Am scapat de retentia de apa si am aflat cum sa ma protejez de cancerul de piele

farmacie vivat familia

E vara. E soare. E pericol de cancer de piele. De ce? Pentru ca majoritatea cazurilor de cancer de piele au legatura directa cu expunerea prelungita si neprotejata la soare, mai ales in intervalele orare in care soarele are cea mai mare putere, fix in perioada aceea a zilei, in care ne place cel mai mult sa stam tolaniti la soare. N-am sa fac eu pe atotstiutoarea sa va expun aici simptomele si tratamentul cancerului de piele dar o sa vorbim putin despre metodele de a preveni aceasta boala care tinde sa afecteze foarte multe persoane si adesea  e descoperita mult prea tarziu, abia dupa ce au fost atacate deja organele interne.

Pana anul trecut si eu traiam cu impresia ca toate produsele pentru protectie solara sunt proaste si refuzam sa le folosesc. In schimb, aveam grija sa merg la plaja doar dimineata sau seara si, atunci cand nu eram la plaja, incercam sa port haine lejere dar nu decupate, pentru a-mi proteja pielea cat mai bine de soare. Ce s-a schimbat anul trecut?  Era cam pe vremea asta a anului, ma pregateam sa merg in vacanta si eram ingrijorata pentru ca aveam picioarele si mainile mai tot timpul umflate. Apoi, m-am privit mai bine si mi-am dat seama ca totul era de la retentia de apa. Aratam ca un burete care absorbise toata apa dintr-o farfurie. Nu numai ca aratam asa dar nu ma simteam deloc confortabil. Am plecat chitita sa scap de problema asta rapid si m-am oprit in prima farmacie care mi-a iesit in cale, o farmacie independenta semnalizata Vivat Familia.

apuretin pareri Ma si gandeam ca o sa dau peste vreo farmacista figuranta si grabita, care o sa imi dea cel mai scump medicament sau o sa imi recomande sa ma duc la medic. De sub tejghea, o domna roscata, tunsa scurt, cu ochelari, se ridica si ma intreaba cu ce ma poate ajuta. I-am zis-o scurt si raspicat ca vreau sa scap de retentia de apa, sa imi dea ceva care sa ma ajute sa elimin apa si sa ma bucur de un aspect normal si o stare de confort fizic si psihic pe perioada vacantei. In momentul ala in care majoritatea farmacistelor ti-ar tranti in fata o cutie cu un medicament si ti-ar cere rapid banii, doamna respectiva parea ca se gandeste bine de tot ce tratament mi-ar trebui. Si-a rotit ochii peste un raft, apoi degetul i s-a oprit pe o cutie de Apuretin. Mi-a spus ce contine si mi l-a recomandat ca fiind foarte bun pentru eliminarea apei acumulate in organism, cel mai probabil datorita tulburarilor hormonale de care stiam ca sufar.

atelierulfamiliei.ro

lotiune de plajaDau sa platesc si sa plec dar, de dincolo de geamul in care e lipit stickerul pe care scrie „Vivat, din grija pentru familie”, farmacista ma intreaba daca sunt echipata corespunzator de vacanta, daca mi-am cumparat un spray sau o lotiune de plaja cu protectie solara adecvata. Daca tot am deschis subiectul, i-am marturisit ca nu prea cred in puterea cremelor si lotiunilor de plaja care promit protectie impotriva razelor ultraviolete. A fost pentru prima data cand cineva mi-a explicat clar ce produse ar trebui sa aleg pentru o protectie maxima si la ce alte aspecte trebuie sa fiu atenta. Ce-am aflat?

  • ca pentru corp trebuie sa aleg produse cu factor de protectie minim 20.
  • ca nu e suficient sa ma dau spray-ul cumparat dimineata si e nevoie sa il aplic la fiecare doua ore, cat timp stau la soare.
  • ca pentru fata ar trebui sa am un produs special cu SPF mai ridicat si cu dubla protectie UVA si UVB.
  • ca trebuie sa ma hidratez foarte bine(si sa continui sa iau apuretin).
  • ca fructele bogate in betacaroten(morcovi, caise, piersici, cirese, pere) reduc riscurile de aparitie a arsurilor de piele.
  • ca, oricat de bun ar fi produsul meu de protectie solara, expunerea la soare trebuie facuta treptat si in nici un caz intre orele 11:00 – 17:00.

Pentru mine a fost un soc(in sensul bun) sa vad ca, in aceasta farmacie, oamenii ofera si informatii, nu doar medicamente contra-cost. Ingrijirea si sanatatea mea si a tuturor clientilor farmaciilor Vivat, nu se datoareaza doar anumitor produse farmaceutice pe care le poti achizitiona si de la alte farmacii. Sfaturile utile venite din partea specialistilor Vivat fac diferenta si diferenta m-a convins ca acela e la locul in care trebuie sa ma intorc de fiecare data cand caut raspunsuri si sfaturi in privinta anumitor afectiuni sau a modului cum le pot preveni. Mai mult decat atat, in farmacia mea Vivat, gasesc truse special gandite pentru fiecare sezon, truse cu produse menite sa previna sau sa trateze afectiuni asociate perioadei respective a anului. Iarna ma duc si am preturi speciale si reduceri la tratamente pentru imunitate, primavara gasesc la pret redus medicamente contra asteniei, etc.  Pana pe 12 iulie, poti merge la orice farmacie semnalizata Vivat si gasesti acolo reduceri intre 3% si 7% la produsele din trusa pentru energie in miscare(Supramax articulatii, Coenzima Q10, LIV 52, Cavit. Magneziu, Multivitamine+minerale).

Cum recunosti o farmacie independenta semnalizata Vivat Familia? Te uiti dupa un astfel de afis sau reclama luminoasa, precum cele de mai sus. 700.000 de oameni interactioneaza cu Vivat saptamanal. Cauta cea mai apropiata farmacie independenta, semnalizata Vivat! Acolo gasesti trusa Vivat – setul de medicamente, adaptat nevoilor tale si celor dragi tie, in functie de sezon.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Foarte utile aceste informatii, multumim Cristina. Si eu mai am prostul ,,obicei,, sa mai uit sa folosesc crema de protectie solara 🙂

    • Tudor Alexandra
    • 08/07/2015
    Răspunde

    Eu sincer nu dau asa mare importantă cremei de protecție solară,nu mi se pare ca ma afectează soarele cumva. Culmea, de regula exact intre orele 11:00-17:00 ma găsește plecatul pe undeva! :))

    • Hacman Mariana
    • 09/07/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris conteaza mult sa gasim pe cineva care in afara faptului ca vrea sa si vanda produsele sa ne ajute si cu un sfat,cu alte cuvinte sa fie si amabil…dar in ziua de azi acele persoane exista din ce in ce mai rar…..nici eu nu prea folosesc tot timpul produse de protectie maxima si stau la soare intre orele 11-15…voi tine cont pe viitor de aceste sfaturi…

    • Mihaica Iuliana
    • 17/07/2015
    Răspunde

    Bune sfaturi, da. Asta i-a recomandat si sorului meu farmacista pt retentia de apa. Chiar da rezultate?

    • Oprea Alexandru
    • 28/07/2015
    Răspunde

    Ia uite….si cum te simti, ai observat schimbari ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares