Epilarea cu ceara – De ce? Cu ce? Cum?

total pro beauty

Epilarea face parte din rutina de ingrijire a fiecarei femei(sau asa ar trebui), o rutina care necesita ceva timp si bani dar si indemanare, daca vrei sa o faci singura acasa. Ne e placuta dar e necesara! O femeie care se respecta nu se epileaza doar vara sau doar cand imbraca fusta dar, cu atat mai mult in acele momente, trebuie sa aiba  o piele frumoasa si fina pentru ca picioarele frumoase sunt unul din ingredientele cheie ale succesului unei femei, indiferent despre ce tip de succes vorbim.

Eu mizez de cativa  ani pe epilarea cu ceara si ma declar multumita. Inainte de asta foloseam epilatorul cu pensete si, la cateva zile de la epilare, deja ma trezeam cu fire de par crescute. De ce? Pentru ca „jucaria” mea, in loc sa le smulga, le rupea. Nu mai stiu exact daca a fost acum 3 ani sau acum 5 ani dar stiu ca mi-am cumparat, destul de neincrezatoare, un incalzitor pentru ceara, un tub de ceara de unica folosinta pentru epilat si un pachet de benzi/hartie pentru epilat. Nu mi-a iesit epilatul din prima: ba nu stiam cat trebuie sa las ceara sa se incalzeasca, ba nu reuseam sa o intind, ba nu stiam cum sa trag, etc. Dupa a treia incercare, eram deja experta si puteam sa imi dau singura seama de avantajele epilarii cu ceara. Pielea se pastra fina mai mult timp(peste 3-4 saptamani), firele nu mai erau rupte, operatiunea era mult mai putin dureroasa decat cea de epilare cu epilatorul electric si dura mult mai putin. Cand capeti o anumita dexteritate, in 15 minute e gata toata treaba!

kit epilarea cu ceara

La scurt timp, am corupt-o si pe cumnata mea sa treaca si ea la epilarea cu ceara si,  dupa ce si-a cumparat si ea un kit complet dedicat acestei proceduri, facand schimb de experiente, am aflat secretul care ma ajuta sa scap rapid de iritatiile pielii proaspat epilate: uleiul dupa epilat.Iata ce contine actualul meu kit pentru epilat: un incalzitor pentru ceara, in care momentan folosesc ceara roz pentru piele sensibila, ceara de epilat cu Azulena de rezerva(am cumparat-o la recomandarea cumnatei pentru ca se pare ca aceasta irita pielea mai putin), hartie de epilat(benzi gata taiate) si ulei dupa epilat.

atelierulfamiliei.ro
total pro beauty

Cum se face epilarea cu ceara? Foarte simplu. Se introduce cartusul cu ceara in incalzitor si acesta se conecteaza la priza. In 15-20 de minute, ceara ar trebui sa fi ajuns la temperatura potrivita pentru utilizare. Luati ceara cu tot cu incalzitor, scoateti cablul de alimentare din aparat si incepeti sa aplicati ceara pe zonele unde doriti sa va epilati, plimband capatul cu rola al rezervei de ceara in sensul cresterii firului de par. Aplicati ceara pe o portiune mai mare si apoi interveniti cu hartia pentru epilat. O puneti pe zona unde ati aplicat ceara, o neteziti pentru a face priza si apoi o indepartati cu o miscare ferma, tragand de ea in sensul invers al cresterii parului. Aplicati hartia pe urmatoarea portiune si continuati. Aceeasi bucata de hartie se va refolosi pentru 3-4 portiuni sau mai multe, in functie de cum simtiti la mana. Daca se incarca prea mult si devine greu de folosit, o schimbati! La finalul procesului de epilare, masati pielea cu ulei dupa epilat. Aceste racoreste pielea si reducerile riscurile ca iritatiile sa persiste mai mult de o zi.

Eu mi-am cumparat tot necesarul pentru epilat, la preturi foarte bune, de pe tpb.ro. Acolo intru mereu sa imi cumpar consumabilele. Spre exemplu, acum tocmai trebuie sa imi refac stocul de cartuse de ceara, sa mai cumpar niste hartie de epilat(nu stiu inca daca o sa iau tot benzi sau am sa mizez pe rola) si ma cam bate gandul sa imi mai cumpar un incalzitor pentru ca, avand o suprafata mare de epilat, ceara nu prea sta calda pana ajung eu peste tot si atunci pierd timp pretios asteptand sa mi se incalzeasca ceara din nou. Prefer sa mi le cumpar de aici si nu din supermarket pentru ca am preturi mai bune si platesc transport doar 5 lei pentru Bucuresti.

La categoria cartuse cu ceara pentru epilat, au cea mai completa oferta pentru ca eu, cand cumpar, imi cumpar cel putin doua tipuri de ceara: vreau o ceara pentru zonele in care parul are radacini mai puternice si o ceara potrivita pentru zonele mai sensibile si am nevoie neaparat si de cartuse cu cap mediu sau ingust pentru zone in care nu pot folosi rola normala(linia bikinilor sau mustata). Am de unde alege; au toate tipurile de ceara: ceara Nacree pentru parul cu radacini foarte groase si adanci, ceara roz cu Titaniu pentru piele sensibila, ceara pe baza de miere naturala, ceara cu Azulena despre care vorbeam mai devreme, ceara cu Aloe Vera, cartuse cu cap ingust si mediu, cartuse cu ceara naturala. In plus, daca optezi pentru cantitati mai mari de rezerve de ceara, obtii preturi mai bune sau produse cadou. Asta aviz celor care cumpara produse pentru salonul pe care il conduc sau fetelor destepte care stiu sa se „cupleze” cu prietenele la cumparaturi.

Un incalzitor ca al meu, cu doua rezerve de ceara, un pachet de hartie pentru epilat si un ulei dupa epilat va costa pana intr-o suta de lei si cu ele va asigurati picioare superbe si catifelate pentru 2-3 luni. Normal ca si eu visez la un aparat pentru epilare definitiva dar, pana mi-l voi permite, epilarea cu ceara ramane cea mai buna, ieftina si rapida solutie pentru indepartarea parului nedorit.

Etichete: , , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Catalina Dumbrava
    • 26/07/2015
    Răspunde

    Doamne ce bine ca nu sunt paroasa si fereasca sfantul pe caldura asta sa nu fi epilata. Foarte interesant kitul in sine, eu folosesc epilator electric, am experiente neplacute cu ceara, :)) dar m-ai facut tare curioasa, poate voi incerca

    • Tudor Alexandra
    • 26/07/2015
    Răspunde

    Toata lumea lauda ceara asta, dar am auzit si multe păreri negative si nu prea am curajul sa incerc! Abia m-am obișnuit cu epilatorul electric, desi pierd peste 30 de minute pentru ambele picioare+ o grămada de timp pentru celelalte zone, momentan mi se pare cel mai echitabil. 😀 Cat despre epilarea definitiva, am auzit ca prețurile sunt de aproximativ 900 de lei pentru a îndepărta tot parul nedorit, asa ca mai aștept câțiva ani, poate câștig la Loto:))))

    • Mihaica Iuliana
    • 27/07/2015
    Răspunde

    Cris eu nu folosesc ceara…mereu am avut o frica de aceasta metoda de epilare…ufff, nu

    • Mihaica Iuliana
    • 27/07/2015
    Răspunde

    Eu de fel nu sunt paroasa si chiar daca am ramas de moda veche eu recunoasc ca inca folosesc aparatul de ras de unica folosinta.

    • Oprea Alexandru
    • 28/07/2015
    Răspunde

    Eh…aici nu este treaba mea, asa ca nu ma bag sa comentez…hehehe

    • Hacman Radu
    • 30/07/2015
    Răspunde

    eu folosesc faimosul aparat de ras…ceara este mai mult pentru ladys…eu unul nu as incerca am o experienta cu epilatorul m a pacalit Mary o data a adoua oara nici o sansa…

    • Hacman Mariana
    • 31/07/2015
    Răspunde

    eu am o experienta mai putin placuta cu ceara de aceea prefer sa folosesc epilatorul electric…acum depinde de fiecare in parte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares