Varfuri despicate? Sa scapam de ele!

split-ends-hair-what-to-doParul meu nu ma asculta deloc. Ma rog de el sa nu isi mai despice varfurile si el face tot ce stie el. Le tund regulat si tot degeaba. Le tai acum si, peste doua zile, deja apar primele fire despicate. M-am intrebat de ce se intampla treaba asta, de ce se despica varfurile si ce pot sa fac sa impiedic „fenomenul”. Ce-am aflat, aflati si voi mai jos.

Taierea regulata a varfurilor ajuta. Se pare ca, la fiecare sase saptamani, ar trebui sa taiem doi centimetri din varfurile afectate. Asta previne deteriorarea mai grava a firului de par si problemele pe termen lung. Dupa cum v-am spus, asta nu inseamna ca o sa ai varfurile perfecte.

Un al doilea sfat ar fi renuntam sau sa limitam utilizarea instrumentelor de styling fierbinti(placa de par, ondulator sau feon folosit la distanta necorespunzatoare) pentru ca acestea deshidrateaza firul de par extrem de repede si il fac sa devina fragil. La mine nu e cazul pentru ca rar folosesc uscatorul de par.

Utilizarea elasticelor de par e si ea un factor care contribuie la despicarea varfurilor si aici am si eu o problema pentru ca folosesc zilnic buretei de par care, desi mascheaza oarecum elasticul din compozitie, tot electrizeaza parul si il rup. Am sa incerc sa inlocuiesc bureteii cu un cleste din plastic sau cu o clama metalica. Va sfatuiesc sa incercati si voi.

Spalatul pe cap zilnic, in cazul in care transpiram excesiv la nivelul scalpului, lucru pe care unii stilisti nu il recomanda, ar putea fi chiar benefic. De ce? Pentru ca sarea rezultata din transpiratie face mai mult rau parului decat ar putea face apa si samponul. Totusi, daca avem nevoie sa spalam parul zilnic, ar trebui sa folosim un sampon bland. Eu testez, momentan, acest sampon bio pentru copii si sunt multumita de cum lasa parul dupa baie.

Pe perioada verii, ar trebui sa ne protejam parul de soare, ceea ce sunt sigura ca nici voi nu faceti, cum nu fac nici eu. Nu numai caldura, ci si radiatiile il afecteaza foarte tare. In plus, majoritatea specialistilor recomanda utilizarea balsamurilor si a mastilor hidratante. Eu nu ma impac cu balsamurile si masti imi fac rar in casa, nu obisnuiesc sa imi cumpar. In schimb, odata pe saptamana, am inceput sa aplic ulei de cocos pe par, cu doua-trei ore inainte de baie, si chiar da rezultate, in sensul ca parul e mult mai stralucitor si mai frumos.

Nu in ultimul rand, varfurile sunt agresate de pieptanat. Eu folosesc de mult timp un pieptene cu dintii rari pentru a descurca parul. Din pacate e din plastic pentru ca inca nu am gasit unul din os sau din lemn. Din cate stiu eu, cele din plastic, electrizeaza destul de mult parul. Totusi, aveti grija sa nu cadeti in extrema care crede ca, daca perie parul mai rar, il agreseaza mai putin. Nimic mai gresit: parul trebuie periat zilnic pentru a intinde pe tot firul de par substantele uleioase produse de pielea capului!

Problema varfurilor despicate nu trebuie neglijata pentru ca, in timp. se agraveaza si vom avea tot firul de par afectat de agentii externi agresivi sau de lipsa unei hidratari corepunzatoare. Daca respectam cat de cat aceste sfaturi, ar trebui ca, in scurt timp, parul nostru sa fie mai sanatos si mai frumos.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tudor Alexandra
    • 06/07/2015
    Răspunde

    Imi voi cumpara si eu un ulei de cocos pentru par pe care l-am vazut la Oriflame. Am incercat in trecut si uleiul de ricin ca ingredient a diverse masti preparate in casa,dar nu am obtinut cine stie ce rezultate. Insa de o saptamana am inceput sa adaug in samponul pe care il folosesc aprox. o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu,este foarte bun si iti recomand!

      • cristina
      • 06/07/2015
      Răspunde

      foarte bun bicarbonatul; poti incerca sa adaugi si o aspirina pisata; cat despre uleiul de cocos, eu nu il reocmand pe cel de la Oriflame, ci unul bio de la plafar.

    • Roxana Timocel
    • 06/07/2015
    Răspunde

    Si eu aveam un par groaznic de la decolorat, vopsit, indreptat….insa pe acestea le-am lasat deoparte ..parul l-am tuns subatantial si…uleiul de cocos imi place la nebunie: miroase superb, parul nu se mai ingrasa asa repede si…am scapat si de matreata… sunt foarte multumita de el, isi merita toti banii.

      • cristina
      • 06/07/2015
      Răspunde

      are un miros de iti vine sa te infigi in el! 😀

    • Catalina Dumbrava
    • 06/07/2015
    Răspunde

    Eu am parul cret si nu il pot tunde la 6 saptamani, as ajunge cu el pana la urechi si as arata……. Dar il dau cu un ser pt varfuri si nu am treaba.

      • cristina
      • 06/07/2015
      Răspunde

      Catalina, sa ne spui ce ser folosesti!

    • Hacman Mariana
    • 06/07/2015
    Răspunde

    Super articolul!Eu stiam de masca cu bicarbonat…o sa incerc si eu uleiul de cocos…chiar am nevoie…balsamurile din market nu au nici un efect…cel putin la mine…in privinta samponului ma impac bine cu sampoanele pt bebelusi…

    • Mihaica Iuliana
    • 17/07/2015
    Răspunde

    Da cunosc aceasta problema de mult timp si ma confruntam si eu cu ea. Mereu plangeam cand mergeam sa ma tund, parca lasam la coafor o parte din mine, cand ajungeam acasa mai boceam si in fata oglinzii, dar ce sa fac, trebuia.

    • Mihaica Iuliana
    • 17/07/2015
    Răspunde

    Cam de 5 luni am fost la o farmacie plafar si m-am plans de aceasta problema…nu, nu mi-a dat un tratament, sampon sau mai stiu eu ce. Mi-a trimis la farmacie si mi-a spus sa cumpar o cutie de capsule de vitamina E apoi sa le sparg si cu uleiul din capsule sa imi dau pe varfuri de 2 ori pe saptamana, si asa am facut.

    • Mihaica Iuliana
    • 17/07/2015
    Răspunde

    Pot spune ca nu am mai fost sa ma tund de 5 luni si varfurile mele nu mai sunt deloc despicate, chiar a functionat si functioneaza in continuare….am un par frumos acum. Aca ca va recomand si voua.

    • Oprea Alexandru
    • 28/07/2015
    Răspunde

    Ce bine de noi barbatii, fetelor tundeti-va scurt si scapati deproblema

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    cred ca noi ,in ziua de azi cam toate avem probleme cu varfurile firelor de par! chinuim saracul par in toate chipurile :))eu mi l-am ars mai in iarna cu placa! 😀 good for me! a trebuit sa il tund!acum e ok ,sanatos,am grija de el

    • Nicolae claudia
    • 13/08/2016
    Răspunde

    Si eu am avut probleme cu varfurile despicate, dar am inceput sa imi tund varfurile mai des si vad ca a dat rezultate

    1. Răspunde

      ale mele se despica in 2-3 saptamani 🙁

  1. Răspunde

    Deși eu aveam părul mare.. să știi că n-am avut problema cu vârfurile despicate. Am folosit placa cât încape, ondulatoare, fixativ, ceară și elasticul cât cuprinde, dar înainte de astea eu mă tund mereu la 1 dată pe an/ maxim de 2 ori. Secretul? Cred că contează mult tratamentele de păr. Eu am folosit mult timp L’oreal, șampon, balsam și mască din aceeași gamă. Ca să arate sănătos am încercat untul de cocos.. dar din păcate mie îmi îngrășa părul pentru că puneam prea mult. :)) Așa că, m-am lăsat păgubașă. So, nu știu motivul neapărat pentru care nu mă confrunt cu probleme ale părului. Poate și pentru că iau calciu, zinc, d3, magneziu…

    1. Răspunde

      cred ca si produsele profesionale conteaza mult dar mai mult conteaza alimentatia si alti factori interni. Cu ulei de cocos ma mai dau si eu dar am parul gras si am senzatia ca imi ia o vesnicie sa il dau jos din par.

    • Tatiana Sorina
    • 14/08/2016
    Răspunde

    Eu imi tund varfurile la 6 luni si nu am probleme,arata super bine.

    1. Răspunde

      eu, daca il tund la 2 luni, arata fix ca o matura tocita

  2. Cam la 6 luni merg si eu la tuns desi nu am probleme cu varfurile, eu am probleme cu, caderea parului dar nici nu am facut nimic in sensul asta, tratament ceva. Trebuie sa incerc ceva ca altfel o sa raman cheala 😀 Daca strangeam tot parul de cand imi cade faceam o rochie din el.

    1. Răspunde

      cred ca daca e pe baza de stres sau problema genetica, poti sa faci ce tratament vrei, ca tot asa o sa il ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares