Faci cumparaturile in supermarket? Uita-te bine la cantar!

Later edit
Din unele comentarii, am inteles ca exista anumite nereguli in modul cum a procedat clientul respectiv si ca nu ar fi nici o problema cu acel plastica, daca un cantar porneste de la 0. Desi exista undeva o neregula de un cantar arata ceva si altul altceva, am sa va las aici si rapunsul oficial din partea Kaufland: „La Kaufland, toate cântarele folosesc TARA. Cântarele de la raionul de legume şi fructe sunt setate şi aprobate metrologic considerând TARA, care în acest caz reprezintă greutatea foliei de plastic. Aceasta este deja scăzută (automat) când se calculează greutatea produsului. Un cântar, indiferent dacă are sau nu folie, înainte de cântărirea produsului trebuie să indice valoarea de 0,000 kg. Dacă se întâmplă vreodată să observi o altă valoare decât 0,000 kg, te rugăm să semnalezi colegii din magazin, pentru a interveni imediat pentru remediere.”

Pana ieri, eu aveam impresia ca, daca imi fac cumparaturile intr-un magazin mare, gen market sau supermarket, nu ma pacaleste nimeni la cantar. Cumpar un kilogram de mere, ajung acasa cu 1000 de grame de mere. Ei bine, se pare ca si aici suntem in pericol de  a fi furati la cantar, la fel ca in piata. Sa nu aud comentarii de genul ca nu mai e ca pe vremuri sa vina vanzatorul de acasa cu propriul cantar si ca sunt cantarele pietei si sunt verificate, ca nu e valabil. Ori fura cu acordul  administratiei pietei si impart profitul, ori gasesc bisnitarii metode sa mai si fure, dupa ce ca traiesc din munca bietilor tarani.

Priviti filmuletul de mai jos in care un domn a filmat operatiunea cantarirea lamaii intr-un astfel de magazin din Constanta. Mai multe cantare, pareri diferite si totusi fiecare are pus pe el un plastic ce cantareste undeva pe la 120 de grame. Asa se face ca lamaia de 300 de grame, mai are putin si se face de jumatate de kilogram. Si nu vand 2-3 lamai pe zi, se vand sute de kilograme de legume si fructe, asa ca faceti socoteala cat castiga ei si cat pierdem noi. Pana azi nici nu mi-a trecut prin cap sa ma uit pe un cantar sa vad daca are vreo dracie d-asta pusa. De azi am s-o fac si va sfatuiesc sa faceti la fel.

bottegaverde.ro

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. o sa ma uit si eu cand merg la supermarket data viitoare.multumesc pentru pont

  2. Răspunde

    Hmmm, e ceva. Dar, eu stiam ca, cantarul se regleaza la zero dupa ce se pune chestia aia pe el. iar daca domnul o ia si apoi o pune pe cantar fara sa reseteze cantarul la zero, e normal ca , cantarul sa arate si greutatea ,,chestiei,, 😀 Se vede clar la al doilea cantar, prima data are 0,302 si fara chestia aia tot 0,302. 😀 Cine a facut video a vrut sa arate ceva dar a aratat ca nu se pricepe :))) PAREREA MEA

    • nita veronica
    • 08/07/2015
    Răspunde

    orice cantar fie el din piata sau supermarchet este supus unor norme si controale, are certificat si multe alte lucruri, da se intampla sa dea si erori din n motive pornind de la sistem si apoi din cauza clientului si eu am patit o dar daca esti un pic atent cand cumperi poti remedia situatia frumos si elegant fara cearta pt ca toti suntem oameni si muncim pt o paine! apoi ce zice cu foita este o mare prostie pt ca daca domnul ar lucra in hipermarchetul kaufland (pt ca de acolo este cantarul din cate vad) si ar cunoaste normele si legislatia despre aceste lucruri ar tacea naibi din gura si nu sar mai face de ras, apoi urat din partea dvs daca in loc sa verificati un pic promovati aceste prosti si pacat de cei care va urmaresc!

    • nita veronica
    • 08/07/2015
    Răspunde

    si da in momentul in care se pune acea folie cantarul se aduce pe valore zero cantarul , apoi ce e culmea se pare ca este un angajat pt ca nu se mai vad clienti in jur si e multa liniste si culmea chiar are timp sa verifice si sa filmeze!

    • Tudor Alexandra
    • 08/07/2015
    Răspunde

    Nu am stat pana acum sa observ aceste detalii,sper sa nu fi patit. De ce scrie „Acest videoclip este privat” si nu il pot viziona?

  3. mai din cate stiu eu nu cred sa fi patit asa ceva, dar nici nu am dat o atentie mai sporita,

    • Hacman Mariana
    • 09/07/2015
    Răspunde

    Doamne fereste!Sincera sa fiu nu obisnuiesc sa ma uit la cantar..dar pe viitor o voi face…sunt foarte curioasa …traim intr-o lume plina de persoane care nu stiu decat sa profite ,fara sa tina cont de cei din jur…te crucesti de cate vezi si auzi)))))))))))

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    Nu am observat pana acum , nici nu ma uit la cantar. Nu am acest obicei.

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    De acum inainte o sa ma uit si eu, ai dreptate. Pana la urma sunt banii nostri munciti cu sudoare si sacrificii.

    • Oprea Alexandru
    • 28/07/2015
    Răspunde

    sa intamplat sa fiu inselat insa s-a intamplat sa le insel si eu pe ele….sau chiar sa se insele singurele.

  4. Răspunde

    Sinceră sa fiu, nici nu m-am uitat prea atenta la cântar. De acum voi fi ceva mai atenta și sunt curioasa dacă gasesc vreo neregula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares