Alege ce e mai bun pentru site-ul tau! La ce sa te uiti cand iti alegi firma de hosting?

hosting-cpanel

In stanga se vorbeste despre hosting pentru bloguri, in dreapta cineva se intreaba ce ar trebui sa ii ofere o firma de gazduire pentru ca afacerea lui sa mearga ca unsa. La mijloc esti tu, cel care vrei de cateva luni sa treci pe un domeniu propriu si gazduire platita si nu stii ce firma sa alegi. Domeniul il poti cumpara de oriunde, nu prea are importanta insa cu hostingul treaba sta diferit. O firma de hosting care nu iti ofera suport(tu fiind incepator) sau ale carei servere cad zilnic, nu merita sa primeasca banii tai! Ai nevoie de oameni seriosi care sa iti ofere servicii de calitate pentru ca tu, la randul tau, sa oferi clientilor si cititorilor tai un site mereu functional, care se incarca repede si nu prezinta pericole.

La ce sa te uiti cand iti alegi firma de hosting? La ce asteptari de-ale tale trebuie sa raspunda pentru a te considera un client multumit? Desi nu sunt nici eu vreo experta in acest domeniu, voi incerca sa va raspund la aceste intrebari prinimage3 prisma experientei mele. In primul rand, la prima ta vizita pe site-ul firmei de la care vrei sa iti cumperi hosting, trebuie sa iti ofere o experienta de nota 10. Daca insasi site-ul lor se incarca greu, nu stiu fel de gazduire ti-ar putea oferi tie. In plus, daca nu au toate informatiile clare si la vedere, eu deja am iesit si ma duc in alta parte. Sa presupunem ca experienta a fost ok si merg mai departe. Ma astept sa gasesc acolo un pachet de gazduire la care sa primesc gratuit propriul meu domeniu. L-am gasit. Acum ma intereseaza pe ce se face gazduirea pentru ca as prefera sa fie pe hard SSD care ofera o viteza mai mare de accesare a fisierelor si un timp scazut de backup. In materie de bloguri, hai sa zicem ca te poti lipsi de stocare pe SSD dar, cand vine vorba de un site care foloseste MySQL, gazduirea optima nu poate fi facuta decat pe hard SSD.

Mi-am gasit pachetul potrivit si acum ma intreb ce garantie am ca o sa fiu 100% multumita. De aceea, m-ar incanta o firma de hosting care imi ofera o perioada gratuita de testare. Cred ca si zece zile de testare a pachetului respectiv de gazduire sunt suficiente pentru a-ti da seama daca e ceea ce iti doresti sau nu. Ai inceput testarea? Dupa ce trebuie sa te uiti?

    • Sa imi activeze contul de gazduire rapid, nu peste doua zile pentru ca timpul pierdut inseamna bani pierduti.
    • Sa ai acces la un panou de control din care sa iti poti administra paginile web.
    • Sa iti ofere suport tehnic in timp util – 24/7. Adica sa nu ti se raspunda dupa doua zile daca tu nu stii cum sa rezolvi o problema. Spre exemplu, eu as intreba de la inceput daca ma pot ajuta sa imi mut blogul pe noul domeniu pentru ca, atunci cand am facut eu migrarea, firma mea de hosting de atunci a refuzat sa ma ajute si m-am chinuit enorm cu niste chestii pe care ei le pot face in 10 minute maxim.
    • Sa ofere un serviciu de backup de calitate pentru ca asta e garantia ca nu vei pierde niciodata fisiere sau directoare esentiale pentru tine si blogul sau afacerea ta.
    • Sa ofere transfer gratuit de la alt furnizor pentru ca e posibil ca tu sa vii de la o alta firma de hosting de care nu ai fost multumit si exista firme care percep o taxa pentru migrarea la ei, ceea ce nu te coafeaza prea tare.
    • Aplicație Softaculous preinstalata pentru ca tie sa iti fie mai usor sa instalezi aplicatiile de care ai nevoie.
  • Un uptime bun de peste 99%. Nimeni nu vrea o firma de hosting care sa ii faca site-ul functional doar 23 de ore din zi sau mai putin.

hosting-cpanelDaca ai trecut de perioada de testare si esti multumit, e vremea sa te intrebi daca e un pret corect cel pe care trebuie sa il platesti, punand in balanta serviciile de care vei beneficia. Pentru un pachet de gazduire care imi ofera minim 10GB spatiu de stocare pe hard si trafic nelimitat, dar si toate avantajele de mai sus(suport, uptime, backup), eu as plati undeva la 3 euro pe luna. N-ar fi rau daca firma de hosting ar face reducere la plata serviciului pe o perioada mai lunga. Spre exemplu, m-ar multumi o reducere de 10-15% la plata gazduirii pe doi ani.

Cam astea sunt asteptarile mele de la o firma de hosting. Daca mi le satisface, atunci e clar ca imi poate oferi o gazduire buna pentru site-ul meu si merita banii mei. Tu cam ce asteptari ai de la o firma de hosting si cat ai fi dispus sa platesti lunar pentru ceea ce iti ofera? Ma intereseaza doar parerile sincere ale celor care stiu le ce foloseste un hosting si isi doresc un pachet de gazduire pentru blogul sau afacerea lor. De ce? Pentru ca pe restul nu cred ca v-ar interesa premiul care se va oferi macar unuia dintre cei care comenteaza la acest articol, un pachet de gazduire Standard oferit de Ghesi.ro si un domeniu la alegere (.com .net .org .info .eu) pe o perioada de un an.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Am castigat un domeniu, dar inca nu am trecut pe el, mi-e teama ca nu voi reusi sa ma descurc, am tot cautat informatii despre gazduire si uite ca acum articolul tau a picat la fix. Acum stiu ce sa caut. 😀

    • Alin
    • 12/07/2015
    Răspunde

    Atunci cand aleg o firma ma orientez dupa feedback-ul cunoscutilor, daca acesta este bun, atunci incerc firma respectiva. Dar ma uit si dupa preturi, la partea tehnica, ce ofera si ce nu, ce costuri suplimentare sunt daca vrei sa cumperi un IP si multe altele.

    • Cristian
    • 12/07/2015
    Răspunde

    Atunci cand am ales firma care sa imi ofere gazduire blogului, m-am uitat foarte mult la oferte, la preturi, pachete si asa mai departe. Am ales ceea ce este mai ieftin, stiu ca tot ceea ce e ieftin nu e si bun, dar pentru inceput am riscat, mai ales ca abia m-am gandit sa imi fac blogul si n-am stat mult pe ganduri. Pe viitor o sa schimb firma de gazduire, mai ales ca vreau sa am calitate ridicata, suport tehnic mai bun si viteza, pretul nu mai conteaza.

    • Camelia Kovacs
    • 12/07/2015
    Răspunde

    Ma gandesc sa imi fac un blog de fashion, mi-ar prinde bine o firma care sa imi ofere un domeniu si gazduirea web la un pret bun. Desigur, si suport tehnic, pentru ca nu am cunostintele necesare.

    • Hacman Mariana
    • 15/07/2015
    Răspunde

    util articolul,nu ma prea pricep eu la afaceri dar niciodata nu se stie…multumim de sfaturi..

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    Am avut si eu un site insa l-am pierdut tocmai din cauze celor care mi-au promis ca imi gazduiesc simie siteul.

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    acum ma gandesc serios sa mai incerc inca odata, sper sa reusesc de data aceasta cu ajutorul informatiilor primite de la tine.

    • Mihaica Iuliana
    • 28/07/2015
    Răspunde

    Nu avem site, nu cunosc multe detalii in acest domeniu.

  2. Răspunde

    Bun articol. Eu mi-am facut un site gratuit de ceasuri si acum vreau sa cumpar un domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares