Cauti ochelari de soare cu megaprotectie?

ochelari de soare

A venit primăvara și deja razele soarelui sunt mult mai puternice. Trebuie să ne protejam pielea și ochii cât mai bine. Pentru piele avem cremele cu factor de protecție iar pentru ochi trebuie să purtăm ochelari de soare. Eu am început să port ochelari de soare pe la vreo douăzeci de ani. Până atunci, habar avusesem de beneficiile pe care le au asupra stării mele de confort și asupra sănătății ochilor mei. Aveam impresia că ochelarii erau un simplu accesoriu de fiță, menit să servească drept paravan puștilor și puștoaicelor cu aere de mari vedete. Ei zâmbeau din spatele lentilelor iar eu mă încruntam în absența lor. Până într-o zi, când, am ajuns la doctor cu dureri mari de cap, spunându-i că nu mai văd bine. Atunci am aflat că am o fotosensibilitate crescută și că. dacă nu voi purta ochelari de soare buni, în timp, am șanse foarte mari să ma aleg cu cataractă sau chiar cancer.

Am plecat de la medic cu un singur gând: trebuia să îmi cumpăr cât mai rapid o pereche de ochelari de soare buni, care să îmi protejeze ochii împotriva radiațiilor ultraviolete și să mi-i mențină sănătoși. Nu mai știu ce ochelari am ales atunci. Cert e că, din acea zi, ochelarii de soare au devenit un accesoriu indispensabil pentru mine. De ce ar trebui să purtăm toți ochelari de soare? Pentru a nu ne lasa ochii pradă radiațiilor UV, despre care se știe cât sunt de nocive. Ochelarii se soare au existat din cele mai vechi timpuri(în preistoric, inuiții, strămoșii eschimoșilor, purtau ochelari aplatizați, realizați din fildeș de morsă pentru a-și feri privirile de razele soarelui). Multa vreme au fost folosiți cu acest unic scop; până a început să se conștientizeze creșterea nivelului de radiații și necesitatea de a ne feri ochii de ele. Ochelarii de soare polarizați au apărut în 1936.

Care sunt cei mai buni ochelari de soare? Evident că ochelarii de soare polarizați. Dacă vorbim despre nume de firme, atunci cei mai bun ochelari sunt Ray Ban. Ray Ban este numele celui a creat ochelarii de soare polarizați, stil aviator, ochelari folosiți cu mare succes în al doilea război mondial. Apoi, au devenit ochelarii pe care îi purtau toate vedetele de peste ocean. Acum, sunt ochelarii pe care îi caută toată lumea, datorită calității lor demonstrate în timp și datorita diversității mari de modele.

atelierulfamiliei.ro

Dacă unii aleg să cumpere replici ieftine ale acestor ochelari pentru că singurul lucru important e aparența, eu aleg numai ochelarii Ray Ban originali pentru că pun sănătatea ochilor mei mai presus de orice. De pilda, acum mi-am ales o pereche de ochelari Ray Ban de dama. În primul rând, am cautat un magazin care să îmi inspire încredere dar să îmi ofere și prețuri bune. O prietena mi-a recomandat magazinul online Lensa.ro, spunându-mi că de acolo și-a cumpărat și ea o pereche de ochelari Aviator originali, de bună calitate. Am cercetat puțin oferta si am dat peste o mulțime de modele de ochelari cu diverse tipuri de rame si diverse culori de lentile, ochelari Ray Ban Aviator, Ray Ban  Ray Ban Wayfarer, etc.

rayban ochelari de soare

Mi-a fost greu să aleg. Într-un final, prețul bun, designul, culoarea și calitatea lentilelor care oferă protecție 100% împotriva radiațiilor ultraviolete, m-a făcut să mă opresc asupra ochelarilor unisex Ray-Ban RB3523 006 6G.  Am optat pentru lentile maro cu rama aurie. Daca vrei sa fii sigur ca nu dai banii pe facaturi si ca ochelarii cumparati isi fac treaba si iti protejeaza ochii in mod corect si complet, cauta produse originale insotite de certificat de autenticitate.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Mariana
    • 20/05/2015
    Răspunde

    in privinta ochelarilor nu e bine sa ne zgarcim ,preferabil e sa dam un ban in plus si sa ne protejam ochii…daca alergam dupa ceva ieftin nu inseamna ca este si de calitate…prost si ieftin))))dupa… platim triplu la medic….foarte buna alegerea ta,sa-i porti cu placere!

    • Hacman Radu
    • 20/05/2015
    Răspunde

    Singura solutie pentru a ne proteja ochii vine mereu in ajutorul nostru!…ochelarii de soare!…si nu orice fel de ochelari,trebuie sa acordam mare atentie sfaturilor medicilor,…degeaba sunt frumosi daca nu-s sanatosi))))fiecare are cap pe umeri ..trebuie doar sa-l foloseasca))))))

    • Mariana Cioranu
    • 20/05/2015
    Răspunde

    Da ai dreptate trebuie sa ne protejam ochii de radiatiile ultraviolete .Ochelarii cumparati trebuie sa fie de o calitate foarte buna.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 20/05/2015
    Răspunde

    Ochelarii de soare sunt buni dar depinde de firma care-i face,depinde daca poti purta asa ceva(daca ai si ochelari de vedere),oricum un sfat de la un medic prinde bine.

    • Mihaica Iuliana
    • 21/05/2015
    Răspunde

    Acest articol parca imi face in ciuda. Cand eram mai mica purtam ochelati de soare. Acum de 5 ani si ceva nu mai am voie sa port asa ceva. Desi nu sunt la fel de incantatori am si eu ochelati, insa de vederi care tin loc de ochelari de soare. De ce spun asta? Deoarece sunt heliomati si cu protectie solara….

    • Mihaica Iuliana
    • 21/05/2015
    Răspunde

    Nu arat la fel de bine cu ei ca si cum as arata cu cei de soare, insa mai conteaza? Atata timp cat imi protejaza ochii sunt perfecti.

    • ghizdavu iuliana simona
    • 24/05/2015
    Răspunde

    Este necesar sa ne cumparam astfel de ochelari ,sanatatea ochilor este foarte importanta

    • Mihaica Iuliana
    • 28/05/2015
    Răspunde

    Asa este este foarte importanta, nu mi-as imagina viata fara sa vad ceea ce este in jurul meu….De aceea am grija de ochisorii mei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares