste …

    • Oprea Alexandru
    • 30/08/2015
    Răspunde

    Din pacate nesimtirea exista si o intalnim la orice colt, pacat de cei care nu au vazut ca tine si ar fi luat apoi.

    • Mihaica Iuliana
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Nesimtire curata, ai mare dreptate. Pacat. Asa ceva nu putem starpii din pacate, sa sti.

    • Anita
    • 03/09/2015
    Răspunde

    Acea ,,doamna,, numai doamna nu se poate numi,nesimtire curata inca si pe deasupra si sfidatoare,vorba lui Hacman Mariana,ca nu stim ce putem cumpara sau daca e adevarata data expirarii nimic nu mai e sigur in lumea asta,nu stiu ce se va intampla cu generatiile urmatoare daca avem asemenea exemple,DOAMNE FERESTE-NE SI PAZESTE-NE DE ASTFEL DE INDIVIZI

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    urat din partea „doamnei” ,dar bine ca ai dat peste un sef de magazin ok,care a tinut cont de ceea ce ai vazut .Mai rar gasim magazine care sa tina cont de clienti,la capitolul igiena.

  4. Răspunde

    Mda… ne mai miram de ce ne imbolnavim cand cumparam ceva de la magazin. Cateodata si reprezentantii magazinului sunt corecti, dar cu specimene ca tampita asta… Eu merg mai des la Profi ca e cel mai aproape. Si am vrut sa iau niste sunca praga feliata si reprezentanta magazinului de la raion cu lacrimi in ochi aproape, ma intreaba daca vreau sa iau feliile deja taiate cu vreo 10 minute inainte ca cineva a cerut, iar apoi i le-a dat inapoi, iar politica cretina a magazinului e sa ii impute ei, de parca avea sa prevada ce face clienta. Am acceptat ca mi-a aratat inclusiv eticheta si mi-a fost mila… ma gandesc daca voi nu luati masuri, mai mult ca sigur cornurile alea ajungeau in punga cuiva.

    1. Răspunde

      politici de genul asta sunt peste tot. Matusa-mea lucreaza la Billa si tot ce nu iese bine este din vina lor si li se opreste din salariu. As mai da eu cateva detalii dar as prefera sa o fac in privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares