ALCEDO – un sfert de veac de prietenie cu agricultura romaneasca

Vorbeam noi, zilele trecute, intr-un alt articol, despre calitatea produselor provenite de la agricultorii autohtoni, despre gustul de capsuna romaneasca, despre aroma cireselor de la noi, despre textura unui castravete romanesc. Sigur ca, pentru toate astea, trebuie sa ii multumim fermierului si taranului roman pentru ca nu s-au dat batuti si au luptat contra curentului care era decis sa ne determine sa mancam rosii de la turci si cartofi din Austria. Totusi, ar mai trebui sa stie toata lumea ca, pe langa toti inamicii pe care ii are, agricultura romaneasca are si un prieten, pe numele sau ALCEDO.

Din 1990, de cand a luat nastere, ALCEDO a fost tot timpul alaturi de fermierul roman care trebuie sa foloseasca ingrasaminte cat mai bune,  sa aiba acces la seminte de cea mai buna calitate si la produse pentru protejarea culturilor de tot felul de daunatori, fara ca aceste produse care sa  dauneze consumatorului care isi pune toata increderea in fructele si legumele romanesti. De 25 de ani, ALCEDO sustine agricultura romaneasca. ALCEDO e cel mai mare distribuitor de produse pentru agricultura, asigurand la momentul de fata seminte, ingrasaminte si pesticide pentru o treime din fermierii nostri. O sa-mi spuneti ca nu e mare scofala si ca poti sa iei produsele acestea de oriunde. Fermierii nu ar fi de aceeasi parere cu voi pentru ca alti distribuitori nu se implica activ in agricultura, nu le permit sa plateasca input-ul la recoltare. ALCEDO nu iti da doar samanta si ingrasamt ci se si implica prin preluare productiei si vanzarea ei catre companiile partenere. Cu alte cuvinte, fermierii despre care vorbeam noi acum cateva zile ca alearga cu productia sa o vanda, isi vor gasi un aliat in aceasta companie.

As mai putea sa va povestesc eu despre ALCEDO dar e mai bine sa aflati voi istoricul relatiei lor de prietenie cu agricultura noastra, accesand site-ul ALCEDO si pagina de facebook ALCEDO! In schimb, as vrea sa le dedic o poezie, inspirata din poezia lui Octavian Goga Noi. In 1905, Goga canta in poezia sa maretia naturii pe care ne-a lasat-o Dumnezeu dar si motivele de jale are romanilor. In 2015, dupa 25 de ani de relatie de prietenie cu agricultura, ALCEDO continua sa creasca si sper ca, peste inca 15 ani, doua treimi din fermieri sa le devina clienti si poezia Noi sa sune asa:

atelierulfamiliei.ro

La noi sunt campuri verzi de grau
Si lanuri de secara;
La noi daunatori nu sunt,
Pe nici un camp din tara.
Agricultori din alte tari,
Vin valuri sa ne-ntrebe
De ce avem porumb mai mult
Si graul e mai verde.

Pe bolta, sus, si soarele zambeste
Cand vede orzul cum mai creste
De cand, de la ALCEDO, i-a fost pus
Ingrasamant din UE adus.
La noi, la granita, de jale plang strainii,
Ca nu mai au nevoie azi romanii
S-aduca grane din afara,
Caci au aflat adevaratul gust al painii.La noi tot fermierul zburda fericit
Si-si face selfie in porumb
Si e-ncantat cand socoteste
Cam cat va scoate pe un rand.
Si cerul de deasupra e uimit:
Cum floarea soarelui s-a implinit,
Cum rapita 100% a-nflorit
Cum soia, ca niciodata, a rodit!

Eram sfiosi si ne temeam.
Cand campul il insamantam,
Ca nu stiam cum va rodi,
Ce soi de planta va iesi.
Apoi, cand il vedeam iesit,
Mai stam cu frica-n san:
Sa nu atace un daunator,
S-aduc-o boala, un vant nebun.

De-acuma, visul s-a-mplinit:
Adio suferinta, adio paine din import;
Seminte, ingrasaminte, pesticide,
ALCEDO e al nostru pasaport.
Si ce n-ar da nemtii si turcii
Sa aiba paine ca a noastra,
Cirese dulci, mere zemoase
Si flori frumoase la fereastra.

De ce sper si cred ca ALCEDO va deveni aliatul si mai multor fermieri? Pentru ca au un interes comun: agricultura romaneasca, o agricultura care poate redeveni ce-a fost candva si poate asigura tot necesarul nostru de hrana de buna calitate si cu gust deosebit. O relatie asa frumoasa prietenie nu are nici un motiv sa se incheie. De ce sa nu continue si sa transforme cele 17.000.000 de hectare protejate in ultimii zece ani de daunatori si boli in 170.000.000? De ce cei 4000 de fermieri care mizeaza astazi pe produsele ALCEDO nu s-ar inmulti cu zece? De ca ne-am multumi cu 10000 de tone de grau cand, in urmatorii zece ani ar putea deveni 100000 de tone?

Cu un distribuitor de produse necesare in domeniu(seminte, ierbicide, ingrasaminte)cu experienta lui ALCEDO, dispus sa se implice activ in dezvoltarea agriculturii romanesti, nu doar sa faca bani livrand niste produse fara sa ii mai pese ce se intampla apoi cu recolta, viitorul agriculturii romanesti are toate sansele sa fie unul stralucit.  La multi ani la implinirea celor 25 de ani de relatie prietenoasa cu agricultura! Iti multumim pentru tot si iti dorim sa cresti mare si puternic si sa tragi agricultura autohtona dupa tine!

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 09/06/2015
    Răspunde

    Superba poezia,speram ca agricultura romaneasca sa ia avant,sa se faca ceva,sa nu mai planga pamantul ramas parloaga .Speram ca Alcedo va fi un prieten de nadejde ,sa ii pese si sa ajute.

  1. Este aliatul nostru, noi il folosim si suntem multumiti de produse.

    • Hacman Mariana
    • 19/06/2015
    Răspunde

    O poezie minunata si foarte emotionanta!Este descrisa viata de zi cu zi a taranilor,oameni muncitori care ar trebui apreciati si sprijiniti de statul roman mai mult!Datorita lor avem painea cea de toate zilele!Traim cu speranta ca ALCEDO va veni in ajutorul lor!

    • Hacman Radu
    • 22/06/2015
    Răspunde

    cum sa nu ramana pamanturile parloaga)))???daca statul roman nu-i ajuta pe bietii tarani cu nimic…nu mai stiu ce taxe sa mai bage,in loc sa se multumeasca ca are cine sa le asigure hrana cea de toate zilele,ca mananca bio..dar na..sunt mai bune produsele aduse din alte tari….oameni fara cap))))

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    spun si eu La multi ani Alcedo si multumim pt existeta de pana acum. O companie cunoscuta atat pentru experienta cat si pentru calitatea serviciilor oferite.

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    A…si frumoasa poezie Criss, inspirata si devotata. ai rausit sa scoti in evidenta cam tot ce inseamna Alcedo.

    • danuta
    • 04/08/2015
    Răspunde

    Ai perfecta dreptate b. Bun articolul si de inspiratie. Ai reusit sa scoti in evidenta tot ce ce este Alcedo. Bravo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares