„Nu pot veni la botezul micutului tau”! Cum poti evita acest raspuns dupa ce vei trimiti invitatiile?

fetiță foto botez

Ati devenit parinti? Ei bine, bucurati-va de putina relaxare cat mai aveti timp, intrucat urmeaza organizarea botezului! Acesta este primul eveniment important din viata micutului vostru, tocmai de aceea el trebuie sa ramana o amintire frumoasa atat in mintea voastra, cat si in mintea celor care vor participa la crestinarea sa. Asadar, pentru ca totul sa se petreaca “ca la carte” si sa fie exact asa cum v-ati imaginat, este important sa fiti atenti pana la cel mai mic detaliu. Organizarea unui botez se realizeaza pe etape, tocmai de aceea este indicat sa tii cont de fiecare amanut, iar unul dintre cei mai greoi pasi este distribuirea invitatiilor celor care vor veni la botezul micutului tau, actiune care te poate ajuta sa eviti refuzurile din partea acestora!

In ce perioada vei anunta botezul micutului tau prin intermediul invitatiilor?

invitatii botez

Exista un cod al bunelor maniere, iar el povesteste despre perioada indicate trimiterii invitatiilor celor pe care ii doresti alaturi in ziua botezului! Momentul potrivit pentru a intreprinde aceasta actiune este inainte cu 3 saptamani de realizarea evenimentului, timp suficient pentru ca invitatii tai sa se pregateasca cu toate cele necesare. Nerespectarea timpului oferit invitatilor poate crea situatia in care acestia nu se pot prezenta la botezul copilului, intrucat nu au dispus de suficient timp pentru a-si organiza agenda, a-si alege vestimentatia sau de a-si planifica finantele. Mai mult decat atat, multi dintre invitati au nevoie de ceva timp pentru a hotari daca se vor prezenta la evenimentul organizat in cinstea micutului tau, iar acordandu-le un anumit timp de gandire poate reprezenta un avantaj pentru tine!

Cand este recomandat sa soliciti persoanelor care au primit invitatiile confirmarea la botez?

Nu uita ca designul invitatiilor pe care le vei trimite prietenilor, rudelor si apropiatilor poate juca un rol important in luarea deciziilor astfel ca alege cele mai inedit modele din colectia magazinul online Boutiqueweeding.ro!

atelierulfamiliei.ro

De obicei, confirmarea invitatiilor la botez se realizeaza inainte cu o saptamana de eveniment, insa nu inainte de aceasta data! A presa invitatul cu oferirea unui raspuns, poate duce la refuzul total al participarii, ceea ce nu este indicat pentru tine. Confirmarea invitatiilor este necesara, insa nu uita faptul ca este mult mai important sa le oferi invitatilor libertatea si timpul necesar pentru a lua decizia optima! Si tu ai fost pus in situatia aceasta de multe ori si poti cunoaste destul de bine sentimentul acela de presiune cand cel mai simplu raspuns este sa spui “Imi pare rau, dar am alte planuri”!

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mihaica Iuliana
    • 30/05/2015
    Răspunde

    Da. De curand si eu am fost invitata la un botez la care nu am putut merge deoarece am fost anuntata cu 8 zile inainte de eveniment….am facut tot posibilul sa pot merge insa fondurile nu mi-au permis deoarece in 8 zile nu poti scoate bani din piatra seaca…

    • Hacman Mariana
    • 30/05/2015
    Răspunde

    Eu la botezul fiicei mele am trimis invitatiile cu o luna inainte sa aiba timp fiecare sa se pregateasca pentru acel eveniment…si am avut o mare surpriza am avut cateva perechi care nu au venit si nici macar nu au avut bunul simt sa ne spuna dinainte,ne-au confirmat ca da vin…si cand colo surpriza))))))))))))si am avut cateva perechi care nu erau sigure ca pot ajunge dar au facut tot posibilul si au venit…eu cred ca in mare parte conteaza si de bunul simt al fiecaruia,intradevar conteaza sa trimiti din timp invitatiile,dar care are de venit vine oricum fie ca-l inviti mai devreme fie cu cateva zile inainte de eveniment….culmea e ca in ziua de azi la cine mergi nu-ti vine…iar cei care nu au nici-o obligatie ca sa zic asa ne incanta cu prezenta lor….

    • Mariana Cioranu
    • 30/05/2015
    Răspunde

    Este bine de stiut mai ales ca o sa organizeze in curind si fiica mea botezul .o sa tin cont de ce ai scris in articol dar sint de parere ca persoanele care doresc sa participe la botez fac tot posibilul sa vina ,o sa trimit invitatiile mai devreme sa nu ma trezesc ca o sa am surprize .

    • Hacman Radu
    • 31/05/2015
    Răspunde

    In ziua de azi oamenii nu se mai tin de cuvant..lipsa banilor,salariile mici….inainte se mergea la botezuri,nunti din dorinta de a se mai distra un pic …acum se merge mai mult din obligatie….Conteaza sa trimiti si din timp invitatiile,dar cine are de venit vine si cine nu…unii gasesc ca scuza,,daca-mi spuneai mai din timp veneam dar asa)))…

  1. Răspunde

    E bine cu invitatiile astea, asa te pot anunta daca vin sau nu, E mai rau cand nu te anunta si tu ii astepti degeaba si mai faci si meniul. Sunt oameni care de multe ori uita ca poate si tu la randul tau i-ai fost la nunta sau botez….

    • ghizdavu iuliana simona
    • 01/06/2015
    Răspunde

    Foarte bine ai scris in acest articol ,este bine ca persoanele care participa la eveniment sa fie anuntati din timp si sa confirme cu o saptamana inainte prezenta lor la botez,pentru a evita situatiile neplacute

    • Sanda
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Si eu am invitat pe cineva la cel de al 2 lea botez si dupa ce a acceptat,a trimis sms sa spuna ca de fapt nu vine..

    • Sanda
    • 02/06/2015
    Răspunde

    La cel de al doilea botez al copiilor mei..un amic mi a spus ca la al treilea sa nu l mai chem..el nu era nici insurat 🙂

    • Ramona ion
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Eu la botezul baiatului mei am trimis invitatiile cu 2 sapt inainte, DAR am sunat pe fiecare in parte cu o luna inainte sa stie la ce sa se astepte :), si nu am avut surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares