Mizez pe alocatii egale pentru toti copiii

Se pare ca, pana la urma, alocatiile copiilor s-au marit de la 1 iunie(au ajuns la 84 de lei) desi nu se stie pana cand vor fi dispusi sa le plateasca. Cred ca ati vazut si voi ca nene Ponta deja se vaita ca nu va avea de unde sa le plateasca la anul si acelasi nene Ponta s-a gandit ca e mai bine sa ofere alocatii diferite in functie de nivelul mai mare sau mai mic al veniturilor parintilor. Ei bine, cu asta nu sunt de acord. Nu pentru ca sunt rea si nu vreau ca oamenii saraci sa aiba bani sa isi creasca micutii, ci pentru ca nu mi se pare corect. Asta nu pentru ca as milita pentru drepturile egale ale tuturor copiilor pentru ca asta e utopie. Stim cu totii ca se bate apa in piua pe egalitatea in drepturi si ca ea se acorda doar pe hartie. Sunt reticenta la aceasta propunere pentru ca stiu cati oameni aleg sa stea vara la umbra si sa bea bere din banii din alocatia copiilor.

boy-60710_640O alocatie mai mare le-ar da ideea sa mai faca 2-3 copii, ca sa aiba si de o friptura langa pet-ul de bere. In familiile cu venituri mici, alocatia nu va ajunge niciodata pe mana micutilor ca sa isi poata cumpara ei un caiet sau o ciocolata. Alocatia merge in casa si nu as avea nimic de obiectat aici daca as sti ca in toate cazurile banii sunt folositi pentru a asigura hrana familiei. Dar sunteti constienti ca nu sunt putini cei care ar cheltui-o pe tigari si bautura. Daca Nenea Ponta vrea sa asigure un trai mai bun copiilor, ar trebui poate sa intervina pe un alt plan si sa reduca impozitele si opririle din salariile parintilor care trudesc cu adevarat pentru bunastarea copiilor lor.

Astfel, in loc sa dai unui trantor, o alocatie mai mare din care sa bea o saptamana pentru ca e dreptul lui, fiind copilul lui, mai bine ii dai unui om care munceste 8 ore pe zi in mina pentru cei patru copii si e in stare sa nu manance el ca sa aiba ei ce pune in gura. Un impozit mai mic pe banutii castigati de un tata muncitor ar fi o solutie mai buna decat a oferi bani pe tava betivilor care isi trimit copiii la munca sa le aduca bani de bautura. Ma scuzati daca nu sunteti de acord cu asta, dar eu asa gandesc pentru ca am multe cazuri, la bunici la tara, in care se procedeaza intocmai cum am spus mai sus. Cat despre copiii care nu au ce manca, ar trebui gandit un sistem de cantine in care parintii iresponsabili sa fie obligati sa isi lace copiii sa vina sa manance o data pe zi.

bottegaverde.ro
Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rodica Granpier
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Sunt total de acord cu tine…..bautura asta bat-o vina,cati copii sufera din cauza asta.Toti copii trebuie sa primeasca la fel,e cel mai corect asa!

      • Anda Moc
      • 02/06/2015
      Răspunde

      Foarte bine punctat Cristina! Mi se pare normal ca un parinte care munceste sa primeasca bani pentru copiii sai in detrimentul „trantorilor”! Omul acela care munceste o face pentru a asigura un viitor copiilor sai si sunt multi parinti in tara asta care, desi muncesc pe rupte, nu-si pot permite sa-si tina copiii in facultati. Doamnee, cati copii frustrati am vazut din cauza ca parintii care muncesc de dimineata pana seara nu-si pot permite sa le cumpere un telefon, o tableta sau o rochita! Ieri a venit o verisoara la mine plangand ca nu are cu ce s-o imbrace pe fetita ei la banchet! I-am dat rochia fetei mele cumparata anul trecut cu 180 lei din AFI! Cand a auzit cat a costat i s-au inmuiat picioarele! ( a zis ca jumatate din avansul ei) Toti facem sacrificii! (eu mi-am sacrificat anul trecut vacanta pentru hainele ei!

    • Alice Gheorghe
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Foarte bine punctat.Nenea Ponta si toti nenea aia care-si dau cu presupusul ar trebui sa traiasca si ei printre / ca noi , oamenii de rand , sa vad dupa aceea ce pareri ar mai emite. Din pacate unii dintre noi gandesc cu picioarele si partea trista e ca ei sunt cei care conduc tara 🙁

  1. Răspunde

    Cand eram copil auzeam uneori in jurul meu vorbindu-se despre alocatii, insa nu stiam ce sunt alea. Parintii mei aveau salarii foarte bune si statul considera ca nu este nevoie sa ne ofere bani in plus (asta am aflat-o cand aveam vreo 15 ani). Asta se intampla in comunism, pe vremea cand egalitatea dintre oameni era un soi de slogan fara de care nu puteai nici sa respiri.
    Astazi nu ma pot pronunta… Pe de o parte cred ca e normal ca saracul sa primeasca mai mult, pe de alta parte ma intreb ce vina are copilul omului bogat… 😉

  2. Asta-i Romania , unde totul este pe dos, unde copiilor li se acorda un venit cu mult mai mic decat unui puscarias. O mizerie……………te lasa fara cuvinte

    • Mardare Larisa
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Mi se pare normal ca toti copii sa primeasca la fel, si asa e o suma foarte mica, bine ca puscariasilor li se ofera mai mult.

    • Roxana Timocel
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Legile astea nu sunt facute deloc cu cap. Conducerea isi bate joc de noi. Nu degeaba se spune copii facuti pt alocatie.. E trisst!!:-( E foarte corect ca celui ce munceste sa i se mai adauge, dar cel care nu face nimic toata ziua si mai isi insusete si alocatiile copiilor……

    • Hacman Mariana
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Eu sunt de parere ca toti copiii sa primeasca la fel..
    Nu sunt de acord cu discriminarile! Intradevar sunt multi care fac copiii numai pentru alocatii..dar nu i putem baga pe toti in aceeasi oala!

    • Irina Sima
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Alocatiile sunt o mare problema. Din pacate acei bani putini cum sunt ajung sa fie cheltuiti be bautura si tigari. Mai nou, am mai aflat ceva. Ceva ce merita un articol, doar ca feciorul meu nu-mi acorda timpul necesar. Acest articol are nevoie de studiu si documentare. Am aflat ca cetatenii de etnie rroma primesc pe fonduri europene 800 lei pentru ca sa-si tina puradeii la scoala, iar profesorii sunt obligati sa ii promoveze, chiar daca ajung in clasa a VI-a si nu stiu sa citeasca sau sa socoteasca. Trist! Daca acesta e viitorul care ne asteapta, eu emigrez in Congo!

      • cristina
      • 02/06/2015
      Răspunde

      pe bune? Super treaba. Cetatenii astia sunt egali in drepturi cu noi? Ca noi nu suntem cu ei!

    • Hacman Radu
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Corect ar fi sa ofere tuturor copiilor alocatii la fel,o mare parte din populatia Tarii folosesc acei bani pt a le asigura micutilor hrana necesara..
    Cunosc foarte multe cazuri.
    Nu zic ca nu sunt si lenesi care profita de acei bani cheltuiindu- i pe tigari, bautura..
    .dar nu mi se pare corect ca din pricina acelor nemernici sa sufere intreaga populatie…trebuie gasita o solutie …

    • Dancea Ramona Elena
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Ai dreptate, sunt multi parinti care traiesc din alocatiile copiilor si refuza sa munceasca, iar o alocatie diferentiata in functie de veniturile parintilor i-ar incuraja sa mai faca vreo cativa copii, ca doar e mai usor decat sa mearga la munca.

    • Daniela Stingaciu
    • 03/06/2015
    Răspunde

    Sa sti ca eu chiar vreau alocatii marite pentru toti copii……… numai pentru copii parlamentarilor nu 😀 si pentru gypsy kings astia care se nasc ca ciupercile dupa ploaie…Nu ,nu sunt rasista doar practica 😀

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    Nici mie nu mi se pare corect acest lucru, Toti copii au dreptul la drepturi egale…asa este discriminare deja. Cu siguranta vor exista proteste din partea tuturor parintilor daca se va face asa ceva, sa mai scoata din pensia parlamentarilor sa de a poporului nu sa isi umple ei buzunarele.

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    Pentru ei au bani mere, insa pentru popor nu se gaseste mai niciodata de adaugat ci doar de scos, se uita de unde sa mai scoate cate ceva de la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares