El Torito – da burticii mancare si vietii culoare

El Torito restaurant

Hola amigos. ¿Has oído hablar de El Torito ? Uppps. Cred ca de la Quesadilla mi se trage. Sa va povestesc: El Torito, al carui nume tradus in limba romana inseamna „taurasul”, e un restaurant cu specific mexican, de la care nu mancasem niciodata. Verisoara-mea il frecventeaza de ceva vreme pentru ca iubitul ei este de origine din Mexic, stabilit de 5 ani in Romania si acolo gaseste mancarea si muzica ce-i sting dorul de tara. Vine vineri aseara domnisoara si-mi porunceste sa ma imbrac ca sa merg cu ei la restaurantul asta mexican. Eu, mai comoda din fire si fidela atacurilor mele de panica, nu si nu. Am tot dat-o cotita ca merg alta data ca sunt obosita, ca mai bine comandam acasa si vedem un film(stiam de la ei ca livreaza mancare mexicana si la domiciliu). N-am reusit sa ma fofilez de data asta. Ultima incercare a fost de a le spune ca nu am haine potrivite si verisoara mi-a ras in nas: „Am zis ca mergem sa ne distram nu sa defilam. Asta nu e restaurant de fite, soro!”

In nici 30 de minute am ajuns la local. Restaurantul e situat pe strada Iancu Capitanu. Ca punct de reper, Foisorul de Foc. Daca intrati pe El Torito la sectiunea Contact, aveti si o harta atasata si va descurcati. Nu fac pe ghidul ca nu am calitatile necesare. O casa mica, frumos colorata ne asteapta cu portile de lemn deschise. Dupa prima intrare, intr-un soi de gradina de vara in care n-am putut sa nu remarc mesele si scaunele de terasa acompaniate de pernute roz pentru sezut, deja se anunta aglomeratie. Muzica e regina in local.  Primul gand, la contactul cu decorul colorat in galben si albastru si completat de mult lemn, a fost ca se asemana mult cu unele prispe de la noi de la tara. Mihaela ma intreaba daca imi place. Dau din cap ca da. Ma tin dupa ei. Traversam gradina de vara frumos decorata cu traditionalele palarii mexicane si luminata cu aplice tip felinar care imi intareau si mai tare senzatia ca revad un decor din copilaria mea. Urcam cateva trepte si ne trezim intr-un hol de trecere cu un soi de bar colorat in portocaliu, rosu si mov. Aproape ca ma intreb daca aici se mai serveste si altceva in afara de culoare. In spatele barului cu polita de lemn e taurul desenat, simbolul lui El Torito, supraveghind si salutand fiecare client care termina de urcat cele 3-4 trepte din lemn, cu gand sa patrunda in restaurant. Cu floarea in gura, imi aminteste de taurasul Ferdinand. Zambesc. Oare de aici sa vina numele restaurantului?El Torito

Culoare, culoare, lemn, iar culoare si aplice in forma de soare. Pereti colorati, scaune colorate tinute colorate. Multe tinute colorate cu sombreros si haine traditionale mexicane. Aglomeratie mare. Imi spuneam in gand ca poate e aglomerat si plecam acasa. Dar, de unde? Aveau rezervare! Scaune portocalii, galbene, albe, albastre, verzi, obiecte de arta populara mexicana strajuind glafurile ferestrelor si tablouri despre care am aflat ca sunt ale unui artist cunoscut mexican, al carui nume imi scapa. Sa fie de vina atmosfera informala pentru faptul ca inca nu m-a curprins panica si dorinta de a fugi? Cred ca nu degeaba scria pe afisul de jos „Mi casa es su casa”. Ne retragem le nefumatori, unde aveau rezervarea facuta. Miros de mancare savuroasa si picanta imi ia cu asalt narile. Abia astept sa gust mancarea mexicana din restaurantul in care iubitul mexican al verisoarei declara ca se simte ca la el acasa. El stie cel mai bine cum e mancarea mexicana originala si, daca el zice ca manacarea de la El Torito e 1:1 cu cea de acasa, eu nu pot sa-l contrazic.

Personalul amabil iti zambeste de fiecare data cand il privesti. Dupa 5 minute de frunzarit meniul, vine o domnisoara sa ne ia comanda. Sunt nehotarata, nu am mai mancat aici asa ca merg pe mana celor care m-au invitat. Cat am asteptat mancarea, printre discutii, nu mai conteneam sa ma uit in jur. Era plin de oameni la fel de simplu imbracati ca mine, veniti nu sa faca parada si sa ia seama celor din jur, si ca sa se simta bine si sa se bucure de mancare. Ma uitam cu coada ochiului, pe furis ca sa nu par un spion.
El Torito meniu
Dupa vreo jumatate de ora, vine comanda. Culoarea din local se muta in farfurie. O farfurie imensa cu un mix de gustari pe care mi le-a prezentat verisoara (taquitos,  flautas, empanadas pollo,  quesadilla, guacamole) si le-am impartit pentru ca era imposibil sa poti manca unul singur atata. Mi-am bagat putin nasul in farfuria posibilului viitor var ca sa gust niste tacos cu vita(Tacos al carbon). Cand credeam ca nu se poate sa aiba ceva mai bun decat rulourile cu pui pe care le servisem, au aparut si doua platouri cu niste coaste de porc(Costillas grandes) cum nu am mancat pana acum. Genul de mancare dupa care iti vine sa te lingi pe degete. M-am abtinut totusi si am folosit servetelele personalizate El Torito. Sa va mai spun si despre desert? Niste banane caramelizate(Bananas borachas care, nu stiu de ce am eu senzatia ca s-ar traduce banane bete) ca la mama mexicanului acasa. Cat despre bautura, ne-am dezmatat cu margarita clasica, de era cat pe ce sa ma trezesc dansand pe muzica ritmata mexicana, ca un mare fan Mariachi ce sunt. Daca tot am deschis vorba de muzica, am aflat mai tarziu ca sambata e petrecere si mai mare in El Torito pentru ca in fiecare sambata seara, de la ora 20:30, clientii au parte de muzica live si spectacol pe cinste realizat de cunoscutii Ana Maria Petre si Fredi Camacho. Poate voi ajunge si intr-o sambata sa ma bucur de atmosfera respectiva. Le-am dat si un like pe pagina de facebook El Torito ca sa aflu din timp despre alte evenimente.

Mi-am tras linie si am calculat: atmosfera prietenoasa cu detalii rustice si cu decor colorat care iti da pofta de viata si de mancare, muzica buna atat de ascultat cat si de dantuit pentru cei care vor sa mai scape de caloriile din delicioasele preparate mexicane consumate, servire ireprosabila, mancare pe alese, savuroasa si bine condimentata, cea mai buna margarita si placerea de a discuta cu un om pe care nu il cunoasteam prea bine si s-a lasat descoperit purtandu-se ca la el acasa. Cred ca pot declara ca a fost o seara mai mult decat frumoasa si relaxanta. A fost o seara menita sa te incarce cu energie pozitiva pentru cel putin o saptamana.

Daca v-am facut pofta cumva de o margarita adevarata si de niste taquitos sau quesadilla, nu va ramane decat sa va faceti o rezervare pentru maine azi la El  Torito. Sau, daca va dati mai greu urniti din casa, aflati ca restaurantul livreaza gratuit mancare mexicana la domiciliu. Puteti comanda direct pe site, prin telefon sau prin intermediul aplicatiei dedicate pe IOS si Android. Va asigur ca veti dori sa va lingeti degetelele, insa insist sa va invit in local ca sa nu pierdeti atmosfera de acolo. El Torito nu da numai burticii mancare, el da si vietii culoare.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 09/03/2015
    Răspunde

    Dupa cum ai descris in articol chiar da vietii culoare si burticii mancare,mi-ar place sa incerc si eu o astfel de mancare sa vad cum e,muzica lor oricum imi place.

      • cristina
      • 09/03/2015
      Răspunde

      mie mi-a placut; sper sa va placa si noua!

    • Fedeles Liliana
    • 09/03/2015
    Răspunde

    Cand ma duc la Alex la Bucuresti cu siguranta o sa mergem si noi sa savuram mancarea de la El Torito. O sa ne bucuram impreuna de acesta rasfat. Multumesc pentru idee!

      • cristina
      • 09/03/2015
      Răspunde

      e un loc super si pentru papat si pentru socializat.

    • Hacman Mariana
    • 09/03/2015
    Răspunde

    Din cele descrise,..din fotografiile postate nu pot sa zic decat ca e fenomenal localul!Imi place si sper sa ajung si eu candva acolo sa servesc macar o parte din bunatatile localului impreuna cu sotul si fiica mea…

  1. Răspunde

    Mi-ai facut o pofta de mancare mexicana soro :)))

    • Mariana Cioranu
    • 10/03/2015
    Răspunde

    Nu am mincat niciodata mincare mexicana si mi-as dori .Cu siguranta daca stateam in Bucuresti mergeam si eu la restaurant.Din articolul tau mi-am dat seama ca este superb acolo.

    • Mihaica Iuliana
    • 11/03/2015
    Răspunde

    Mie din pozele atasate de u mi s-a parut mai mult o incapere pentru copii, viu colorata si jucausa. Ma incanta ideea sa sti Criss. Sa nu mai vorbesc de meniul care l-am vazut, yummy. Oricum, eu cred ca a fost o experiente pe cat de nou pe atat de palpitanta si placut, am dreptate?

    • Mihaica Iuliana
    • 11/03/2015
    Răspunde

    Daca o sa ajung si eu pe acolo prin zona, desi nu cred ca o sa fie prea curand, o sa poposesc si eu acolo pentru o guastare ca aceea, cu siguranta. Ma incanta ideea.

    • Mihaela Chicu
    • 12/03/2015
    Răspunde

    Minunat! La cat de mult iubesc eu culorile, nu se putea sa nu ma simt foarte bine la El Torito 🙂 Culori, muzica, veselie, papa bun… Ce mi-as putea dori mai mult pentru energia pozitiva de care am nevoie? Multumesc pentru calatorie! 🙂

  2. Răspunde

    Eu sunt curioasa de tequila, oare o fi buna la ei?? De parca ar exista tequila rea :)))

    • Iorga Daniela Ionela
    • 17/03/2015
    Răspunde

    Mmm, la cat de frumos ai descris chiar mi-as dori sa ajung acolo sa gust din delicatesele mexicane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares