Statul nu ne vrea binele. Ne vrea doar banii

Ma trezesc si eu de dimineata(la pranz), ca toti oamenii ca se culca la 4:00 A.M, deschid minunatul facebook si dau peste un articol care ma infurie la maximum. Vazusem si ieri ceva dar ieri intelesesem ca facea referire doar la casele cu etaj. Azi inteleg ca nu e asa. Care e treaba? Parlamentul a gandit o noua lege, in slujba cetateanului, ca doar de aia e parlament si reprezinta cetatenii, nu?

Construction_maison_bambouCe vrea noua lege? Sa nu mai poti construi sau consolida o casa de capul tau, fara sa ai angajat un diriginte de santier care sa iti ia si pielea de pe tine. Atentie, nici macar in mediul rural nu ai voie sa faci treaba asta pentru ca te paste o amenda sora cu moartea, de pana la 10000 de lei. Ba, mai mult decat atat, constructia va fi verificata tehnic si de stat, de catre personalul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) care, sigur veti ghici din banii cui va fi platit si pe banii cui se va plimba prin tara. Si, ca sa fie treaba treaba, o sa si platim ISC-ului  0,5% din valoarea autorizata (fara TVA) a lucrarilor la casa. Eu zic ca mai bine de atat nu se poate. Momentan, asta e proiectul de lege dar nu am nici cea mai mica indoiala ca porcaria asta va fi promulgata.

Spuneti-mi si mie cate legi au dat panaramele astea in favoarea noastra? Ei nu se gandesc la siguranta noastra si la cum sa o ducem si noi mai bine. Ei sunt in slujba statului si, de fiecare data cand statul saraceste de prea mult furat, trebuie sa mai scoata bani de undeva. Mai bine ar avea grija de prietenii si neamurile lor care construiesc blocuri de carton in Bucuresti. Casa facuta de tataie fara ingineri e in picioare si acum, dupa ce a trecut de cutremurul din ’77. Astia nu vor sa ne consolidam locuintele, nu vor sa avem casa. Ne vor vesnic chiriasi indatorati la banci, vesnic sub papucul lor, cu grija zilei de maine, in asa fel incat sa nu avem timp sa gandim modalitati de a scapa de ei. Mi se pare ca tinem capul plecat la prea multe lucruri.

bottegaverde.ro
Etichete: , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Stef
    • 10/06/2015
    Răspunde

    Cea mai veridica afirmatie din orice punct de vedere ! Respect !

  1. Răspunde

    Nu ma mira, o sa dea lege ca si pe aerul expirat sa platim taxe…

    • Mihaela
    • 12/06/2015
    Răspunde

    Niste hotii! Adica sa nu mai poti sa-ti ridici casa cu mana ta, asa cum vrei tu, fara sa-i umpli pe unii de bani.

    • Hacman Mariana
    • 19/06/2015
    Răspunde

    Doamne!Dupa ce populatia devine din ce in ce mai saraca,din cauza lipsei locurilor de munca, mai scot si astia legi..cred ca vor sa ne bage in cimitir de vii..mafie curata)))

    • Hacman Radu
    • 22/06/2015
    Răspunde

    astia chiar nu sunt curati la cap)))nu mai stiu ce sa mai faca))cred ca pana la urma se sfarseste cu n razvoi…deja nu se mai poate…suntem inconjurati de hoti nu mai avem incredere nici in haina de pe noi))))

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    Mereu status ne-a vrut doar banii, mereu am muncit ca sa ii platim pe ei si ei profita mereu de pe seama noastra…ne impoziteaza tot si asta este cel mai rau….porcarie de stat mai avem si noi.

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    Mai au sa ne ceara taxe si pe aerul pe care il respiram…nu crec ca mai au mult pana acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares