Bun simt versus par vopsit

Asta e unul din articolele mele nervoase. Nu ies prea des din casa din motive pe care unii le stiti si, atunci cand ies, socializez foarte putin din simplul motiv ca incerc sa ma feresc privirile si cuvintele oamenilor care se cred superiori. Astea mi-au declansat atacurile de panica si de asta iubesc cainii mai mult decat oamenii. Fix de asta am avut parte azi cand am dat cu ochii de o fosta colega plina de fite. La momentul asta nici nu ma intereseaza daca va intra pe blog sa citeasca sau ii va povesti cineva despre aceasta postare. Eram la doua strazi de casa, la un magazin de cartier, in cautare de rosii si pepene. Dupa cum v-am zis si azi pe facebook, legumele si fructele crude ma scutesc de gatit vara. Eu imbracata in pantaloni negri 3/4 cu un tricou verde cu maneci fluture, cu parul prins in coada si in papuci de curte. Deh, casnica neingrijita!

just_me_by_wings__of__hope-d47gixhLa iesirea din magazin, mi se intampla fix ce ma rog mereu sa nu mi se intample. Dintr-o masina a carei marca nici nu o recunosc(atata sunt de proasta si incuiata), coboara o fosta colega de scoala generala, intr-o rochie(naiba sa o ia daca stiu ce culoare era), cu papornita pe mana si se uita lung la mine. O salut si ma saluta si ea de la inaltimea tocurilor de 10-12 cm. In schimbul de replici care a urmat, cu intrebari de tipul ” ce mai faci?” „cu ce te ocupi?” „cu cine te-ai mai intalnit?”, m-am simtit prost nu numai din cauza raspunsurilor pe care trebuia sa le dau si din care reiesea ca, desi ei nu ii placuse scoala niciodata, acum ea e o doamna si eu o casnica ce nu merita luata in seama(si credeti-ma ca asa m-a facut sa ma simt; nu m-am simtit asa din oficiu), ci si din cauza felului in care ma privea. Ba se uita la papuci, de parca trebuia sa iau pantofi cu toc cand ma duc la magazinul din colt, ba admira ceva pete pe fata mea. Chiar m-a intrebat de ce nu imi vopsesc parul, „admirandu-mi” cele 2-3 fire albe de par de pe tampla dreapta.

Draga mea, stiu ca poate ti-am parut neingrijita dar cred ca avem viziuni putin diferite despre ce inseamna o femeie ingrijita si decenta si in ce context trebuie sa ma dichisesc sa nu ma recunoasca nici mama. Oi fi eu grasa si casnica, dar de spalat ma spal, unghiile le aveam taiate, papucii spalati si hainele curate. N-am ales sa imi fac o tunsoare sofisticata pentru ca oricum imi tin parul mereu prins in coada sau in coc pentru ca nu suport sa il simt pe umeri. Nu ma vopsesc pentru ca nu simt nevoia. Nu ma dau cu fond de ten si cu rimel cand ies pana la colt, cu atat mai putin vara. Daca te simti mai bine desconsiderandu-ma si privindu-ma de sus, go! Insa, am certitudinea ca educatia si bunul simt iti lipsesc si prefer sa le am pe astea doua si sa fiu acuzata ca nu am parul vopsit si sandale cu toc la piata.

bottegaverde.ro

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Moc
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Excelent articolul! m am regasit in el…sa stii, draga mea Cristina ca sunt din ce in ce mai putine femei ca noi si din ce in ce mai multe ca ea…din pacate! Bunul simt a devenit o raritate in Romania de azi! Of…

    • Catalina Dumbrava
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Bv tie, nu multe femei se pot exprima asa de liber ca tine, 😉 sincera mea admiratie

    • pusa raisa
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Ma tot intreb de ce iti citesc articolele ?? cum de ce ? pentru ca nimemi nu scrie ca tine,pentru ca aproape toate si cele care scriu si cele care citesc nu sunt sincere si directe ca tine. Fiecare se da mai desteapta decat este,mai atotcunoscatoare,mai pretentioasa mai rafinata,mai sofisticata. Te-am admirat stilul sincer si direct de la primul articol si-mi place ca urmezi acelas stil …direct. Imi place ca nu esti fitoasa,nu te dai doamna cu pretentii esti naturala si sincera. Asa sa ramai si sa-ti dea Dzeu sanatate !

    • Sanda Sandita
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Poate nu si a dat seama.Nu e vorba de tocuri..poate doar de par vopsit..fiecare se poarta cum considera..Eu sincer am 2 copii si lucrez..la sv port uniforma si nu ma duc niciodata fara rimel..iar parul mereu curat si prins..iar oriunde ies din casa ma imbrac de strada..chiar si pana la scara..nu stii cu cine te intalnesti pe scari.Din tot ce ti s a intamplat e bine sa nu pui la suflet si pe viitor sa te aranjezi poate mai mult..daca simti si daca doresti.O femeie casnica poate radia oricand!

    • Tudor Alexandra
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Cam asa este in ziua de azi, persoanele fara pic de minte si bun simt ajung mari celebritati, iar cele care inca mai stiu ce este acela bun simt si respect sunt judecate. Oriunde gasesti atat oameni extraordinari, dar si oameni insuportabili, asta e… Nu ar trebui sa te simti jignita, chiar ar trebui sa nu dai importanta, dar cum si eu am trecut prin lucruri asemanatoare, inteleg ce simti. :/

    • Mariana Cioranu
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Nu trebuie sa te simti inferioara acelei doamne .Toate sintem frumoase in felul nostru .Asa ma imbrac si eu cind ma duc pina la un magazin din apropiere ,iar daca ies in oras nu stau sa ma machiez sau sa ma dau cu ruj.Un articol bun in care ma regasesc si eu .

    • Aniela
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Stai sa iti zic si eu ceva aseara salut o fosta colega de scoala pe Fb!Culmea nu imi raspunde,da era on-line!Zic fata esti fudula de nu raspunzi?Ea zice scuze nu am chef sa scriu da ma uit la ce posteaza lumea pe Fb!Zi si tu ce hal de om,,spioneaza pe Fb da sa salute ioc!Nu baga in seama pe nimeni ca nu merita,nici nu te place aia e,nu trebuie sa te placa toata lumea!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 13/08/2015
    Răspunde

    Respectele mele draga Cristina,asa sunt si eu si am avut si eu parte de asemenea tratament ,dar drept sa-ti spun la inceput am suferit apoi stand si gandindu-ma am spus ca nu este mai presus ca mine, ca doar nu o pereche de papuci,ceva bijuterii si farduri pus cu trafaletul pe fata te face sa fii om,sa ai bun simt si sa stii cum sa deschizi gura si ce sa zici.

    • Dumitrescu Claudia
    • 15/08/2015
    Răspunde

    1.Nu are rost ca tu sa te consumi despre ce cred altii despre tine.
    2.Din moment ce tu te simti bine asa cum esti si nu ai nici un motiv de care sa ti fie rusine,pentru ca nu ai facut nimic gresit,restul nu conteaza!
    3.Intotdeauna vor fi persoane care te vor placea sau nu,ca de altfel fiecare dintre noi avem simpatii sau nu!
    Deci KEEP UP YOUR COURAGE!!

    • Hacman Mariana
    • 20/08/2015
    Răspunde

    mai stiu si eu cateva persoane de acest gen…la suprafata zugravite si pe interiior mucigaite))))nu baga in seama ,cu siguranta nu-ti ajunge nici macar la degetul mic de la picioare))))mari doamne in mintea lor am avut si eu astfel de colege care mancau litere si erau in clasa 11,abia citeau si acu sunt mari cucoane,doamne de birou,daca au muncit cu fundul))))))))))))eu sunt mandra de mine ca nu m-am injosit intr-un asemenea hal…asa ca persoane ca tine rar mai intalnim,eu una sunt mandra ca te am cunoscut,chiar daca nu am avut ocazia si personal,traiesc cu speranta ca poate intr-o zi voi avea acest noroc,te apreciez foarte mult si esti un exemplu de urmat!!!!!!!!!!!!!!

    • Hacman Radu
    • 28/08/2015
    Răspunde

    bunul simt din pacate nu doar ca e tot mai rar… problematic e faptul ca este pe cale de disparitie)))))))multi uita de unde au plecat avem zeci de prieteni de acest gen..asa zisi prieteni,timpul demonstreaza multe))))))))))

    • Oprea Alexandru
    • 30/08/2015
    Răspunde

    nu te subestima , si Iulia mea e la fel ca tine…eu o pretuiesc mai mult decat orice pe lumea asta, nu conteaza parerea altora

    • paola paola
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Ei lasa mai Cristina ca tuturor ni se intampla sa tragem o fuga pana la magazin si tocmai atunci sa dam cu ochii de cine nu trebuie 🙂

    • Mihaica Iuliana
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Ignora si mergi mai departe…eu ma intalnesc des cu colegele mele de facultate insa ma dau rotunda chiar daca nu sunt fata de ele.

    • HOSSU CLAUDIA
    • 30/09/2016
    Răspunde

    Ignoranta este cea mai tare razbunare Astea asa sint crescute din pacate cred ca soarele rasare in fundu lor .Si eu m-am intilnit cu o fosta colega am avut noroc ca era seara eram cu o prietena aia a crezut ca sint cu un prieten nu sa luat de mine eram in tricou si blugi oricum era aroganta si in scoala nu imi fac probleme fiecare cu viata lui ,m-am mutat din cartier am scapat de ea statea si vizavi de blocul meu nu era prea placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares