Scoala vrea uniforme scolare de acum pentru la toamna. Noi nu!

Copii inca nu am dar am si eu o nepotica dulce care tocmai termina clasa a I-a. Invata la o scoala micuta din cartier unde, in primul an de scoala, nu a avut uniforma obligatorie. Au fost rugati parintii doar sa pastreze decenta si sa nu puna prea multa culoare pe hainutele de scoala ale celor mici. Acum le-a venit ideea sa introduca uniforma scolara, ceea ce nu mi s-ar parea o initiativa gresita, daca nu ar tine cu dinadinsul sa faca uniformele acum, in luna iunie, pentru luna septembrie.

Wikipe-tan_sailor_fukuMie chiar mi se pare o idee buna sa existe uniforma in scoli. Stiu ca nu mai e valabila treaba aia cu uniformizarea, in care toti sa se simta egali pentru ca degeaba ii imbraci in aceiasi pantaloni verzi sau aceleasi sarafane albastre, daca in pauza unul mananca salam si celalat piept de curcan, unul se joaca pe un telefon ieftin si altul pe cea mai noua generatie de smartphone-uri pentru copii. Totusi, parca e mai frumos sa ai o armonie cromatica in clasa si in curtea scolii. Insa, revenind la problema mea, nu pricep de ce nu pot fi facute uniformele peste doua luni. La varsta lor, copii din clasele primare cresc destul de repede si e foarte posibil ca, uniforma pe care o facem acum, sa ii fie stramta sau scurta pana la toamna. In acelasi timp, nu poti sa le faci cu un numar mai mare doar pentru ca te-ai gandit ca unii elevi s-ar putea inalta sau ingrasa intre tip. E la fel de posibil ca altii sa ramana la aceeasi inaltime si talie.

Noi nu suntem de acord sa platim acum pentru uniforma. Pentru doua uniforme(ca sa aiba copilul de schimb) ar trebui sa platim vreo 280 de lei si nu ne convine sa le facem de acum si sa nu se mai potriveasca la toamna. Cred ca daca lucreaza cu un atelier care are suficienti angajati, doua saptamani sunt suficiente, in septembrie, sa dea gata uniformele scolare. Sau se urmareste avantajul cuiva care are o afacere mica si e prietenului „cuiva” din scoala, sa faca si el un ban cinstit?

bottegaverde.ro
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mihaela
    • 06/06/2015
    Răspunde

    De obicei se merge pe pile si prietenii. Deja mi-e groaza sa ma gandesc cand va merge Dragos la scoala pentru ca nu am atatia bani de dat pe camasi albe si pantaloni negri. Sunt de acord ca, copii trebuie sa vina imbracati decent la scoala, dar ce facem cu cei ai caror parinti nu au bani sa le cumpere uniforme in fiecare an?

  1. si baietelul meu intra la scoala acum si mi-ar placea sa aiba uniforma, sa fie toti aliniati, nu o „varza totala” in clasa. Sunt de parere ca putem sa ne „strangem” putin si sa le luam.

    • Hacman Mariana
    • 06/06/2015
    Răspunde

    In ziua de azi este foarte greu sa fi in pas cu toate…cerintele sunt foarte mari,dar nu avem ce face….si la fiica mea in clasa s a introdus uniforma de anul trecut(clasa 1) si nu stiu zau daca au purtat_o vreo 5 copii din 33,restul veneau fiecare cu diverse tinute…nici eu nu sunt de acord sa fie cumparate de acum pt anul viitor,copiii cresc foarte repede…

    • ionela bortofleac
    • 06/06/2015
    Răspunde

    O idee buna cu uniforma, poate devine obligatorie si atunci o cumperi de-a gata cu doua saptamani inainte de inceperea scolii.
    Noi am fost o perioada in alta tara, chiar si la gradinita aveau uniforme, baieteii cu patratele albastre si albe, fetitele roz cu alb.erau tare dragalasi.
    Cu partea de tehnologie,sa fie interzise telefoanele pana-n clasa a v-a ,copiii trebuie sa aibe alte prioritati

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 07/06/2015
    Răspunde

    E buna ideea cu uniformele,asa nu s-ar face diferenta intre copii(unii sunt mai bine imbracati decat altii),hainele celelalte nu s-ar deteriora fiind folosite in fiecare zi precum uniformele,ar fi bine sa le faca inainte cu o saptamana,doua inainte de a incepe scoala.Referitor la telefoane acestea ar trebui inchise in timpul orelor si doar in pauza sa se raspunda la ele(daca ii suna parintii ).

    • Mara
    • 07/06/2015
    Răspunde

    Eu cred ca ar trebui ca parintii sa ceara datele de contact ale firmei propuse de scoala pentru a furniza uniformele dar si modelul acesteia pentru ca fiecare sa comande singur ce masura doreste si, daca poate si crede ca-i mai bine, sa apeleze la alt furnizor. Scoala nu trebuie sa impuna furnizorul de uniforme si nici sa fie intermediar intre acesta si parinti!

    • Hacman Radu
    • 08/06/2015
    Răspunde

    Eu sunt de parere ca este buna ideea cu uniformele,dar trebuie sa se tina cont si de posibilitatile fiecaruia,sunt copii care abia isi permit sa-si cumpere rechizitele,cu ce sa mai cumpere si uniforme,cu o alocatie de 42 lei?Corect ar fi ca statul sa ofere acele uniforme copiilor care au un venit mic…uniformele ar trebui fcute sa le poarta macar 2ani…in privinta telefoanelor nu am nimic contra, atata timp cat sunt inchise in timpul orelor…

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    investitia este utila…si eu sunt deacord cu aceasta masura,este chiar ideala. Cand eram micuta si eu imi doream sa port uniforma mai mult timp. Am purtat decar in clasa intai si a doua.

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    Insa sa le achizitioneze de acum…nici eu nu sunt de acord….banii nu se gasesc cand vor ei. Normal trebuia sa le spuna parintilor cu 2 luni macar inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares